- Konu Sahibi mutlucivciv
mesaj düzenleme panelinde silinmistir.
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cevabiniz icin tesekkür ederim
sorunda ordaya iste.. ben bir ümit iyi davranmaya calisiyorum, ama karsiligi kötü olunca artik pes ettim diyebilirim.
kayinvalidemle yanliz olunca bana o kadar hakaret ediyorki, tüm hatalarimi söylüyor.
dügünden sonra aglamisim onlarin adetlerine göre kv de kötü olunca aglaniyormus, onu rezil etmisim.
halbuki ben ana kuzusu oldugum icin agladim, hem dügünde onun kötü oldugunu bilmiyordumki.
sonra kirmizi kurdalemi cikarmisim herkes sormus sizin gelinin kurdalesi niye yok diye.
on ay gecmesine ragmen hep bi hatami buluyor.
ama oglunun yanindada birden sarilip öpüyor, ne yapacagimi sasirdim.
oglu annesini tanidigi icin aralari acilmasin diye söylemiyordum basta.
ama benimde piskolojim bozuluyor(
Sen kayınvalidenin ilk gelini misin?
Yaptıkları tabii ki hoş değil, ne yapacağını ve nasıl davranacağını şaşırmakta çok haklısın.
Benim de zor bir kayınvalidem var, arnavut ayrıca kendileri, hakikaten zor insan.
Ama nabza göre şerbet vermeyi de öğrenmek gerekiyor, yalnızken o senden lafını sakınmıyorsa
sende ondan lafını sakınma. Saygısızca veya onun yaptığı gibi hakaret vari değil.
O sana "bizim adetlerimizde böyle değildir" dediği zaman "bizim adetlerimizde böyle" gibi cevap verebilirsin.
"Sen şunu şöyle yapıyorsun bizce yanlış" diyorsa sende aynı şekilde
"biz böyle gördük, büyüklerim böyle öğretti, benim doğrumda bu" dersin olur biter.
Yani oturup onun yaptıklarını kafanda büyütüp kendini üzmektense
Aynı onun taktiği ile cevap verebilirsin, hem saygısızlık yapmazsın usturubunla söylersin
Hem de onun senin psikolojini bozmasına izin vermezsin.
Zaten bu kayınvalideleri anlamak ayrı bir sanat, hele ki uzak tutmak ayrı bir zanaat istiyor...
![]()
bir daha eşinin yanında sana sarılıp öperse de ki ; anne hayırdır yalnızken bir sürü laf söylüyorsun ne bu muhabbet kameraları mı oynuyorsun :) de eşinin yanında kalsın öyle sap gibi :)
ama mutlucivcivim benim. sen aman ağlamasın aman üzülmesin diye kendini yıpratırsan senin için kim üzülecek sonra? ya hiç umursamayacaksın yanyanayken sana birşey mi dedi hiç birşey söyleme dön arkanı git. öyle kalakalsın arkandan.
sen eğer onun istediği gibi üzüldüğünü belli edersen daha çok üstüne gelir yaptığı hareketi pekiştirmiş olursun. hiç cevap verme önce böyle dene , uzun sürebilir davranışın sönmesi ama sabırlı o. baktın olmuyor al eline maşayı :)
ama en güzeli umursamadığını belirtmek.anne de bu neyin kafası :) yokmuş gibi davran ama yalnızken eşinin yanında yapma bunuuuuu :)
bende artik en azindan bidahakine gitmesem diye düsünüyorum..
esim ailesinin yanina yanliz giderse annesi etkileyebilirmi?
veya daha cok kizabilirmiler? acikcasi cingar kopar diye korkuyorum.
yoksa insan hic sevilip istenmedigini bile bile ikiyüzlü insanlarla saatlerce dururmu![]()