kaynanam haklimi?

Canım, bu bence kadınsal bir kıskançlık. Beyler evlenene kadar annelerine senden ayrılmayacağım, sen de benimle oturacaksın vs derken bir kızla tanışıp kızın ağzını yoklayınca bu sözleri unutup gidiyor. Senin eşin de böyle bir söz vermiş olabilir. Vermese de kadın yalnız, belli ki sizle uğraşıyor uğraşacak işi yok da.

Elbetteki Haklı değil! :20:

Erkek annelerinde malesef ki şöyle bir olgu oluşuyor.
Biricik oğlu (kaldı ki en sevdiği diyorsun) birini sevdi, aşık oldu ve evlendi.
Annesine artık ihtiyacı yok. Hayatını paylaşacağı ve onun hayatını kolaylaştıracak bir eşi var.
Bunu kabullenmek ve hazmetmek onlar için çok zor oluyor.
Evladını kıskanıyor kısaca...

Olaya bu şekilde bakıldığında ne kadar masumane görülse de, iş o kadar basit değil malesef.
Bu kıskançlık olmadık sorunları da ortaya çıkartıyor.
Senin de bahsettiğin gibi, iftiralar, yanlış söylemler, gereksiz davranışlar vs...
Uzar gider.

Sen en doğrusunu yapıyorsun şu anda.
Onu haklı çıkartacak davranışlarda bulunma.
Sen nasıl kendi ailene saygı duyulsun istersen, eşinde aynı şekilde kendi ailesine saygı duyulsun isteyecek.
Sen hareketlerinde doğru davranırsan, eşin her zaman senin arkanda olur ve seni destekler.
Fakat sen kayınvalidenin yapmış olduğu hareketlere cevaben davranırsan, eşin bir noktadan sonra annesini haklı bulma gibi bir eğilime gidebilir.

Burada tabii ki kendini ezdirmemen önemli.
Saygıyı bozmadan, onun yaptıklarına karşılık vermeden, mesafeni koru.
Kendini ezdirme, ama ağızlarına laf verecek davranışlarda da bulunma.
Eşin açısından şanslısın (maşallah :nazar: :nazar:) Allah muhabbetinizi bozmasın.
Farklı şehirde olması da bir avantaj, o yüzden çok kafanda büyütme derim.
Bu günlerde gelip geçici olacaktır inan bana, sen dengeyi tuttuktan sonra, bir sorun yaşamazsınız. :34:

görünüşe baklılırsa somut bir davranış yok kayınvaildenizden size karşı. ona da zaman tanımak lazım o zaman sonuçta en sevdiği oğlu diyorsunuz ve onu başka bir kadına kaptırmuş durumda :) yani belkide öyle düşünüyordur.

kayınvalidelerin yaptıgı herşeyi düşünüp kafaya takarsanız olmayan sorunlar yaratıp evliliğinizi de olumsuz etkilersiniz. yaşlılıklarını yada cahilliklerine vereceksiniz. gülüp geçeceksiniz.siz tepki vermedikçe onunda eylemleri ya da yapacak olduğu eylemle zamanla söner.

bence hiç kafanıza takmayın zaten uzak şehirlerdeymişsiniz.haddini aşıp sana hakaret etmediği sürece kendi haline bırakmanızı tavsiye ederim. hatta o sana kötü davransa de sen ona annecim canımcım cicimcin de ki sana bahane bulamasın :)

cevabiniz icin tesekkür ederim :-)

sorunda ordaya iste.. ben bir ümit iyi davranmaya calisiyorum, ama karsiligi kötü olunca artik pes ettim diyebilirim.
kayinvalidemle yanliz olunca bana o kadar hakaret ediyorki, tüm hatalarimi söylüyor.
dügünden sonra aglamisim onlarin adetlerine göre kv de kötü olunca aglaniyormus, onu rezil etmisim.
halbuki ben ana kuzusu oldugum icin agladim, hem dügünde onun kötü oldugunu bilmiyordumki.
sonra kirmizi kurdalemi cikarmisim herkes sormus sizin gelinin kurdalesi niye yok diye.
on ay gecmesine ragmen hep bi hatami buluyor.

ama oglunun yanindada birden sarilip öpüyor, ne yapacagimi sasirdim.
oglu annesini tanidigi icin aralari acilmasin diye söylemiyordum basta.

ama benimde piskolojim bozuluyor :((

canım benım canını sıkma...kaynanan gercekten oglunu sevse oglunun sevdıgıne sevmese bıle kotu davranmaz sen oglunu ondan sogutmuyorsunkı neden bole dusunuyor bence psıkolojık sorunları var.demekkı o esıyle evlenırken kaynanasından sogutmaya calısmıskı senınde ole yapıcandan korkuyordur yada esınden ılgı gorememıstır evlılıgınde oglu bole olunca kıskanmaya baslamıstır merak etme sadece senın kaynanan deıl emin ol bır çogu bole artık oglunu paylasamadıklarındanmı yoksa kıskanclıklarındanmı bılemıyorum ama esınle konus ve kaynananla bıraraya gelmemeye calıs canım onemlı olan senın esın sana ılgılımı senı sevıyormu gerısı bos tabı esının annesı o göruseblır ama sen tavrını koy kendını ezdırme bole alıstırısan hep ezmeye calısır ÜZÜLME CANIM SEN ve EŞİN önemlı sızde bır yuva kurdunuz kapınızı kapatın ve hayatınızı yasayın kavgalarınızı bellı etme sakın cookk mutlu olur ozaman..Canım eger yanlıs bısey dedıysem yada senı kırıcak bısey dedıysem afedersın ben sadece fıkrımı soledımm.....sağlıcakla kal canımmm...

cevabiniz icin tesekkür ederim :-)

sorunda ordaya iste.. ben bir ümit iyi davranmaya calisiyorum, ama karsiligi kötü olunca artik pes ettim diyebilirim.
kayinvalidemle yanliz olunca bana o kadar hakaret ediyorki, tüm hatalarimi söylüyor.
dügünden sonra aglamisim onlarin adetlerine göre kv de kötü olunca aglaniyormus, onu rezil etmisim.
halbuki ben ana kuzusu oldugum icin agladim, hem dügünde onun kötü oldugunu bilmiyordumki.
sonra kirmizi kurdalemi cikarmisim herkes sormus sizin gelinin kurdalesi niye yok diye.
on ay gecmesine ragmen hep bi hatami buluyor.

ama oglunun yanindada birden sarilip öpüyor, ne yapacagimi sasirdim.
oglu annesini tanidigi icin aralari acilmasin diye söylemiyordum basta.

ama benimde piskolojim bozuluyor :((

Sen kayınvalidenin ilk gelini misin?

Yaptıkları tabii ki hoş değil, ne yapacağını ve nasıl davranacağını şaşırmakta çok haklısın.
Benim de zor bir kayınvalidem var, arnavut ayrıca kendileri, hakikaten zor insan.
Ama nabza göre şerbet vermeyi de öğrenmek gerekiyor, yalnızken o senden lafını sakınmıyorsa
sende ondan lafını sakınma. Saygısızca veya onun yaptığı gibi hakaret vari değil.
O sana "bizim adetlerimizde böyle değildir" dediği zaman "bizim adetlerimizde böyle" gibi cevap verebilirsin.
"Sen şunu şöyle yapıyorsun bizce yanlış" diyorsa sende aynı şekilde
"biz böyle gördük, büyüklerim böyle öğretti, benim doğrumda bu" dersin olur biter.

Yani oturup onun yaptıklarını kafanda büyütüp kendini üzmektense
Aynı onun taktiği ile cevap verebilirsin, hem saygısızlık yapmazsın usturubunla söylersin
Hem de onun senin psikolojini bozmasına izin vermezsin.
Zaten bu kayınvalideleri anlamak ayrı bir sanat, hele ki uzak tutmak ayrı bir zanaat istiyor...
:9:

bir daha eşinin yanında sana sarılıp öperse de ki ; anne hayırdır yalnızken bir sürü laf söylüyorsun ne bu muhabbet kameraları mı oynuyorsun :) de eşinin yanında kalsın öyle sap gibi :)

Sen kayınvalidenin ilk gelini misin?

Yaptıkları tabii ki hoş değil, ne yapacağını ve nasıl davranacağını şaşırmakta çok haklısın.
Benim de zor bir kayınvalidem var, arnavut ayrıca kendileri, hakikaten zor insan.
Ama nabza göre şerbet vermeyi de öğrenmek gerekiyor, yalnızken o senden lafını sakınmıyorsa
sende ondan lafını sakınma. Saygısızca veya onun yaptığı gibi hakaret vari değil.
O sana "bizim adetlerimizde böyle değildir" dediği zaman "bizim adetlerimizde böyle" gibi cevap verebilirsin.
"Sen şunu şöyle yapıyorsun bizce yanlış" diyorsa sende aynı şekilde
"biz böyle gördük, büyüklerim böyle öğretti, benim doğrumda bu" dersin olur biter.

Yani oturup onun yaptıklarını kafanda büyütüp kendini üzmektense
Aynı onun taktiği ile cevap verebilirsin, hem saygısızlık yapmazsın usturubunla söylersin
Hem de onun senin psikolojini bozmasına izin vermezsin.
Zaten bu kayınvalideleri anlamak ayrı bir sanat, hele ki uzak tutmak ayrı bir zanaat istiyor...
:9:

bak bu da güzel çözüm yalnızken sok lafı eşinin yanında canım annem iyi ki varsın de :)

bir daha eşinin yanında sana sarılıp öperse de ki ; anne hayırdır yalnızken bir sürü laf söylüyorsun ne bu muhabbet kameraları mı oynuyorsun :) de eşinin yanında kalsın öyle sap gibi :)

ahh canim.. icimden neler demek geliyor, ama keske öyle biri olsam.
aman aramiz acilmasin, anne hakki, simdiden kötü olmayalim felan filan..

arti kayinvalidem cok agresif biri, korkmuyor degilim. ya bagirip cagiriyor yada agliyor.
kimse benim yüzümden aglamasin istiyorum ama ben her oraya gidisimizde agliyarak dönüyorum :(

ama mutlucivcivim benim. sen aman ağlamasın aman üzülmesin diye kendini yıpratırsan senin için kim üzülecek sonra? ya hiç umursamayacaksın yanyanayken sana birşey mi dedi hiç birşey söyleme dön arkanı git. öyle kalakalsın arkandan.

sen eğer onun istediği gibi üzüldüğünü belli edersen daha çok üstüne gelir yaptığı hareketi pekiştirmiş olursun. hiç cevap verme önce böyle dene , uzun sürebilir davranışın sönmesi ama sabırlı o. baktın olmuyor al eline maşayı :)

ama en güzeli umursamadığını belirtmek.anne de bu neyin kafası :) yokmuş gibi davran ama yalnızken eşinin yanında yapma bunuuuuu :)

Son düzenleme:
ama mutlucivcivim benim. sen aman ağlamasın aman üzülmesin diye kendini yıpratırsan senin için kim üzülecek sonra? ya hiç umursamayacaksın yanyanayken sana birşey mi dedi hiç birşey söyleme dön arkanı git. öyle kalakalsın arkandan.

sen eğer onun istediği gibi üzüldüğünü belli edersen daha çok üstüne gelir yaptığı hareketi pekiştirmiş olursun. hiç cevap verme önce böyle dene , uzun sürebilir davranışın sönmesi ama sabırlı o. baktın olmuyor al eline maşayı :)

ama en güzeli umursamadığını belirtmek.anne de bu neyin kafası :) yokmuş gibi davran ama yalnızken eşinin yanında yapma bunuuuuu :)

coook haklisin esime ilk söylediyimdede sen sakin takma annem depresyon hastasi dedi. ama ben niye takiyorum, acaba bendemi sorun var? arti uzakta, sanki hergün görüsüyormusuz gibi hep yaptiklari aklimda.. halbuki ayda bi kere gidiyoruz.

ilk gelin olmak cok zorrrrrrrr :(

canım o model kayınvalideden bende de var o da ilk başlarda seninki gibiydi oğlunun yanında canım kızım tatlım çok seviyorum uhabbeti oğlu yanımızdan ayrılsın demediği laf yoktu gerçi ben de dişliyimdir biraz tatlı sert dediği herşeye cevap veriyordum bazen şakaya vurup bazen anlamazdan gelip (imalı imalı kızım sana söylyorum gelinim sen anla cinsinden lafları çoktur) alttan lafı gediğine koyarak falan ama hiç sesimi yükseltmeden hiç saygısızlık etmeden

ben eşime hep anlattım olanları o da başlarda abarttığımı düşünmüş hani onun yanında çok iyi ya ben de anlattım bak sen yokken böyle diye en sonunda beni onların yanında yalnız bırakmamayı öğrendi ben de hazır eşim yanındayken annesine arada laf soktum bir iki kere o bana saldırmamadan ben ona saldırdım yani suratını görmek çok eğlenceliydi

artık hiç görüşmüyorum kendisiyle küs de değilim ama çook şeyler olduktan sonra evlendikten 5 yıl sonra yani geçen yıl sonunda sabrımı taşırdı ve kendisine bağırdım olay büyümesin diye de yanından kalktım eşim de haklı olduğumu bildiği için bir şey demedi eşimden de özür diledim ama annesiyle görüşmeyeceğimi açıkça belirttim eşim de arkamda olup kendisi de annesiyle görüşmedi bir süre (zaten sorun eşime nankörlük etmesiydi zamanında hem kardeşlerine hem kayınvalide ve kayın pedere her şeyi yapan evler arabalar alan eve bakan eşim için o hiçbir şey yapmadı bize dedi) çok aradı bir kere eve geldi aırladım güler yüzle ama şimdi bayramlar anneler günü dışında aramıyorum küs değilim ama gidip gelmiyorum tabi eşime baskı yapmışlar bize gelsin gitsin demişler benim için ama eşim de benim eşim kimle görüşüp kimle görüşmeyeceğine kendi karar verir eşimin kararı benim kararımdır demiş kesmiş atmış o yüzden tutuşa tutuşa aradı bi konuşalım dedi vaktim olunca uğrarım dedim yaklaşık 7 ay önce daha olamadı vaktim

valla eşini yavaş yavaş kendine yapılan haksızlıklar konusunda işle derim ben baktın olmuyor koy mesafeyi gitsin benim bu kadar radikal bişi yapabilmem eşinin gözünün açılmasıyla olabildi ama o zaten benim aleyhimde onları hiç konuşturmadığı için hiöç dolduruşa gelmedi objektif davrandı inan bana 6 yıllık evliliğimde hiç son bir yıl ki kadar huzurlu olmadım üstelik eşimle daha önceleri sadece onlar yüzünden tartışırdık artık onu da yapmıyoruz onları görmeyince beni sinir edemiyorlar çünkü

eşinin huyuna göre bir yol haritası çiz nasıl ki biz eşimizin ailesine saygılı olmak zorundaysak onlar da bize karşı saygılı olmak zorundalar aynı saygıyı göremiyorsan tavrını yap ama sakın saygısızlık etme ben halen kayıknvalideme sesimi yükselttiğim için çok üzülüyorum çünkü görüşmeyi elbette kesme ama baktın olmuyor azalt hiçbir şey senden daha kıymetli değil kendi kıymetini önce sen bileceksin ki etrafındakiler de bilsin benim 6 yıllık evlilikten öğrendiğim budur

Bence de haklı değil..

Kayınvalideler büyütüyolar bakıyolar ediyolar annelik görevleri yapacaklar tabiki ama zamanı gelince kızı gibi oğlunun da yuvadan uçacağını anlamaları gerekir.

O halde kendine bağımlı bir evlat yetiştirse ve dizinin dibinden ayırmasaymış... Hepte derler zaten evladımın mürvetını gormeden gıtmıyım bu dünyadan. E evlendirdin neden sonra böyle bir evrim geçiriyorsunuz.

Eşini tebrik etmek gerekir ne güzel sana ve ailene saygılı davranıyor.Aslında kayınvalideyi de tebrik etmek gerekir.Ne güzel saygı sevgi duyguları aşılayabilmiş evladına.Bunu anlaması lazım kaınvalidenin.

Ne yazık ki daha 10 aylık evliymişssiniz evliliklerin hep ilk senelerinde çıkar böyle sorunlar.2. seneye girildiğinde de taraflar birbirini daha iyi tanıyarak ya gelin kaynana görüşür yada görüşmez...

Herşey zamana bağlı...

Eşinin seni savunması çok güzel bir şey. Kaynanada kıskanıyor tabii.. Haksız tabii ki. Kendini ezdirme o kadına ama saygınıda koru ki eşinde seni korusun, savunsun..

bende artik en azindan bidahakine gitmesem diye düsünüyorum..
esim ailesinin yanina yanliz giderse annesi etkileyebilirmi?

veya daha cok kizabilirmiler? acikcasi cingar kopar diye korkuyorum.
yoksa insan hic sevilip istenmedigini bile bile ikiyüzlü insanlarla saatlerce dururmu :(

gitmediğiniz durumda eşinizin yalnızlık hissi,sizin karşısına alınmanıza sebep olacaktır.neden ne olursa olsun eşinizi yalnız bırakmayın.karşılarında eşinizin ailesine rağmen her daim mutluluğunuzu gösterin.ama kendinizdende asla taviz vermeyin..

bende artik en azindan bidahakine gitmesem diye düsünüyorum..
esim ailesinin yanina yanliz giderse annesi etkileyebilirmi?

veya daha cok kizabilirmiler? acikcasi cingar kopar diye korkuyorum.
yoksa insan hic sevilip istenmedigini bile bile ikiyüzlü insanlarla saatlerce dururmu :(

Yapmanız gereken şey, yalnız kalmamaya çalışmak. Sonuçta eşiniz arkanızda, eşinizin yanında bişi diyemiyor. Ozaman yalnız durmayın. Yalnız gitmesi eşinizde acaba eşimi haklı görerek yanlışmı yapıyorum algısı oluşturabilir. Ne olursa olsun yalnız gitmemesi gerekir diye düşünüyorum. Eşinizin ailesi olduğu için saatlerce durmak zorunda kalıyoruz.

Bende düşünüyorum mesela k.validemin, k.pederimin yaptıklarını annem babam yapsa demediğimi bırakmam ama işte eşimle kavga etmemek için haklı olduğumu bile bile sustuğum çok oluyor. Taktik yapın sizde, saygınızı yitirmeyin. Eşiniz için o için bu için boşverin, Allah rızası için k.validenize katlanın. Ama hakkınızıda ezdrmeyin...

en sevdigi çocucugu ne demektir yav:53:
benim bildigim ilki de birdir sonuncusu da...
en azından annemde ve cevremde gordugum..
eger hakikaten oyleyse nasıl bir insan oldugunu ele veriyor bence..

Back
X