Kaynanamın beni sürekli şikayet etmesi

YErinizde olsam mesajlari gördügümü belli etmem. Uzaktasiniz sükür, ordayken hediye alip gidin. Ay anneeeee su bu gülücükler atin. Esinizin yaninda iyi davranin idare edin. Özel hicbirseyinizi anlatmayin. Oy toplayacak kadar güler yüzlü, ama gerekli kadar da özelinizi koruyarak. Esinizi de ara sira övün. Siz öyle davransaniz döndükten sonra esikize kötülemeye calissa bile esiniz ciddiye almaz, cünkü kendisi iyi davrandiginiza sahit olmus olucak. Buz dolabi gibi gitseniz anneyi hakli cikartirsiniz. Böyle kv deye düz taktik islemez
Hediyelerini ayrıca aldım zaten çoktan, biliyorum hoşuna gidecek hediye falan😂görümcem bi gün annemin far paleti bitmiş bi türlü alamadı gibi bir şeyi söylemişti laf arasında, bende tabi gidip güzel güzel fotoğraf çektim ya kendime alacağım ama seninde ihtiyacım var mı gelirken sana getireyim gibilerinden sordum hemen mutlu oldu içine mi doğdu kızım ayyyy cok ihtiyacım var falan diyip başka şeyler de istemişti😂sonuçta hepimiz kadınız bir yerde, çok doğru onun dediği gibi yapsam bu sefer haklı çıkacak

Hediyelerini ayrıca aldım zaten çoktan, biliyorum hoşuna gidecek hediye falan😂görümcem bi gün annemin far paleti bitmiş bi türlü alamadı gibi bir şeyi söylemişti laf arasında, bende tabi gidip güzel güzel fotoğraf çektim ya kendime alacağım ama seninde ihtiyacım var mı gelirken sana getireyim gibilerinden sordum hemen mutlu oldu içine mi doğdu kızım ayyyy cok ihtiyacım var falan diyip başka şeyler de istemişti😂sonuçta hepimiz kadınız bir yerde, çok doğru onun dediği gibi yapsam bu sefer haklı çıkacak

Normalde samimiyet yanayim her zaman, ama siz daha yeni evlisiniz ve sansinizdan uzak oturuyorsunuz. Önemli olan evliliginizi saglamlastirmak ilk önce. Ego savasina girseniz huzurunuz daha ilk sene kacar

Gahahaa annemde böyle demişti 😂yani nasıl ima yaparım onu düşünüyorum eşime de yansıtmak istemiyorum Allah’a sükür aramız iyi, evine düşkün, bana bir gün olsun bunları yansıtmamış arasan mı diye bile laf çıkmadı adamın ağzından şimdi annen bçyle yazmış diye trip yapmak istemiyorum ona ama kaynanaya bişeyleri ima etmeden duramayacağım
eşinize bişey ima etmeyin ve anneni ara sor demeye devam edin
bu politiklik oluyor burada öğrendim :)
günün sonunda eşiniz şöyle bir bakar annem hep böyle konuşurken eşim ne kadar iyi niyetli diyecektir

kv ye tabiki ima edin hatta bir muhabbette "eşimin telefonu hep bende whatsabı dolup taşıyor temizlemeyi unutuyor" vs gibi laflar edin
ve suratını izleyin :)

Etme bulma dünyası işte, benimde bir kızım var yarın ondan çıkar bişeyler demiyorlar maalesef, benim görümcemin yaşı küçük üni okuyor biraz uzak böyle şeylerden ama kv aramalarda bastıra bastıra hep şey der benim oğlum kardeşine çok düşkündür yani çok aşırı hemde ondan asla vazgeçmez hayır demez diyor 😂yav zaten kardeşine sahip çıkacak, yanında olacak ne güzel işte ama işte her ihtiyacında eşimi arayıp ben bunu alıcam da diyerek ondan istemeleri çok fazla oluyor, halbuki bi abisi daha var bekar geliri iyi ama onu hiç aramaz. Çünkü mesafesini çizmiş zamanında. Yüzleri bi benim eşime tutuyor. En son artık eşim annenle konuş anlaş senin sorumluluğun onda bişey eksik olursa ben destek çıkarım ama bende evliyim artık hesabım kitabım değişti sadece size çalışamam veya her dediğini öylece yapamam artık demişti bir kere bi anda ama yani içimin yağları nası eridi kalbim nasıl rahatlamıştı anlatamam😂çünkü artık herkesin evi yolu ayrı, onlardan ayrı düzende ve farklı dengede başka bir çekirdek aile kuruyorsun bunu asla idrak etmeyip seni görmezden gelerek hayatlarına devam ediyorlar. O yüzden birbirinizin gönlünü yapın, adamın yüzü evinde gülüyorsa bir yerde de makul mantıklı bir adamsa çizgisini çiziyor nasıl icap ediyorsa yoksa önünü kesemezsin😂
Görümcenin bi okul hayatı varmış ki sevgilisi filan da vardır meşgul ondan size fazla sarmıyor yoksa anasıyla aynı evde boşta olan bi kız olsa eyvah eyvah.
Bizimki de kendi bi koca bulana kadar mızmızlandı durdu benim kardeşlerime bile abim evlenince çok değişti mesafe girdi aramıza filan diyormuş.
Yeni evliyken kendime bi ayakkabı almıştım eve gelince gördü,abiiiiiiii bende istiyorum diye son ses içeri seslendi kocam da içerden kızım bizim senle kesemiz ayrı artık demişti bende orda bi eridim bittim😂😂😂
Mıymıntı koca buldu o ara sesi çıkmıyordu şimdi hamile gene kocama sardı ilgi bekliyor kendi kocasına nazlanamıyor heralde.
Kaynanan da bi tuhaf ne demek kardeşinden vazgeçemez niye vazgeçsin de yani demek istiyor ki oğlumun en kıymetlisi biziz sen evlenmiş de olsan o bizi önde tutar bize değer verir sel gider taş kalır el gider kardeş kalır demek istemiş kendince 😂
Çok duyduk böyle lafları çeşitli versiyonlarını ama o öyle bişe değil evlenince her sorununu kimse duymadan eşinle çözüyorsun varı da yokluğu da eşinle çekiyorsun onlar kabullenmeseler de yabancı oluyorlar artık dışarıda kalmanın çırpınışları tüm bu laflar 😂
Eşin ağızlarının payını veriyorsa hiç sorun yapma adama da bişey deme ben bunu gerçekleştiremiyprum malesef illa kavga anında söylüyorum kötü oluyo

Yani hani harçlık vs yolluyor zaten öğrenci olduğu için, ama istediği şey ucuz bisey değil telefonu bozukmuş android kullanamazmış iPhone bilmem kaç onun işine çok yararmış. Biz Almanya’da vs yaşasak neyse dicem ama İsveç’te yaşıyoruz fiyatlar TL’ye vurunca Türkiye’den pahalıya veya aynıya geliyor hani bide kayıt ücreti ödeyecek akıl mantık işi mi bu şimdi 😂android alalim annen yollasin parasını dediğinde kavga edip defalarca telefonu suratına kapadı kocamın, ben onu mu diyorum diye diye 😂şimdi gitmemiz yaklaştı yine bi telefon mevzuu, hani bu kızın telefon ihtiyacı bi senedir var alınsa şimdiye borcu taksidi bitmişti 🤷🏻‍♀️bide benim eski iPhone 11imde olurmuş öyle demiş görümcem, eşimde saflıkla sorunca sence uygun olur mu diye tabiki hayır dedim😂ben işe girince almıştım hayatımda kendime aldığım ilk sıfır iyi telefon hatırası var diye bahane uydurdum. Yoksa malında değilim telefon evde duruyor. Ama bana sormadan danışmadan Versin eski telefonunu işte bana demiş😁gün geçmiyor ki daha neler göreceğiz biz
Görümcen de aşırı çingene.
Nerden biliyormuş senin kenarda telefonun durduğunu belki sattın belki bi yakınına verdin nerelere göz dikmiş bak çok çirkin.
Benimki de böyleydi elimde güzel bi çanta görmesin hemen eksi püskü bi çanta alır gelir çantamı boşaltıp ona doldurmaya başlardı halasının cenazesine gittik çanta derdine düştü orda.

Görümcen de aşırı çingene.
Nerden biliyormuş senin kenarda telefonun durduğunu belki sattın belki bi yakınına verdin nerelere göz dikmiş bak çok çirkin.
Benimki de böyleydi elimde güzel bi çanta görmesin hemen eksi püskü bi çanta alır gelir çantamı boşaltıp ona doldurmaya başlardı halasının cenazesine gittik çanta derdine düştü orda.
O kadar hoş değil ki, sesleri değişiyor bisey aldığımı duyunca 😁cenaze de çanta düşünen insandan her sey beklenir, Allah hepimizi kötü insanlardan korusun iyilerle karşılaştırsın

Görümcenin bi okul hayatı varmış ki sevgilisi filan da vardır meşgul ondan size fazla sarmıyor yoksa anasıyla aynı evde boşta olan bi kız olsa eyvah eyvah.
Bizimki de kendi bi koca bulana kadar mızmızlandı durdu benim kardeşlerime bile abim evlenince çok değişti mesafe girdi aramıza filan diyormuş.
Yeni evliyken kendime bi ayakkabı almıştım eve gelince gördü,abiiiiiiii bende istiyorum diye son ses içeri seslendi kocam da içerden kızım bizim senle kesemiz ayrı artık demişti bende orda bi eridim bittim😂😂😂
Mıymıntı koca buldu o ara sesi çıkmıyordu şimdi hamile gene kocama sardı ilgi bekliyor kendi kocasına nazlanamıyor heralde.
Kaynanan da bi tuhaf ne demek kardeşinden vazgeçemez niye vazgeçsin de yani demek istiyor ki oğlumun en kıymetlisi biziz sen evlenmiş de olsan o bizi önde tutar bize değer verir sel gider taş kalır el gider kardeş kalır demek istemiş kendince 😂
Çok duyduk böyle lafları çeşitli versiyonlarını ama o öyle bişe değil evlenince her sorununu kimse duymadan eşinle çözüyorsun varı da yokluğu da eşinle çekiyorsun onlar kabullenmeseler de yabancı oluyorlar artık dışarıda kalmanın çırpınışları tüm bu laflar 😂
Eşin ağızlarının payını veriyorsa hiç sorun yapma adama da bişey deme ben bunu gerçekleştiremiyprum malesef illa kavga anında söylüyorum kötü oluyo
Helal olsun eşine açıkça direkt yüzüne demiş 😂o an ki hissi çok iyi biliyorum, yani yeni evlenmiş bi çiftte zaten zamanla maddi dengeler oturuyor yersiz yersiz her şeyi isterken nasıl yüzleri kızarmıyor anlamıyorum, her zaman derim ki kız kardeşinin ihtiyacı varsa ne olursa yap ama ihtiyaçsa yap, gençlerin hevesleri vs olduğunda boşa çok paralar döküyor aileler. Ki hep şey derim ailesinden vazgeçen insan yarın benden de vazgeçer, vefasızlık bçyle bişey sonuçta ama bazen öyle şeyler yapıyorlar ki aman uzak kalsınlar diyip nefret ediyorum yani😂sonradan böyle düşündüğüm için de kendime yakıştıramıyorum. Bende bi dönem dayanamayıp söylerdim her şeyi sonra baktım ki böyle olunca bi ben kötü oluyorum, nişanıydı düğünüydü neleri gördüm ama hani uzağa gidince kesilir sesleri diyordum yanılmışım😂ama artık ne kadar iyi niyetli Güler yüzlü olduğumu özellijle kocamın gözüne sokuyorum bundan sonra bunu daha sık yapacağım. Çünkü emin ol sizin tartışmanız onların amacı, adamlar zaten kaostan kötülükten besleniyor ama kendi çocuklarının mutluluğunu bozduklarının farkında değiller. Kocana daha da önem göster ki evine iyice bağlansın, şimdi eşim şey diyor senin düzenine tertibine alıştım anneme gidince orası karmaşa gelecek diyor gibi gibi yani😂erkekler basit ama arka planda onlarda farkı görünce zaten o oyunlara düşmüyorlar. Sen keyfini bozma, sen tartışırken onlar evinde keyifle oturuyor ne zaman kavga etmek istesen bunu getir aklına 😂

Kızlar merhaba, biz yaklaşık 6 aydır yurt dışında yaşıyoruz ve aynı zamanda 7 aylıkta evliyiz. bugün Türkiye’ye uçak bileti alırken kocamın telefonuna onay kodu gönderdim bu sırada kocam uyuyordu. Neyse ben işlemleri hallettim, arka planda uygulamaları kapayıp telefonu şarja geri takacaktım ki whatsapp arka planında kayınvalidem ve kocamın mesajları ilişti gözüme dayanamadım okudum. Yani o kadar sistematik şekilde uzakta olmamıza rağmen beni şikayet edip kötülemiş ki resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yok işte aynı anası gibi, buzdolabı gibi soğuk, aramıyor sormuyor veya sürekli mutlu musun kavga ediyor musunuz diye sorup durmuş. Yani biz zaten yeni evliyiz ve yabancı bi ülkeye alışmaya çalışıyoruz, haftada bir mutlaka 2 saat konuşuyoruz. Veya eşim eve gelirken aradıysa eve girerken bana verir telefonu laflarız 10dk da olsa. Nişanda ve düğünde yaptığı çirkefliklere rağmen eşim üzülmesin laf olmasın zaten yuvam uzakta olacak diye duymazlıktan geldim ama eşim yorgunum dese bile ısrarla kavga mı ettiniz dırdır mı ediyor diye ısrarla sorup durmuş. Eşim ise yapıcı davranıp tatlı dille benim zaten aradığımı ama onun hiç aramadığını benim kendimi burada yalnız hissedebileceğimi bocalayabileceğimi ve asıl annesinin daha çok arayıp sorması gerektiğini yazmış. Ve ilginç olan bazı yerlerde yazdığı mesajları silmiş kaynanam tarafından silinmiş :D yani cidden sinirlerim bozuldu. Bende salak gibi eşime sürekli annen hasta sürekli ara sor belki benim yanımda dertleşemez bisey anlatmak ister sana aksatma anneni diye telkinlerde bulunuyorum. Şimdi Türkiye’ye ziyarete gideceğiz bunları bilirken nasıl güler yüz hoş sohbet olabilirim aynı evde yanyana vakit geçirebilirim bilmiyorum.
Kmlerce uzaktasınız😃Eşinizle hiçbir sorununuz yoksa bence konusunu açmayın.Ne diye huzurunuzu bozacaksınız.Türkiyeye gelince bir kaç gün idare edin.Bi de neden adama anneni arıyor musun gibi şeyler söylüyorsunuz.Ne gerek var .İster arar ister aramaz.Anneci olmayan adamı zorla anacı yapacaksınız.Evinizin içinde ınlar hakkında konuşmak yerine kendinizle ilgili evinzile ilgili şeyler konuşun.Kaynananızın lafı bile geçmesin evinizde .2 saat konuşacak ne buluyorsunuz 😬nasılsın ne yapıyorsunuz bitti gitti.Yavaştan sınırlarınızı çizmenizi öneririm.

Kızlar merhaba, biz yaklaşık 6 aydır yurt dışında yaşıyoruz ve aynı zamanda 7 aylıkta evliyiz. bugün Türkiye’ye uçak bileti alırken kocamın telefonuna onay kodu gönderdim bu sırada kocam uyuyordu. Neyse ben işlemleri hallettim, arka planda uygulamaları kapayıp telefonu şarja geri takacaktım ki whatsapp arka planında kayınvalidem ve kocamın mesajları ilişti gözüme dayanamadım okudum. Yani o kadar sistematik şekilde uzakta olmamıza rağmen beni şikayet edip kötülemiş ki resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yok işte aynı anası gibi, buzdolabı gibi soğuk, aramıyor sormuyor veya sürekli mutlu musun kavga ediyor musunuz diye sorup durmuş. Yani biz zaten yeni evliyiz ve yabancı bi ülkeye alışmaya çalışıyoruz, haftada bir mutlaka 2 saat konuşuyoruz. Veya eşim eve gelirken aradıysa eve girerken bana verir telefonu laflarız 10dk da olsa. Nişanda ve düğünde yaptığı çirkefliklere rağmen eşim üzülmesin laf olmasın zaten yuvam uzakta olacak diye duymazlıktan geldim ama eşim yorgunum dese bile ısrarla kavga mı ettiniz dırdır mı ediyor diye ısrarla sorup durmuş. Eşim ise yapıcı davranıp tatlı dille benim zaten aradığımı ama onun hiç aramadığını benim kendimi burada yalnız hissedebileceğimi bocalayabileceğimi ve asıl annesinin daha çok arayıp sorması gerektiğini yazmış. Ve ilginç olan bazı yerlerde yazdığı mesajları silmiş kaynanam tarafından silinmiş :D yani cidden sinirlerim bozuldu. Bende salak gibi eşime sürekli annen hasta sürekli ara sor belki benim yanımda dertleşemez bisey anlatmak ister sana aksatma anneni diye telkinlerde bulunuyorum. Şimdi Türkiye’ye ziyarete gideceğiz bunları bilirken nasıl güler yüz hoş sohbet olabilirim aynı evde yanyana vakit geçirebilirim bilmiyorum.
Mesajları okuduğunu belli edersen bidaha okuyacak mesaj bulamazsın. Görmezden gel kocanla mutlu olup onu iyice çatlat :KK70::KK70::KK70:

O kadar hoş değil ki, sesleri değişiyor bisey aldığımı duyunca 😁cenaze de çanta düşünen insandan her sey beklenir, Allah hepimizi kötü insanlardan korusun iyilerle karşılaştırsın
Evet direkt bakışlar donuklaşır böyle bön bön bakarlar insanın suratına 😂1.yıl evlilik yıl dönümümüzde eşim su yolu set almıştı kaynanam suratıma bön bön bakıp sahte değil mi o ben sahte sanmıştım demişti Allah ıslah etsin hepsini ama kendi kızlarından da çıksın bi yandan 🤣

Helal olsun eşine açıkça direkt yüzüne demiş 😂o an ki hissi çok iyi biliyorum, yani yeni evlenmiş bi çiftte zaten zamanla maddi dengeler oturuyor yersiz yersiz her şeyi isterken nasıl yüzleri kızarmıyor anlamıyorum, her zaman derim ki kız kardeşinin ihtiyacı varsa ne olursa yap ama ihtiyaçsa yap, gençlerin hevesleri vs olduğunda boşa çok paralar döküyor aileler. Ki hep şey derim ailesinden vazgeçen insan yarın benden de vazgeçer, vefasızlık bçyle bişey sonuçta ama bazen öyle şeyler yapıyorlar ki aman uzak kalsınlar diyip nefret ediyorum yani😂sonradan böyle düşündüğüm için de kendime yakıştıramıyorum. Bende bi dönem dayanamayıp söylerdim her şeyi sonra baktım ki böyle olunca bi ben kötü oluyorum, nişanıydı düğünüydü neleri gördüm ama hani uzağa gidince kesilir sesleri diyordum yanılmışım😂ama artık ne kadar iyi niyetli Güler yüzlü olduğumu özellijle kocamın gözüne sokuyorum bundan sonra bunu daha sık yapacağım. Çünkü emin ol sizin tartışmanız onların amacı, adamlar zaten kaostan kötülükten besleniyor ama kendi çocuklarının mutluluğunu bozduklarının farkında değiller. Kocana daha da önem göster ki evine iyice bağlansın, şimdi eşim şey diyor senin düzenine tertibine alıştım anneme gidince orası karmaşa gelecek diyor gibi gibi yani😂erkekler basit ama arka planda onlarda farkı görünce zaten o oyunlara düşmüyorlar. Sen keyfini bozma, sen tartışırken onlar evinde keyifle oturuyor ne zaman kavga etmek istesen bunu getir aklına 😂
Öyle kendi evi düzeni olunca orda rahat edemeyecek bizde bir gün bile kalsak koşa koşa evimize atıyoruz kendimizi eşim bile orda rahat değil yani düşün.
Senin eşinde öyle olacak senin konforuna alışacak yapabilirsen böyle kalmaya devam et sorun etme dillendirme ne bk yerlerse yesinler ben o hataya çok düştüm çok büyük kavgalar ettik o şeytanlar yüzünden şimdi büyütmüyorum fazla lafımı söyleyip geçiyorum kavgaya tartışmaya dönüştürmüyorum

Bence eşinizin bi ters yapması gerekiyor yoksa böyle adamı işleyip duracak suan size bisey demez ama bi sorun yaşarsanız adam dolmuş vaziyette gelebilir. birikiyor bilinç altında her ne kadar size suan belli etmese de kendı bile farkında olmasa da birgün patlar ama kime bilemem 🙈

Ben olsaydım direk söylerdim hayırdır anamın suratına kadar nie dedikodu mu yapıyorsun die. eşime de kızardım annen annemi eleştirirken sen nasıl beni aptal yerine koyup haftada 2 saat sohbet kurduruyorsun die . Bu benım düşüncem .
Bu sefer konuştuklarını silerler.

Bu kaynana olaylarında tek suçlu kocalar. Kocaların hött anne demeleri lazım ama diyemeyen çok. Kaynana kurumu aşırı toksik bir kurum. Ben rol yapamazdım ya yanında.

Back
X