Kaynanamın beni sürekli şikayet etmesi

Amaan bırbirinin arkasından konuşmayan insanmi var.Hele de gelin kaynanana.Samimi olsaydınız bu sefer de başka seyler söyleyecekti.Cokta kotu bişey dememiş zaten.Bu kadar ufak şeylere takilirsaniz kocanizla aranızı bozarsiniz başka bir işe yaramaz.Sogukluk iyidir mesafe iyidir.konulari eşinize yansitmayin.Bir yerde karşılaştığınız zaman yeri geldiğinde bende buzdolabı gibiyim ama neyse deyip lafı muhatabina yollarsiniz

Ben de bunu anlamıyorum. Kaynanasından çeşit çeşit çirkeflik görmüş kadınlar size ne annesini arıyor mu aramıyor mu? Kocalarınız size bunu yapıyor mu, annenizin hasta olduğunu bile bilmezler bırak ara demeyi. Kazık kadar adamların velisi olmayın. Ben siz olsam ziyarete gittiğimde kinci davranmam, görevmiş gibi yer içer gezer dönerim. Adam zaten sizi savunmuş, arkanızdan şikayet etmemiş. Durduk yere taraf seçmeye zorlamayın. Cahil görgüsüz kayınvalidelerin tek yapabildikleri oğulları üzerinde gücü olduğunu göstermek, kuyruğu dik tutmak. Ama döndükten sonra da eşinize, annenin benim hakkımdaki gerçek duygularını biliyorum hissediyorum, beni bir şeye zorlamadığın sürece karışmam etmem ama istemediğimi bir şeylere sakın beni mecbur etme derim. Telefonda gördüklerinizden bahsetmeyin. Ben kör sağır değilim, arada derede yakaladıklarım gördüklerim var diyin.

Şunu da anlamıyorum her tatilde aileleri görmeye mi gideceksiniz? Yeni yerler yeni ülkeler görelim hevesiniz yok mu?
Ben zaten Türkiye’deki işim dolayısıyla sürekli yurtdışında fuar fuar gezdiğim için gezmediğim pek yer kalmadı keza eşim de öğrenciyken Erasmus ile gezdiği için çoğu yere hakimiz, eşimin şuan ki işinde 4 haftaya iki hafta izni olduğu için normal zamanda da sürekli bir yerlerde geziyoruz zaten. Yaz tatilimizde birer hafta aileler bir haftada kendimize ayırıyoruz. Yani veli olmaktan çok kocam biraz savruktur bu konularda oraya gittiler bizden uzaklaştırdı demesinler diye hatırlatıyorum yoksa koskoca adam😂dediğinizi deneyeceğim çok teşekkür ederim🙏🏻

Amaan bırbirinin arkasından konuşmayan insanmi var.Hele de gelin kaynanana.Samimi olsaydınız bu sefer de başka seyler söyleyecekti.Cokta kotu bişey dememiş zaten.Bu kadar ufak şeylere takilirsaniz kocanizla aranızı bozarsiniz başka bir işe yaramaz.Sogukluk iyidir mesafe iyidir.konulari eşinize yansitmayin.Bir yerde karşılaştığınız zaman yeri geldiğinde bende buzdolabı gibiyim ama neyse deyip lafı muhatabina yollarsiniz
Orası öyle tabiki herkes birbiri hakkında bişeyler konuşuyor ama bu kadar açık açık olması normal gelmedi bana, bu arada son öneriyi not ettim aklıma 😂

Görme duyma ne bekliyorsun ki benim annem de kaynana söyleyince yuooo diyor mesela her gün arayıp ne yediniz diye soruyormuş ki annem arkadaş olacağın biri geleneksel düşünmez vs. Sonra durup dururken OĞLUMM MUTSUUZZZ diye yükseliyor hangi kaynana gelinini seviyor ki iyi çok şükür diyor ki? Sen mesela kendi annen yapsa tolere edeceğin şeyi kaynanan yapsa edemezsin. Ona göre davran ben olsam kocamın yanında gülerim sonra ortamı bilerrk gererim ama sen yapma. Min 50 yaşında kirpi yavrusunu pamuğum diye sever derler ya bunlara da öyle işte oğullarına layık görmüyorlar kimseyi
Herkesin evladı kendine kıymetli tabi, tek kızdığım şey olmayanı öyleymiş gibi anlatması allahtan ben hep annenle şu kadar konuştuk senle bçyle konuşmuyorduk sevgiliyken diye takılır söylerim eşime. Tolere konusunda da haklısın insan kendi annesini tolere edebiliyor ama başkasını edemiyor ondan eşimle de bu konuda yüz göz olup keyif bozmak istemiyorum ama sadece kaynanamla kaldığımız bir anda mutlaka dediğin gibi bi tur gereceğim ki bu fitneler alttan alttan adamın kafasına yer etmesin

ay annen ne iyi ne kaynanalar var sürekli aramıyor diye bilenen deyin eşinize laf arasında 😂😂 gidince özellikle eşinizin yanında çok ilgili davranın annesine. Onların taktikleri bu. Sizi oğluşunun yanında güzel ağırlayacak, oğlulu yokken imalar, laf sokmalar uçuşacak.
Yok zaten anneannem hep der kötü de olsa eşinin yanında asla laf etme el üstünde tut hoş sohbet ol diyeceğini birebir de 😂sanirim anneannem de cadaloz bir kaynana olmuş ya Hahahaha. Ama yazdığınız senaryo tam aklımdan geçen😁sayılı gün çabuk geçer

Kızlar merhaba, biz yaklaşık 6 aydır yurt dışında yaşıyoruz ve aynı zamanda 7 aylıkta evliyiz. bugün Türkiye’ye uçak bileti alırken kocamın telefonuna onay kodu gönderdim bu sırada kocam uyuyordu. Neyse ben işlemleri hallettim, arka planda uygulamaları kapayıp telefonu şarja geri takacaktım ki whatsapp arka planında kayınvalidem ve kocamın mesajları ilişti gözüme dayanamadım okudum. Yani o kadar sistematik şekilde uzakta olmamıza rağmen beni şikayet edip kötülemiş ki resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yok işte aynı anası gibi, buzdolabı gibi soğuk, aramıyor sormuyor veya sürekli mutlu musun kavga ediyor musunuz diye sorup durmuş. Yani biz zaten yeni evliyiz ve yabancı bi ülkeye alışmaya çalışıyoruz, haftada bir mutlaka 2 saat konuşuyoruz. Veya eşim eve gelirken aradıysa eve girerken bana verir telefonu laflarız 10dk da olsa. Nişanda ve düğünde yaptığı çirkefliklere rağmen eşim üzülmesin laf olmasın zaten yuvam uzakta olacak diye duymazlıktan geldim ama eşim yorgunum dese bile ısrarla kavga mı ettiniz dırdır mı ediyor diye ısrarla sorup durmuş. Eşim ise yapıcı davranıp tatlı dille benim zaten aradığımı ama onun hiç aramadığını benim kendimi burada yalnız hissedebileceğimi bocalayabileceğimi ve asıl annesinin daha çok arayıp sorması gerektiğini yazmış. Ve ilginç olan bazı yerlerde yazdığı mesajları silmiş kaynanam tarafından silinmiş :D yani cidden sinirlerim bozuldu. Bende salak gibi eşime sürekli annen hasta sürekli ara sor belki benim yanımda dertleşemez bisey anlatmak ister sana aksatma anneni diye telkinlerde bulunuyorum. Şimdi Türkiye’ye ziyarete gideceğiz bunları bilirken nasıl güler yüz hoş sohbet olabilirim aynı evde yanyana vakit geçirebilirim bilmiyorum.
Mesafeni koruyarak duymamazlıktan gel eşin sonuçta sana yansıtmamış klasik bir kaynana yani. Huzursuzluk vermesine izin verme eşine yansıtma.

Mesafeni koruyarak duymamazlıktan gel eşin sonuçta sana yansıtmamış klasik bir kaynana yani. Huzursuzluk vermesine izin verme eşine yansıtma.
Çok doğru zaten sürekli sormuş kavga mı ediyorsunuz sesin durgundu diye, kimseye ne laf vermeye ne de ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok. Ki eşim başkasının hareketlerini de kontrol edemez netice de tek korkum bu kadar başta bçyle davranıyorken zamanla iyice tepeme çıkması

Ben kendımı kandırılmış hissederdim . Anneniz eşiniz hakkında 6 ay kötü konuşsa annenizle tatlı tatlı sohbet etmesini içiniz vicdanen kaldırır mıydı . Kocamın arkasından annem de olsa kötü konuşanı dinlemem .

Kocam da öğrense hadi o konuştu ama sen nasıl dinledin dese ne dicem ekmegını yediğim adama 😞Bilmiorum size ters gelebılır düşüncem
Siyah palto çok realist ve doğru bir yorum yapmışsın🥲 ama bir yandan da diyorum ki başkasının hareketlerini kontrol edemez ve neticede annesi kavga dövüş etmek istememiş olabilir diyorum. Çünkü benim annemde bir dönem aramıyor vs demişti ama ben önünü kesmiştim benim annem söz dinler ikna olur uzatmaz, ama onun ki biraz takıntılı normal şeyleri bile kafasında günlerce aylarca kurduğunu anlatır

Orası öyle tabiki herkes birbiri hakkında bişeyler konuşuyor ama bu kadar açık açık olması normal gelmedi bana, bu arada son öneriyi not ettim aklıma 😂
Bu gördükleriniz daha fragman🤣.Daha neler duyacaksınız.Bu arada kocaniza annesini aramasını söylediğiniz için söyleme diyenler olmuş ama siz söyleyin yinede arasın.Yarin obur gün aranız bozulur.Sen aramadın aileni ben sana ara dedim kotu bir niyetim olsa soylermiydim dersiniz.Taktikse taktik🤣🤣

Haftada 2 saat sohbet ediyorsunuz ve arayıp sormuyor mu diyor? 3 yıllık evliyim en fazla 20 dk konuşmuşumdur telefonda kV ile oda şuan hamileyim diye konu bebek olduğu için ister istemez uzuyor sohbet. Onun dışında ne konuşacağım ki çok saçma. Benim aramıyor mevzusu bir kere eşime demişti kv beni aramıyor tassprenses diye eşimde sen ara anne o zaman dedi ondan sonra konusu bir daha açılmadı. Mesajları görsem duramam söylerdim ben.
Yani ben konuşkanımdır, mesleğim satış pazarlamaydı Türkiye’de fuarlarda veya müşteri ziyaretlerinde mecburen saatlerce konuşa konuşa çenesi düşük bir insan oldum, nötr olduğum bir insanla bile uzun uzun konuşur sohbet ederim. Aslında buzdolabı gibi değilim yani😂ama kayınvalide olduğu için yine bile mesafeliyimdir biseyimi asla anlatmam, kötüyse bisey kötü demem onu sorar onu konuşturur onu dinlerim annecim annecim diye konuşuyor hatta, sen nasıl istersen öyle yapalım, aman kizim bisey de gönlün kalmasın ne istersen alalım der ondan zaten sinir krizi geçirdim içten içe. Bu arada sizin kayınvalideniz yine yaratıcı taş prenses demiş benim ki efor bile harcamamış buzdolabı demiş😁😁

Bu gördükleriniz daha fragman🤣.Daha neler duyacaksınız.Bu arada kocaniza annesini aramasını söylediğiniz için söyleme diyenler olmuş ama siz söyleyin yinede arasın.Yarin obur gün aranız bozulur.Sen aramadın aileni ben sana ara dedim kotu bir niyetim olsa soylermiydim dersiniz.Taktikse taktik🤣🤣
Evli arkadaşlarım ve annem dahil uyarmıştı beni zaten😂tabiki söyleyeceğim çünkü eşimin kmtü olmasını da istemem açıkçası çünkü sonra uzağa gittiler oğlumu benden kopardı demesin diye diyorum özellikle😂birde parkinson hastası olduğu için merhametsizlik edemiyorum bide öyle bir durum var bazen bazı şeylerde bunun arkasına da sığınıyor, ama evet taktikse taktik 😂

Siyah palto çok realist ve doğru bir yorum yapmışsın🥲 ama bir yandan da diyorum ki başkasının hareketlerini kontrol edemez ve neticede annesi kavga dövüş etmek istememiş olabilir diyorum. Çünkü benim annemde bir dönem aramıyor vs demişti ama ben önünü kesmiştim benim annem söz dinler ikna olur uzatmaz, ama onun ki biraz takıntılı normal şeyleri bile kafasında günlerce aylarca kurduğunu anlatır

Siz bilirsiniz ilişkinizi dinamiğini .
Ben kendı acımdan olanı söyledim sadece 🙂

Çok doğru zaten sürekli sormuş kavga mı ediyorsunuz sesin durgundu diye, kimseye ne laf vermeye ne de ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok. Ki eşim başkasının hareketlerini de kontrol edemez netice de tek korkum bu kadar başta bçyle davranıyorken zamanla iyice tepeme çıkması
Yoksaymak en büyük tepki , kocan sana yansıtsaydı dişini göster derdim de eşin zaten geçiştirip cevabını veriyormuş o yüzden en yüksek sesli kahkahanı kaynana evine sakla 😉

Yoksaymak en büyük tepki , kocan sana yansıtsaydı dişini göster derdim de eşin zaten geçiştirip cevabını veriyormuş o yüzden en yüksek sesli kahkahanı kaynana evine sakla 😉
Sanırım öyle yapacağım ☺️içim hafifledi biraz burada sizlerin yorumlarını okuyunca çok teşekkür ederim🙏🏻

Bence mesajlar harici bisey var. Demek ki esin ara sıra annesini sizden habersiz arayıp sizi şikayet etmiş ki annesi de sesi durgun olunca sormuş hep yine mi kavga ettiniz diye. Esin masum değil yani bilgin olsun

Zaten kayınvalidelere göre oğulları hep mutsuz.
Kendi çocukları bunları aramazsa bilirler ki gelin aratmaz veya kavgalı olurlar hep ondan sesi durgundur arayamaz edemez vs vs 😂
Halbuki kimse esaret altında değil evde arayamayan işe gidince arar dışarda arar.
Benim kv de de böyle oğlu aramıyorsa sebebi % bi milyon benimdir 😂
Kayınvalide milleti kendini çok geçimli,çok becerikli,çok akıllı usturuplu görüyor gelinler hep aç susuz bırakıyor hep bunların çocuklarını 😂
Allahtan uzaktasın senede 1 2 görüşürsün o yüzden takma mecburen yüzüne gülecek politik takılacak sende öyle ol pazarlamacıyım diyosun sen bilirsin işini 😂
Hepimiz çekiyoruz malesef bende öyle hiç görüşmediğim insanlara bile sevgililik dönemimizden tutup bugünümüze kadar ne olup bittiyse yalan yanlış anlatıp dedikodumu yapıyolar ana kız,Allah bilir kendi aralarında neler neler diyolardır bide.
Ama bu yapılan dedikoduların ortaya çıkmak gibi bi huyu vardır kuşun kanadından haber gelir gene öğrenirsin o yüzden boşver okuduğunu açıkça belli etme.
Madem için için kaynıyor oturduğu yerde dosdoğru duramıyor kayınvaliden o bi gün bi şekilde kendi kendini patlatır merak etme yapsın şimdilik dedikodunu 😂
Ayrıca kocan da içinden diyordur eşim ne iyi niyetli hep anneni ara diyor bide anama bak diye

Bence mesajlar harici bisey var. Demek ki esin ara sıra annesini sizden habersiz arayıp sizi şikayet etmiş ki annesi de sesi durgun olunca sormuş hep yine mi kavga ettiniz diye. Esin masum değil yani bilgin olsun
Teoride dediklerin çok mantıklı ama zaten gurbetteyiz birbirimize kenetlendik ne kavgamız var ne küslüğümüz hani olsaydı aynen böyle düşünürdüm, kaynanamın işgüzarlığı tamamen çünkü bu bahsettiğim konuşmaları son 4 ay boyunca tekrar etmiş ve kaynanam kendi mesajlarını silse de eşimin mesajlarında o tarz bisey yoktu

Teoride dediklerin çok mantıklı ama zaten gurbetteyiz birbirimize kenetlendik ne kavgamız var ne küslüğümüz hani olsaydı aynen böyle düşünürdüm, kaynanamın işgüzarlığı tamamen çünkü bu bahsettiğim konuşmaları son 4 ay boyunca tekrar etmiş ve kaynanam kendi mesajlarını silse de eşimin mesajlarında o tarz bisey yoktu t
Zaten kayınvalidelere göre oğulları hep mutsuz.
Kendi çocukları bunları aramazsa bilirler ki gelin aratmaz veya kavgalı olurlar hep ondan sesi durgundur arayamaz edemez vs vs 😂
Halbuki kimse esaret altında değil evde arayamayan işe gidince arar dışarda arar.
Benim kv de de böyle oğlu aramıyorsa sebebi % bi milyon benimdir 😂
Kayınvalide milleti kendini çok geçimli,çok becerikli,çok akıllı usturuplu görüyor gelinler hep aç susuz bırakıyor hep bunların çocuklarını 😂
Allahtan uzaktasın senede 1 2 görüşürsün o yüzden takma mecburen yüzüne gülecek politik takılacak sende öyle ol pazarlamacıyım diyosun sen bilirsin işini 😂
Hepimiz çekiyoruz malesef bende öyle hiç görüşmediğim insanlara bile sevgililik dönemimizden tutup bugünümüze kadar ne olup bittiyse yalan yanlış anlatıp dedikodumu yapıyolar ana kız,Allah bilir kendi aralarında neler neler diyolardır bide.
Ama bu yapılan dedikoduların ortaya çıkmak gibi bi huyu vardır kuşun kanadından haber gelir gene öğrenirsin o yüzden boşver okuduğunu açıkça belli etme.
Madem için için kaynıyor oturduğu yerde dosdoğru duramıyor kayınvaliden o bi gün bi şekilde kendi kendini patlatır merak etme yapsın şimdilik dedikodunu 😂
Ayrıca kocan da içinden diyordur eşim ne iyi niyetli hep anneni ara diyor bide anama bak diye
ya ben cidden şok geçirdim çünkü biz doğuluyuz aslen ama ailedekiler üniversite okudukça asimile olsa da büyükler de hep şu öğreti vardır büyüğe saygı sevgi hoşgörü. Eşinin ailesine hürmet et ki eşin de sana hürmet etsin vsvsvs😂ister istemez fesatlık yapamıyorum bu tarz şeylerde, her ne kadar o kültürün direkt içinde olmasam da bir yerlerde içime işledi. Tamamen aynı mantıktayım yılda bir iki defa göreceğim, bana bile yüzün kızarmadan telefonda kavga ediyor musunuz diye sorduğunda hayır ne kavgası yeni evliyiz gayet çiçek böcek geçiyor yani günler demiştim 😂sonrasında saflıkla farkında olmadan eşime söyledim annen bçyle sordu acaba endişeleri mi var benden yana çok üzüldüm aşkım seni üzmüyorum kırmıyorum bilmeden değil mi falan demiştim😁😁benim kaynanamda aynı şeyleri yaptı, nişanda bir bilezik takarız yeter benim oğlum sevgiliyken kızınızını gezdirdi tozdurdu onları da düşünmek gerek demişti 😁halbuki bu sırada benim çok iyi bir işim var ben zaten geziyorum birilerinin gezdirmesine ihtiyacım yok eşimin içinden gelmiş gezdirmiş, annem şok geçirmişti😂iyiki de gezdirmiş bak karısı oluyor kızım şimdi karısını gezdirmiş oldu bizi de sizi de alakadar etmez evlenince daha çok gezdirir insallah demişti 😂ki daha anlatsam nişanlılıkta neler neler çektiğimi. Gerçekten arsız ama onun gibi cevap vermediğim için bu haller zaten, en azından kapım ayrı da yemeğe geldiler kahveye gelmediler aman şu oldu bu oldu yok😂sessiz sakin yuvarlanıp gidiyoruz, Allah herkese aile birliği, huzur ve sağlık versin gerisi hallolur insallah

Teoride dediklerin çok mantıklı ama zaten gurbetteyiz birbirimize kenetlendik ne kavgamız var ne küslüğümüz hani olsaydı aynen böyle düşünürdüm, kaynanamın işgüzarlığı tamamen çünkü bu bahsettiğim konuşmaları son 4 ay boyunca tekrar etmiş ve kaynanam kendi mesajlarını silse de eşimin mesajlarında o tarz bisey yoktu t

ya ben cidden şok geçirdim çünkü biz doğuluyuz aslen ama ailedekiler üniversite okudukça asimile olsa da büyükler de hep şu öğreti vardır büyüğe saygı sevgi hoşgörü. Eşinin ailesine hürmet et ki eşin de sana hürmet etsin vsvsvs😂ister istemez fesatlık yapamıyorum bu tarz şeylerde, her ne kadar o kültürün direkt içinde olmasam da bir yerlerde içime işledi. Tamamen aynı mantıktayım yılda bir iki defa göreceğim, bana bile yüzün kızarmadan telefonda kavga ediyor musunuz diye sorduğunda hayır ne kavgası yeni evliyiz gayet çiçek böcek geçiyor yani günler demiştim 😂sonrasında saflıkla farkında olmadan eşime söyledim annen bçyle sordu acaba endişeleri mi var benden yana çok üzüldüm aşkım seni üzmüyorum kırmıyorum bilmeden değil mi falan demiştim😁😁benim kaynanamda aynı şeyleri yaptı, nişanda bir bilezik takarız yeter benim oğlum sevgiliyken kızınızını gezdirdi tozdurdu onları da düşünmek gerek demişti 😁halbuki bu sırada benim çok iyi bir işim var ben zaten geziyorum birilerinin gezdirmesine ihtiyacım yok eşimin içinden gelmiş gezdirmiş, annem şok geçirmişti😂iyiki de gezdirmiş bak karısı oluyor kızım şimdi karısını gezdirmiş oldu bizi de sizi de alakadar etmez evlenince daha çok gezdirir insallah demişti 😂ki daha anlatsam nişanlılıkta neler neler çektiğimi. Gerçekten arsız ama onun gibi cevap vermediğim için bu haller zaten, en azından kapım ayrı da yemeğe geldiler kahveye gelmediler aman şu oldu bu oldu yok😂sessiz sakin yuvarlanıp gidiyoruz, Allah herkese aile birliği, huzur ve sağlık versin gerisi hallolur insallah
O ne demek öyle nişanda bi bilezik takarız aslında daha takardık da oğlum kızını gezdirdi tozdurdu para yedirdi o paralara sayın der gibi konuşmuş.
Kız senin kayınvaliden çok ama çok terbiyesiz gerçi benimki de terbiyesiz de 😂
Benim ki de yüzüme nişanlıyken kıskançlıkla ilgili bi konu olmuştu benim oğlum seni kıskanmaz niye kıskansın o sadece kız kardeşini kıskanır demişti bakma ben neler çektim 😂
Beni görünce kendini deli yapan kv dem kızının kocasına el pençe divan melek oldu kanatları kapılardan geçmiyor 😂
Ama Allah çıkarıyor illa ki damadı da ayyaşın teki çıktı herkesin dilinde içip içip hamile karısını gece yarıları getirip köye anasının evine bırakıveriyormuş gizleseler de duyuyorum bi şekilde.
Bana sürekli oğlu beni sevmiyormuş gibi tavırlarda imalarda bulunup sanki ben oğlunda huzur bırakmıyormuşum gibi davranıyor ama evimizde çiçek gibiyiz tek bir tartışmamız yok,
tartışma olsun istiyor seninki de kocan sana kızsın kavga edin oğlu da ona dert yansın istiyor istiyor ki o da içini ferahlatsın aman el kızı oğlum boşver desin ana gibi yar diyar bulunmaz desin hindi gibi kabarsın şükretsin oğlumun kalbindeki tek kadınım diye 😂😂öyle bişe arıyor boşuna kavga oluyor mu diye soruşturmuyorlar

Back
X