Kaynanam iki üç günde bir aramaya başladı...

Sanırım eşiniz ben birşeye karışmayayım sesim çıkmasın sıkıntılara katlanırım modunda. O zaman silkeleyin kendine gelsin. Defalarca tekrarlamak fayda etmemiş kendi kendinizi yiyip bitireceğinize kocanızla kesin ve ciddi bir şekilde konuşun. Artık o evde asla oturmayacağınızı kesinlikle çıkmak istediğinizi söyleyin bırakın kiraya mı verirler naparlar yani sizin muhatabınız kocanız o bunu dedi bu bunu yaptı onlar kıskandı diye birşey yok. İş kocanızda bitiyor.

Aynen ama biz bunu tereliye'ye pek anlatamıyoruz, herkes dört dörtlük evlere gelin gitmedi, kadın ve erkek de biter iş, valla adamla kadının ayakları yere sağlam bassın bakalım Ordu gelse önlerinde durabilir mi? Eş herkese gereken cevabı verecek yetenekteyse yüz tane kayınvalide olsa ne yazar.

banabenigeriver banabenigeriver ,
bak dediğime geliyorsun, bunu yanlış anlama, ben senin yaşadığın tüm sorunların ana kaynağının eşin olduğu gerçeğini göstermeye çalışıyorum, kayınvaliden, görümcen, kayınpederin dünyanın en kötü insanı bile olsa eşin hem evliliğini hem ailesini idare edecek, seni onlara, onları sana ezdirmeyecek, evin yalıtımı vs artık sorun olan ne varsa hepsini kendi üstlenip halledecek bir yapıda olsaydı, sen sürekli eşinin ailesini kafana takmazdın, eşin olması gerektiği gibi davransa sana dert edecek birşey kalmazdı çünkü.

Kayınpeder eşimin işlerine karışıyor diyorsun, eşin karıştırmasa karışamaz. Yani kusura bakma ama kayınpederin ben yaparım dediğinde eşinin babasının keyfini beklemek işine geliyor.
Oysa o evde siz oturuyorsunuz, yalıtım mı yapılacak bunu düşünüp yapması gereken eşin, badana mı yapılacak bunu da yapması düşünmesi gereken eşin.

Bak ben sana samimi birşey diyeyim mi? Sen ev soğuk oluyor deyip annene gidiyorsun eşinin işine geliyor, adamın pasifliğine pasiflik katıyorsun, bu sözlerimi kötü niyetli algılama 24 yıllık evli bir ablanın tecrübeleri olarak değerlendir.

Ben buz gibi bir evde otursaydım asla anneme gitmez o eşin başının etini yer, gerekirse evde onla birlikte donar, hatta bizzat iyice donmasını sağlar, o yalıtımı yaptırır ya da bir ev bulur hadi bakalım efendi ev buldum taşınıyoruz derdim.
Ben öyle sırtını babaya yaslayıp bekle ki babasının keyfi gelsin de yalıtım yapsın diye beni oyalayacak, pasif, elinden iş gelmeyen, rahat adamla yapamam.

Pasifse sen de katkıda bulunuyorsun annene giderek, gitme neden gidiyorsun, neden sıcak yerde oturmasına olanak sağlıyorsun, nasılsa ev soğuksa gidecek yer var diye düşünüyor, böyle böyle sorumluluk almayan eşler yaratıyorsunuz kendinize.
Geçen sene hasta oldum o sebepten gelmiştik bir ayda zor atlattım zatürreye çevirmediğine şükrediyorum ailemde çok üzülüyor soğuk evde hasta olacaksın yine diyor.
Çok haklısın eşimi bu konuda pasifleştiren benim.Ailemede gelecek kış için gelmeyeceğimi eşime söyledim ramazan sonrasında bakacak çaresine gerekirse soba kurulacak ama olacak bir şekilde sonkez babasına söyleyecek.Ben bu konuyu açtığım zaman nasıl evlerde oturan insanlar var derdi sanki ailem rezidansta oturuyorsa gelmiş bu evi bulup konuşuyormuşum gibi hissettim bu ev ailemin evinden de büyük ama insan yaşadığı yeri daha iyi bir hale getirmek istemez mi?
Eşim artık anlıyor ama çok yavaş ciddi anlamda yavaş ilerliyor bizim bir hayatımız olduğu konusunda bakalım hayırlısı o iyi bir insan onu kaybetmek istemiyorum ama bu gidişle o beni kaybedecek sağlık sorunlarım sebebiyle...

Aynen ama biz bunu tereliye'ye pek anlatamıyoruz, herkes dört dörtlük evlere gelin gitmedi, kadın ve erkek de biter iş, valla adamla kadının ayakları yere sağlam bassın bakalım Ordu gelse önlerinde durabilir mi? Eş herkese gereken cevabı verecek yetenekteyse yüz tane kayınvalide olsa ne yazar.
Kesinlikle ama çoğu erkek ne yazık ki ailesine hiçbir şekilde cevap vermeye yeltenemiyor iyi veya kötü ufacık bir sözde kırılacak kaba tabirle karı ağızlı diyecek sanıyorlar ancak eşlerine gelince herşeyi söylerler. Keşke her insan dediğiniz gibi olabilse. Evlilikler de uzun ömürlü olsa

Kesinlikle ama çoğu erkek ne yazık ki ailesine hiçbir şekilde cevap vermeye yeltenemiyor iyi veya kötü ufacık bir sözde kırılacak kaba tabirle karı ağızlı diyecek sanıyorlar ancak eşlerine gelince herşeyi söylerler. Keşke her insan dediğiniz gibi olabilse. Evlilikler de uzun ömürlü olsa
Eşim aslında cevap veriyor ya sessiz kalarak yada çok sert çıkarak kına günümde sert çıktığı için reddedilmişti düğün günü onlar adım atmış barışmışlar ama. aylarca babası yüzüne bakmadı bende eşim gibi herşeylerine tamam deyip yapsaydım sorun olmazdı çünkü eşim sadece bunu yapmış birşeye karışmamış ailesi neyi ne zaman isterse öyle yapmış ben kendimi geri çektim kavga edip tartışmak yerine ama buda çözüm olmadı...

Adabınla söyleyince kimse kırılmaz, kimse anne babasını atsın, görüşmesin demiyoruz ama evlenen çiftler artık yeni bir aile kurduklarını ve birbirine karşı sorumlu olduklarını bilmeli, öğrenmeli.

Bu sadece erkek ailesi için geçerli değil, kadın ailesi içinde geçerli, aileler büyüklerimiz olarak misafirimiz olsunlar, çay ikram edelim, en güzel şekilde ağırlayalım ama ne evliliğe ne de iç işlerine, ev meselelerine hiçbir aile karışamaz, ne kadın karışmalarına izin versin ne de erkek, bu benim evliliğim, benim eşim, benim evim demeyi beceremezlerse kayınvalide, görümce, elti, hala bilumum ne kadar hısım akraba varsa evliliğin içinde olur, sonra gelsin senin annen benim annem kavgaları.

Evlilikler böyle yürümez, o yüzden ya dengeyi kurmayı beceren bir eşle evlenilecek veya eşe sorumluluk verilip evliliğin ne demek olduğu öğretilecek.

İki senedir nerdeydi bu kadın ona şaşıyorum yeni mi aklına gelmiş bir evladı olduğu gerçekten garip...
Hadi bir aldatılmadan şüphelenseniz neyse diyeceğim de ana oğul ilişkisine karışmayın, hele hele ses kaydedici program falan yüklemek büyük hareketler sonradan ortaya çıkarsa sorun olur

Bu durumdan şüphelenmeye başladım eşim herzaman ki gibi gidip görüşüyor rutinde değişen birşey yok ama bu kadının evlat aşkı son bir aydır depreşti eşimin doğum gününe iki ay kala doğum günü hediyesi almalar aramalar falan...Burada arama ses kayıtlarını kaydeden programlardan bahsedenleri duymuştum bilenler varsa yazabilir mi ne karıştırıyor bulmam lazım o kadına güvenmiyorum.
O kadın dediginiz eşinizin annesi.ne konuşurlarsa konuşsunlar.gerekli görse eşiniz size anlatır.bu kadar mudahale dogru degil diye düşünüyorum.

Ben hayatimda boyle bir kin daha gormedim. Kadinin calismamasi gerektigini dusunecek kadar takva icinde yasayip esinin ailesine karsi bu derece bir kin duymayi benim aklim almiyor. Suclari ne? Dugunden once ayrilin demisler. Eee yani agzi olan konusur esiniz hayir dediyse tamam bunu senelerce uzatacak ne var? 4 atanin hakki birdir unutmayin.

Ben affetmemeyi anlayamiyorum, dert yaristiracak degilim ama cocukken bir cocugun yasayacagi en kotu seyi yasatan yakin bir akrabama karsi 10kusur sene kin duyduktan sonra baktim ki bu is boyle gitmez, terapiye gittim ve inanir misiniz onu bile kendi icimde affettim, kin duymuyorum artik. Farkindaysaniz siz haric herkes kendi hayatina devam ediyor, kininizin zarar verdigi tek kisi sizsiniz ki ortada sebep bile yok yahu her konuda ayni cumleleri tekrarlayip duruyorsunuz. Gecmis bitti yasandi ne olduysa, yarin yasayacaginiz belli degil elinizde somut olarak sadece su an var. Su ana odaklanirsaniz her sey bitecek aslinda.

Surekli ayni seyleri yaziyorsunuz. Kinamda soyle yaptilar, boyle yaptilar yok malezemeyi biz alacaktik, insaati babasi yapacakti vs vs .. Her konunda ayni seyler.

Malzeme alip bir usta tutup yaptirin bu kadar mi zor. Surekli beklenti icindesiniz. Eger ki yalitim masraflarinin altindan kalkamiyorsaniz girin bir ise calisin. Kimseden birsey beklemeyin.

Hem kv yi sevmiyorsunuz. Hem de yalitimimizi yapsinlar diye bekliyorsunuz.

Kac seneden sonra cocugunu aradigini sanirim esiniz sorabilir zekasi vardir diye dusunuyorum sen neden dertlendin ayy ne cok oldu sizden ya cok enteresansiniz

Allah aşkına şu kaynanaları bir rahat bırakın ya ne istiyorsunuz size bulaşan mı var konuşmanı isteyen mi var arasında oğlunu alsın hediyesini ne var ya bunda? eşiniz onunla konuşup size kötü davranır aranız bozulur neyse ama neden arıyor yok birşey karıştırıyor falan nereden çıkarıyorsunuz?

hele bir de ses kayıt edip dinlemek hiç olacak iş mi? herkesin özeli var özel konuştuğu var ana oğulun konuşmasını dinleyip eşinize mi carlayacaksınız eşinize sizi kötülüyorsa eşiniz sizin yanınızda sonuçta hiç hoş değil eşiniz sizin annenizle konuşmalarınızı dinlese olur mu takıntı resmen

Hayır yok kaynanamın elden ayaktan düşmesini bekliyorum olması için yoksa bakma niyetiyle bize damlayacak...
sen böyle düşünürsen emin ol allah sana evlat verir
sen elden ayaktan düşüp kv dene muhtaç olma da
düşmezs kalkmaz bir Allah

çok kötü niyetli geldin bana..............

İki senede neden son bir aydır ama eşimin diğer doğum günlerinde açıp kutlamadı bile bu yıl iki ay önceden hediye aldı şimdide sürekli arıyor rutin bu olsa zaten garipsemem.
pardon size ne diyeceğim de ayıp olacak

ses dinlemek ne ayıp yaa
canım ciğerim kız kardeşim bile her konuştuğumu dinlesin istemem
iyi düşünü siz ister misiniz?
oldu ki eşiniz de bişey diyiverdi.. kaldırabilecek misiniz?

Eşim telefonuma annemle ne konuştuğumu öğrenmek için program kursa ne evim var diye evime gelirim , ne bu benim eşim diye yüzüne bakarım .
Ayıp denen birşey var .
Karı kocasınız diye bu kadarına hakkınız olduğunu mu sanıyorsunuz ?
tam bu şekilde anlatmak istemiştim
süper yorum :KK50:

Back
X