Allah hidayet versin ya, gelinleri istedikleri gibi yontamayınca hemen bedduaya sarılıyorlar. benim kayınvalidem de bana kızardı ( güya ) oğluna beddua ederdi. ama oğul yanında yok ben varım ben duyuyorum çünkü. yani kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibisinden. biz de ailesi yüzünden çok sıkıntılar yaşadık, kardeşleri eşim en küçük kardeş olduğu için anne ve babasıyla ilgili sorun olduğu zaman eşime " sen küçük erkeksin ve memursun onlara sen bakacaksın " derlerdi. sanki sadece benim eşimin anne ve babasıydı onlar. eşime onlarla aynı şehirde olduğumuz sürece bize huzur yok derdim, çok şükür Allah nasip etti başka şehre tayin aldık , kayınvalidem benden kaçtınız , dedi durdu başlarda.evet kaçtım huzur verse kaçar mıydım ? şimdi tatilde bir kaç günlüğüne bile olsa gitmek istemiyorum yanlarına çünkü yine sorun yaşıyoruz. Allah hepimizin sonunu hayreylesin. senin de eşine burda büyük iş düşüyor, seni ailesine ezdirmemesi lazım ama onları da incitmeden kalplerini kırmadan bunu yapmalı ki bide ailesinden dolayı üzülmesin eşin. Allah kolaylık versin. böylesi durumlarda erkekler çok yıpranıyor,
iki arada bir derede kalıyorlar maalesef.