kaynanam mahvetti doğum anlarımı.....

bir arkadaşın doğum öykusunu okurken aklıma geldi yazdım. Allah analı babalı büyütsün inş. bende okurken çok duygulandım benım kızım 5 yaşında şimdi. hepimizin çocuklarına Allah uzun ömür versin. benim doğumum çok rahat geçmişti.:2: benim sorunumda ertesi gün sezeryana girecektim. akşamdan hazırlıklarımı yaparken kayınvalidemler falan var evde tabii. ne olduysa geçmiş bir odada kendi annemle konuşmuşuz bir hatırlamıyorum ben onlar öyle diyor bundan daha doğla ne olabilirki belki doğum olacak diye annem benimle konuşmak istedi neyse kaynanam saolsun o gunu bana cehenneme çevirdi. eşimi çekmiş kenara ne dediyse demiş. akşm yattık ağlaya ağlaya ben tabi korkuyordum eşim beni kovaladı git burdan diye sabah doğuma gircem kimseye bişey diyemedim. o kaynanam eşimi öyle doldurmuşki anlatamam. geceyi zindan etti bana. sabah oldu sezeryana gircem. ameliyathanenin kapısındayız annem kaynanam eşim korkumdan herkesle helalleşmek istedim annem kaynanam la falan neyse eşime geldi sıra hakkını helal et dedim beni yine itekledi. ağlaya ağlaya girdim sezeryana. epidural yaptırdım çok rahat geçti . yukarı çıktım odamda bir çiçek bile yoktu çok istiyordum 1 tane çiçek ne olacaktı sanki kimse görmeden eşime mesaj attım bana çiçek al gel diye almadı. o an boşanmak istedim. ondan zindan ettı ban 3 gunu . eşime ve kaynanama ordaki haklarımın hiç birini helal etmiyorum. sırf annemle akşam ayrı odada konuştuk diye bana bunları yaptılar. eve geldik kaynanam beni köye evine götürmek istedi bende gitmedim köy yerinde şimdi bütün kadınlar gelecek rahatsızım kanamalarım var. gitmiyeceğim ben kendi evimde durcam dedim. eşime beni götür dedi ve ben 4. gün beni evde yalnız bırakıp gittiler dikişlerimin ağrısından kuacağıma alamıyordum. kızımı düşünün nedense annemleride aramamışm . annemde kızdığı için onlar varken gelmemişti. ...... böyle kötü bir doğum anım var. oysa ben hemşireyim. çalıştığım hastanede yaptırdım doğumumu 5 kuruş para bile vermedik saolsunlar . hiç masrafım olmadı . bumuydu benim hakkımda ..... neyse işteyim ağlamaktan gözlerim şişti aklıma geldi yazdımmm. suçum neydi hala anlamadım.. hala böyle giden bir evliliğim var . nasılsın diyip kavgayla bitiriyoruz. kızım tepkisini kendini odaya kilitleyerek gösteriyor. bize.... düşünün artıkkkkkk nasıl bir hayat buuuuuuuuuuuu çekilmez oldu artık ama nedense bırakamıyorum hiç bişeyi yarı yoldaa.............................

canım benim bende yeni doğum yapmış birisi olarak dikiş acısını çok iyi bilirim kaldıki sen tek başına bakmışsın ben kayınvalidem annem kadar ilgileniyo sağolsun annem eşim görümcem hiç başımdan ayrılmamalarına rağmen çok sıkıntı çektim ama bu yazıyı keşke hiç okumasaydım neredeyse ağlayacağım keşke yakınımda olsaydında ben gelseydim yardıma ne insafsızlar var sen doğuma gidiyosun eşn helalleşmiyor ne vicdansızmış ya kızma ama canım çok üzüldüm canım benim dua et düzelsinler merhamete gelsinler diye

bu nasıl vicdandır okuyunca kendi yaşadıklarım aklıma galdi böyle yapanların allah belasını versin açık ve net diyorum.22 yaşındayım ve ilk bebeğim eşimle arada tartışmalarımız olyordu olmuyor değidi ama öyle yada böyle çözüyorduk .sancılandım ve doğuma gittim canım oğlişim geldi dünyaya okadar mutluyuzki anlatamam heleki ailem.neyse hastaneden çıktık ve evegeleceğiz annem kendilerine hazırlamıştı yatağı eşim annemler geliyor evde kal dedim eve me geçtim sülalede çok sevildiğim için ailem ve ben herkes aynı gün eve geldi güldük şakalaştı derken akşama doğru ağrılarım başladı tabi evde kimse kalmadı kaynana görümce ve gol kaynanam kocamı vay bu gelin akrabalarına gülüyor bize surat asıyor diye kocamı doldurmuş ve kocam 1 günlük lohusayken üzerime yürüdü.daha neler neler sütüm çekildiüzüntüden çocuğumu emziremedim ve ben hağla bu olayı atlatamadım şuan oğlum 5.5 yaşında ve ben 2 ciye hamileyim14 haftalık ama bu sfer herkesi öldürrüm öyle bi güçteyim yıllarca bu pskolojiden kurtulamadım diye çocuk yapmayı bile düşünmedim ve hağla utanmazlar yüzüme bakıyorlar.....e eşim ona asla diyecek lafım yokkk...değişti ama iş işten geçti.......

canm teşekkür ederim sözlerinle bana destek oldun saol . senin adına da üzüldüm ama geçmiş. şükür eşin hatasını anlamış en azından mutlusun şimdi.. maşşallah 2. çocugunda oluyormuş. inş hayırlısı ile kucağına alırsın bebegini canm sağlıkla. ..... mutluluklar...

dogum oykunuzde beni en cok uzen ameliyata girerken siz helallik isterken esinizin sizi iteklemesi...
Allah korusun size bir sey olsaydi o vicdan azabiyla nasil yasayacakti?
gerci boyle bir adam bu yanlisi yuzunden vicdan azabi cekmezdi ki, haketti de yaptim derdi kesin...
cok uzuldum gercekten...
hayattan isteklerinizi ertelemeyin...

kesinlikle vicdanı sızlamazdı artık daha iyi tanıyorum o vicdansızın teki.....

Allah bagıslasın ewladınıı . .

aynı dert bnde de oLdu tek fark kayınvalıdedımden yana bı sıkıntım yok allaha sukur benım sorunum esımlee bnde sezeryanla dogum yaptımm ve bnde dogumuma ıkı gun kala kavga ettım kansızlık var bnde kan

almam gerekıodu ıkı gun onceden o gunu bANA zehır ettı bı anda parlayıp bı andan hiç bişey olmamıs gıbı davranabılıoo cok zor hamılelık gecırdımm psıkolım bozulduu hep kavga hep gurultu dogumdan cıktıktan

sonra bılee bende kacarak ewlendım keske dıyorum yapmasaydım am cok sevıyorum aynı senın gıbıı :S

babam elını opturmedı dıyee bıdaha gıtmıceksın gostermıcem onlara faln demeye basladı daha yarı uyanıgımm agrım var zorlu bı dogum olduu tek o gunle kalmıoo cocuk varken degısır dedım ama yok degısmıoo

hala aynıı hala bagırmalar cagırmalarr 2 gun mutluysam ardından mutlakaa bısey oluoo üzülmm içinn . . bnde ıcımı doktum valla :)

canım kaderimizmiş çekiyoruzmu diyeceğim bilemedim bende değişir değişr diye hala bekliyorum sizin gibi 2 gün iyi 5 gün kötü gidiyoruz hele dışarı hiç çıkamayız beraber mutlaka kavga eder geri geliriz. aynı tas aynı hamam yani hala değişmiyor hiç bişey. hem kendi hayatını hem bizim hayatımızı zindan ediyor. ailemlede küstü kardeşimin nişanını mahvetti kasımda düğün var bakalım ozaman ne olacak ama babasını çağırdım herşeyi anlattım.bakalım bu ay içinde oğlunu alıp konuşacaktı ne zaman gelecekse yok sa bitircem kesin kararlıyım.........hakkımızda hayırlısı canm inş. bir ömür boyu mutlu olsursun kadınlar bence mutluluğu hakediyor herzaman.........

Allah hayırlısını versin. ama biz kendi hayatıma kendimiz yön veriyoruz bu sıkıntılar belki eşiniz anlayışlı olsa çekilir eşte anlayış yok evde huzur yok çocuklar sıkıntılı bir ortamda ve hiç birşeye yeniden başlayamam diyorsunuz ne diyelim Allah yardımcınız olsun

ne diyimm cnm yaa kaynana işte hiç vicadanı sızlamadı mı ki . kızı varmı bılmıyorum ama kendı kızına boyle yapılsa hoşuna gıdecekmı. butun kaynanalar dusunmelı aslında aynısı benım evladıma yapılsa naparım dıye ama nerdeeeeeeeeeee.
dogum arıfesı yapıyosun bıde vıcdansız. allah yardımcın olsun cnmm. ama bı arkadas demıs ya bı ömur nasıl gecer kı

hiç kızı yok canm 3 oğlu var . geçen gün evde konuşuyoruz bana laf atıyor. zaten diyor hep gelinler iyi bizim oğlanlar kötü diye bana taş atıyor vicdansız kadın .. görmeye bile tahammülüm yok . görünce sinirleniyorum. ona bişey diyemediğimden kızıma kızıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.......

hepinize çook teşekkür ederim .. inş. hep mutlu ve huzurlu oluruz evliliklerimizde... herşeyin gönlünüzce olması dileğiyie.......

bende simdi gordum konuyu, biraz gec olsa da...

insanin en cok destege ihtiyaci oldugu anda neden boyle yapiyorlar anlam veremiyorum. Hadi kaynana yapiyor herifler neden yapiyorlar…bu kadinla sen ayni yataga girmissin, cocuk yapmissin ama zora gelince ananin yolundan gidiyorsun. Ne olursa olsun eslerin anlayisli olmalari gerekir..Rabbim iyilerle karsilastirsin..kayinvalidenden gectim Allah esine merhamet ihsan eylesin.

Canım okurken çok moralim bozuldu ben de ağladım valla...çok büyük terbiyesizlik yapmış kaynanan.Allah sana sabırlar versin.

bende de bitane fitneci var da.Allah ayaklarına dolasın inşallah bu mübarek günde... birileriyle uğraşacaklarına kendileriyle uğraşsınlar........

bir arkadaşın doğum öykusunu okurken aklıma geldi yazdım. Allah analı babalı büyütsün inş. bende okurken çok duygulandım benım kızım 5 yaşında şimdi. hepimizin çocuklarına Allah uzun ömür versin. benim doğumum çok rahat geçmişti.:2: benim sorunumda ertesi gün sezeryana girecektim. akşamdan hazırlıklarımı yaparken kayınvalidemler falan var evde tabii. ne olduysa geçmiş bir odada kendi annemle konuşmuşuz bir hatırlamıyorum ben onlar öyle diyor bundan daha doğla ne olabilirki belki doğum olacak diye annem benimle konuşmak istedi neyse kaynanam saolsun o gunu bana cehenneme çevirdi. eşimi çekmiş kenara ne dediyse demiş. akşm yattık ağlaya ağlaya ben tabi korkuyordum eşim beni kovaladı git burdan diye sabah doğuma gircem kimseye bişey diyemedim. o kaynanam eşimi öyle doldurmuşki anlatamam. geceyi zindan etti bana. sabah oldu sezeryana gircem. ameliyathanenin kapısındayız annem kaynanam eşim korkumdan herkesle helalleşmek istedim annem kaynanam la falan neyse eşime geldi sıra hakkını helal et dedim beni yine itekledi. ağlaya ağlaya girdim sezeryana. epidural yaptırdım çok rahat geçti . yukarı çıktım odamda bir çiçek bile yoktu çok istiyordum 1 tane çiçek ne olacaktı sanki kimse görmeden eşime mesaj attım bana çiçek al gel diye almadı. o an boşanmak istedim. ondan zindan ettı ban 3 gunu . eşime ve kaynanama ordaki haklarımın hiç birini helal etmiyorum. sırf annemle akşam ayrı odada konuştuk diye bana bunları yaptılar. eve geldik kaynanam beni köye evine götürmek istedi bende gitmedim köy yerinde şimdi bütün kadınlar gelecek rahatsızım kanamalarım var. gitmiyeceğim ben kendi evimde durcam dedim. eşime beni götür dedi ve ben 4. gün beni evde yalnız bırakıp gittiler dikişlerimin ağrısından kuacağıma alamıyordum. kızımı düşünün nedense annemleride aramamışm . annemde kızdığı için onlar varken gelmemişti. ...... böyle kötü bir doğum anım var. oysa ben hemşireyim. çalıştığım hastanede yaptırdım doğumumu 5 kuruş para bile vermedik saolsunlar . hiç masrafım olmadı . bumuydu benim hakkımda ..... neyse işteyim ağlamaktan gözlerim şişti aklıma geldi yazdımmm. suçum neydi hala anlamadım.. hala böyle giden bir evliliğim var . nasılsın diyip kavgayla bitiriyoruz. kızım tepkisini kendini odaya kilitleyerek gösteriyor. bize.... düşünün artıkkkkkk nasıl bir hayat buuuuuuuuuuuu çekilmez oldu artık ama nedense bırakamıyorum hiç bişeyi yarı yoldaa.............................

merak etme her şey yoluna girer inşAllah Allah üçünüzünde sağlıklı olmasını nasip etsin...

o kaynananın cezası öbür tarafta merak etme se...Allah'a havale et.....kendine ve kızına sahip çık canım....

okudum gerçekten çok üzüldüm bu kaynanalrın derdi nedir anlamadım benim kide 9 aydırne arıyor ne soruyor doğuma bişi kalmadı bebek nasıl diye arayıp sormaya başladı evimizin arası 15 dakka yürüyerek bir ihtiyacın varmı diye bile sormadı. annemler 10 güne kadar gelecek inşallah bugün aramış neyapıyorsun ne ediyorsun. yumurta tavuğun bitarafına dayandı ancak aklına geldi. sırf işte biz yanında olduk demek içni son günlerdee arıyor .bu saaten sonra geçmiş olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.lüzüm yok kaynanaya:31:

bu kaynanaların kocaların derdı nedır anlamıyorum. ne kadar bencıller.doğum ve sonrası bır kadının butun hayatını etkıleyen değiştiren bır surec destek olmak lazım can sıkmak yerıne

çok üzüldüm yaa nasıl insanlar var.. benim kayınvaldem aramızda sorun olmasın diye benimle doğru dürüst konuşmuyo bile.. ya hiç bir zaman arada olmayacan... neden böyle her şeye karışıyolar anlamam..

okurken icim sizladi resmen. senin zaten hormonlar bi dunya olmustur o anda hicbisey olmasa bile aglayasi geliyor insanin bu durumdayken birde sana yaptiklarina bak. ama acik konusmak gerekirse hata yapiyorsun. kayinvaliden kotu biri olabilir ama hatali olan esin. baskasi istedigi kadar kotu olsun esin sana laf ettirmedikten sonra gerisi bos ama senin anlattiklarina bakilirsa isin zor. bu yasadiklarinizdan en cok etkilenen eminimki kizin.birakamiyorum diyorsun kendinde bu gucu goremiyorsan kizini dusun onun icinde olsa ayril. birlikte ama mutsuz ebeveynler yerine ayri ama mutlu olanlar ona daha cok mutluluk katar bence.

sinirden diyecek bi şey bulamadım yaa:53: evladının torununun rızkından etseler sen bu üzüntü ile sütünden kesilsen hoş mu olacaktı ..YAZIKLAR olsun o anneye de babayada Allah yardımcın olsun
Evladına sarıl :38:

Bu gibi şeyler okuduğumda çok üzülüyorum.
İnsanlar neden bu kadar acımasız olurlar anlamıyorum. Hiç mi Allah korkusu yok.
Eşin senin hakkını nerede nasıl ödeyecek hiç mi düşünmüyor.
Bir insan kendisine bir yavru verecek kadına nasıl böyle davranır akıl almıyor.
Allahım ıslah etsin inşallah. Evladınızı hayırla, sağlıkla büyütün.

Back
X