kaynanam ofsayta düştü :)))

kızlar selamlar,
evleneli 1,5 ay oldu annesi annelikten çıkıp kaynana olalı da 2,5 ay oluyor ve ben dün ilk büyük zaferimi kazandım. kaynanam her şeye karışan bi kadın evin düzeninden yemeğe kadar. her öğünden sonra oğlunu arayıp yemek yedin mi yemediysen gel der evini temizletmek ister yapmayınca bozulur oğlu yokken laf sokar vs eşime geçenlerde söyledim kabul etmedi anası yapmazmış vs ben kötü düşünüyomuşum ne demiş ben art niyetliymişim falan neyse dedim dün kaynanam geldi hoşgeldin dedim cevap vermeden suratıma bile bakmadan çıkıp balkona oturdu düğün nasıldı dedim iki gün önce gittiği düğünü sorup laf açayım dedim bağıra bağıra beğenmedim şu buuu neyse eşim gelince sustu. eşim dün menemen istedi geldiklerinde sordum yumurtayı kırayımmı diye ayyyy menemen mi yicez ben yemem tokum dedi oturduk yedik eşimle bi güzel o yalnız oturdu sonra çay vs derken açtı hanım açtı ağzını yumdu gözünü düğüne gittiği yerde herkesin gelini saatte 10 kere aramış biz aramamışız oysa hergün oğluyla konuşur bana bi sabır geldi ağzımı bile açmadım içeri geçtim işim varmış gibi bi geldim geri eşime bana neden gelmiyo neden bütün gün evde oturuyor diyor eşim de böyle yapacaksan gelme dünyanın merkezinde sen yoksun dedi hayır ben anayım hergün her saat arayacaksınız dedi oğlu da yok öyle bi dünya deyince sustu kaldı. sonra eşim yatıştırıcı ve sinirden başlayan alerji haplarını istedi oğluna evlenmeden bişeyin yoktu hastalıklara karıldın diyo eşim ters ters baktı aradan biraz zamaan geçti seni bırakayım dedi annesini götürdü. eşim gelince dedim ki evet evlenince oluştu bu hastalıklar ama biz evde yalnızken bişi olmuyo huzura alıştın annen gelip huzurumuzu bozunca hastalıkların nüksediyor dedim evet haklısın dedi annesi bana nasıl laf sokuyormuş oğlu da gördü hahahahahhha :))))

yazık eşiniz kendı annesı hakkında nasıl böyle şeyler söylüyor hayret ediyorum...sende iyi dolduruyorsun kocanı masallah 1.5 aylık evlısın ama taş cıkararırsın bıze

haftanın 3 günü görüştüğüm hergün oğluyla tel de konuşan kayınvalidemi anlamamakla suçlanmam çok saçma. her şey de beni suçlayan beni aşağılayan evlendiğimin ertesi haftası eşimi benden 1500km uzağa tayin istemeye zorlayan kayınvalidemi koruyanlar acaba kayınvalide adayları mı

Bir de lütfen işinize gelmeyen birşey yazıldığı vakit insanlara laf sokmaya çabalamayın..Kimse sizi pohpohlamak zorunda değil..Üstelik karşınızda da kaynananız yok:34:

Biraz idareci olmalısınız..
Çok iyi, saygılı, güleryüzlü olmanıza rağmen k.valideniz böyle yapıyorsa kırılmakta haklısınız laf atmalarının ama onu unuttuysanız, alışmasına zaman vermediyseniz hatalısınız. Ayrıca başlığınız hoşuma gitmedi.
Sizin anneniz varsa yarın eşinizde ofsayta düşürür annenizi.
....
Oğlu gördü evet fakat çok yeni evlisiniz. Eşinizin bu hak verişine ASLA ALDANMAYINIZ.
Birikir ve birden bire bir patlar o zaman geriye dönüşünüz olmaz.
Şimdilik sadece dengeyi sağlamaya çalışıyor. Yeni evli eşini hoş tutmaya çalışıyor.
Yarın masaya vurur, sizin annesini eleştirmenizide yüzünüze vurur, haberiniz olsun.

bence kayınvalide adayı falansınız :) 33 yaşındaki oğluna bebeğim diyen açık açık seni sinir etmek hoşuma gidiyor diyen tayinimin çıkmayacağını bile bile eşimi benden 1500 km uzağa tayin istemeye zorlayan bir kayınvalidem varken ofsayta da düşer penaltı da attırırım :)))) ayrıca ben sadece annem diye yanlış davranışları koruyacak kadar kişiliksiz olmadığımdan beni yetiştiren anam da sağolsun yanlış şeyler yapmadığından eşimin onu ofsayta düşürmesi pek mümkün değil ayrıca böyle bişi olsa da ben annemi eleştiririm ve o da bunu anlar bilmem anlatabildim mi

Size gayet kibar yazılmış bir cevaba bile bu uslupta cevap verdiğinize göre,kayınvalidenizin hiçbir lafının altında kalmadığınızdan eminim.
Birde kayınvalidenizden dinlemek isterdim olayları...

arasıra beni sinir eder falan ama benim kayınvalidm gerçekten cennetlik kadın ha :9: bırak hergün aramayı ayda 1 arasam yeter, ama yine de bişey demez, siz mutlu olun, iyi geçinin der. neyse bi arıyım bari ayıp oluyo kadına. gerçi şimdi ararsam da heralde içinden hangi dağda kurt öldü acaba der kesin :9:

Son düzenleme:
bende konu sahibini haklı bulanlardanım konuyu sırf anlatılanlarla kıyaslamamak lazım bu tarz şeyler hatta daha ufak mevzular zamanla o kadar büyüyor ve sinir bozucu bir hal alıyorki . Konu sahibi eşine daha önce bahsetmiş sıkıntılarından ama eşi hep inanmamış kendisinin kötü niyetli olduğuna yormuş durumu ve gerçek ortaya çıkıncada konu sahibinin sevinmesi gayet normal.

Ama yine annesini kötülememeni öneririm yarın öbürgün onlar iyi olur sen kötü olursun...

Biraz idareci olmalısınız..
Çok iyi, saygılı, güleryüzlü olmanıza rağmen k.valideniz böyle yapıyorsa kırılmakta haklısınız laf atmalarının ama onu unuttuysanız, alışmasına zaman vermediyseniz hatalısınız. Ayrıca başlığınız hoşuma gitmedi.
Sizin anneniz varsa yarın eşinizde ofsayta düşürür annenizi.
....
Oğlu gördü evet fakat çok yeni evlisiniz. Eşinizin bu hak verişine ASLA ALDANMAYINIZ.
Birikir ve birden bire bir patlar o zaman geriye dönüşünüz olmaz.
Şimdilik sadece dengeyi sağlamaya çalışıyor. Yeni evli eşini hoş tutmaya çalışıyor.
Yarın masaya vurur, sizin annesini eleştirmenizide yüzünüze vurur, haberiniz olsun.

1senin yaptıgı yorum gayet yerinde olmuş hiç bir insan annesi hakkında bir baskasına laf verdirmez.bugun sizi haklı bulmuş olması her zaman bu sekilde olacagi anlamına gelmez.hakli nedenleriniz olsa da olaylari eşinize hoş olmayan tutumla anlatmaya devam ederseniz ılerde siz zararlı çıkarsınız.ayrica kayınvalide adayimisiniz diye sorgulamak yerine keske yorumu okuyup mantık çerçevesinde degerlendirseydiniz.

benim kayinvaldemde haftanin 7 günü cagri atar

telefonu kontörlü oldugu icin, ben geri ararim. ama buna, ragmen beni aramiyorsun der.haftanin 5 günü evime gelir bana gelmiyorsun der

6 yildir böyle hayatimiz sürüyor esim ne beni savunur nede onu sadece dinler.artik usandim ama bir cözüm bulamadim.yüzüne anne sen caldiriyon ben ariyom ne fark

ediyor..yok ben aramasam sen aramiyom der her sabah 9 da arar beni uykudan uyandirir,kurulu saat gibi yine de her geldiginde sitem der....

kızlar selamlar,
evleneli 1,5 ay oldu annesi annelikten çıkıp kaynana olalı da 2,5 ay oluyor ve ben dün ilk büyük zaferimi kazandım. kaynanam her şeye karışan bi kadın evin düzeninden yemeğe kadar. her öğünden sonra oğlunu arayıp yemek yedin mi yemediysen gel der evini temizletmek ister yapmayınca bozulur oğlu yokken laf sokar vs eşime geçenlerde söyledim kabul etmedi anası yapmazmış vs ben kötü düşünüyomuşum ne demiş ben art niyetliymişim falan neyse dedim dün kaynanam geldi hoşgeldin dedim cevap vermeden suratıma bile bakmadan çıkıp balkona oturdu düğün nasıldı dedim iki gün önce gittiği düğünü sorup laf açayım dedim bağıra bağıra beğenmedim şu buuu neyse eşim gelince sustu. eşim dün menemen istedi geldiklerinde sordum yumurtayı kırayımmı diye ayyyy menemen mi yicez ben yemem tokum dedi oturduk yedik eşimle bi güzel o yalnız oturdu sonra çay vs derken açtı hanım açtı ağzını yumdu gözünü düğüne gittiği yerde herkesin gelini saatte 10 kere aramış biz aramamışız oysa hergün oğluyla konuşur bana bi sabır geldi ağzımı bile açmadım içeri geçtim işim varmış gibi bi geldim geri eşime bana neden gelmiyo neden bütün gün evde oturuyor diyor eşim de böyle yapacaksan gelme dünyanın merkezinde sen yoksun dedi hayır ben anayım hergün her saat arayacaksınız dedi oğlu da yok öyle bi dünya deyince sustu kaldı. sonra eşim yatıştırıcı ve sinirden başlayan alerji haplarını istedi oğluna evlenmeden bişeyin yoktu hastalıklara karıldın diyo eşim ters ters baktı aradan biraz zamaan geçti seni bırakayım dedi annesini götürdü. eşim gelince dedim ki evet evlenince oluştu bu hastalıklar ama biz evde yalnızken bişi olmuyo huzura alıştın annen gelip huzurumuzu bozunca hastalıkların nüksediyor dedim evet haklısın dedi annesi bana nasıl laf sokuyormuş oğlu da gördü hahahahahhha :))))

Şu cümlesi inandırıcı gelmedi bana. Bence sizde az değilsiniz evet o kötü kaynana olabilir ama sizde iyi gelin misiniz acaba :34:

Son düzenleme:
annesi ne kadar kötü olursa olsun eğer eşim benim yanımda annesine bu tarz konuşsaydı k.validemden önce ben üzülürdüm..bundan mutlu olup çok güzel birşey yapmış gibi konu açmak yerine eşimle konuşmayı denerdim..daha 1,5 aylık evlisniz ve mücadeleye başlamışsınız.. hayatınzı karşılıklı laf çarpmak üzerine kurarsanız inanın çok zorlanırsınız..unutmayın onlar anne-oğul...bence bunu laf yarışına çevirmeyin,rahatsızlıklarınızı konuşun.

Son düzenleme:
Beğenmediğiniz herkese kayınvalide adayı mısınız, demişsiniz.İlginç bir tesbit.

bazı kayınvalideler oğullarının evliliğini ve yeni bir hayat kurduklarını unutuyorlar,zamanında kendileri de yeni hayat kurma çabasındaydırlar..
eskiler kayınvalidelerden çok çekmiş anlatır büyüklerimiz..
onlarda bunu sürdürmek istiyorlar hala..
ama devir değişti ,gelinler eski gelinler değil, devir eski devir değil artık..
insanlar özgürlüklerini ele aldı
rahat huzurlu yaşamak her eşin hakkı..
bu her ne kadar anne baba olsada kimse özeline burun sokulsun istemez..
benimde 10 yıldır kayınvalidem var ama 10 yıldır hep idare ederim..
evet anne, tamam anne, aa oğlun haksız anne ,sen haklısın annecim,hadi boşver bunları da gel gezmeye gidelim gibi hep yapıcı olmuşumdur,en sinir olduğum sözlerinde hatta delirdiğim zamanlarda bile hep alttan almışımdır..
olması gereken de bu
ayrıca eşime hiçbir zaman annesini kötülemedim yapmamda .
ama bazı kayınvalidelerde gelinlerin canına tak edebiliyor artık konu sahibi gibi..
yaşayan sizsiniz o anda verilecek cevabı en iyi siz bilirsiniz .belki gerçekten şirret bir kadındır ,belki de melektir,o sizin bileceğiniz birşey
burdan olay herkese farklı görünür ..

Eşiniz annesi ile eşi arasında denge kurmaya çalışıyor ancak yaptığı
biraz kırıcı ve abartılı. Hiç bir anne kendi gelininin yanında kendi çocuğu tarafından azarlanmak istemez.
Hiç bir gelin de oğlu annesini payladı diye sevinmez.
Ben en azından böyleyim .
Bunu kazanılmış bir zafer olarak adletmem.
Benim eşim k.validemi benim yanımda haksız yere paylasın önce ben kızarım ona.

Yeri gelecek belki de siz aynı duruma düşeceksiniz.
Eşiniz k. validenizin yanında sizi azarlayıp küçük düşürecek.
Çünkü unutmayın ki o onun annesi , o da onun oğlu
onlar canciğer kuzu sarması olabilirler her zaman.
Ama siz ipleri koparan gelin olmayın.

Not:K. valide olmama daha çok uzun yıllar var.

Son düzenleme:
bence kayınvalide adayı falansınız :) 33 yaşındaki oğluna bebeğim diyen açık açık seni sinir etmek hoşuma gidiyor diyen tayinimin çıkmayacağını bile bile eşimi benden 1500 km uzağa tayin istemeye zorlayan bir kayınvalidem varken ofsayta da düşer penaltı da attırırım :)))) ayrıca ben sadece annem diye yanlış davranışları koruyacak kadar kişiliksiz olmadığımdan beni yetiştiren anam da sağolsun yanlış şeyler yapmadığından eşimin onu ofsayta düşürmesi pek mümkün değil ayrıca böyle bişi olsa da ben annemi eleştiririm ve o da bunu anlar bilmem anlatabildim mi

Öncelikle annenize eleştiri yapmanız kolay değildir. Ayrıca kendiniz nasıl bir gelinsiniz bunada objektif bakmanız lazım ?
Hayır, yeni evli sayılırım. Sizin saydıklarınız gördüklerimin yanında küçük kalır.
İlişkiler savaşır gibi kurulmaz. Hoşgörü herşeyden önce gelir.

Ayrıca oğlunu bebeğim diye sevmesinin size ne zararı var. Her annenin sevgi şekli farklıdır.

Dikkat edin dedim bende işte tüm şeffaf duygularımla; birgün eşiniz ters tepecektir.
Zafer kazanmış gibi olmayın, eşinizin annesine bir ters bakışıyla.
Arada kaldığında ilk sizi suçlayacaktır.

Erken galibiyet yaşıyorsunuz. Bu maçın daha çoook rövanşı olacak.
Faul hareketlerden kaçının, centilmenliğe aykırı davranışlarda bulunmayın.. Sarı kart, kırmızı kart mevcut hakemde sonuçta.
Penaltı falan verirse hakem o zaman yediğiniz goller maçı kaybetmenize yol açabilir. :34:

Evlilik, Allah izin verirse eğer ömürlük bir süreç. Daha 1.5 ay olmuş, kayınvalidenin her ne kadar aşırı sözleri olsa da keşke ilk fırsatta eşine birşey demeseydin. Eşin bu sefer senden yana oldu diyelim, ama onu doldurduğunu düşünürse işler ters tepebilir canım. Ayrıca eşinin davranışı bu olay için fazla fevri olmuş. Keşke olay bittikten sonra "olsun yaşlı kadın sen yine böyle konuşma, alınır vs." gibi şeyler söyleseydin. Hem eşini de mutlu etmiş olurdun. Yoksa o annesini senden daha iyi tanıyor, annesinin o lafları ne niyetle söylediğini zaten anlamıştır. Anlamakla kalmamış hatta azarlamış zaten kadını.

Tıpkı baba kız gibi anne oğul arasında da çok farklı bir bağ vardır..Annesinden aslaa vazgeçemez...
Eşiniz annesini gerekirse uyarabilir ama bunu eşinin yanında yapıp da annesine rencide etmesine de gerek yoktu diye düşünüyorum..
Kayınvalidenizi OFSAYTA düşürdüğünüz için sevinirken dikkat edin gol yemeyin...

Not:çocuğum yok...

ben kaynana adayıyım.oğullarım 50 yaşına da gelse ömrüm oldukça her gün arayacağım.:34:
gelinler istediği kadar hoplayıp zıplasın istemem diye:33:

Back
X