Kaynanam tarafından evimizden kovulduk:(

Vicdansiz biri için kendi vicdanımızla olması gerekeni soylememiz anlamsız. Onun vicdanı o kadar. Insan bunu düşmanına yapmaz ama o torununa yapmış.

Çocuklarını ve tüm ailesinin gelecegini kaynanasinin vicdanina birakmamalilar.

Bunun icin de en dogru sey korunmak, çalışmak, eve giren geliri arttırıp kendi evlerine çıkmak olurdu.

Yapılacak en yanlış şey, aileye yeni bir çocuk getirmek, masraflari arttirmak, çocuk sorumluluğu yüzünden de çalışmamak olurdu. Bu yanlış yapılmış sonuç olarak.
Tamam doğru ama olmuş artık. Kendilerine göre bir eve çıkacaklar o şeytan kadınında bir daha yüzüne bakmayacaklar. Başka çözümü yok bu işin. Yarin öbür gün çocuklarına ihtiyacı olursa umursamayacaklar

Tamam doğru ama olmuş artık. Kendilerine göre bir eve çıkacaklar o şeytan kadınında bir daha yüzüne bakmayacaklar. Başka çözümü yok bu işin. Yarin öbür gün çocuklarına ihtiyacı olursa umursamayacaklar
Evet sonuç bu. Birkaç sene sonra yeniden hamile kalmaması için uyari olur bizim yazdiklarimiz. Olan olmuş dedikçe Allah nasip ediyor, çocuk nasibiyle gelir, evin neşesidir falan oluyor.

Evet sonuç bu. Birkaç sene sonra yeniden hamile kalmaması için uyari olur bizim yazdiklarimiz. Olan olmuş dedikçe Allah nasip ediyor, çocuk nasibiyle gelir, evin neşesidir falan oluyor.
Anneler babalar çocuktan birsey istediğinde ücret talep edilecek artık. Benim anladığım bu. Çünkü anne babalar çocuklara birsey yapmak zorunda değillerse evlatlarda mecbur değil. Aile ilişkilerine güncelleme gelmiş

Kızlar kaynanama ait aynı apartmanda başka dairede oturuyoruz 6 aylık bebeğim var benim onu banyoda yikarken elektrigim kesildi.faturalar kaynanamın üzerine olduğu için aboneliğimi iptal etmiş bebeğim soğuktan dondu:KK43: ne yapacağımı bilmiyorum caresizim
Eşiniz ne yapıyor

Anneler babalar çocuktan birsey istediğinde ücret talep edilecek artık. Benim anladığım bu. Çünkü anne babalar çocuklara birsey yapmak zorunda değillerse evlatlarda mecbur değil. Aile ilişkilerine güncelleme gelmiş
Daha once ben de sizin gibi düşünerek bir seyler yazmistim bir başka konuda. Bana "okuttuk, en iyi egitimleri verdik, daha ne yapalim" dediler.

Herkes oyle yapmadi iste. Kimisi doğurduğu çocuğunun sırtına geçim yükü verdi. Kimi çocuk kendi kendine okudu. Gençlik yaşamadan büyüdü kimisi.

Yine de haline acımayan aileleri var. Bu durumda aileden bir sey talep etmeyi dogru bulmam ama anne babanin yüreği sızlamalı.

Biz ona rahat bir gençlik yaşatamadik, bari şimdi yardimci olalim diye.(tabi imkan varsa)

Daha once ben de sizin gibi düşünerek bir seyler yazmistim bir başka konuda. Bana "okuttuk, en iyi egitimleri verdik, daha ne yapalim" dediler.

Herkes oyle yapmadi iste. Kimisi doğurduğu çocuğunun sırtına geçim yükü verdi. Kimi çocuk kendi kendine okudu. Gençlik yaşamadan büyüdü kimisi.

Yine de haline acımayan aileleri var. Bu durumda aileden bir sey talep etmeyi dogru bulmam ama anne babanin yüreği sızlamalı.

Biz ona rahat bir gençlik yaşatamadik, bari şimdi yardimci olalim diye.(tabi imkan varsa)
Akıl mantık vicdan olsa bunlar yaşanmaz. Gençlerin masrafı daha çok. Degişik giyinmeleri lazım ulaşım için para lazım sosyal hayat için kendini geliştirmek okumak için aile kurup çocuk sahibi olunca onlara yetmek için. Ben şimdi geziyorum yiyorum içiyorum giyiyorum yaşlanınca yapamicam. Evladım yaşamaya başlayacak benim bu zamanlarımı. Bu bir döngü. Ama yaşlılar kan kusuyor gençlere artık. benim enerjim sağlığım el vermeyip yapamadıklarımı siz yapıyorsunuz. E iyide kardeşim sende oldun bir kere genç bende bir kere. Sanki bizim ki sonsuza kadar. İşte bu duygu yüzünden kuruşları geçsin istemiyorlar çocuklarına. Kendilerinin yapamadığını çocuğu gelini yaptımı huzurları kaçıyor. Sonra da e çocuklar bana bakmıyor. Doğru diyorsun her çocuk masraf. Karninimi doyuracaksın arkadaşından imrendiği ayakkabiyimi alacaksın. Gezmeye giderken cebine harçlıkmı koyacaksın. Vizyonu genişlesin diye yurt dışınımı gezdireceksin. Yapıp yapıp hakkına girmemek lazım çocukların. Eski düzen kalmadı artık tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Anası babası arkasında olan nesiller geride kaldı çünkü. Kendini genç gibi yapmaya calişıp çocuklarıyla yarışan ana babalarla doldu ortalık

Kızlar kaynanama ait aynı apartmanda başka dairede oturuyoruz 6 aylık bebeğim var benim onu banyoda yikarken elektrigim kesildi.faturalar kaynanamın üzerine olduğu için aboneliğimi iptal etmiş bebeğim soğuktan dondu:KK43: ne yapacağımı bilmiyorum caresizim
Allah merhamet versin canavar kaynanana

Kadın sanki çocuk banyoda diye gelip elektriği kesmiş😀 Demek ki ödeyemiyor ve kapatmış üzerine olan aboneliği. O da nasıl tesadüf olduysa çocuk banyodayken kesilmiş.
Çocuğu soğuk suyla durulamak akıl karımı sizce? Bunun kaynanayla hiç alakası yok. Bebeğinizi yıkarken su ve ya elektrik gitse (ki herkesin gidebilir) siz tutup çocuğu soğuk suyla mı durularsınız? İşkence yapmış çocuğa.
Oğlunun çocuğu ama. Oğlu evin faturasını ödeyemiyor ve çocuklarına bakamıyor. Evlendirmeyi biliyorlar.

Akıl mantık vicdan olsa bunlar yaşanmaz. Gençlerin masrafı daha çok. Degişik giyinmeleri lazım ulaşım için para lazım sosyal hayat için kendini geliştirmek okumak için aile kurup çocuk sahibi olunca onlara yetmek için. Ben şimdi geziyorum yiyorum içiyorum giyiyorum yaşlanınca yapamicam. Evladım yaşamaya başlayacak benim bu zamanlarımı. Bu bir döngü. Ama yaşlılar kan kusuyor gençlere artık. benim enerjim sağlığım el vermeyip yapamadıklarımı siz yapıyorsunuz. E iyide kardeşim sende oldun bir kere genç bende bir kere. Sanki bizim ki sonsuza kadar. İşte bu duygu yüzünden kuruşları geçsin istemiyorlar çocuklarına. Kendilerinin yapamadığını çocuğu gelini yaptımı huzurları kaçıyor. Sonra da e çocuklar bana bakmıyor. Doğru diyorsun her çocuk masraf. Karninimi doyuracaksın arkadaşından imrendiği ayakkabiyimi alacaksın. Gezmeye giderken cebine harçlıkmı koyacaksın. Vizyonu genişlesin diye yurt dışınımı gezdireceksin. Yapıp yapıp hakkına girmemek lazım çocukların. Eski düzen kalmadı artık tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Anası babası arkasında olan nesiller geride kaldı çünkü. Kendini genç gibi yapmaya calişıp çocuklarıyla yarışan ana babalarla doldu ortalık
Ne güzel yazmissiniz 👏
Gercekten bazi anne babalar böyle cocuklariyla yarisiyor.
Ben kendi ailemde görmedim annem babam hep der biz yapamadik siz yapin siz gidin, ama eşimin ailesi öyle degil tatile gitsek 1 ay yüzümüze bakmiyorlar gitmeseymişiz onlarda zamaninda gitmemişler. Anlamiyorum böyle aileleri gercekten.

Hayır, 'ev kaynananın adına, kira sözleşmeleri de yok. O yüzden kendi adımıza alamadık' dedi. O seksen lira da kadının adına olduğu için kaynanaya yatmış.
Konu sahibi bir gün olsun kira vermeden, tamamen bedava bir evde yaşarken 80 lirayı kaynanasına çok görmüş,'bizim hakkimizdi,bize ödemedi' diye lafını ediyor. Bence bu da hiç normal değil.
Sırf böyle şeylerle karşılaşmamak için coluguma çocuğuma zırnık bırakmayacağım . Ben ölünce kalanını bölüşsünler 🙈🙈
Konu sahibinin konuyu anlatışı, çocuğunun fotoğrafını koyması vs. bana abartı geldi. Olayı ajite ediyor hatta bir an fake bile diyecektim.
Ben de kayınpederimin evinde kira vermeden oturuyorum. Biz evlenirken kiraya çıkacağımızı söylediğimizde kaynanamlar "babanın evi varken kiraya mı çıkacaksın, öyle şey olur mu, kardeşinin kendi evi var, o evinde oturuyor, sen de burada oturursun biz zaten çoğunlukla köyde duruyoruz, tamamen köye yerleşir sadece doktor kontrollerinde geliriz. Ben babasının evi varken oğlunu kiraya çıkarttı dedirtmem kimseye"demiş ısrarcı olmuşlar. Ayrıca bu evi aldıklarında eşim kaynanamlara maddi olarak çok yardımcı olmuş, o zamanlar memur değildş asgari ücretle çalışıyordu, aldığı maaşın yarısından fazlasını annesigile verirmiş, kaynım eşim gibi çok destek olmamış, o yüzden eşimin bu evde daha çok hakkı olduğunu söylerler kendileri, bizde de faturalardan ikisi kv üstüne biri eşimşn üstüne ama biz kendimiz ödüyoruz. Ayrıca eşim memur olmadan önce bu ev börtenin kocasının olur, kardeşi ev aldı düğün paralarıyla, x asgari ücretle çalışıp bize destek oldu demişler ama öyle olmadı tabi. Eşim kardeşimşn de hakkı var diyor eğer babası evi sizin üstünüze yapacam derse kardeşine hakkı neyse verecek ama evi 10 sene mnce aldığı fiyattan değil şuanki satış fiyatına göre hesaplayıp hakkını verecek. Yani 180 e aldılarsa eğer şuan en az 700 bin. Bunun içinden kendi payını çıkartıp kardeşinin payına ne düşüyorsa onu verecek yani.

Kira vermiyoruz ama acısını da çıkartırlar. Ne zaman şu alınacak para yok deseler para gönderir eşim veya o dedikleri şeyi alır. Durumları da iyi bu arada ama kayınpederim kendisi almak istemezse oğullarına aldırır. Kayınvalideme harçlık göndeririz bazen. Bu üye ve eşi de en azından böyle şeyler yapabilirlerdi kaynanası ile konuşup.

Ne güzel yazmissiniz 👏
Gercekten bazi anne babalar böyle cocuklariyla yarisiyor.
Ben kendi ailemde görmedim annem babam hep der biz yapamadik siz yapin siz gidin, ama eşimin ailesi öyle degil tatile gitsek 1 ay yüzümüze bakmiyorlar gitmeseymişiz onlarda zamaninda gitmemişler. Anlamiyorum böyle aileleri gercekten.
Aynen benim eşimin ailede öyleydi. Gezmeye tatile falan gitmek kabahat sanki suç işlemişiz gibi konuşur davranırlardı

Back
X