Kaynanam ve bebeğim

baharrfi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
15
0
36
Edirne
kaynanam sen bakma artık kendi annem bakacak diyemem.Hem o hem eşim karşı çıkar. Ayrıca annemin meyva bahçesi var ve arada oraya gitmek zorunda yani kaynanama da muhtacım.Eşim de baban bu konuda hiç destek değil.Obenim annem idare et der durur.O bilir bizi o büyüttü der. Bize daha çok eşimle tartışma konusu olur annesinden ne zaman ağlaşşsam.

Son düzenleme:
Baktırmayacaksınız o zaman. Anneniz bakacak sürekli.
Eşinizin tavrı da önemli tabi bu olaylara karşı

vallahi doğum yaptığın zaman yaşadıkların genelde hepimizin ortak konusu allahtan bana annem bakıyordu dediğin gibi o misafir getirip gidiyordu her gelişindede beni ağğlatmadan gitmiyorduuu offf aklıma geldi sinirlendiim şimdi ama bende fark onları ikinci plana attım oğlumada annemler bakacak hayatta vermem ellerine hiç bişey anne gibi olamazzzz...

Allah yardimcin olsun ne diyim.
Iste sirf bu yuzden dogum yapinca isten ayrilip kendim bakicam bebegime.
Cocugu birden fazla kisi yetistirince cocuk gercekten aptallasir. Hem saglik acisindan, hem psikolojik acidan.
El kadar bebegin uyku saati, mama saati, duzeni olur. Bu her hafta degismemeli benim fikrimce. Ayrica biraz daha buyuyunce de annenin kizdigi seyleri kayinvaliden takdir ederse, ya da tam tersi, simarik, laftan anlamayan, ne istedigini bilmeyen, neyin iyi, neyin kotu oldugu konusunda tamamen kafasi karismis bir cocuk olabilir.
Imkanin varsa cocuguna kendin bak, calismak zorundayim diyorsan da 1 kisi baksin. Anne ve kaynana arasinda secim yapamam dersende bakici baksin derim ben.
Hem kaynana ile de araya mesafe koymus olursun. Evine catakapi girip cikmamis olurlar. Onlar geldiginde mmisafir gibi hissettir, kendi evlerindeymis gibi hissetmesinler.

Karşındaki insana ne kadar fazla taviz verirsen o kadar fazlasını ister.Sen susarak baştan hata yapmışsın gelmiş tepene çıkmış sen ilk önce aradaki çizgiyi çizecektin bu saatten sonra yapacağın tek şey eşinle konuşup topu ona atmak yok kocam kırılmasın aramızdaki ilişki bozulmasın dersen herşeye gözünü kapatacaksın

kaynanaya bak sen sanki küçük dağları kendi yaratmış,büyüklerde babasından miras kalmış gibi hareket ediyor
bu ne çok bilmişlik böyle... hiç bişey bildiği yok ...
ufacık bebeğe yapılacak şeymi bunlar... eşinizin tavrı çok önemli bu konuda..
bence çocuğa kesinlikle anneniz bakmalı .. eşinizle tatlı dille konuşup bu konuyu çözmelisiniz...:97:

gelın kaynana savasını bır yerde anlayabılıyorum
ama bu savasta masum cocugun ıktıdar aracı olarak gorulmesıne karsıyım
sızın acınızdan soylemıyorum ama
kayınvalıdenızın tavırları asıkar cocuk aracılıgıyla sıze ıktıdar uyguluyor

burada elbette bu ortamda sız cocugunuzun olmasını ıstemezsınız
ama ıs esınızde cozuluyor
annesıyle esınızın konusup artık cocugu sızın daha rahat olacagına ınandıgınız kısının bakmasını soylemek
esınızın destegını almazsanız bu kararda kayınvalıdenız hep daha uste cıkacak ve kurdugu ıktıdarını saglamlastırmıs olacak
onun ıcın kılıt esınızde cozuluyor

okurken ben bile sinirlendim durumun cok zor esinle guzel bir dille konus
calısmak zorunlulugun yoksa kendin bak senden iyi kimse bakamaz bebegine calısıcam dersende annen baksın hem ne oluyor gunler falan ay hıc sevmem gelemem boyle seylere gercektende Allah yardımcın olsun evinii uzaga tasımak gibi imkanın yokmu ben olsam kaca bildigimce uzaga kacarım Allah sabırlar versin

EBRU 72 ye katılıyorum. Ama eşinizden yana tatsızlık çıkacaksa, belki bir kere daha düşünmek lazım. Neticede eşinizi de k. valideniz büyüttü. En baştan sırf anneniz baksaymış iş daha kolaydı ama bu noktadan sonra eşinizi kırmadan bu işi yapmak zor gibi geliyor bana.

Belki bakıcı tutmak da düşünülebilir, ama daha da pişman olabilirsiniz, bakıcının nasıl çıkacağının da hiç bir garantisi yok.

Uyku konusundan çok emin misiniz bilmem ama neticede çok uykusu gelen çocuk ya huysuzluk yapar, ya da gürültü falan dinlemez uyur gibi geliyor bana. K. validenizin o kadar da duyarsız olabileceğinden emin misiniz?

Belki bie süre daha idare edip yuvaya vermeyi düşünebilirsiniz.

Bebeğini kayınvalidenden uzak tut (bakım anlamında). Ben 3 tane büyüttüm sen bilmezsin de ne demek?? izin versin de sen de bil. Eğer bebeğine bakacaksa annen baksın; sonra da kreşe ver. Ya da kayınvalidenle annen sırayla bakıyorlarsa rica et konuş evine misafir toplamasın. Sen işten gelince evinle bebeğinle mi ilgileneceksin yoksa mutfak mı toplayacaksın ??

Allah yardımcın olsun, gerçekten zor...Meydanı iyice boş bulmuş senin kayınvalide,
Eşinin bunları bir şekilde görmesini sağlarsan o da doğal olarak tepkisini gösterir diye düşünüyorum.
Otur konuş diyemiyorum çünkü konuştuğunda mevzuyu yediremeyip "ne yani benim annem kötü niyetlimi" "bakamıyormu bebeğimize" gibi savunma mekanizmaları üretecektir gibime geliyor.
Sizin evladınız sonuçta, çocuk neden harab olsun böyle.

Sırf bu muhabbetler yüzünden doğurasım kaçıyor vallahi ya

canim, ben iki occuk annesiyim, annem olsun kaynanami bile dogumdan sonra evde gormek istemedim (sokmadim eve, esime soyledim, oda guzel bi dil ile ailesine soyledi, bende anneme) sonucta agrilarin var, uykusuzsun, ve hic kimsenin dirdirini dinleyecek halde degilsin, keske kelimesini sevmem, ama keske mesafeni basta koysaydin.. evet, yemek yapacak pek halim yoktu, yemek yapip getirirlerdi,,, senin yerinde olsam, ben cocugumu oyle kadina vermem bakmasi iicin,, kadin bakicam derken, bi dugun yapmadigi kalmamis evinde, ozel anaokuluna baksaydin, yada anneni cagirsaydin, modern ailede yetistim diyorsuun, aman kaynandan cocugu uzak tut,,, o simdi tuzlu, biberli hersey yedirir cocuga, bisey olmaz diyerek..

Kesinlikle eşinle konuşup, bebeğinize sürekli annenin bakması yönünde ikna etmelisin.Zaten bebeğin 1 hafta annanede 1 hafta babannede bakılmasıda çok yanlış bana göre.Baştan neden böyle yaptınız bilemiyorum.Bebeğin bir rutini olmalı.Yemeği uyku ve oyun saatleri değişmemeli. bulunduğu ortam sürekli değişirse düzeni bozulur huzursuz olur.Anladığım kadarıyla kayınvalide bu isteğinizi beğenmeyecek ve tepki koyacaktır mutlaka ama ne olursa olsun bebeğiniz için iyi bir düzen oluşturmalısınız.Kimsenin kırılmasını falan düşünmeyin zaten kayınvalideniz yaptıklarına bakılırsa çok cahil davranıyor.
Ayrıca siz çalışan bir bayansınız.Eve misafir toplamakta ne oluyor?İşten gelip birde milletin bulaşığıyla mı uğraşacaksınız?O vaktinizi bebeğinizle ilgilenerek geçirmek varken...Gerçekten sabrınıza hayran kaldım.Yerinizde olsam bu duruma bir son verirdim.Eşiniz umarım size destek çıkar...

Bence çok abartıyorsun, hadi biraz polyanacılık oynayalım; sizinle hiç ilgilenmeseydi, çocuğuna hiç bakmasaydı, daha kötü laflar soksaydı napacaktın?
Öncelikle şanslısın hem annene hem kayınvalidene aynı uzaklıktaymışsın, başında anneni ikinci plana itmesine müsaade etmicektin, annenin yerinde olsam kırlılırdım, olayı eşinle birlikte çözebilirdiniz, ctesi kayınvalidene gittiysen pazar günü çağırdığı zaman epeydir gitmedim anneme gidicem diyebilirdin.
Sana o zaman yine bir laf sokabilirdi ama en azından kendi annenle görüşmüş olurdun, ikinci plana itilmemiş olurdu, kayınvalidene de bu kadar tolerans vermediğiniz için bir süre sonra ümidini kaybederdi.
Bebek bizde de 40 ı çıkıncaya kadar hergün yıkanır, ben bir zaranını görmedim şimdiye kadar, göbeğinin düşmesini beklerseniz kokar o çocuk.
Birer haftayla bakıyorlarmış e ne güzel, senin iki tane baktıracak yakının var benim hiç yok, ailem uzakta kayınvalidem yaşlı bakamaz, görümceler falan da bakmıyor, yapacak birşey yok erteleyebildiğim kadar erteliyorum çocuk yapmayı.
İnan o kadar dert var ki bu anlattıkların çok büyük bir sorun değil, herkes aynı değildir bebek bakımında hep yaşanır bunlar, herkes kendi bildiğine iyi der diğerini beğenmez.
Eve misafir çağırması da kaç kez oldu bilmiyorum her hafta böyleyse zor ama ara sıra oluyorsa, kadın sıra ona gelince çağırmak zorunda kalıyordur, eve gelince bulaşıkları makinaya yerleştirir biraz toparlarsın, sonuçta bebeğine bakıyor bu kadarcık nazı çekilir.
Bizim bir tanıdığımız vardı, bakıcı buzdolabında ne var ne yok bitiriyormuş aldığımız kahvaltılıklar bir hafta yetmiyor diyordu.
Çok rahatsız oluyorsan iki elde zor oluyor biriniz bakın sadece çocuğun da düzeni bozuloyor falan de, kayınvaliden sürekli bakmayı kabul etmez bence çünkü sosyal bir insan anladığım kadarıyla annen bakar.

canim ya iyi gelin olacaksin yada kotu gelin, nedense ortasi olmuyor.. eger evliligin saglikli bi sekilde yurumesini istersen....

,

Eşime ne zaman annen bugün bunu yaptı ne canım sıkıldı desem o bana hak vereceğine bana kızar surat yapar.Kaynanama sinir olmuşum zaten bide eşimin suratını çekiyom sonra vallahi delirecem.Başka kavgamız yoktur eşimle kavga yaparsan sebebi benim annesinden yakınmamın sonucu olur.Huzurumu bilmeden bozuyor kaynanam.

İşten çıkamam.Evimide şimdilik taşıyamam hem taşınsak bile eşim cocuğun bakımı açısından daha da yakın yerlere taşınmayı tercih eder ki.
Birer hafta olarak bebeğime baktırmak mantıksız mı sizce? ama ikisinin de ilk torunu ve ikiside bakmak için yarışıyor.Hele kaynanam daha çok yarışıyor.

Evet şanslıyım 2 bakıcım var.Ama çocuğuma bakıyor diye de onun saçmalıklarınıa katlanmak zorundamıyım.Annem kendi kızının eviyken kimseyi çağırmaz misafirliğe bana.Evime gelirsiniz ben oraya bebek bakmaya gidiyorum diyor gelmek isteyenlere..Kaynanam gene bu hafta bakma sırası bende gelin oraya der benim yanımda bile.Geçen gün partili kadınlar geziyolar evleri kağıt dağıtıyolar nedese beğenirsn. Buyrun hanımlar bi kahve içelim .Şok oldum ben ev sahibi olarak dememişim o çağırıyor kadınları bereket gelmediler ne canım sıkıldı.Kimin evine kimi çağırıyosun.Hayatımda görmediğim kadınları evime toplucak.Eşime desem ne var bunda der savunur annesini yanlızım bu yolda arkadaşım haksızmıyım sen söyle kızmakta.

mantıksız degil ama bulasık falan bırakması bebegi oyle sersem etmesi rahatsız edici ben rahatsız olurum mesela bebegin uyku duzeni yemek saati olmalı boyle nasıl duzen olurki

Canım konunu sabah okumuştum,zor bir durum gerçekten.
Kayınvalidene maalesef laf anlatamazsın.Öyle görmüş,öyle gider.

Eşine yakınırsan elbette seni anlamaz çünkü eşinin de bebek bakımından anladığı aynıdır.Onu annesi büyütmüş,"annem iyi bakamıyor" der mi hiç ?
Zaten babaların çoğu,bakım konusunda,anneler kadar titizlenmez.Zorlama bırak uyumasın,istemiyorsa yedirme,boşver istiyorsa yapsın derler.
Çocuk ağlamasın da ne yaparsa yapsın havasında olurlar:)

Sen bu meseleyi başka yoldan çözmelisin.
Annen iyi bakamıyor diyerek değil de annen yoruluyor,anneme daha çok söz geçiriyorum,daha çok nazım geçiyor,annene onu yap-bunu yapma diyemiyorum ayıp oluyor,çocuk anneme alıştı,orada daha rahat uyuyor gibi...
Veya kayınvalidene bıraktığın günleri yavaş yavaş azaltarak kesmeyi deneyebilirsin.
Bugün annemlerin orada işim var,bugün annemlere dayımlar gelecekmiş,bebeği görmek istiyorlar gibi bahaneler olabilir.
Annen müsaitse,bir süreliğine,bebeğe sizin evde bakmasını önerebilirsin.Annem bizde bakıyor,böylesi daha rahat diyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…