Bebeğini kayınvalidenden uzak tut (bakım anlamında). Ben 3 tane büyüttüm sen bilmezsin de ne demek?? izin versin de sen de bil. Eğer bebeğine bakacaksa annen baksın; sonra da kreşe ver. Ya da kayınvalidenle annen sırayla bakıyorlarsa rica et konuş evine misafir toplamasın. Sen işten gelince evinle bebeğinle mi ilgileneceksin yoksa mutfak mı toplayacaksın ??
Bence çok abartıyorsun, hadi biraz polyanacılık oynayalım; sizinle hiç ilgilenmeseydi, çocuğuna hiç bakmasaydı, daha kötü laflar soksaydı napacaktın?
Öncelikle şanslısın hem annene hem kayınvalidene aynı uzaklıktaymışsın, başında anneni ikinci plana itmesine müsaade etmicektin, annenin yerinde olsam kırlılırdım, olayı eşinle birlikte çözebilirdiniz, ctesi kayınvalidene gittiysen pazar günü çağırdığı zaman epeydir gitmedim anneme gidicem diyebilirdin.
Sana o zaman yine bir laf sokabilirdi ama en azından kendi annenle görüşmüş olurdun, ikinci plana itilmemiş olurdu, kayınvalidene de bu kadar tolerans vermediğiniz için bir süre sonra ümidini kaybederdi.
Bebek bizde de 40 ı çıkıncaya kadar hergün yıkanır, ben bir zaranını görmedim şimdiye kadar, göbeğinin düşmesini beklerseniz kokar o çocuk.
Birer haftayla bakıyorlarmış e ne güzel, senin iki tane baktıracak yakının var benim hiç yok, ailem uzakta kayınvalidem yaşlı bakamaz, görümceler falan da bakmıyor, yapacak birşey yok erteleyebildiğim kadar erteliyorum çocuk yapmayı.
İnan o kadar dert var ki bu anlattıkların çok büyük bir sorun değil, herkes aynı değildir bebek bakımında hep yaşanır bunlar, herkes kendi bildiğine iyi der diğerini beğenmez.
Eve misafir çağırması da kaç kez oldu bilmiyorum her hafta böyleyse zor ama ara sıra oluyorsa, kadın sıra ona gelince çağırmak zorunda kalıyordur, eve gelince bulaşıkları makinaya yerleştirir biraz toparlarsın, sonuçta bebeğine bakıyor bu kadarcık nazı çekilir.
Bizim bir tanıdığımız vardı, bakıcı buzdolabında ne var ne yok bitiriyormuş aldığımız kahvaltılıklar bir hafta yetmiyor diyordu.
Çok rahatsız oluyorsan iki elde zor oluyor biriniz bakın sadece çocuğun da düzeni bozuloyor falan de, kayınvaliden sürekli bakmayı kabul etmez bence çünkü sosyal bir insan anladığım kadarıyla annen bakar.
Canım konunu sabah okumuştum,zor bir durum gerçekten.
Kayınvalidene maalesef laf anlatamazsın.Öyle görmüş,öyle gider.
Eşine yakınırsan elbette seni anlamaz çünkü eşinin de bebek bakımından anladığı aynıdır.Onu annesi büyütmüş,"annem iyi bakamıyor" der mi hiç ?
Zaten babaların çoğu,bakım konusunda,anneler kadar titizlenmez.Zorlama bırak uyumasın,istemiyorsa yedirme,boşver istiyorsa yapsın derler.
Çocuk ağlamasın da ne yaparsa yapsın havasında olurlar:)
Sen bu meseleyi başka yoldan çözmelisin.
Annen iyi bakamıyor diyerek değil de annen yoruluyor,anneme daha çok söz geçiriyorum,daha çok nazım geçiyor,annene onu yap-bunu yapma diyemiyorum ayıp oluyor,çocuk anneme alıştı,orada daha rahat uyuyor gibi...
Veya kayınvalidene bıraktığın günleri yavaş yavaş azaltarak kesmeyi deneyebilirsin.
Bugün annemlerin orada işim var,bugün annemlere dayımlar gelecekmiş,bebeği görmek istiyorlar gibi bahaneler olabilir.
Annen müsaitse,bir süreliğine,bebeğe sizin evde bakmasını önerebilirsin.Annem bizde bakıyor,böylesi daha rahat diyebilirsin.
Tabii ki zorunda değilsin, mesela benim arkadaşımın bebeğine annesi kendi evinde bakıyor ve sürekli misafirleri gelir yapacak birşey yok, bebek var diye insanlara gelmeyin denmez. Direk söyleyemiyorsan dolaylı olarak anlatabilirsin, mesela kalabalık ortamdan bebek etkileniyor o yüzden haftasonu arkadaşlarımı çağırmaktan vazgeçtim gibi.Evet şanslıyım 2 bakıcım var.Ama çocuğuma bakıyor diye de onun saçmalıklarınıa katlanmak zorundamıyım.Annem kendi kızının eviyken kimseyi çağırmaz misafirliğe bana.Evime gelirsiniz ben oraya bebek bakmaya gidiyorum diyor gelmek isteyenlere..Kaynanam gene bu hafta bakma sırası bende gelin oraya der benim yanımda bile.Geçen gün partili kadınlar geziyolar evleri kağıt dağıtıyolar nedese beğenirsn. Buyrun hanımlar bi kahve içelim .Şok oldum ben ev sahibi olarak dememişim o çağırıyor kadınları bereket gelmediler ne canım sıkıldı.Kimin evine kimi çağırıyosun.Hayatımda görmediğim kadınları evime toplucak.Eşime desem ne var bunda der savunur annesini yanlızım bu yolda arkadaşım haksızmıyım sen söyle kızmakta.
Konu sahibi arkadaşım, ilk mesajınızı o kadar çok değiştirmişsiniz ki ilk mesaja dayanılarak yazılan pek çok şey havada kalmış. Bence orjinal mesajda bahsettiğiniz şeyleri tamamen yok etmeseydiniz daha iyi olurdu. Konuyu ilk defa okuyacak kişilerin zorlanabileceğini düşünüyorum.
Yorum yazan arkadaşım iyi diyosun da dile kolay 8 ay geçti bu zamana gelene kadar ve kendiliksiz bir insan olan kaynanamla yaşamadığım saçmalık kalmadı.İçim o kadar dolu ki hangisini yazayım şaşırdım biraz dağınık anlamlı olmuş olabilir ifadelerim ama anlamanı dilerim.
sena ya katılmadan edemeyeceğim?
Kendiliksiz ne demek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?