Ben bu mesajı atan krblk ın eşiyim. Ne geziyorum burda ? Nasıl bu mesajları okudum ? Şeklinde sorular gelirse aklınıza eşim sizden gelen çoğu olumsuz olan mesajları bana kendi haklılığını göstermek için resimlerle whatsupla gönderdi. Bende doğal olarak bu siteye girerek bütün mesajları okuma gereği hissettim. Olaylar çok açık yazılmamış. Biz bu anahtarı çok önce verdik evimize hiçbirşekilde giren de olmadı çıkanda. Bu yaz tatile giderken evde tamirat olması gerekiyordu bu sebeple eve girmek zorunda kaldılar. Annemde eve girdiğinde evi toplamak istemiş tamamen iyi niyetle. Dışardaki bakliyatları kelebekler sarmış onları güzelce buzdolabına koymuş. Buzdolabındaki malzemeleride almış bahçede tavukları var onlara vermiş olan şeylerde bir kutu peynir bir kaç litre süt. Sonra epey kötü olmuş turşu bidonu varmış onu güzelce yıkamış. Ve büyük sorun olan kirli çamaşır sepetinde de ne varsa yıkamış. Yıkamaz olaydı. Annemlerin yakında bahçesi var her gittiğimizde ellerimiz poşetlerle döneriz. Biz rahatsız olmayalım diye bir senedir bize geldikleri bir sene içinde ya dörttür ya beş. Biz de haftada bir iki kere bahçeye gidiyoruz oda yaza doğru. Kışın iki haftada bir gidersek iyi. Eşim bu durumu ilk bana söyledi. Bende kendi çapında haklısın ama benden ne yapmamı bekliyorsun dedim ses yok. Ama dolaptan birşeyler almış deyince çok zoruma gitti onlar bizim turşularımızı, reçellerimizi, taze kümes yumurtalarını gönderirken o kadar iyi niyetliyken gerçekten zoruma gitti arkama döndüm yattım. Sabah kalktığımızda yataklarımız ayrılmış buldum. Sonra söylenmeler aileme bana bir sürü laflar. Tabi durumun başka boyutları da var. Eşim sunni ben aleviyim. Ben eşimle birlikte oruç tuttum. Ailem tutmuyor diye bir alerji, ( annem biz oruç tutuyoruz diye hergün eve yemek gönderdi ) çevredekiler oruç tutmuyor diye bir alerji. Okulumuza geldi okulumuzda oruç tutan yok birşeyler yeyi içiyor diye herkesi saygısız ilan etti. Eşimle bana da ikram ettiler eşimde oruçluyuz dedi onlar ayrı bir saygısız oldu. Arkadaşım benden için eşinden dolayı oruç tutuyor dedi bende sesimi çıkarmadım bu konuda ben cevap vermiyorum diye bende eşimi savunmamış oldum. Oysa ki okulda herkes bu konularda saygılıdır. Eşim herkese bir alerji. Hiç bir arkadaşımla görüşmek istemiyor çünkü onlara karşı da bir alerji. Ben onun arkadaşlarının düğününe gittim oturduk, evlerine gittik herşey doğal. Neyse benim memleketimde oturuyoruz. Kendini yalnız hissediyor diye seneye taşınmaya da karar verdik. Aslında olaylar burda başladı oturduğumuz ev soğuk aslında başka bir eve taşınacaktık evi ayarladım herşey tamam ben onun ailesinin yanında iken bir arkadaşın vefat etti eve geldim. Bu arada da evi tam olarak anlaşacaktım üşüdüğümüz için bir senedir anlaştığımız gibi. Eve geldiğimde bir aradı taşınmaktan vazgeçmiş bir sene daha oturup tayin istemeliymişiz. Şimdi evi taşırsak bütün eşyalar kötü olurmuş gerek yokmuş bende evi ayarlamak için canım çıktı bu karar nerden çıktı diye kavga ettim ama karar öyle oldu ancak madem bu evde kalacaz ev sahibi ile konuştum ve kaloriferde birşeyler yapmasını istedim o da kabul etti bende tekrar onun ailesinin yanına gitmem gerektiğine göre haliyle ailem eşliğinde girmeleri gerekiyordu eve girildiğinden de haber var yani işin özümde. Sonra eşim başladı artık böyle olmayacak gösterecem ben artık herkes haddini bilecek dediği ve daha neler neler ben sustum sustum en sonunda çağırayım annemi ona söyle bana söyleme dedim eşim de ararsan ara dedi aradım. Annem geldi anneme söyledi rahatsız oldum dedi dolabı söyledi tek tek ki annem geldiğinde ayağa bile kalkmadı. Annem ben seni kızın olarak gördüm dedi yapma kızım böyle dedi öptü en sonunda biz cahiliz kızım dedi özür diledi daha alttan almıyor ben rahatsız oluyorum bilmem ne ben bunları görünce kızdım ne cahilliği dedim ne özür dilemesi dedim herkes haddini bilsin dedim. Annem daha alttan alıyor kahve yap ta içelim kızım dedi öptü. Tansiyonu çıktı hastaneye gitti hastane yakın bende gittim sonra ben eve geldim. Üç dört saat boyunca eskileri eşeledi, bir sürü hakaret bir sürü laf ne var ne yok bir sürü konuştu. Cevap vermedim çünkü işler hakaret boyutunda idi. Sonra iyi ayrılalım dedim babanlara da haber verelim. Biz çok zor evlendik ailesi istememişti. Hakaret şiddete döndü babama haber verirsen şeklinde. Daha önce defalarca eşime aile terapisine gidelim birlikte doktora gidelim dememe rağmen hep terslendim. Hep kavga hep kavga. Şu anda da üç gündür hiç konuşmuyoruz evde yemek de yemiyor. Okuldan geliyor direk odaya yatıyor. Benim ailem bu kadar üzüldükten sonra ben bu kadar hakareti işittikten sonra alttan ben almayacam.Onun da alma gibi niyeti yok. Yorumların hepsini okudum. Eşimin haklı olduğu taraflar var çamaşır boyutunda ama karşıdaki insan çamaşır sepetinde ne varsa onu yıkamış. Yanlış mı yapmış tamamen iyi niyet ama yanlış ama tepki çok yanlış. Neyse ben yazılanları okuduktan sonra hırsız gibi yakıştırmaları okuduktan sonra buraya yazayım dedim. Bundan sonra da yorum yapacaksanız ona göre yazarsınız. Uzun oldu ama aklıma gelenleri yazdım işte. Bundan sonra da ne yazarsanız yazmam sonuç itibari ile burası kadınlar klübü imiş bende eşimin bana gönderdiği fotoğraflardan sonra okudum ve diğer mesajları okumak için üye oldum. Tekrar söylüyorum tekrar yazmam. Kusura bakmayın.