Kaynanam ve eşim

Evlendiğim günden beri (26 yıl) çantamda anahtar taşımadım. Eşiminde cebinde anahtarı yoktur. Anahtarlarımız ailelerimizdedir. Şimdi çocuklar eklendi bunlara. Hepsi de evine kendi evleri gibi girip çıkar ve istediklerini yaparlar. (Anneler ve babam rahmetli oldular keşke yaşasaydılar da evimi talan etselerdi) Eşimde bende hiiiçççç rahatsız olmadık.
Bir şeyler eksilmedi bizden. Ben seviyorum içli dışlı olmayı.
Bu nedenle ben çoğunluğun aksine rahatsız olmazdım. Eğer istemiyorsanız bir daha anahtar vermeyin. Böylece ne siz huzursuz olursunuz nede eşinizle kavga edersiniz.

Niyeti iyi olabilir ama esyalarin yerini değiştirmesine ya da yatak odasındaki dolaplara kadar karıştırmasina ne gerek var yani. Sizi hakli buldum. Anahtari vermeniz de çok normal. Evi karistirsin diye vermediniz ya. Arada bi bakıp çıksın gerekirse diye vermissinizdir sonuçta.

Anahtar vermek bu kadar korkunç bişey değil ki. Gel istediğini yap demek de değil. Benim evimin anahtarı kv lerde var. Kadın bir defa eve girdi onda da ben anneler gününde şehir dışındaydım ilk anneler günümde Çiçek almış içeri koymuş bana süpriz yapmak için. Bide üniversite sınavına hazırlanırken ev çok kalabalık olduğunda görümcem gelirdi. Oda gelmeden kırk kez arardı Abla ev müsait mi sorun olur mu diye. Yani 4 yıldır anahtar onlarda daha gelip çamaşır yıkadıkları olmadı. Olsa fena olmaz aslında :))

Anahtar bırakmaya niye takmış ki herkes. Sanki anahtar bırakınca karistirilmasi da normal gibi yorumlar gelmis.

Bizim kvde, onların da bizde anahtari var ama bi gün olsun hicbirimiz girip karistirmadik evi yani.

He bide hadi çamaşırı iyi niyetle yıkadı tamam da paketleri götürmenin, esyalarin yerini değiştirmeni, dolapları elden geçirmenin nesi iyi niyet çözemedim. Kvdenin savunulacak bir yani yok.

Evlendiğim günden beri (26 yıl) çantamda anahtar taşımadım. Eşiminde cebinde anahtarı yoktur. Anahtarlarımız ailelerimizdedir. Şimdi çocuklar eklendi bunlara. Hepsi de evine kendi evleri gibi girip çıkar ve istediklerini yaparlar. (Anneler ve babam rahmetli oldular keşke yaşasaydılar da evimi talan etselerdi) Eşimde bende hiiiçççç rahatsız olmadık.
Bir şeyler eksilmedi bizden. Ben seviyorum içli dışlı olmayı.
Bu nedenle ben çoğunluğun aksine rahatsız olmazdım. Eğer istemiyorsanız bir daha anahtar vermeyin. Böylece ne siz huzursuz olursunuz nede eşinizle kavga edersiniz.
Ya canım benim...
Evi talan etmeleri sorun değil de çamaşırları yıkamaları hoş mu?
Ben de severim samimi ilişkileri.
Ama niye iç çamaşırları yıkansın yani bunu aklım almıyor cidden.

Bizde evlendikten 1 yıl sonra tatile giderken eşim anahtarı annemlere bırakalım acil bir durum olursa ya da hiç olmadı evi havalandırır arada vs. diye dedi bende iyi bırak dedim (ne acil durum olacaksa hayır ev havalanmasa ne olacak ki kokacak sanki). Biz tatildeyken kayınvalidem 1 kez bile gelmemiş eve. 15. yıla gireceğiz ilk yıldan sonra bir daha anahtar bırakmadım eşimde hiç ısrarcı olmadı. Baktı annesi onun istediği şekilde ilgilenmedi o da vazgeçti anahtar verme sevdasından :)

Ya canım benim...
Evi talan etmeleri sorun değil de çamaşırları yıkamaları hoş mu?
Ben de severim samimi ilişkileri.
Ama niye iç çamaşırları yıkansın yani bunu aklım almıyor cidden.
Bırak yıkasınlar ;))) şaka bir yana iç çamaşırı biraz abartı olmuş.
Evine karışılmaması isteğini anlarım bu nedenle anahtarını kimseye vermeyecek olayın çözümü bu.

Bırak yıkasınlar :KK66:)) şaka bir yana iç çamaşırı biraz abartı olmuş.
Evine karışılmaması isteğini anlarım bu nedenle anahtarını kimseye vermeyecek olayın çözümü bu.
Canım benim.
Kadın zaten çamaşırlarımı yıkamışlar diye dertlenmiş ayrıca.
Ben bir yere tatile gitsem arkamda tek bir mendil bile bırakmam.
Her bir şeyi yıkarım.
Anahtar hiç kimsede olmadığı halde.
Ama çamaşır bırakana da neden bıraktın denmez di mi,kendi evi kendi yeri sonuçta?
Artı kız kardeşimin,annemin ev anahtarları bende durur.
Onlar eve dair bir talepte bulunmadığı sürece girmem de girsem de bir lokma yemem de.
Acımdan ölmem ya. Gider evimde yerim.

Canım benim.
Kadın zaten çamaşırlarımı yıkamışlar diye dertlenmiş ayrıca.
Ben bir yere tatile gitsem arkamda tek bir mendil bile bırakmam.
Her bir şeyi yıkarım.
Anahtar hiç kimsede olmadığı halde.
Ama çamaşır bırakana da neden bıraktın denmez di mi,kendi evi kendi yeri sonuçta?
Artı kız kardeşimin,annemin ev anahtarları bende durur.
Onlar eve dair bir talepte bulunmadığı sürece girmem de girsem de bir lokma yemem de.
Acımdan ölmem ya. Gider evimde yerim.
Öyleyse kocası ne derse desin vermeyecekti anahtarı. Şimdi bu konuyu dert etmesi yanlış. Bundan sonrası için tedbirini alacak. Her insan evine girilmesinden hoşnut olmayabilir. Bunun için de gerekli tedbiri alıp canını sıkma yacak

canım bizde anahtarı verdık yan tarafda oturuo cnku su patlar bısey olur dıye babasının evı gıbı bız edeyken bıle tak acıp gırıyor kv ve bır gun kocamla munasebetteyken gırdı zar zor toparlandık ben dıyemedım daha bız evdeyken gırme dıye ama senın kı gıbı camasırımı yıkamaz ortalıgı toplamaz :D aslaaa o taraklarda bezı yok senınkının yaptıgı hos mu dersen kısmen hos kısmen degill sen benı dınlersen evının ısını kendın ggor anahtarda verme

ben de rahatsız olurdum
kendı annem yapsa üzülürdüm neden yoruldun dıye ama kv yapsa istemezdım
sonucta bu yasa kadar kendı annemızle buyuyoruz
o bizi düzenımızı bılıyor
kv evımde esyaları ellesın duzenımı değişsin
kirlilerimi ellesin falan ıstemem
anahtar bırakıldı diye illa eve girilmesi gerekmıyor

Evin her yerini ellesin de yatak odası çekmeceleri olur mu Allah aşkına. Özel geceliği olur korunma malzemeleri olur jeli olur bilmem neyi olur. Çok ayıp. Amacı karıştırmak isteseydi düzeltmezdi. İyi niyetle yapmış ancak sonucunu düşünememiş. Eşine değil kvne söyleseydin keşke. Özel eşyalarım vardı eline sağlık tertemiz olmuş ama çok utandım diyebilir ya da bir dahakine yatakodanı kitleyip de gidersin..

kendi annem yada kayınvalidem evime özellikle de yatak odama müdahale etmemeli. hatta bence mümkünse normal olarak bile girmemeli. mutfak sizin için önemli ise ki herkesin kendi düzeni bozulsun istemeyiz hiç birimiz.. çamaşırları iyilik olsun diye yıkasa dahi dokunmamalılar kirlimize.
bunu açıkça yumusak bir üslupla söylemek lazım.

Bugün tatilden döndüm Göz kulak olsun diye anahtarı kaynanama da bırakmıştık Eve girdim ki ne göreyim Evdeki birçok şeyin yeri değiştirilmiş Buzdolabında paketi açılmamış son kullanma tarihi de geçmeyecek ürünler vardı Onlar yok Alınmış Yatakodamın dolabına kadar açılıp düzeltilmiş Kirli birşeyler vardı sepette onları yıkamış Ya belki iyi niyetli yapılan şeyler ama ben çok tedirgin oldum Sizce bunlar normal mi En azından arayıp söyleyemez miydi ? Gelince konuyu açtım kaynanama işte belki birkaç bişey der diye hiç demedi Evin sahibi ben değilmiştim gibi kötü hissettim kendimi
Anahtari veriyorsaniz bunlari da goze alacaktiniz!

şahsen kendi annem dahi yapsa sinirlenirdim bu konuyuda kv ile hallet açık açık konuş eşinle değil. yatak odasına girmek nedir ya anahtarı vermemeliydin hadi verdin onunda yapacağı tek şey evi havalandırıp 5 dk kontrol etmektir yani bişeyler yapacaksada söylemeli çok zor bişey değil böle şeylerden hic haz etmiyorum :KK67:

Anahtarını verme hatta kilidi değiştir olsun bitsin canini sıkma,kaynanan kendince iyilik etmiş birşey desen kötü sen olursun.

Konu karı-koca kavgasına döndüğünden kapatılmıştır.

Birde olayı eşinin ağzından dinleyin, onun üyeliği erkek olduğu için kapatılınca paylaşmak istedik.

Ben bu mesajı atan krblk ın eşiyim. Ne geziyorum burda ? Nasıl bu mesajları okudum ? Şeklinde sorular gelirse aklınıza eşim sizden gelen çoğu olumsuz olan mesajları bana kendi haklılığını göstermek için resimlerle whatsupla gönderdi. Bende doğal olarak bu siteye girerek bütün mesajları okuma gereği hissettim. Olaylar çok açık yazılmamış. Biz bu anahtarı çok önce verdik evimize hiçbirşekilde giren de olmadı çıkanda. Bu yaz tatile giderken evde tamirat olması gerekiyordu bu sebeple eve girmek zorunda kaldılar. Annemde eve girdiğinde evi toplamak istemiş tamamen iyi niyetle. Dışardaki bakliyatları kelebekler sarmış onları güzelce buzdolabına koymuş. Buzdolabındaki malzemeleride almış bahçede tavukları var onlara vermiş olan şeylerde bir kutu peynir bir kaç litre süt. Sonra epey kötü olmuş turşu bidonu varmış onu güzelce yıkamış. Ve büyük sorun olan kirli çamaşır sepetinde de ne varsa yıkamış. Yıkamaz olaydı. Annemlerin yakında bahçesi var her gittiğimizde ellerimiz poşetlerle döneriz. Biz rahatsız olmayalım diye bir senedir bize geldikleri bir sene içinde ya dörttür ya beş. Biz de haftada bir iki kere bahçeye gidiyoruz oda yaza doğru. Kışın iki haftada bir gidersek iyi. Eşim bu durumu ilk bana söyledi. Bende kendi çapında haklısın ama benden ne yapmamı bekliyorsun dedim ses yok. Ama dolaptan birşeyler almış deyince çok zoruma gitti onlar bizim turşularımızı, reçellerimizi, taze kümes yumurtalarını gönderirken o kadar iyi niyetliyken gerçekten zoruma gitti arkama döndüm yattım. Sabah kalktığımızda yataklarımız ayrılmış buldum. Sonra söylenmeler aileme bana bir sürü laflar. Tabi durumun başka boyutları da var. Eşim sunni ben aleviyim. Ben eşimle birlikte oruç tuttum. Ailem tutmuyor diye bir alerji, ( annem biz oruç tutuyoruz diye hergün eve yemek gönderdi ) çevredekiler oruç tutmuyor diye bir alerji. Okulumuza geldi okulumuzda oruç tutan yok birşeyler yeyi içiyor diye herkesi saygısız ilan etti. Eşimle bana da ikram ettiler eşimde oruçluyuz dedi onlar ayrı bir saygısız oldu. Arkadaşım benden için eşinden dolayı oruç tutuyor dedi bende sesimi çıkarmadım bu konuda ben cevap vermiyorum diye bende eşimi savunmamış oldum. Oysa ki okulda herkes bu konularda saygılıdır. Eşim herkese bir alerji. Hiç bir arkadaşımla görüşmek istemiyor çünkü onlara karşı da bir alerji. Ben onun arkadaşlarının düğününe gittim oturduk, evlerine gittik herşey doğal. Neyse benim memleketimde oturuyoruz. Kendini yalnız hissediyor diye seneye taşınmaya da karar verdik. Aslında olaylar burda başladı oturduğumuz ev soğuk aslında başka bir eve taşınacaktık evi ayarladım herşey tamam ben onun ailesinin yanında iken bir arkadaşın vefat etti eve geldim. Bu arada da evi tam olarak anlaşacaktım üşüdüğümüz için bir senedir anlaştığımız gibi. Eve geldiğimde bir aradı taşınmaktan vazgeçmiş bir sene daha oturup tayin istemeliymişiz. Şimdi evi taşırsak bütün eşyalar kötü olurmuş gerek yokmuş bende evi ayarlamak için canım çıktı bu karar nerden çıktı diye kavga ettim ama karar öyle oldu ancak madem bu evde kalacaz ev sahibi ile konuştum ve kaloriferde birşeyler yapmasını istedim o da kabul etti bende tekrar onun ailesinin yanına gitmem gerektiğine göre haliyle ailem eşliğinde girmeleri gerekiyordu eve girildiğinden de haber var yani işin özümde. Sonra eşim başladı artık böyle olmayacak gösterecem ben artık herkes haddini bilecek dediği ve daha neler neler ben sustum sustum en sonunda çağırayım annemi ona söyle bana söyleme dedim eşim de ararsan ara dedi aradım. Annem geldi anneme söyledi rahatsız oldum dedi dolabı söyledi tek tek ki annem geldiğinde ayağa bile kalkmadı. Annem ben seni kızın olarak gördüm dedi yapma kızım böyle dedi öptü en sonunda biz cahiliz kızım dedi özür diledi daha alttan almıyor ben rahatsız oluyorum bilmem ne ben bunları görünce kızdım ne cahilliği dedim ne özür dilemesi dedim herkes haddini bilsin dedim. Annem daha alttan alıyor kahve yap ta içelim kızım dedi öptü. Tansiyonu çıktı hastaneye gitti hastane yakın bende gittim sonra ben eve geldim. Üç dört saat boyunca eskileri eşeledi, bir sürü hakaret bir sürü laf ne var ne yok bir sürü konuştu. Cevap vermedim çünkü işler hakaret boyutunda idi. Sonra iyi ayrılalım dedim babanlara da haber verelim. Biz çok zor evlendik ailesi istememişti. Hakaret şiddete döndü babama haber verirsen şeklinde. Daha önce defalarca eşime aile terapisine gidelim birlikte doktora gidelim dememe rağmen hep terslendim. Hep kavga hep kavga. Şu anda da üç gündür hiç konuşmuyoruz evde yemek de yemiyor. Okuldan geliyor direk odaya yatıyor. Benim ailem bu kadar üzüldükten sonra ben bu kadar hakareti işittikten sonra alttan ben almayacam.Onun da alma gibi niyeti yok. Yorumların hepsini okudum. Eşimin haklı olduğu taraflar var çamaşır boyutunda ama karşıdaki insan çamaşır sepetinde ne varsa onu yıkamış. Yanlış mı yapmış tamamen iyi niyet ama yanlış ama tepki çok yanlış. Neyse ben yazılanları okuduktan sonra hırsız gibi yakıştırmaları okuduktan sonra buraya yazayım dedim. Bundan sonra da yorum yapacaksanız ona göre yazarsınız. Uzun oldu ama aklıma gelenleri yazdım işte. Bundan sonra da ne yazarsanız yazmam sonuç itibari ile burası kadınlar klübü imiş bende eşimin bana gönderdiği fotoğraflardan sonra okudum ve diğer mesajları okumak için üye oldum. Tekrar söylüyorum tekrar yazmam. Kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X