Kaynanam yznden evimizi bastlar...

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar kaynanamın dairesi var kiracısı taşındıktan 3 ay sonra taşınmak istedi ve 1000ytl depozitosunu istedi kaynanamda bu kadar erken çıktığınız için veremem ancak evi sizden sonra kiraya verdiğimde paranızı hesabınıza gönderirim dedi ve tatile gitti...
kiralık dairesi benim alt katım.. kiracısı eşimi arayıp siz nasıl paramızı vermezsiniz akşama kadar hazırlayın dedi eşimde evi onlara gösterdiği için eşimi tanıyolar tabi... eşimde kızdı benim bişeyden haberim yok falan filan derken iş tehtitlere bindi, adamın küfürlerini laflarını biduysanız kriz geçirirsiniz valla...
derken akşam oldu biz eşimle dışarı çıktık sonra bi telefon bizim evin önünde silahlı 20 kişi...
korkudan ödüm patladı eşim çok sinirli 4 aylık kızım var mahvoldum adam eşimi arayıp seni kaldırıcaz erkeksen çık falan filan deyince son gaz eve geldik birden ortalık karıştı arabalar vızır vızır hepsinde silahlar joplar vs...
eşim beni eve gönderdi eşimin dayısı oradaydı komşular aramış biraz ortalık sakinleşti..
dayı ikna etmeye çalıştı onları sonra eşimi yukarı gönderdi 2 saat sonra o geldi bi süre ortalıkta gözükmeyin adamlara parasını ben vericem taşınıp gidicekler deyince rahatladım biraz..
biz burda neler yaşarken kaynanam tatilden arıyo ben söyledim paranızı vericem ama sonra dedim onlar anlamadılar ben daha ne yapayım banane dedi ayyy kudurdum resmen yaaaa...

çok ilginç,,afedersiniz ama,bukadar gamsızlık,pes yani,,.oğlunu nerdeyse kaçırıp döveceklermiş,sayın kayınvalidenizde hiçbişey olmamış gibi tepki veriyo,.ne diyeceğimi şaşırdım,geçmiş olsun..a.s.

hakıkaten ne durumlardayız artık yaa
elıne sılah alan sokaklarda cırıt atıyor

ama bu noktada ıkı taraflı bakarsak sızın tarafınızda da hata var
sonucta adamlar hakkı olanı ıstıyor zorla bır sey gasp etmek ıstemıyor
3 ay once vermıs hemen harcamısmı kayınvalıdenız
ayrıca 1000 tl cok buyuk bır rakam degıl ıstenırse kıracıdan zaman ıstenecegıne borc bulunarak verılebılır
adam bu daırenın kıraya verılmesını beklemek zorunda degıl kı
haa bu tepkının normal oldugu soylenebılır mı hayır
elbette kı karsı tarafta cok yanlıs davranmıs ama demek kı karsılıklı telefon konusmalarında restlesme olmus bu noktaya gelmıs

kayınvalıdenıze de bravoo yanıı
bır ınsan evladı orada kendı yuzunden tehlıkedeyken banane dıyebılıyor
pessss dogrusu

3 ay adam neden taşınmak istemiş yaaa...ilginç doğrusu..madem beğenmemişti o zaman oturmasa idi
kaynananızda da kabahat var..adam eşyalarını topladığı zaman gidip eve bakacaktı..evin bişiyi yoksa,faturalar ödenmişse o zaman parasını verecekti..sanırım kaynananız o para ile tatile gitti..yoksa sen 3 ay sonra taşınıyorsun,paranı veremem olmaz ki
adamın yaptığına ne demeli..ne demek silahlı adam toplamak..gidip bir daha konuşursun..sanki Allah korusun öldürse,yaralasa eline bişi geçecek.1000 tl için yıllarca hapis yatacak..bir akıllıda çıkıpta sen ne yapıyorsun dememişte adamın peşine düşümüş de gelmiş kapınıza.
valla bu zamanda kimse ile kavga edilmez..kimse ileee....
geçmiş olsun

:1shok::1shok::1shok:ya bu nasıl rahatlık böyle ayrıca burası dağ başımı yaaa polis falan çağırsaydınızyafisfisfis

adamlara kadının tailde olduğunu söylemeseydiniz bar i senin paranı vermedi ama tatile gitti hatta senin paranla gitti der gibi .bencede ya polise gitseydiniz yada eşiniz bu işe hiç karışmasaydı.1000 lira için Allah korusun neler olmuş.

adamıların yaptığı ne olursa olsun terbiyesizlik.1000 lira için ev basıp eşkıyalık yapmak hangi akla sığar.
Allah korumuş sizide eşinizide resmen.
çok geçmiş olsun.
ama diğer taraftan bakınca adamlar haklı.bir borçları yoksa ve evde temizse parasını vermek zorunda kayınvalideniz.evin tekrar kiraya verilmesini beklemek zorunda değilki adamlar.siz olsanız kabul edermisiniz böyle bişeyi.ev 1 yıl sonra kiraya verilse bir yıl parasını alamayacakmı adam yani.
kayınvalidenizin yaptığı dahada büyük terbiyesizlik.o parayla tatile gitti sanırım.
her zaman kayınvalidelere,annelere karşı ılımlı olunması taraftarıyım ama bu sefer olay çok başka.
ben olsam kayınvalidem dönünce çok ciddi konuşur ve bir daha parasal hiç bir şeyine karışmayacağımı,eşimide karıştırmayacağımı,kendi uğraşmasını söylerim.

bide hala utanmadan kaynanam eşime kiralık yazısını as cama demiş... eşimde asla işim olmaz dedi..emniyet md bize yakın oraya gitti eşim ama onlarda niye bize geliyosunz bi olay çıkarsa 155 i arayın demiş buda başka bi saçmalık zaten..

kayınvalidenizin gamsızlığı şaşılacak şey.
fakat şöyle bir şey var , eğer kiracı önceden haber vermeden çıkarsa ve depozitosunu anında isterse mal sahibine süre tanımalıdır.
Zira o paranın harcanmış olma olasılığı çok yüksek. Vermem denilmemiş fakat kiraya verince veririm demek te biraz abes olmuş.
ya aylarca kiracı bulamazsa insanlar onumu bekliyecek.
ama "öncede haberim olsaydı hazırlardım ama o parayı harcadım ve şu an uygun değilim , kısa sürede ayarlayıp size iade ederim " deseydi
bu kadar soun olmazdı diye düşünüyorum. çünki bizimde başımıza geldi.
Kayınpederimin dükkanları var birisi gelip almak istediğini söylemiş ve bir miktar kapora bırakmıştı.
Tabi o parayı harcadık aradan biraz zaman geçince adam yapmak istediği iş için oraya ruhsat alamıyormuş ve vazgeçtiğini söyledi.
ve tesadüf odur ki adam vazgeçtiğini bildirmek için aradığında biz tatildeydik
Kayınpederim tamam ama ben kaporayı harcadım elime o kadar toplu para geçmez,
dükkanı kiraya verrisem yada satarsam paranı ancak verebilirim dedi
aslında bilindiği üzre işin bozulması halinde kapora iade edilmez, ama biz kimsenin hakkı üzerimizde kalsın istemeyiz
sağolsun adam hiç yormadı bizi. O sırada başka bir iş çıktı ve oradan gelen parayla o adamın alacağını ödedik .
ınsan yetetrki iyi niyetli olsun. Kiracılarınızın yaptığı şey dehşet verici bence kendinizi riske atmayın 1000 lira işi ve evi olan bir insan için çok büyük, bulunamıyacak bir para değil
ödeyin hiç değilse kafanız rahat olur.

valla şaştım kaldım.allah korumuş canım ya.ben sizin yerinizde olsam bir daha kaynanamın hiç bir işine karışmazdım.evladını umursamayan insandan hayır mı gelir töbe yarabbim ya.

ne zamandayız silahını alan dışarı çıkıyor..

ama kusura bakmayın bu olayda kayıonvalideniz yüklenilecek ilk kişi değil..

çok şaşırdım yani..

böyle anneler de var demek pess yanii kadının oğlu silahlı adamlarla uğraşıyo kadın orda sefa sürüyo.
Allahtan korkusu yokki kadının nedesem az valla,canım sakin olmaya çalış çok zor ama..

Yani kayınvalidenizin yaptığı son derece yanlış adam evden çıktıgı anda depozitosunu vermesi gerekiyor iş buraya gelene kadar bekletilir mi..

ben senın bu kaynananın rahatlıgına, ve laftan anlamayısına hayret edıyorum ya kadın asmış benneyaptımki kendını bu kadarıda pes fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…