Çok ataerkil bir aile mi? Hani "Erkeğe hizmet edilir, kadınlar kendi işini kendi görür." diye mi düşünüyor acaba? O tür bir yapısı varsa evde kadınlara hizmet edilmez, kadın kendi işini kendi görür, hele hele gelinse bu kişi. Yani size tatlı ikram etmek istemediği için değil de tatlıyı kendiniz almanız gerektiğini düşündüğü için öyle davranıyor olabilir.
bilmıyorum ya evimin hzurunu bozuyo ve bundan mutlu oluyo.sinirden catlayacam artık
yok canım öyle erkege hızmet ıçın dıken üstünde olan bı aile degil.anlamadım bılmıyorum.yemekleri tabaklara koyar en azı benım.eşim bi ara yurt dısındayken kayınpederım kuruyemış alalım emiş kayın valıdem yok sakın alma yerde kılo alır demış.bunu da bana komsusunun yanında soyluyo...bilmıyorum ya evimin hzurunu bozuyo ve bundan mutlu oluyo.sinirden catlayacam artık
Ben içerim ..diye araya gir sen de her seferinde..
Ben içerim, ben yerim ben ederim vs vs vs..,o sormadan sen söyle mademm..
Böylelikle anlar ..
Fazla büyütülecek bir konu değil bence....
kızlar o kadar bunaldım ki..kayınvalıdemlere gıdecegımız gun ellerım ayaklarım tıtrıyo.dun aksam bizi yemege cagırdı.gıttık.yemegimizi yedik.bulasıkları toparladık.kayınvalıdem içeri gırdı kocasıyla ogluna cay ıcermısınız yapalım mı dıye sordu.bende mutfaktayım geldi yanıma cay ıcmeyeceklermış yapmayalım dedi çok bozuldum bende o evdeyım ınsan benımde fıkrımı almazmı.aradan yarım saat gectı oglum tatlı getırıyım mı dıye esime sordu.sadece ona getirdi o kadar uzuldum kı sınırden elim ayagım bosaldı.normalde ogluna cok duskun bırı degıl bız krız donemınde cok sıkıntı cektık o zaman oglum demedi.hep benım ailem destek oldu.şimdi ogulları kıymetlendi.ben yemede içmede degilim ama bu kadının bu tavrına dayanamıyorum.sureklı boyle iğneleyıcı tavırları var.eşime soyledm niye boyle yapıyodogrumu yaptgı diye.yemek yapıp cagırmıs bı tatlıyımı esırgeyecek kendın alsaydın ya dedı.daha beter cınlendim.baslarda öyle yapınca bende kendım gıdıp alıyodum ama artık bı art nıyet var.kocamlada tartıstık bu yuzden.ne yapıyım kızlar cıdıracam artık dayanamyrm yaptıklarına
canım bende aynısını yaşadım sürekli nişanlıyken..iş çıkışı gelirdik halaya x yemek ısıtayım yermisin diye sorardı..iş çıkışı gelmişiz ben saf otururdum o masaya..
kocam sup alırdı kendine banada getirirdi bi kase,o demezdi sende git al böcük diye..
bayramda giderdik eşime tutardı sonra otururdu..ben kalırdım..
yani bize karşı bir tutum bu gelinlere karşı..
sürekli olunca insan gerçekten sinirleniyor,nedir bu tavır diye..:sinifsinif:
Yani başıma gelmediği için dışardan bakınca aman aman kafaya takılacak birşeymiş gibi gelmiyor ama haklısın, zaman gelir insan alınır..Yani kocana açmısın deyip sana sorulmayınca..Doğru..
Ne yapmak lazım o zaman..Açıkca ''bana neden hiç sormuyorsun?'' deemek mi lazım acaba ? Olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?