arkadaşım tabiki kendi evi yangelip yatabilir ama onun evi olduğu kadar gelininde evi oluyo o saatten sonra . madem o kız annesinin evinden çıkıp o eve gelmiş ona zulm etmenin alemi varmı o gelmeden önce nasıl evinin işini yapıyosa o geldikten sonrada işini yapsın işleri paylaşsın. yok öyle gelin aldım gençtir felan diye herşeyi onun üzerine yıkmak 40 yaşındaki kadınmı güçlüdür gencecik bi kızmı.eğer kendi evledını o kızın yerine koydaydı bu kızda bunları dert edip burda derman bulamayacağını bildiği halde buraya içini dökmezdi. uzaktan davulun sesi hoş gelir. yaşayan bilir sadece bunu söylüyorum. ne oldum değil ne olucam diyeceksin. hayatını ona göre yaşayacaksın. kız kalkmış hayatını vermiş oğluna paylaşmak için o kadının oğlunu seçmiş. bi kayın validenin hayytta en değer vermesi gereken kişi gelini olması gerekir. çünkü onun oğlunu sevmiştir evlanıdı sevmiştir. bundan daha güzel bişey olamaz. madem rahatsızsınız ayrı eve çıkacaksınız diye bişey yok kimse 2 evi bi bi odaya sığdırmaya meraklı değil zaten. şartlar bunu gerektriyo diye kimsede kimseye ah çektiremez. bu dünyada sormazsa öteki tarafta sorar allah hesabını.
arkadaşım tabiki kendi evi yangelip yatabilir ama onun evi olduğu kadar gelininde evi oluyo o saatten sonra . madem o kız annesinin evinden çıkıp o eve gelmiş ona zulm etmenin alemi varmı o gelmeden önce nasıl evinin işini yapıyosa o geldikten sonrada işini yapsın işleri paylaşsın. yok öyle gelin aldım gençtir felan diye herşeyi onun üzerine yıkmak 40 yaşındaki kadınmı güçlüdür gencecik bi kızmı.eğer kendi evledını o kızın yerine koydaydı bu kızda bunları dert edip burda derman bulamayacağını bildiği halde buraya içini dökmezdi. uzaktan davulun sesi hoş gelir. yaşayan bilir sadece bunu söylüyorum. ne oldum değil ne olucam diyeceksin. hayatını ona göre yaşayacaksın. kız kalkmış hayatını vermiş oğluna paylaşmak için o kadının oğlunu seçmiş. bi kayın validenin hayytta en değer vermesi gereken kişi gelini olması gerekir. çünkü onun oğlunu sevmiştir evlanıdı sevmiştir. bundan daha güzel bişey olamaz. madem rahatsızsınız ayrı eve çıkacaksınız diye bişey yok kimse 2 evi bi bi odaya sığdırmaya meraklı değil zaten. şartlar bunu gerektriyo diye kimsede kimseye ah çektiremez. bu dünyada sormazsa öteki tarafta sorar allah hesabını.
Madem rahatsızsınız ayrı eve çıkacaksınız, kayınvalideniz kendi evinde yan gelip yatabilir bu onun hakkı. Haa sizde hizmet etmek zorunda değilsiniz, etmeyin. Ama yiyor içiyor, yatıyor, yok şu kadar kilo var deyip yerden yere vurmayın. Sonuçta siz onun evindesiniz. Baştan kabul etmeyecektiniz aynı evde oturmayı.
Haaa bu arada banada tutup cevap olarak "sen ne diyorsun kızım, topiğimden çık" gibilerinden cevap yazmayacağını temenni ediyorum.
bayansu kardeş valla helal olsun mu denir bilmiyorum. nasıl dayanabiliyosun bunlara? kadın yaşlı değil, yan gelip yatıyor. hadi onu geçtim evdeki kazık kadar herife de sen bakıyosun. kaynına. yanlış hatırlamıyorsam. niye bu kadar paraladın ki kendini. ben olsam yan gelir yatardım valla. kendi çocuğumla ilgilenirdim. olmadı gidip kendi evimde yatar kalkardım. ben senin kadar sabırlı olamazdım. aslında buna sabır denmez ama başka kelime bulamıyorum. beni bu kadar kıran birine küserdim heralde.
nankörlük örneği diyorum baskada bişey demiyorum
umarım en kısa zamanda kendi evin olur
sen ona oğlunun emanetisin nasıl bu kadar ezmeye gönlü razı olabiliyor. Hem senin için değil, insan kendi sağlığı için işleri bölüşür en azından. 80 yaşın üzerinde kadınlar bilirim hem kimseye muhtaç olmamak için hem de dinç kalmak adına kendi işlerini kendileri yapıyorlar. Neyse ki çok az zamanın kalmış eşin geldiğinde mümkün olduğu kadar uzağa gidin. Ha gerçekten hasta olur bakılır o görevdir bu yaşta bu kadar yüklenmek insafsızlık ama dediğin gibi sabır, sabır.
Bir söyleyeceğim de konuyu açmış, dertleşmek istemişsin. Asker eşisin, yorgunsun, bunalmışsın ama hani konuşurken insanın ağzından istemediği sözler çıkabilir. Ama yazarken yayına vermeden tekrar okumak gerektiğine inanıyorum. Burada olumlu ve olumsuz yazan olabilir. Hepsini evine davet etmiş gibi ağırlamak gerekir bence. Herkes olumsuz da yazsa senin için düşünüp zaman ayırmıştır. Benim istediğim gibi yazmazsanız istemem demek sence doğru mu?
canım yaa üzüldüm gerçekten, var ama böyle tipler asalak gibi yaşayan, elin ayağın tutuyor be kadın revamıdır yani bu kızı bu kadar ezmek onuda doğuran bir annesi var o da annesinin binbir zahmetle büyüttüğü üstüne titrediği bitanesi , bir evlat ne zorluklarla büyüyor, evlatlarımızın gözünün içine bakıyoruz aman bişey olmasın aman mutsuz olmasın diye, ama elin düşüncesiz insanları gelicek benim bir damla gözyaşına bile kıyamadığım çocuğumu ağlatıcak, ezicek yok yaaa , kimse evladını yolda bulmuyor ayyy çok kızdım çok , neyse canım eşinin gelmesine az kalmış sabret biraz daha inşallah eşin gelince herşey düzelir , senin kıymetini bilir de hakettiğin mutlu yuvanda huzurlu olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?