• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam:(((

Yazdiklarimi bi anlayarak oku sonra yorum yap istersen ben merakima istemiyorum dikkat ettiysen eger her gittigimde giydirmek istiyorlar ve bende bukadar istiyorsaniz neden almadiniz dedim bunda utanilacak ne var anlatamadim?

sen bunu diyebilen birisin beni anlayamazsın zaten.ben senin gibilerin yaptıklarını anlayamıyorum çünkü üç kuruşluk ya da servetlik şeyler için bu tarz ağız dalaşına girmem.

1. Şalvar giymek istemiyorsanız giymek zorunda değilsiniz.

2. Size ait olmayan şalvar giymek zorunda da değilsiniz.

3. Para verip şalvar almak/diktirmek zorunda değilsiniz.

"Niye uzattınız, nolur sanki giyseydiniz, nolurdu kendinize şalvar diktirseydiniz" diyenleri anlamıyorum, anlayamayacağım.

Sizden şalvar giymenizi talep eden kişi kayınvalideniz, üstelik başkasına ait şalvarı giymeniz için ısrar edip bir de yalan söylüyor. Bence büyük terbiyesizlik. Madem sizin şalvar giymenizi istiyor, 1 senede diktirtebilirdi, size de hediye verirdi, aranızda sıcaklık olurdu.

Gerçi ne giyeceksin, şalvar giy demesi de size ve fikirlerinize, tercihlerinize saygı göstermediğini delili. O yüzden bu terbiyesizliği yapması da normal.

çok istememe rağmen bana şalvar almadılar yazmış..
madem istiyor illa birinin almasını beklemeseymiş..

Kizlar araniza yeni katildim herkeze merhaba✋ geneldec gelinlerin cogunda oldugu gibi benimde kayinvalide ve gorumce sorunum var dugun asamasinda cok hakaretler gordugum icin kendilerinden buz gibi sogudum ve sevemiyorum artik. Neyse son gundemdeki konuya gelelim. Esim cok aile duskunu birisi degildir ama bi hafta sonu olmasada ikinci hafta sonu mitlaka ailesinin yan8na gitmeyi onemser her gittigimizdede ailesyle bi konuda anlasamaz kavga cikarir surekli bi huzursuzluk ve gerginlik vardir buyuzden evde. Bu arada esimin ailesi oturdugumuz sehire yakin yarim saatlik bi mesafedeki koyde oturuyorlar. En son gityigimizde esimin cok sevdigi bi abisinin kizinin nisani varmis esim hafta sonu koyde kalalim diye tutturdu bir yillik evliyiz ne benim ailemde nede onunkinde kalmamisizdir esim cok karsidir kalmaya( hatta bende cok kizarim buyuzden kaliversek neolacak diye) neyse tamam kalalim dedim kirmamak icin aksam yemegini yedik dugun icin hazirlanicaz. Esim lavobaya gitmisti bizde kaynanamla yanliz kaldik
Oglunun gitmesini beklemis sankii dugunde ne giycen dedi bana( koyde salvar giyiliyor dugunlerde okadar cok istememe ragmen bana hic salvar almadiklari icin yok) ne giycem anne pantolonla gitcem dedim hayirrr dedi salvar giycen benim salvarimmi var dedim bende gorumceninkini giy dedi artikcimiyim anne ben dedim bende nasil yuzu dustu anlatamamam sen bana salvar almadigin surece giymiyorum dedim ben yenin gelinim gorumcemin kiyafetiyle disari cikmam dedim ozaman benimkilerden giy diyo bana anne ne seni. Nede gorumscemin farketmez benim olmadan giymem dedim ben sana salvar aldim dedi bana yalan atcak bende inancam akli sira hanu nezaman aldin hic soylemedinya defim unuttum gel gel gosterim dedi sarili carsaflarin icininden cikartti bak bu dedi gosterdigi salvari benim dugunumde giymisti cok iyi hatirliyorum be senin anne neden beni kandiriyosun dedim giyiver nolcak diyo hala baktim israririnin hakindan gelemiyorum sen yeni gelinken gorumcenin kayinvalidenin kiyafetlerilemi dugunlere giderdin dedim yurudum esimin yanina indim asagiya dugunede pantolonla gittim anne kiz suratlari bes karisti. Sizce giymelimiydim kizlar bana bu taklifin yapilmasi dogrumu surekli kendi kizina aliyo benide onun kiyafetleriyle idare edicek..
size şalvar almadılar mı çok ayıp etmişler çok

bugünün bdv gelinleri bir tuhaf..
kimi barışma hediyesi bilezik istiyor , kimi giyeceği şalvarı kv ye aldırtmaya çalışır..
insan düğünde şalvar giymek kv isteği bile olsa utanır istedimde almadınız demeye.. almamış zaten işte ısrarın ne alemi var..

Şalvar almadı diye mi tüm bunlar
Giymek istemiyosan giymeyeceğim der insan, şalvar kaç para ki lafı dönüp duruyo kendin de alabilirsin giyesin varsa

Bugünkü konular oruçtan dolayı böyledir umarım

Yani okuyunca sonuna dogru bir şeyler bekled neyseki büyük sorun yokmus üzülmek icin bahane mi ariyorsun e be sen guzel kardesim milletin ne sorunlari var yazik ugrasma boyle küçük seylerle keyfinw bak uc günlük dunya

konu sahibi nasıl şalvardan bahsediyorsun, valla ben anlamadım.
hani Arnavut gelinleri giyer ya süslü şalvar onlardan mı?

Kizlar araniza yeni katildim herkeze merhaba✋ geneldec gelinlerin cogunda oldugu gibi benimde kayinvalide ve gorumce sorunum var dugun asamasinda cok hakaretler gordugum icin kendilerinden buz gibi sogudum ve sevemiyorum artik. Neyse son gundemdeki konuya gelelim. Esim cok aile duskunu birisi degildir ama bi hafta sonu olmasada ikinci hafta sonu mitlaka ailesinin yan8na gitmeyi onemser her gittigimizdede ailesyle bi konuda anlasamaz kavga cikarir surekli bi huzursuzluk ve gerginlik vardir buyuzden evde. Bu arada esimin ailesi oturdugumuz sehire yakin yarim saatlik bi mesafedeki koyde oturuyorlar. En son gityigimizde esimin cok sevdigi bi abisinin kizinin nisani varmis esim hafta sonu koyde kalalim diye tutturdu bir yillik evliyiz ne benim ailemde nede onunkinde kalmamisizdir esim cok karsidir kalmaya( hatta bende cok kizarim buyuzden kaliversek neolacak diye) neyse tamam kalalim dedim kirmamak icin aksam yemegini yedik dugun icin hazirlanicaz. Esim lavobaya gitmisti bizde kaynanamla yanliz kaldik
Oglunun gitmesini beklemis sankii dugunde ne giycen dedi bana( koyde salvar giyiliyor dugunlerde okadar cok istememe ragmen bana hic salvar almadiklari icin yok) ne giycem anne pantolonla gitcem dedim hayirrr dedi salvar giycen benim salvarimmi var dedim bende gorumceninkini giy dedi artikcimiyim anne ben dedim bende nasil yuzu dustu anlatamamam sen bana salvar almadigin surece giymiyorum dedim ben yenin gelinim gorumcemin kiyafetiyle disari cikmam dedim ozaman benimkilerden giy diyo bana anne ne seni. Nede gorumscemin farketmez benim olmadan giymem dedim ben sana salvar aldim dedi bana yalan atcak bende inancam akli sira hanu nezaman aldin hic soylemedinya defim unuttum gel gel gosterim dedi sarili carsaflarin icininden cikartti bak bu dedi gosterdigi salvari benim dugunumde giymisti cok iyi hatirliyorum be senin anne neden beni kandiriyosun dedim giyiver nolcak diyo hala baktim israririnin hakindan gelemiyorum sen yeni gelinken gorumcenin kayinvalidenin kiyafetlerilemi dugunlere giderdin dedim yurudum esimin yanina indim asagiya dugunede pantolonla gittim anne kiz suratlari bes karisti. Sizce giymelimiydim kizlar bana bu taklifin yapilmasi dogrumu surekli kendi kizina aliyo benide onun kiyafetleriyle idare edicek..
o kadar ısrar etmesi de tuhaf . ben giyer miydim bilmiyorum. çok zorlamazdım herhalde. giyerdim

1. Şalvar giymek istemiyorsanız giymek zorunda değilsiniz.

2. Size ait olmayan şalvar giymek zorunda da değilsiniz.

3. Para verip şalvar almak/diktirmek zorunda değilsiniz.

"Niye uzattınız, nolur sanki giyseydiniz, nolurdu kendinize şalvar diktirseydiniz" diyenleri anlamıyorum, anlayamayacağım.

Sizden şalvar giymenizi talep eden kişi kayınvalideniz, üstelik başkasına ait şalvarı giymeniz için ısrar edip bir de yalan söylüyor. Bence büyük terbiyesizlik. Madem sizin şalvar giymenizi istiyor, 1 senede diktirtebilirdi, size de hediye verirdi, aranızda sıcaklık olurdu.

Gerçi ne giyeceksin, şalvar giy demesi de size ve fikirlerinize, tercihlerinize saygı göstermediğini delili. O yüzden bu terbiyesizliği yapması da normal.

+1

Bi daha baktım konuya da geline hak verdim ya ben.
"Artıkçı mıyım?" filan demeniz hoş değil amam kvnin yalana kadar iknaya uğraşması, "Giyiver amaan" modunda baskı kurması hoş değil. Madem bu denli istiyor gelinini şarvarlı görmek, akıl edip ince düşünüp hediye bi şalvar diktiriverseydi gelinine, sahi hepimizin dediği gibi kaç paralık şey değil mi?

Bu konuda hatlar karışmış, hep bi ısrar havası hakim sanki bu tip mevzularda, ondan artık tartışma aralığı uzamaya başlamış.

Ben olsam giyerdim, sallamazdım, eğlenceme bakardım o ayrı da, yani şu olayda da gelin haksız değil yani. Bi de 2 metrelik çaput için koca kadın yalan söylemiş, o en kötüsü zaten.

Kendi salvarini kendin alamiyormusun? Bide bana salvar al felan mi dedin? Hahaha cok komik yani ama iyi karsilik vermissin kendini de biraz kücük düsürdün bence

Şalvar almadı diye mi tüm bunlar
Giymek istemiyosan giymeyeceğim der insan, şalvar kaç para ki lafı dönüp duruyo kendin de alabilirsin giyesin varsa

Bugünkü konular oruçtan dolayı böyledir umarım
valla bende sasirdim oruç Bdv kadinlarin başina vurmuş bismillah::D:D

Bence haklisim cnm senin salvar giymeni istiyosa alir koyar koseye bnm kv deler de salvar giyiyolar ben evlendim koye gittigimde hazirdi salvarlarim sonucta onun nami yuruycek koy gibi kucuk yerde uzerunde gormuslerdir bizim kadinlar unutmaz sen en iyisini yapmissin

Back
X