• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanama anne diyemiyorum!

10 yıldır evliyim. Ben de demiyorum. Eşim de ismini ekleyip anne der anneme. En başta söylemiştim ben diyemem diye. Sorun olmadı biz de. Kendini zorunlu hissetme bence.

4 yıl sonra söylemek tuhaf olur boşver söyleme sanki söyleyen gelinlerin çok mu kıymeti biliniyor

Eşim benim aile diyor ama benim ailem gerçekten eşimi oğulları gibi görüyor ve üzerine titriyor eşimde farkında ama benim kaynatam da öyle kızım der bir daha der kayınvalidem de kızım der ama beni sevmez biliyorum farkındayım diğer gelini de seviniyor hatta o kadar çektirmiş ki ama nasıl anne diyor eltim şaşıyorum

İşte ben bunu umursamıyorum anne demekle kimse kimsenin annesi olmuyor. Kelimelere anlam yüklemek doğru değil, anne sadece hitap için kullanılan bir sözcük o kadar. Artık eltiniz alışkanlıktan anne diyordur muhtemelen

demeyin en olacak ki

15 yıldır evliyim demedim

yani kendi anneme de sürekli anne anne demem ki

arkasından seslenmeyeceksem anneme de demem

Aa ayni ben ;)) anneme bile surekli anne demem, ismi gibi bir kelime ile hitap ediyorum (adinin sevimli bir kisaltmasi gibi aile icindeki bir kelime ile)
Kw'ye de 12 yildir anne falan demedim, X anne de demedim. tabi bu nedenle hic de seslenmedim, ne soyleyeceksem ayagina gider soylerim. :))

İşte ben bunu umursamıyorum anne demekle kimse kimsenin annesi olmuyor. Kelimelere anlam yüklemek doğru değil, anne sadece hitap için kullanılan bir sözcük o kadar. Artık eltiniz alışkanlıktan anne diyordur muhtemelen
Bencede alışkanlık

Nisandan beri anne diyorum kayınvalideme, zorlanmadım kendisini çok sevdiğimden değil kelimelere çok anlam yüklemedigimden sanırım.
Öyle bir alışkanlık var bizde devam ettirdik.

Çok büyük problemler yokken anne demesem eşimde rahatsız olurdu, eşim benim annem demese ben de rahatsız olurdum sanırım.

Sen siz felan diyorum 9 yıl oldu babamı ver diyeceğim ya bbmi ver diyorum yada evdekiler napyor diyorum konu açılınca hemen aa ver bakim diyorum ne diyor diyorum🤣🤣🤣🤣🤣

Ben bu konuda toplumun genelinden farklı düşünüyorum sanırım😊 İnsanın bir tane annesi olur diyorlar, elbette öyle. Ben de normalde başkasına anne demeye çok karşıyım. Ama kayınvalide başka bence. İnsanın eşi en sevdiği kişidir. En sevdiğim kişinin annesi benim de annem sayılır. Sonuçta aşık olduğum kişiyi doğurmuş. Bunun için bile anne denmeyi hak ediyor. Tabi altını çizeyim, bu benim görüşüm.

Ben nisanlanir nisanlanmaz dedim ne kadar uzatirsan o kadar zor olur. Ha benimki zorakiydi ve bu ülkede bunun zorunlu tutulması çok saçma. Yine de o annem olamaz biliyorum annem de biliyor o yüzden ne dediğim hiç önemli değil surat ifadem herşeyi belli ediyo zaten

Anne demek gibi bi kural yada zorunluluk yok ki.
Ben de eşimin babasına baba denemedim. Demek zorunda da değilim.

Size nasıl geliyorsa sizde öyle gidin.
Hiç de kafaya takmayın.

Ben kayınvalideme nişanlıyken anne demeye başladım bana bir kere kızım dediğini duymadım hani telefonda en azından cevap verirken efendim kızım dese kafi ama o da yok 😏

Arkadaşlar 4 yıl oldu evleneli kaynanam beni başta çok beğendi falan neyse ama sonra yıldızımız bir barışmadı ayrımcılık yaptı arkamdan konuştu yüzü hep asıktı bana karşı ve beni kendinden soğuttu diğer gelinlede çok sorunları olmuş hatta ona çok çektirmiş ama o diyor hemde gerçek annesi gibi ama ben bir kere bile anne diyemedim evet sorunlarımız var ama bazen düşünüyorum acaba beni bu yüzden mi istemiyor yoksa gerçekten sevilmwyecek bir insan değilim bir gelene on giderim nasıl kendimi alıştırabilirim anne demeye kaynatamda baba diyorum ama ona hiç diyemiyorum sizce ne yapmalıyım
Eşinizde sizin annenize anne demiyorsa sorun olmaz. Zorlamayın kendinizi.içten gelen birşey bu . Siz anne desenizde sizi sevmeyecek

Arkadaşlar 4 yıl oldu evleneli kaynanam beni başta çok beğendi falan neyse ama sonra yıldızımız bir barışmadı ayrımcılık yaptı arkamdan konuştu yüzü hep asıktı bana karşı ve beni kendinden soğuttu diğer gelinlede çok sorunları olmuş hatta ona çok çektirmiş ama o diyor hemde gerçek annesi gibi ama ben bir kere bile anne diyemedim evet sorunlarımız var ama bazen düşünüyorum acaba beni bu yüzden mi istemiyor yoksa gerçekten sevilmwyecek bir insan değilim bir gelene on giderim nasıl kendimi alıştırabilirim anne demeye kaynatamda baba diyorum ama ona hiç diyemiyorum sizce ne yapmalıyım
Dişlerini sık ve anne napıyosun de 😅 ama anne desen eşin çok mutlu olurdu 🙂🙂 hiçbirşey için zorunlu değilsin ama bir kere denemekten bişey çıkmaz 😅

Farkında bir kaç kere söyledi içimden gelmiyor beni soğuttu dedim tamam dedi 🤭
Ben daha yeni evliyim 1 sene olmadı bazı sıkıntılar oldu illaki ama asla çok büyük bişey olmadığı sürece anne demekten vazgeçmem eşimde bende böyle şeylere çok önem veren insanlarız sen bilirsin canım ne diim ki

ben de kv ile çok sorun yaşadım kp ile de yaşadım. ne anne ne de baba diyemiyorum. dilimin ucuna kadar gelse de çıkmıyor içimden gelmiyor.

beni büyütmüş emek vermiş hala daha elini emeğini üzerimden çekmeyen hakkını ödeyemeyeceğim anneme babama da anne-baba diyeceğim, evlendiğimden beri burnumdan getirmiş, üzerimde bir gram emeği olmayan, psikolojimin bozulmasına sebep olmuş, kocamı bile kışkırtmaya çalışan, evimde yuvamda huzur vermeyen, hizmetçi gibi kullanmaya çalışan, istediği gibi kullanamayınca ağza alınmayacak hakaret-küfür-beddua eden, yanımda bile hiç çekinmeden hakkımda konuşabilen insanlara da anne-baba diyeceğim. bence öz annem babam dışında birilerine anne baba diyebilmek sevgi emek benimsenmek ister.

ben de dahil hiçbir gelinini kızı gibi görmeyen kaynana-kayınbaba olduğunu sonuna kadar hissettiren, bi kere annelik babalık yapmamış insanlara anne baba demek malesef içimden gelmiyor.
zorlamayla olmaz bu işler içten gelmeli. elimden geldiğince seslenmeden hitap etmeden konuşmaya çalışıyorum ortamlarda.
mesela uzaktaysa ve bişey demem gerekiyorsa, üşenmeyip yanına kadar gidip söylüyorum sırf anne diye bağırmamak için.

Ben annemi kaybettim o yüzden kayinvalideme anne demek gelmiyor içimden geçen anne dememi ister gibi bir hali vardı da eşim çok net o konuda

Bende anne demiyorum teyze diyorum kayınpederimede amca diyorum onlarda bundan çok memnunlar illa anne demeniz gerekmezki

Back
X