ben de kv ile çok sorun yaşadım kp ile de yaşadım. ne anne ne de baba diyemiyorum. dilimin ucuna kadar gelse de çıkmıyor içimden gelmiyor.
beni büyütmüş emek vermiş hala daha elini emeğini üzerimden çekmeyen hakkını ödeyemeyeceğim anneme babama da anne-baba diyeceğim, evlendiğimden beri burnumdan getirmiş, üzerimde bir gram emeği olmayan, psikolojimin bozulmasına sebep olmuş, kocamı bile kışkırtmaya çalışan, evimde yuvamda huzur vermeyen, hizmetçi gibi kullanmaya çalışan, istediği gibi kullanamayınca ağza alınmayacak hakaret-küfür-beddua eden, yanımda bile hiç çekinmeden hakkımda konuşabilen insanlara da anne-baba diyeceğim. bence öz annem babam dışında birilerine anne baba diyebilmek sevgi emek benimsenmek ister.
ben de dahil hiçbir gelinini kızı gibi görmeyen kaynana-kayınbaba olduğunu sonuna kadar hissettiren, bi kere annelik babalık yapmamış insanlara anne baba demek malesef içimden gelmiyor.
zorlamayla olmaz bu işler içten gelmeli. elimden geldiğince seslenmeden hitap etmeden konuşmaya çalışıyorum ortamlarda.
mesela uzaktaysa ve bişey demem gerekiyorsa, üşenmeyip yanına kadar gidip söylüyorum sırf anne diye bağırmamak için.