Kaynanama gıcık oluyorummm

Pelin ece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
176
89
98
26
Eşimle kendi aramızda bir sorunumuz yok her evlilikte olan arada ufak tefek kavgalarımız olur sadece o da normal sayılır. Mutluyum evliligimde hem de çok eşimi de çok seviyorum .fakat annesine çok düşkün elinden gelse her gün görmek istiyor.Bi sorunu bi derdi olsun mutlaka annesine danışır ne yaparsa yapsın annesinin fikrini alır genelde hep.Tamam annesini sevsin saysın ama annesi o kadar çok hayatımızın içinde ki herşeye karışıyor daha doğmayan bebeğimize ne alinacagina kadar müdahale ediyor .cuma akşamı onlara gittik oturmaya sürekli eşime sarılıyor 5 dakka da bir kucaklıyor öpüyor uzattığı bıyığına sakalına kadar karışıyor adamın ben oğlumu cok seviyorum yakışıklı oglum bilmem ne vıcık vıcık sürekli böyle diğer cocuklarina karsi hic boyle davranmiyor sadece benim eşime bu denli ilgi gösteriyor .Evlenmeden önce hic boyle degildi bi de ben ailenin ilk geliniyim eşimi benden kıskandığını düşünüyorum ama hic sesimi çıkarmadan sadece onlarin sevgisini izliyorum.Hergun arar o aramasa bile eşim mutlaka sürekli arar.daha cuma ordaydik pazar günü de eşim zaten gördü ailesini 3 gün gecti bugün aksam yine gitmek istiyor sen bilirsin istemiyorsan gitmeyiz dedi ama bu seferde gitmesem yanlis anlar diye bisey de diyemiyorum.Ben kendi ailemi neredeyse 3 aydır görmüyorum bu arada 1 saatlik uzaktalar .Ben böyleyken onun bu düşkünlüğü ve annesinin tavırları beni deli ediyor.Sizce bugün gitmelimiyim oturmaya? Veya da eşimle konuşmalımıyim ."daha önce benzer sekilde konustum ,annesinin onda çok emegi oldugunu bize karışmasının normal olduğunu idda ediyor sürekli kolay kolay bisey dedittirmes annesine dedigim zaman mutlaka kavga ederiz"herseye karışması ve bu sevgi gösterileri beni deli etse de gidip susmalımiyim sizce?

Eşin isyan edip seni anlayana kadar sen de sürekli kendi ailene git zaten uzak değilmiş

kavga etmeden çöz sorunlarını yoksa zamanla eşinin gözünde değerini kaybedersin, zamanla oturur taşlar yerine ama mantıklı ve olgun davranabilirsen

Annesi ile ilişkisine karışmayın bence; onların ilişkisi böyle demek ki. Siz gitmek istemediğinizde gitmek zorunda değilsiniz, kendi gitmek istiyorsa gitsin. Benim eşim de annesine böyle ayrıntılı anlatır herşeyi, bazen hatta bana bile "sen anlatsana sen daha iyi anlatırsın" diyor ben de "ne gerek var" derim ama önemsemem. Annesine herşeyi anlatıyor, fikir soruyorsa kadın da bundan herşeye karışıyordur. Eğer fikir ayrılığına düştüğünüzde sizi dinlemiyor, annesi öyle dedi diye sizin istemediğiniz bir şey yapıyorsa o zaman açık açık konuşun, ama sizin fikirlerinize de değer veriyorsa fazla önemsemeyin derim; "ne gerek var " diyebilirsiniz ama ilişkileri de öyleyse kafayı fazla takmayın, bazı aileler öyle mıçmıç, sizinki öyle değilse yadırgarsınız; siz öyle olmak zorunda değilsiniz istemiyorsanız her çağırdığında da gitmek zorunda değilsiniz.

Annesi ile ilişkisine karışmayın bence; onların ilişkisi böyle demek ki. Siz gitmek istemediğinizde gitmek zorunda değilsiniz, kendi gitmek istiyorsa gitsin. Benim eşim de annesine böyle ayrıntılı anlatır herşeyi, bazen hatta bana bile "sen anlatsana sen daha iyi anlatırsın" diyor ben de "ne gerek var" derim ama önemsemem. Annesine herşeyi anlatıyor, fikir soruyorsa kadın da bundan herşeye karışıyordur. Eğer fikir ayrılığına düştüğünüzde sizi dinlemiyor, annesi öyle dedi diye sizin istemediğiniz bir şey yapıyorsa o zaman açık açık konuşun, ama sizin fikirlerinize de değer veriyorsa fazla önemsemeyin derim; "ne gerek var " diyebilirsiniz ama ilişkileri de öyleyse kafayı fazla takmayın, bazı aileler öyle mıçmıç, sizinki öyle değilse yadırgarsınız; siz öyle olmak zorunda değilsiniz istemiyorsanız her çağırdığında da gitmek zorunda değilsiniz.
Midem bulanıyo hastayım yemek yapamadim diyorum annemgike gitcez ya orda yeriz diyo hastasın gitmeyelim diyemiyo bu da fazla degil mi ya

Bir erkek elbette annesini sevebilir fakat yerinde. Bazı erkekler evlendiğinin farkında olmuyor en çok denk gelmekten korktuğum erkek tipi bu. Yani artık kendisinin ayrı bir yuvası var bunu idrak etmesi lazım. Elbette annesini arayabilir, ziyaret edebilir. Ama konu sizin özel yaşamınızdaki seçimlere kadar anne karışıyorsa o zaman cidden sıkıntı. Ne yazık ki kocanıza söyleseniz de bu saatten sonra karakterinin değişeceğini sanmıyorum, en fazla uzak bir yere taşınırsanız belki biraz daha dengeleyebilir

yemin ediyorum aynı durumdayız tek fark 14 aylık evli olmam benimde ailemle 1 1.5 saatlik yol var ve onun ailesine cok yakiniz ama insan cok uzuluyo resmen evinde daha az vakit geciriyosun esinle

Valla ben çözümü buldum görüşmüyorum.ohhh missss.eşim gidiyor görüşüyor.ama ben evde takılıyorum.dünya varmıs gerçekten.evliliğimin en güzel aylarını zehir etti.bana uzak Allaha yakın olsun.sizde her zaman gitmek zorunda degilsiniz.bende bu aşamaya gelene kadar neler atlattım ne kavgalar ettik.ama nafileydi.sonra birgün kalabalık bir ortama girdik.ben güler yüzlüydüm herkese karşı.ama annesinin hiçç yüzüme bakmadım göz teması bile kurmadım.sonra kadın sinirlendi.herkes gülerken komik şeylere kadının yüzü asıldı.o akşam eşime dedimki annene ne oldu.hani insan içinde bari yakın davransaydı.Yüzünü astı oturdu dedim.eşimde yok artk ben emin oldum kıskanıyor seni dedi.sonra ne görüşmeme karıştı ne gitmememe.böyle daha rahat oldu.sizde yapın cok güzel oluyo

Valla ben çözümü buldum görüşmüyorum.ohhh missss.eşim gidiyor görüşüyor.ama ben evde takılıyorum.dünya varmıs gerçekten.evliliğimin en güzel aylarını zehir etti.bana uzak Allaha yakın olsun.sizde her zaman gitmek zorunda degilsiniz.bende bu aşamaya gelene kadar neler atlattım ne kavgalar ettik.ama nafileydi.sonra birgün kalabalık bir ortama girdik.ben güler yüzlüydüm herkese karşı.ama annesinin hiçç yüzüme bakmadım göz teması bile kurmadım.sonra kadın sinirlendi.herkes gülerken komik şeylere kadının yüzü asıldı.o akşam eşime dedimki annene ne oldu.hani insan içinde bari yakın davransaydı.Yüzünü astı oturdu dedim.eşimde yok artk ben emin oldum kıskanıyor seni dedi.sonra ne görüşmeme karıştı ne gitmememe.böyle daha rahat oldu.sizde yapın cok güzel oluyo
bunu deniyebilirim konu sahibi sende dene istersen

Ben bu akşam anneme gidicem sen istersen annenlere git aynı anda gitmek zorunda değiliz deyin. Ailemi özledim deyin. Taviz tavizi getirir.

2 yıllık evliyim. Kayınvalide ve pederim iyi insanlar. Ama fazla üstümüze düşüyorlar. İlk evlendiğimiz aylarda 2 akşamda bir bizi evlerine çağırıp bıktırdılar. Şimdi 1 saatlik bir mesafede oturuyoruz sürekli arayıp gelecekmisiniz diye soruyorlar. Mecbur iki haftada bir gidiyoruz. Ancak bu kadar azaltabildim. Gidince de niye aramıyorsunuz diye sitem ediyorlar. Özellikle aramıyorum. Çocukmuşuz gibi izin versek her şeye karışacaklar. Sorsan iyi niyetli. İhtiyacımız olduğunu zannediyorlar sanırım. Ama neden öyle düşündüklerini anlayamıyorum. Arayınca yüz kere aç mısınız ne yemek yaptınız diye soruyorlar. Sinir oluyorum vallahi. Benim yerimde başkası olsa takmaz. Ama ben takıyorum.

Kesinlikle katılıyorum.. Hislerime tercüman🙏

Back
X