Kaynanama karşı nasıl bir tavır almalıyım?

almalalya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2020
8
2
37
Merhaba hanımlar. 32 haftalık hamileyim eşimle bebek için gerekli olan eşyaları alıyoruz. Annem patik yelek battaniye hastane çıkışı vb. şeyler aldı. Kaynanam henüz hiçbir şey almadı. Birşey alacağınız zaman bana sorun demiştim herkes aynı şeyleri almasın diye. Ancak ne aradı ne sordu bu konuşmanın üstüne.Bu ilk torunları olacak. Eşime A101 den biberon aldım demiş ,aynısından ablam da almış zaten.Bende aventin 3 farklı biberonunu aldım. 1,5 senedir evliyiz eşim hala evlilikten kalan borçları ödüyor. Kaynanam lafa gelince çok övünüyo orayı da gezdik buraya da gittik öbür oğlumuzu da evlendirmeye hazırız gibi. Yeni gelin mevlüdü bile yapmadı bana param yok dedi alenen.Evleri,arabaları ,yatırımları var karı koca emekliler. Diğer oğulları da 28 yaşında okumuş ama hayatında hiç çalışmamış . Evde annesine ev işlerinde yardım ediyor. Bilgisayar oyunları oynuyor.Benim eşim liseden beri çalışıyormuş. Kaynanam ha bire biz çocuk evlendiricez diyerek taşın altına elini koymuyo. Ben ne desem alakalı alakasız araya sıkıştırıyo ben çocuk evlendiricem diyo başka şey dediği yok. Şimdi çıkıpta bana sormadan bebek için birşeyler getirirse kabul etmek istemiyorum çünkü evimde gereksiz kalabalığa yer yok bana sorun demiştim zaten ama sormadan alırsa da ne yapayım kararsızım ?
 
Kabul etmemeniz kabalık olur. Hediye vermek de almak da nezakettir. Diğer taraftan birilerinden beklenti içinde olmak bana göre değil. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
 
Sizin hevesle yaptığınız şeyleri yapmamaları ne kadar kırıcı oluyo ben de yaşamıştım hala da yaşıyorum ailesi sevmeye gelince çok seviyolar ama gel görelim daha çorap almamış halaları vardır. Size sormadan büyük bişey alacaklarını sanmıyorum anlattıklarınızdan. Alsalar da almasalar da tepki vermeyin çocuk siźin çocuğunuz kendi kendinize sinir oluyosunuz sadece onlar hiç farkında olmuyor takmamak en iyisi
 
X