- Konu Sahibi nebilimben
-
söyleme eğer size zararı sadece bu yöndeyse bence uymayın ona derimmm... yarın birgün yine dersede anne heryere kalabalık aile gitmekten hoşlanmıyorum k.bakma seni çağırmadım diye söyleniyorsun ama benim için pekde anlamı olmuyor dersin....
buarada kaynanan kimden öğreniyor onu anlayamadım
anlıyorum sızı ama lafın yerı gelınce dıyorsunuz ama o anda sofradayız ve esımden tamam o kadar cekınmem ama kayınpederım de var ben utanıyorum karsılık vermeye o soylemeye utanmaz ama....anne sen dun aksam bole bole ıma yaptın ıste yengemın sucu yok sızınle beraber gıtmeyı ıstemeyen benım her yere yengemın pesıne takılın benım pesıme takılmayın...
Bence,kapanmış bir konuyu tekrar açmak yersiz.Ve söylemeyi düşündüğün şu sözler,gerçekten kavga çıkaracak türden.
Onun yerine,tazesi tazesine,konuyu konuşuyorken,"kalabalık gezmeyi sevmiyorum,heryere birlikte gitmek gerekmez" sözler söyleyebilirsin.
Yalnız sen ne dersen de,onlar bu şekilde gezmeyi normal buluyorlar.Senin laf söylemenle,haaa bizimki yanlışmış demeyecekler.
O yüzden,kendini fazla üzüp yıpratma derim.Duymazdan gelmek ve he deyip bildiğini okumak daha iyi olabilir.
sakın telfn falan etme. onu yeri gelince yüzyüze yaparsın. özellikle eşin yokken tatlı dille sokucan böylelerini. gerçi ben de hayatta yapamam ama:)))
ben ıkı senelık evlıyım ama eltım 7 senelık evlı onunla 7 senedır gezdıgıne gore bırakmaz pesımızı kaynanam zaten gezmeyı cok sever her yere gıder pesımızden ben en ıyısı soleyıp kotu olmayı tercıh edıcem galıba cunku ıstemyorum kesınlıkle beraber gezmek ıstemıyorummmmmmmmmmmmmm gıdılecek yer var gıdılmıcek yer var ama o her yere gelıyor bıkacagını da sanmıyorum cunku kaynanam gelınlere rahat vermek ıstemıyor eger rahata alısırsak ayrı yasamaya alısırsak daha sonra kendısıne bakacak ınsan kalmaz dıye korkuyorbu koloni halinde gezenlere sinir mi sinir oluyorum ne var sanki peşlerine yapışacak ya..bırakın oğullarınız kızlarınız rahat rahat gitsin gezsinler...birde cümbür cemaat misafirliğe gidilirmi akıl var mantık var...benimde bir zamanlar öyleydi bana çok tuhaf geliyordu ne zaman bir akraba ziyaretine gitsek onlarda geliyordu,sonra sonra bırakmaya başladılar heralde hevesti onlarınki bilemiyorum..sizin ne kadar oldu belki zamanla bırakır..ama maaelsef bu konuda hiçbirşey söyleyemezsiniz ya söyler kötü olursun yada söylemiycen zamana bırakıcaksınız
bu koloni halinde gezenlere sinir mi sinir oluyorum ne var sanki peşlerine yapışacak ya..bırakın oğullarınız kızlarınız rahat rahat gitsin gezsinler...birde cümbür cemaat misafirliğe gidilirmi akıl var mantık var...benimde bir zamanlar öyleydi bana çok tuhaf geliyordu ne zaman bir akraba ziyaretine gitsek onlarda geliyordu,sonra sonra bırakmaya başladılar heralde hevesti onlarınki bilemiyorum..sizin ne kadar oldu belki zamanla bırakır..ama maaelsef bu konuda hiçbirşey söyleyemezsiniz ya söyler kötü olursun yada söylemiycen zamana bırakıcaksınız
ben ıkı senelık evlıyım ama eltım 7 senelık evlı onunla 7 senedır gezdıgıne gore bırakmaz pesımızı kaynanam zaten gezmeyı cok sever her yere gıder pesımızden ben en ıyısı soleyıp kotu olmayı tercıh edıcem galıba cunku ıstemyorum kesınlıkle beraber gezmek ıstemıyorummmmmmmmmmmmmm gıdılecek yer var gıdılmıcek yer var ama o her yere gelıyor bıkacagını da sanmıyorum cunku kaynanam gelınlere rahat vermek ıstemıyor eger rahata alısırsak ayrı yasamaya alısırsak daha sonra kendısıne bakacak ınsan kalmaz dıye korkuyor
Annem 23 senedir evli babamla görüncesi yani halalar hala pesinde ölene kadar sürecek heralde
iftar yemeği zaten ki ev sahibide davet etmiş keşke hiç böyle şeylere gerek duymasaydız.ha dışarda yiyecek olsanız tamam başbaşa olunda aile gezmesi sonuçta.iyi gelin olmak çokta zor değil aslında biz kendimiz zorlaştırıyoruz.
bakın burada sıze ıkı satır kaynanamı anlatmakla anlayamazsınız cunku kaynanam anlatılmaz yasanırBana kayınvalideniz pek kötü biri gelmedi açıkcası. Anlattıklaırnız kadarını yorumluyorum.
Dayınızın eşi kayınvalidenizi de iftara çağırmış kaldı ki Ramazan ayındayız. Hoşgörü ayı bu ay. İftar sofralarında ailecek oturulması gereken bir ay.
Siz kayınvalidem takılmasın peşime heryere diye çağırmamışsınız. Hoş olmamış.
Evet normal zamanlarda eşinizle başbaşa kalmak istiyor olabilirsiniz, kayınvalideniz gelmedin istiyor olabilirsiniz ama bu normal bir zamanda değil ki.
Üstelik eşinizle başbaşa romantik bir yemeğe gitmiyorsunuz iftara gidiyorsunuz. Sizin ki resmen art niyetliliğe dönüşmüş.
Doğal olarak kayınvalidenizde içerlemiş ben olsam bende içerlerdim.
Ve hiç suçu olmadığı halde yengenizi (dayınızın eşini) suçluyor.
Sizin yüzünüzden bir nevi haksızlık yapıyor kadıncağıza.
Yarın öbürgün bir ortamda konu açılır yengeniz ben sizi davet etmiştim derse olaylar daha farklı boyutlara bile ulaşabilir.
Ve belki de yengenizin gözünde kayınvalideniz davete icabet etmeyi bile uygun bulmamış olarak görünüyor olabilir.
Diğer konu eltinizle olan ilişkisi, araları iyi diye nerdeyse suçluyorsunuz onları. Eltiniz böyle mutlu demek ki siz onu anlamak zorunda değilsiniz ki.
Belki de eltiniz kayınvalidenizde sizin göremediğiniz bişeyleri görüyor olabilir.
Biraz daha sakin bakmanızı tavsiye ederim olaylara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?