Kaynanamdan çok sıkıldım

dev

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
26
0
36
Karabük
arkadaşlar imdat kaynanamdan çok sıkıldım hiç anlayışlı degil altlı üstlü oturuyoruz ama hep onunla yaşamamızı sadece yatmaya eve gitmemizi istiyor arkadaşlarım gelince bile onun yanında olmamızı istiyor aşagıda ne işin var diyor yeni dogum yaptım 45 gün onun yanında kaldık bırakmadı dahada göndermiyordu resmen o yokken kaçtık ailem gelince benim evimde oturmak istiyor o kendi evinde hazırlık yapıyor dayanamadım bagırdım benim evim müze mi gelen gezip yukarıyamı çıkacak dedim evlendigimiz günden beri sabah kalkıp yukarıya gidiyoruz kahvaltı yemek hep onlarla sıkıldım eşimi çok seviyorum hiç başbaşa olamıyoruz milletin yanında çok iyi yanlızken laf sokuyor hatta kocası bile onun gazıyla laf sokuyor yardım edin akıllı akıllar istiyorum bir çözümü var mı

Çok bilindik bir durum, en baştan konuşsaydınız bunları, yeme-içme bir kabul etmiyorum deseydiniz keşke...
Şimdi söyleyin o zaman eşiniz konuşsun ya da yemeğe çağırdıklarında biz yedik sofradayız falan diye geçiştirin...

Son düzenleme:
allah kolaylık versin...yüz göz olmadan örneğin arkadaşınız geldi kendi evinize buyur edin..ne derki kaynananız..

onunla yüz göz olmamak mümkün degildün annemler geldi sırf benim eve geldi diye hoşgeldiniz yada güle güle demeye gelmedi bende eşime artık bende çıkmayacam yukarıya dedim ve çıkmadım kapı çaldı kızı yani görümcem onu kıramayacagımı bildigi için göndermiş beni yukarıya çagırdı az önce oda evli ve kaynanasıyla oturuyor şimdi ben yukarıya gitmelimiyim yoksa evde mi kalmalıyım acil akıllı akıl istiyorummm

aslında ben eşile konuşmuştum hatta eve alış veriş bile yapmıştık ama eşim bugünlük yarınlık yok heveslri var diye diye alıştırdı şimdi oda pişman hemde çok ama iş işten geçti kadın möanyak peşimizi bırakmaz

sen yerden göğe haklısın ama kavgayla gürültüyle bu sorun çözülmez bence
eşin bu durumdan rahatsız değil mi ki sen muhatap oluyorsun
ben olsam yine giderdim biz aynı çatı altında kanlı bıçaklı olsak da bir yabancı geldiğinde bu durumdan haberi olmamalı

çok doluyum yazıp duruyorum hamileligimin 8. ayına kadar sırf eşya ve dügün borcu bitsin diye 14 saat cakıstım sonra dinlenirim dedim izne ayrıldım sabah 9 da kaldırıldım 7 dede eşimi kahvaltı hazırladım karnım burnumda evimi temizledim yine karnım burnunda evini temizledim yetmedi iftarcılarına yemek hazırladım bulaşıkları yıkadımmm yaranamadım

canım çok zor işin ya üzüldüm
eşinle konuş bence bir şekilde o el atsın bu olaya. hayat böyle geçmez yani.

'' ilk düğme yanlış düğümlenirse diğerleride yanlış düğümlenir'' ......... ama hiçbirşey için geç değil... öncelikle akıllı, sabırlı,güçlü olman lazım.... önünde çok uzun bir yol var... altlı üstlü oturuyorsunuz çünkü... şu saatten sonra artık bebeğin kendi evini ve kendi düzenini bilmeli... bebek onların doğrultusunda düzen kurmacak değil mi? onun uyku düzeni beslenme saatleri hep evde olmalı... bunu kendi bebeğin için yapmalısın... kimi kapıya gönderirlerse göndersinler gayet güler yüzlü şuan bebeğim yemek yiyecek yada altı kirli gibi bahaneler bul... babasıyla tabiki dedesine babaannesine ziyarete gidecektir... ama bu senin ve eşinin belirlediği koşullarda olmalı... çocuğu kullanmaya başlayacaklardır..'' torunuda kaçırdı göstermiyor'' tantanaları olacaktır.. buna fırsat vermeden dengeyi kurmak tamamen senin elinde... artık sen bir annesin... bu sorumlulukla hele birde bebeğine kavgaları olayları yansıtmadan atlatmayı kafana koy... yoksa çocuğunun herşeyi sanki sen konuk sanatçıymış gibi onlar tarafından yürütülür... zor bir süreç... ama fırtına önemli değil... önemli olan bu fırtınada gemini kayalara çarpmadan limana getirip getiremdiğinde... kaptanlığını konuştur... kibarca, saygılı, hanfendi olarak... kavga etme... akıllı ol, onlar suçlu pozisyonda kalacaktır zaten..

aynı çatı ama kapılar ayrı.... sen, bebeğini alacaksın yukarı çıkacaksın........ yerim onların bu tantanalarını... merak eden aşağıya insin... bunu sağlamalısın. ama unutma, sakınce akıllıca biraz pişkince gayette saygılı hemde onları ihmal etmede.... çocuk kendi evinde büyümeli annesiyle. sen onları dışlamıyorsun ki... gayet masumca evinde çocuğunla olmak istiyorsun... bunu hoş karşılamayacaklar... diyorum ya, zor vede uzun bir süreç.. ama başarmasıda bir o kadar kolay... maharet senin ellerinde, beyninde.

canım benim çok dogru ve akıllı şeyler yazmışsın ama benim eşim çok sessiz ve sakin biri asla anne ve babasını kırmıyor arada kalıyor ona üzüldügüm için bazı şeylere katlanıyorum yukarı gidiyor annesi beni çagırıyor yanıma geliyor hadi gidelim diyor çok masumane üzülüp gidiyorum ama bir yandan da kızıma üzülüyorum orası daha soguk ve benim huzursuzlugum kızıma yansıyor orada bulaşık yemek derken kızıma vakit ayıramıyorum bazen yarım saat aglıyor açlıktan ama işim oldugundan ilgilenemiyorum oda kucagında susturcam diye ugraşıyor hiç gel ben yaparım demiyor tabi eşim varken öyle degilben resti çekeyim bir yolunu bulup sırnaşıyor mutlaka biraraya gelecegimiz bir ortam kuruyor çok kurnaz ben kendimi akıllı görüyordum ama o çok fena baş edemem çok zorrrrr ilgine teeşekkür ederim

eğer eşin seninle aynı düşünceye sahipse ve sorun yaratmayacak biriyse bu kadar sık orda olma artık çağırsa da gitme.bunu yavaş yavaş yap bence.önce öğlen geç gitmeye başla sonradan sadece akşam yemekleri gitmeye başla.yavaş yavaş onuda bırakırsın.yemek yaptım bugün falan dersin.hatta onları davet et.yer biraz oturur giderler.mecbur değilsin ya bu ne ya gitme artık bir şekilde

canım çok üzüldüm bende kaynanamla 4 sene karşı dairelerde oturduk senin yaşadıklarını bende yaşadım eskisi kadar olmasada yaşmaya devam ediyorum.
aslında çok anlatılacak şeyler varda offf diyorum bu sorunu eşin çözebilir o tavrını koysun konuşsun
sende kaynananla direk konuş istemiyorum benimde bir hayatım var sende genç oldun anlayışlı ol tarzında konuş ve tavırlarınla bunu ona hissettir bir süre seni zorlasada siz kararlı olursanız oda sınırlarını enlayacaktır ve geri adım atacaktır

öncelikle çok üzüldüm durumunuza ALLAH yardımcınız olsun aynısı benim başıma gelmiş olsaydı ne yapardım bilmiyorum...tawrınızı koysanız ben artık sadece ewimle ilgilenmek istiyorum merak eden benim ewime gelsin deseniz kayınvalidenin tawrı ne olur yada oğlunun...siz ailesiyle değil oğullarıyla ewlendiniz bunu bi şekilde izza etmesseniz ilerde daha çok sıkıntı olabilir...ben sırf böle olayları tahmin ettiğim için eşimde ailesiyle aynı binadaki daireyi istemişti saygımdan tamam demiştim ama sonra ne kayınvalidem istemişti nede ben...şimdi aynı semtlerde ewlerimiz ama ne karışır ne eder kayınvalidem arar ne ihtiyacın var der yada aldım biara gel al der...hiçbişeyimize karışmazlar yeni gelinken ewliliğinden bişey anlamamışsın bari çocuğunu kafan rahat kendi imayende yetiştirmek istediğini söleyin...

Baştan berei ipleri eline vermişsen olacağ bu canım şimdiden sonra değiştirsen aranız kötü olcak... Neden evinde yemek pişirmedim kaynanan çağırdğında anne ben yemek yaptım hiçmi demedin... Seni iple bağlamıyr ya evine çık evine neyden korkuyorsun... Arkadaşlarn gelince onun nerden haberi oluyor çok yüz vermişsin şimdide çekmekten başka çaren yok ya aranız kötü olcak yada böyle hatan başta ama

hakkaten akıl ermiyor herkes evinde otursa kendi düzeninde ne var yani.çok afedersiniz de rahat batıyor kaynanana sanırım. bizim de gelinimiz olacak annem katiyen istemiyor yanına herkes işine baksın ben bu saatten sonra kafamı dinliycem diyor torunlarıyla oyalanmak istiyor babamda annemde.acaba sen akşama kadar yanında olcaksında kaynananı ısıtacak mısın ne faydan olacak yani. herkes kendi düzeninde olsun karışmasınlar gelmeye gitmeye ama anlat işte ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…