Kaynanamdan nefret ediyorum...

uzak dur başka bişey demiyeceğim sana. eşin sana destek veriyor bak ne mutlu boşver gerisini. benim kaynanamda aynı şeyelri yaptı hatta daha fazla benim namusuma kdar dil uzattı. sürekli hadi büyüktür dedik barıştık ama bende geçenelrde eşime yine barışmak için sürtünüyorlar bu son demiştim saan egrçekten sondu dedim büyük müyük dinlemeyeceğim madem susmuyorlar susturamıyorsun bundan sonra bende susmayacağım olacakalrı sen düşüna rtık dedim. bir daha eşim barışalım gibi kelimeler etmedi. ama yazın düğünler başlayınca başlarlar gene. en iyisi uzak durmak başka kurtuluşu olmuyor güzelim. boşver ağzı olan konuşur ehrkes senide ailenide biliyor hiç kafana takma bile.

canım ben de askeri personel eşi olarak söylüyorum, anneleri asker oğlum var diye bunları paşa zannediyor malesef.
senin bu kadınla işin zor ama kocanla aranızı bozmalarına izin vermiceksin. görüşme, bırak o insanları. eşin istiyorsa gidip görüşsn ama sen konuşma bile.ne yapsan göze batacak ne yapsanız rahatsız edecekler.
bi de nacizane tavsiyem atanmadan çocuk falan yapmaya kalkma canım. o zaman da başına gelirler hayatı zindan ederler sana. telefonlara çıkmamak iyi bi yöntem. eşinle aranı ii tut canım. aşkınızı öldürmelerine izin verme.

Nefret kelimesi çok ağır,böyle düşünüp negatif yüklenmeni tavsiye etmem.Kayınvaldemle anlaşamıyorum veya hoşlanmıyorum desen daha doğru olurdu.
Eşin doğuya atanmış,en azından kayınvaldenlerden uzaksın sanırım.

Kayınpederim nişana bir ay kala benimle "kavga" etti demişsin.Bana bağırdı mı demek istedin ? Zira benim bildiğim,kayınpederle kavga edilmez,geline yakışmaz.

Son paragrafın seninle ilgisini anlayamadım.

Evlendikten sonra eğer iş ve çocuk yoksa ya kayınvaldeyle sorun yaşanır,ya da eşler sağdan soldan kıskanılır.İnşallah kısa zamanda iş bulursun.

bende kaynanamla aynı evde yaşıyorum ben nasıl uzak durabilirim aramızdaki mesafeyi korumaya çalışıyorum.ama onu sevmiyorummmmmmmmmmm

bende kaynanamla aynı evde yaşıyorum ben nasıl uzak durabilirim aramızdaki mesafeyi korumaya çalışıyorum.ama onu sevmiyorummmmmmmmmmm

aynı evde mesafe koymak gıbı bı şansımız maalesef yok.ayrı evlerde olsaydık ne bılyım çağıırnca bazen gıtmezdık telefonu acmazdık işim var derdık mesafe koyardık ama aynı catı altında boyle bı duurm söz konusu değil.. her ne olursa olsun ehrseyı goruyor biliyor. of fofff

mesafe derken aramızdaki bağı kastetmiştim çok samimi değilim o anlamda fazla yüz göz olmuyorum yani

bak formulu bulmuşsun ıste fazla yuz göz olma. samımı olma . one derse bıle kendı bıldıgını yap.. karralı ol.tepkını goster.yoksa tepemıze cıkıyolar.hersey onalrın dedııg gıbı olsun ıstıyolar.inatlık yapıyolar..

bazende vicdan yapıyorum ama kötümüyüm diye düşünüyorum.kendi annem geliyo aklıma eşim ona böyle davransa ben ne hissederim....karmaşık bi durumm

Canım aile olayları öyle karmaşık bi durum ki atsan atılmıyor satsan satılmıyor :)
Ama bu şekilde konuşma cesaretini nerden buluyorlar ,acaba sen evlenmeden önce fazla mı yüzgöz oldun ki?Bence pek fazla arayıp sormazsanız konuştuğunuzda da kısa keserseniz yavaş yavaş araya mesafe koyulur ..

canım benim ne çilen varmış senin ama sevinmelisin biliyor musun altın kalpli bir eşin var!! peygamber efendimizin bir sözü var, "ne anneniz için hanımınızı, ne de hanımınız için annenizi darıltın, ikisinin de gönlünü hoş tutun" diye. eşin bunu yapmaya çalışıyor ne güzel. çünkü çoğu erkek direk olarak anneci babacı oluyor kör bir gözle ve gelin bir anda kocasını ve onun ailesini karşısında buluveriyor.. :26: bebeğim eşinle aranı bozmalarına izin verme.. ama naçizane bir tavsiye olarak,annesi ve babasına saygıda kusur etme, hatta onların suyuna git onların bu kötülüklerine karşılık.. şaşıracaklar ve kendilerinden utanmaya başlayacaklardır bence bir süre sonra. peygamberimizin hadislerini hatırla. bu dünya çok kısa, sen elinden geleni yap ve onları allah'a havale et ve içini ferah tut, eşinle aranı bozmak isteyenlere hiç kulak asma, eşinle sık sık paylaş herşeyini, uzak durma.

bak bir hikaye anlatayım bilirsin belki; ama hikayedeki kızın kaynanasını öldürme durumunu sakın üstüne alınma, çünkü vurgulamya çalıştığım başka bir nokta var:

bir zamanlar eski çin'de, lili diye bir genç kız yaşarmış.. lili bir gün evlenmiş. kocasıyla çok mutluymuş ancak; kaynanasıyla sürekli çatışırlarmış. kocası ise onların bu durumuna çok üzülürmüş, yapmayın etmeyin dese de dinletemezmiş.
günün birinde lili yine çok bunalmış. kaynanamı öldürsem belki kurtulurum kocam da bana kalır rahat ederim diye düşünmüş ve ilaçlar hazırlayan bir adama gitmiş. derdini anlatmış. adam bir düşünmüş, sonra lili'ye rafta duran bir şişeyi vermiş ve eklemiş; "bu şişenin içinde bir zehir var. bunu her gün kaynananın yemeğine azar azar dökeceksin. ama bu ilacı yemeğine kattığın süre içerisinde kaynanana çok iyi davranacaksın saygıda kusur etmeyeceksin. zaman geçtikçe kaynanan bu zehir yüzünden hastalanıp ölecek, sen ona iyi davrandığın için de kimse senden şüphelenmeyecek".
lili şişeyi alıp çıkmış. adamın dediğine uyarak her gün yemeğinin içine bu zehirden katmaya başlamış, adamın dediği gibi saygıda kusur etmemiş hiç. ama gün geçtikçe içini bir üzüntü kaplamaya başlamış. çünkü kaynanası da artık ona kendi kızı gibi davranıyormuş!! ve lili onu kendi elleriyle öldürmek üzereymiş! hemen ilaç yapan adama koşmuş ve durumu ağlayarak anlatmış "kaynanam dünyanın en iyi insanı, ben ise onu öldürüyorum şimdi, nolur izin vermeyin bir panzehir yapın onu iyileştirin!!" diye. adam gülmüş ve "merak etme" demiş, "o şişenin içerisinde zehir yoktu. aksine onun ömrüne ömür katacak bir şifalı karışım vardı, git şimdi evine ve mutlu yaşayın bundan sonra" demiş.

şimdi canım sen kaynananı öldürmek istemiyosun tabiiki de sakın yanlış anlama. benim vurgulamak istediğim, belki de bir ilk adım atabileceğin. çok nefret ediyor olsan dahi. çok içinden gelmese bile böyle bir davran bakalım tavırları ne olacak. zamanla senin bu iyi davranışlarının karşısında duramazlar ki bebeğim. bence bir dene zarar gelmez diyorum ben ama sakın kızma düşüncelerimden ötürü olur mu :26:

inan o kadına nefrt bile az kalıyor ben nişanlıyken bana daha düğün olup olmayacağı belli değil çok sevinme benim aklımda arkadaşımın kızı var onu gelin istiyorum bişe dedi. kayınpederimi kayın validem dolduruşa getirdi o kavga günü etek giyiyor namusunu taşıyamaz eşinin deyip durdu . o da o dolduruşla bana bağırıp çağırmaya başladı sen kimsin nesin ailen kim kaç kuruşluk insanlarsınız diye ben zaten kayınepederim o şeklide bağırmaya başlayıp o ağır sözleri söyleyince ortada hiç birşey yokken herşey güzel giderken ağlamaya başladım ve inanın hiç suçum yoktu o kadar hakareti yerken. en sonunda kava bitince her ne düşünüyorsam sakince yüzlerine söyledim ilerisi olur ya da olmaz siz benim suçum yokken bana bu kadar laf söylediniz hiç sesimi çıkarmadım bu saatten sonra size baba gibi yaklaşmayacağımı umarım biliyorsunuzdur. çünkü benim aileme kadar namusuma kadar dil uzatmanızı kaldıramam dedim

çok üzüldüm,ama siz eğitimli ve akıllı bir kızsınız flört döneminde ailesindeki bu seviyesizliği anlayamadınız mı?çünkü insanlara eğer gerçekten derin bakabilirseniz kendilerini saklayamazlar...kaldı ki bunlar yaşlı başlı karakteri kemikleşmiş kişiler...maalesef evlilik sadece eşle olmuyor iki ailede birbiriyle evleniyor...tabii ki olan olmuş artık uzak durmaya ve herşeyi duymamaya çalışacaksınız...değişmelerini beklemeyin kendinizi ve eşinizi de bu yüzden üzmeyin ..:.onların istedikleride bu zaten...

bende nefret ediyorummmm...yalnız degılsın yani..şu düğünü bir atlatsak yüzünü bile görmek istemiyorum artık....

Canım Allah sana kolaylık versin
Yaşadıkların ve yaşattıkları gerçekten çok üzücü
Sen yine iyi sabretmişsin...ne demek yani senin aileni cebimden çıkarırım
En ufak bişeyde aileleri neden katıyorlar ki araya
Eşin sana izin verdikten ve arkanda olduktan sonra ne giyeceğin , ne içeceğine kimse karışamaz
Allahtan eşin arkanda canım, o yüzden takma keyfinize bakın
Kendinizi ve evliliğinizi yıpratmayın

çok zor Allah yardım etsin .......kaynanamdan bende nefret ediyorum !!!!!!!!!!!!evliliğini yıpratma onlara istediğini verip mutlu etme

Son düzenleme:
canım eşinin sana destek çıkması çok güzel fakat sen yinede eşine ailesi hakkında onları sevmiyorum falan gibi şeyler söyleme sonra onlar iyi sen kötü olursun bırak onlar kendilerini zaten belli ediyorlar eşininde farkında olanların sen iyi ol onlar kötü olursa onlar kaybeder

Kız asker koca mı istiyormuş :) ne var şu askerlerde anlamıyorum....Herkes tutturmuş bir asker koca mantığı...Halbuki hiç dışarıdan göründüğü gibi değil..!!! Sadece tek avantajları sırtlarını devlete dayamış olmaları.......Allah o kıza akıl versin...

ayyy ben bu kadına inanamıyorum zaten dün ne dedi biliyo musunuz eşim elalemin kiminle evleneceğine kiminle görüşeceğine karışma herkes kendine uygun insnaı seçecek akla sahip dedi. kayınvalidem diyo ki ben o kıza bunu borçluyum çünkü o kızı seninle evlendireceğim diye söz vermiştim . gel de şimdi bu kadını sev.

bende nefret ediyorummmm...yalnız degılsın yani..şu düğünü bir atlatsak yüzünü bile görmek istemiyorum artık....

iyi olsunlar başımın üzerinde yerleri var. ama bi kere bile düğünde bile arayıp sormadı onlar . bu düğün nasıl oalcak nasıl yapılacak diye ilgilenmediler. her şeyi eşim ve benim ailem yaptı. misafir gibi gelip gittiler. maddiyat hastası biri asla olmadım ama düğünde başkaları tanımadığım insanlar bile hediye getirirken elalem gibi gelip gittiler. düğünü kuruşu kuruşuna eşim yaptı. yol paralarına kadar bile eşim verdi. eşimin bana alabildiği düğün için altını kayınpederim kendisi almış gibi göstermek istedi ve bende buna izin bvermedim. sen onu bana sıkıntının içinde elaleme karşı mahcup olma sın ailen dost var düşman var diye öaldın dedim. babanın bunu kendi başarısı gibi göstermesine izin vermem dedim.ve düğün sırasında damat beyden dedirttim takılan altını damadın annesinden babasından gibi bir cümle kurdurtmadım zaten nasıl sinir oldular. ve eşimin ailesinin durumu o kadar iyi o kadar iyi ki size anlatamam. yani değer miydi o kadar paranın içinde eşimi bu kadar yıpratmalarına. sen evleniyorsun bizi ilgilendirmez demelerinini lüzumu yoktu ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…