• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamı aklımdan atamıyorum :(

meraba arkadaşlar önceki konumdada bundan bahsetmiştim ama çok yorum yapılmadı.ama benim yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var hem içimi dökmek hem sizden akıl almak için.
9 aylık bebeğim var. doğumdan sonra kaynanam beni adam yerine koymuyor hiç bebek kendisininmiş gibi davranıyordu hep.saçma sapan akıl verip duruyodu sanki ben salağım gibi davranıyodu. bebek benim kucamdayken rahatsız oluyodu almaya çalışıyodu.bende bu davranışlarindan çok rahatsız olduğumu belli ediyodum ama çok yapışkandır kendisi bende tersliyorum artık hep.eminim herkese beni anlatıyo şikayet ediyo çenesi hiç durmaz yanımda diğer gelinleri hakkında çok atıp tuttu yüzlerine kızım kızımdı banada aynen öyle.şimdi sorunum şu ben bu kadını aklımdan atamıyorum sürekli yaptığı şeyler geliyo aklıma sürekli kafamın içinde kavga ediyorum onunla ama her dakka her saniye. bundan kurtulamiyorum psikoloğa gitmeyi düşündüm ama emziriyorum ilaç içemem bunun dışında bi faydası olacana pek inanmıyorum.eşimle çok kötü aramız sürekli annen şöyle annen böyle dediğim için ama kendimi durduramiyorum napıcam bilmiyorum sürekli bozuk moralim.beni anlayan bu durumu aşan varmı aranızda.artık yardım almam gerekiyo çünkü evlilik adına hiçbişey kalmadı ortada :KK43:
Seninkinin farkli bir versiyonu bende mevcut. 1 ay once 32 haftalik bebegimi kaybettim. Ben hastanede yatarken butun ilgi benim uzerimde toplandi diye yapmadigini birakmadi benimkisi. Dedigin gibi unutmaya calistim olmadi. Esime soylenmeye kalktim esimle aramiz bozuldu evimde huzur kalmadi. Ben careyi soyle buldum. Esime annesini ovmeye basladim. Annen beni dusundu soyle yapti boyle dedi falan mutluymus gibi. Sonra beni bu kadar seven kadin nasil boyle davranabiliyor anlamiyorum diyerek kotu davranislarini anlattim. Esim bu sayede on yargisiz dinlemeye basladi. Kvni duzeltmen imkansiz. Esin senin adina konussa gelin dolduruyor der. Bence mumkun oldugunca az gorusmeye calis. Zaten sana gore yanlis davranislarinda tepkini koyabiliyormussun. Bi de sunu asla unutma senden daha degerli hicbir sey yok bu hayatta. Ve senin yuksek moraline muhtac olan bi evladin var. Sadece bu sebepten bile gereksiz insanlari takmaya degmez.

Hiç kimse annesinin şikayet edilmesini kabul edemiyor.Sırf kayınvalide nedeniyle eşinizi kırmayın soğutmayın.Artık bu konuyu açmayacağım ama bir şey derse de cevabımı veririm bende insanım deyin geçin.Kendinizi niye yıpratıyorsunuz canım..

meraba arkadaşlar önceki konumdada bundan bahsetmiştim ama çok yorum yapılmadı.ama benim yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var hem içimi dökmek hem sizden akıl almak için.
9 aylık bebeğim var. doğumdan sonra kaynanam beni adam yerine koymuyor hiç bebek kendisininmiş gibi davranıyordu hep.saçma sapan akıl verip duruyodu sanki ben salağım gibi davranıyodu. bebek benim kucamdayken rahatsız oluyodu almaya çalışıyodu.bende bu davranışlarindan çok rahatsız olduğumu belli ediyodum ama çok yapışkandır kendisi bende tersliyorum artık hep.eminim herkese beni anlatıyo şikayet ediyo çenesi hiç durmaz yanımda diğer gelinleri hakkında çok atıp tuttu yüzlerine kızım kızımdı banada aynen öyle.şimdi sorunum şu ben bu kadını aklımdan atamıyorum sürekli yaptığı şeyler geliyo aklıma sürekli kafamın içinde kavga ediyorum onunla ama her dakka her saniye. bundan kurtulamiyorum psikoloğa gitmeyi düşündüm ama emziriyorum ilaç içemem bunun dışında bi faydası olacana pek inanmıyorum.eşimle çok kötü aramız sürekli annen şöyle annen böyle dediğim için ama kendimi durduramiyorum napıcam bilmiyorum sürekli bozuk moralim.beni anlayan bu durumu aşan varmı aranızda.artık yardım almam gerekiyo çünkü evlilik adına hiçbişey kalmadı ortada :KK43:
İnan şikayet etmek daha da kötü ediyor kafanı bebeğine odaklamaya çalış yoksa esinlede aran daha kötü bozulacak

ilk bebeğim doğduğunda bende aynı şeyleri yaşadım , tam olarak anlattığın gibi, evler de şehir sışında gelip bende kalmışlardı günlerce, çocuğu elimden almalar, gece odama gelmeler, saçma sapan hareketler, o gün bugün soğudum kendisinden, şimdi yine hamileyim ve korku içindeyim yine aynı şeyleri yapacak mı diye, malesef unutulmuyor, hala aklıma gelir ve deli olurum:KK62:

Aslinda esinin seni anlamasi lazim yani snnde annesininde kalbini kirmamali bnde esime ne var ne yoksa soluyorum oda hakli oldugumu goruyo bnm hakkmi savunuyo annemlre bde dyo tam bi kaynanaymisin anne bn sni farkli sanmisim dyo

ilk bebeğim doğduğunda bende aynı şeyleri yaşadım , tam olarak anlattığın gibi, evler de şehir sışında gelip bende kalmışlardı günlerce, çocuğu elimden almalar, gece odama gelmeler, saçma sapan hareketler, o gün bugün soğudum kendisinden, şimdi yine hamileyim ve korku içindeyim yine aynı şeyleri yapacak mı diye, malesef unutulmuyor, hala aklıma gelir ve deli olurum:KK62:
Ya o kadarda abartmasaniz sonucta torunu yani kizm torunumu seveblrmym demeez. svmye hakki var cnku bnde kziyodum ama sonra hak vrdm kendimce bi hafta kalkamadm dogumdan snra hep o bakti banyosunu yapti hatta ve hatta memesini ble tutms agzna ne dyeblrsnki smdi buna

Ya o kadarda abartmasaniz sonucta torunu yani kizm torunumu seveblrmym demeez. svmye hakki var cnku bnde kziyodum ama sonra hak vrdm kendimce bi hafta kalkamadm dogumdan snra hep o bakti banyosunu yapti hatta ve hatta memesini ble tutms agzna ne dyeblrsnki smdi buna
ne demek ne diyebilirsin ki?? söylenmesi gereken her şeyi söylerim kusura bakmasın kimse, size göre bunun adı abartmak mı , inadınıza yapılan tavırlar olunca tabi ki sinir oluyosun ister istemez

aynı şeyi bende yaşadım takıntı olmuştu artık farkındaydım , nasıl aştım bilmiyorum ama zamanla geçti çok ciddiye almamaya başladım , yada kafaya takacak daha önemli şeylerim oldu onu düşünmeye zaman kalmadı

ne demek ne diyebilirsin ki?? söylenmesi gereken her şeyi söylerim kusura bakmasın kimse, size göre bunun adı abartmak mı , inadınıza yapılan tavırlar olunca tabi ki sinir oluyosun ister istemez
Bnde sinir oldum ama yardim edyo cocuga bkmama dye
Ya tabi snr olyodm bnde ama yardm edyo dye sesmi ckarmadm bde bn dort tane buyuttum dye bna bsy soran olmuyodu

Psikolog ilac yazmaz
Psikiyatri ilac yazar
Ayrica bu kadar sıkıntı ediyorsaniz
Cagirmamalisiniz kayanananizi evinize.
Yada soylemelisiniz rahatsiz olurum anne
Cocugumu bildigim gibi yetistirmek istiyorum diye

kesinlikle terapi....

Şimdi ki aklım olsaydı, sapsız üzüm alırdım. Kafa rahat, senin ailen benim ailem saçması yok. Misss :21:

Bu forum sayesinde gelininin bebeğini kendi bebeği sanan kaynana modeli diye birşey olduğunu öğrendim. Mantıklı bir açıklama getirmeye çalışıyorum. Yani bir ihtimal geline itimat etmiyorlar annelik konusunda. Gelinler genç ve tecrübesiz görünüyor kayınvalidelerin gözüne. İkinci ihtimal gelini kıskanıyorlar ve annelik gibi güzel bir duyguyu gelinlerinin ellerinden almaya çalışıyorlar. Üçüncü ihtimal anneliğe doyamamışlar. Belki de kendilerini yine genç hissediyorlar torunlara annelik yaparken.
Bende burdan öğrendim de valla açıklamaya çalışmak da zor bu tipleri, bildiğin manyak ruh hastaları, başka açıklaması yok

Psikoloğa giderseniz ilaç yazmaz , sadece konuşur. Ben öneriyorum en azından insan ilişkilerinde uzman birinden yardım alman daha sağlıklı sonuç verecektir.
Eşinize annen öyle annen böyle dediğiniz an beyni savunma mekanizmasını çlıştırmaya başlar çünkü o anne atamaz, diş geçiremez v.s. Haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Ben bir anneyim, güçlü olmalıyım, evimde huzurlu olmalıyım gibi telkinlerde bulunun kendinize sürekli.
Arkanızdan konuşmasını hiç önemsemeyin. Siz ne yaparsanız yapın insanlar sizi görmek istedikleri gibi göreceklerdir.

Bebeğinize odaklanın. Kolaylıklar dilerim.

Bide bna sormadan iskembeye bile sardilar oglumu bn bi gun kucaklayamadim kokudan yanina ble gdemedm annem gitti ykadi ole kucakldim

Doğumdan sonra yanıma gelicek diye şimdiden stres oluyorum bende :KK43:(
aynen öyleydim bebeğimi ilk kucama alicam zaman benim için çok özel çok duygusal bir an emzirebilecekmiyim kesin ağlarım çok duygulanirim diye hayal kurarken kaynanam keşke olmasa diye jendimi yedim bütün bu güzel anlarimda ilk kucama alisimda bana bunları zehir edecek diye öylede oldu ama o çok iyi niyetli görüyo kendisini Allah biliyo hepsini.

canım bol bol dua et Allah görüyor hepsini, ne diyeyim inan çok üzüldüm dua edicem senin için :((

Bu forum sayesinde gelininin bebeğini kendi bebeği sanan kaynana modeli diye birşey olduğunu öğrendim. Mantıklı bir açıklama getirmeye çalışıyorum. Yani bir ihtimal geline itimat etmiyorlar annelik konusunda. Gelinler genç ve tecrübesiz görünüyor kayınvalidelerin gözüne. İkinci ihtimal gelini kıskanıyorlar ve annelik gibi güzel bir duyguyu gelinlerinin ellerinden almaya çalışıyorlar. Üçüncü ihtimal anneliğe doyamamışlar. Belki de kendilerini yine genç hissediyorlar torunlara annelik yaparken.
kendi çocuklarına annelik yapmamışlar, ikincisi gelinle sürekli bir mücadele içinde çünkü hem oğlunu alıp götürüyor gelin hem de oğluna bir evlat veriyor tabi kv ler bunu hazmedemiyor .....
her şekilde kıskançlık işte :KK53::KK53:

kaynanamın 4 çocuğu var hiç birine adam gibi bakmamamış görümceleriyle birlikte yaşıyolarmis hep onlar bakmış.ozellikle eşime bilmiyorum artık ondanmidir.ben çalıştigim için ben bakacam diye tutturdu kendi çocuğu gibi davranmaya kalktı ama bebek bakımı hakkında en ufak bir fikri yok.bence bizi kullanmak istiyo her gittigimiz geldiğimiz yeri bilmek hergün eve girip çıkmak heryerde Peşimize takılmak istiyo.yaklaştırmiyorum tabiki o ayri kuduruyo o yüzden

Back
X