• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamı görmeye bile tahammülüm yok

Cirius

I'm Unstoppable Today
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2020
1.288
2.487
63
Önceki kaynanayla ilgili konumda bana hak veren de oldu vermeyen de . (Esimin benden habersiz parfüm vermesi konusu)
yargılamayın lütfen akıl verin bu durumdan bende hoşnut değilim.
Son 3 4 aydır yaşadığım durum bu kaynanaya karşı.
Hamilelik psikolojisi mi bilmiyorum ama kaynanamın her hareketi batıyor görmeye bile tahammülüm yok o derece. Ama böyle olsun istemiyorum açıkçası. Sizce bu durum geçici mi?

1 aylığına ailemin yanına geldim son 2 gün gelip benimle burada kalacakmış ailemin yanında görümcem le beraber geliyorlar( görümcemle pek muhatap değilim)
Ama nedense istemiyorum gelmesini yüzünü bile görmek istemiyorum. Kaynanamlarla aynı şehirdeyiz ailemden uzaktayım.
Eşime haksızlık ettiğimi düşünüyorum ama içim sogudu ısınamıyor kaynanama karşı birtürlü .
Görüşmeyi kesmek mantıklı mı

Önceki kaynanayla ilgili konumda bana hak veren de oldu vermeyen de . (Esimin benden habersiz parfüm vermesi konusu)
Hamilelik psikolojisi mi bilmiyorum ama kaynanamın her hareketi batıyor görmeye bile tahammülüm yok o derece. Ama böyle olsun istemiyorum açıkçası. Sizce bu durum geçici mi?

1 aylığına ailemin yanına geldim son 2 gün gelip benimle burada kalacakmış ailemin yanında görümcem le beraber geliyorlar( görümcemle pek muhatap değilim)
Ama nedense istemiyorum gelmesini yüzünü bile görmek istemiyorum. Kaynanamlarla aynı şehirdeyiz ailemden uzaktayım.
Eşime haksızlık ettiğimi düşünüyorum ama içim sogudu ısınamıyor kaynanama karşı birtürlü .
kadın ne yaptı size mesela bu kadar soğumak için?

Mesafe koyun , ayrıca ailenizin yanındayken gelip sizle kalmaları saçma değil mi 🙄 sizin yerinizde olsam yavaş yavaş uzaklaşır saygı çerçevesinde ayda yılda bir görüşürdüm..

Kumbara konusunda size hırsızlık damgası vurmuştu dimi? Bide utanmadan parfüm konusunda artistlik taslamıştı. Yüzüne vurun istemiyorum diye.
Evet uzun uzun yazıp sıkmak istemedim çok doluyum aslında böyle olsun istemezdim ama içim soğumuyor resmen nefret ediyorum

Bu size kalmış görüşüp görüşmemek;ama eşinizin ailesiyle olan iletişime karışmayın.

Kocanız taş deliğinden çıkmadı, ailesinden neden bu kadar tiksindiniz ki? Sizin anneniz geldiğinde eşiniz yüzünü bile görmek istemiyorum, kardeşin muhattabım bile değil dese ne hissedersiniz?

Görmek istemiyorsanız vardır bir sebebi diye düşünüyorum. Ama aranızda büyük sorunlar yoksa görüşmeyi kesmeyi doğru bulmuyorum. Bayramda seyranda arada sırada görüşürdüm
Ailenizdeyken gelip sizinle kalma sebebi nedir? Gereksiz bence. Aileniz ne diyor bu işe

Nasıl yani? Emri vaki yaparak mı geliyorlar, içinize sinmiyorsa kabul etmeseydiniz.

Evet uzun uzun yazıp sıkmak istemedim çok doluyum aslında böyle olsun istemezdim ama içim soğumuyor resmen nefret ediyorum
Bende soğur ve nefret ederdim. Açık açık yüzüne vururdum ben eş meş tanımazdım. Bazen had bildirmek gerek ki herkes haddini huddunu bilsin.

Görmek istemiyorsanız vardır bir sebebi diye düşünüyorum. Ama aranızda büyük sorunlar yoksa görüşmeyi kesmeyi doğru bulmuyorum.
Ailenizdeyken gelip sizinle kalma sebebi nedir? Gereksiz bence. Aileniz ne diyor bu işe
Düğünleri var akrabasının ondan yoksa gelip kalmaz öyle belki bizde bile kalmaz kendi ailesi var

Enerjiniz uyuşmuyor demek ki. Zaten herkesi sevmek veya herkesle anlaşmak zorunda değilsiniz. Gerektiğinde konuşursunuz olur biter.

nasıl yani yanlış mı anladım? siz ailenizin yanına geldiniz, onlarda ailenizin evine kalmaya mı geliyor 2 gün? ne alaka yani
Kendi ailesinin düğünü var ondan geliyor hem düğüne gidecek hemde beraber döneriz dedi ama benim onu görmeye bile tahammülüm yok

Başlığı görünce "BEN DEEE" diye haykırmak istedim :)
ama iletişimi kesmek tabiki mantıklı değil.
Eşinizi kaybetmenize neden olur zamanla.
ama mesafe koyun, mesafe candır. Saygınızı bozmadan çizginizi çekin. Bu nasıl olur, her dediğine evet demeyerek olur. Ara sıra reddederek olur. Çaktırmadan yavaş yavaş mesafe koyun.

Başlığı görünce "BEN DEEE" diye haykırmak istedim :)
ama iletişimi kesmek tabiki mantıklı değil.
Eşinizi kaybetmenize neden olur zamanla.
ama mesafe koyun, mesafe candır. Saygınızı bozmadan çizginizi çekin. Bu nasıl olur, her dediğine evet demeyerek olur. Ara sıra reddederek olur. Çaktırmadan yavaş yavaş mesafe koyun.
Deneyecegim bunu. Malesef iletişimi kesemem bende esimle aram bozulsun istemem çocuk olunca gelip görmek isterler falan ne yapabilirim mecbur görüşeceğiz ama zamanla benden elini ayağını ceksin istiyorum keske beni unutsalar diyorum.

Deneyecegim bunu. Malesef iletişimi kesemem bende esimle aram bozulsun istemem çocuk olunca gelip görmek isterler falan ne yapabilirim mecbur görüşeceğiz ama zamanla benden elini ayağını ceksin istiyorum keske beni unutsalar diyorum.

sizi çok sık arıyorsa her aradığında açmayın, neden açmadın diye sorarsa sakın konuşmak istemedim gibi bişey demeyin, safça birşey uydurun, çok işim vardı pazara gitmiştim elim doluydu sonra da geri aramayı unuttum felan.
Kibarca yüz vermemek gerekiyor. Ters birşey derse cevabını verin ama yine saygılı şekilde. Eğer çizginizi bozarsanız "zaten saygısız gelin baksana benim söylediklerimin hepsini haketti" diye düşünür.
Ben şuanki durumumu 3 senede sağlayabildim. Beni tersleyen kolumdan tutup çekiştirmişliği bile olan bir kadından, şuan benden hiçbir şey beklemeyen kibar kibar davranan bir kadına dönüştü. Saygı da duymayı öğrendi. Ama kolay olmadı, bolca kan ter gözyaşı :) bu süreçte eşinizin gözünde temiz ve masum kalmanız hayati önem taşıyor. Çünkü onun desteği olmadan hiçbir şey olmaz. Politik :) ama ben de bayramda seyranda gidip elini öperim. Ayda yılda bir misafirliğe gelirler en güzel şekilde ağırlarım. Gelinlik görevim minimum neyse onu yaparım.

sizi çok sık arıyorsa her aradığında açmayın, neden açmadın diye sorarsa sakın konuşmak istemedim gibi bişey demeyin, safça birşey uydurun, çok işim vardı pazara gitmiştim elim doluydu sonra da geri aramayı unuttum felan.
Kibarca yüz vermemek gerekiyor. Ters birşey derse cevabını verin ama yine saygılı şekilde. Eğer çizginizi bozarsanız "zaten saygısız gelin baksana benim söylediklerimin hepsini haketti" diye düşünür.
Ben şuanki durumumu 3 senede sağlayabildim. Beni tersleyen kolumdan tutup çekiştirmişliği bile olan bir kadından, şuan benden hiçbir şey beklemeyen kibar kibar davranan bir kadına dönüştü. Saygı da duymayı öğrendi. Ama kolay olmadı, bolca kan ter gözyaşı :) bu süreçte eşinizin gözünde temiz ve masum kalmanız hayati önem taşıyor. Çünkü onun desteği olmadan hiçbir şey olmaz. Politik :) ama ben de bayramda seyranda gidip elini öperim. Ayda yılda bir misafirliğe gelirler en güzel şekilde ağırlarım. Gelinlik görevim minimum neyse onu yaparım.
Bunu yapabilmişseniz sizi tebrik ediyorum. Umarım bende yapabilirim saygı cercevesinde arada bir görüşmek gözüme batmaz ama mıçmıç olmayı seven biri. Bana yaptıklarını cabuk unutuyor ben unutamıyorum icten ice nefret ediyorum bu mesafeyi koyabilmeyi okadar istiyorum ki

Bunu yapabilmişseniz sizi tebrik ediyorum. Umarım bende yapabilirim saygı cercevesinde arada bir görüşmek gözüme batmaz ama mıçmıç olmayı seven biri. Bana yaptıklarını cabuk unutuyot ben unutamıyorum icten ice nefret ediyorum bu mesafeyi koyabilmeyi okadar istiyorum ki

Mıç mıç bunların göbek adı... Benim kaynanam ne ağladı ne diller döktüüü, sen beni aramıyorsun ben seni özlüyorum diyordu. Ama ne zaman yüz versem haddini aşıyordu. Evime damlayıp perdelerimin boyundan tutun çatal kaşıkların yerine bile karışıyordu. Ondan habersiz bir adım atsak küsüyordu. Birşey söylediğimde de ben şaka yapmıştım diyordu. O kadar problemli ki. Şimdi yazsam roman olur. Özetle ben elimi versem kolumu kaptırıyordum. Sonra ben de eşimle konuştum tabi rahatsızlığı dile getirdim. Şansım şu ki eşimi de çok bunaltıyor annesi. Bebek gibi oğluşum oğluşum peşinde. Neyseki eşim bu hareketleri sevmiyor. Kaynanamın Annemi arayıp kızın arayıp sormuyor oğlumu da benden çalıyor kızına bir sözünü geçir demişliği bile var. Ailecek umursamadık. Yani baya krizli bir dönem oldu ama atlattık inşallah. Size önerim sakin kalın. Bakın hamilesiniz üstelik. İdare edin ama katlanmak anlamında değil. He deyip geçin ama yine kafanıza yatanı yapın. Zamanla ona he deyip istediğini yapmadığınızı görünce sözünün dinlenmediğini farkeder ve kendini çeker. Diye umuyorum

Mıç mıç bunların göbek adı... Benim kaynanam ne ağladı ne diller döktüüü, sen beni aramıyorsun ben seni özlüyorum diyordu. Ama ne zaman yüz versem haddini aşıyordu. Evime damlayıp perdelerimin boyundan tutun çatal kaşıkların yerine bile karışıyordu. Ondan habersiz bir adım atsak küsüyordu. Birşey söylediğimde de ben şaka yapmıştım diyordu. O kadar problemli ki. Şimdi yazsam roman olur. Özetle ben elimi versem kolumu kaptırıyordum. Sonra ben de eşimle konuştum tabi rahatsızlığı dile getirdim. Şansım şu ki eşimi de çok bunaltıyor annesi. Bebek gibi oğluşum oğluşum peşinde. Neyseki eşim bu hareketleri sevmiyor. Kaynanamın Annemi arayıp kızın arayıp sormuyor oğlumu da benden çalıyor kızına bir sözünü geçir demişliği bile var. Ailecek umursamadık. Yani baya krizli bir dönem oldu ama atlattık inşallah. Size önerim sakin kalın. Bakın hamilesiniz üstelik. İdare edin ama katlanmak anlamında değil. He deyip geçin ama yine kafanıza yatanı yapın. Zamanla ona he deyip istediğini yapmadığınızı görünce sözünün dinlenmediğini farkeder ve kendini çeker. Diye umuyorum
Umarım yapabilirim. Ah keske he deyip geçsem okadar isterdim ki . O duruma ne zaman geliriz iple cekiyorum zaten büyüdüğüm yerlerden uzaktayım en azından onu kafama takmazsam huzuru bulabileceğim diye düşünüyorum. Eşim küçüklüğünden beri ailesinden hep uzakta öyüzden pek düşkün degil ailesine ama yinede aramiz bozuksa kaynanamla ister istemez morali bozuluyor. Bilemiyorum açıkçası onun değişmesini istiyorum.sizin tahmini kaç yıl veya ay sürdü bu alışma süresi? 😊 ciddi ciddj soruyorum gerçekten sabredip bekleyecegim yeterki beni rahat bıraksın artık

Back
X