Kaynanamin beni düşürdüğü çaresizlik

Sizin konunuzu hatırlıyor gibiyim. Roman dı sanırım kvniz. Yeni üyelik mi aldınız?

Kk da yeni trend bu galiba. Aileyi sil gel adam bi halt edemesin. Sende hemen kv ye sar. Onun yüzünden de. Ne kadar kötü olursa olsun o kadına muhtaçsınız şimdi. Birde bebek geliyor ohh mis. Bu durumun tek sorumlusu biricik kocanız ve sizsiniz. Evi kurmak sadece erkeğin görevi değil artık. Her konuda eşitlik istiyorsak her konuda elimizi taşın altına koyacağız. Beraber çalışıp didinip bir düzen kuramamışsınız, becerememişsiniz işte konunun benim için özeti bu.
Eğitimide toplumca en büyük hatamız bu galiba başımıza gelen iyi şeyler hep bizim sayemiZde kötü şeyler için hemen birini buluyoruz. Kimseyi bulamazsak şans, baht birşey uyduruyoruz. Asla yaptıklarımdan, seçimlerimden böyle oldu deyip sorumluluk almak yok.

Herşey eşinizde bitiyor. Annesi bile olsa o müsade ettikçe sizin hayatınıza dahil olabilirler. Eğer maddi olarak sıkışmayacağınızı düşünüyosanız ikna edin eşinizi ve ayrı eve çıkın tekrardan. Çocuktan sonra daha farklı sıkıntılarınız olacaktır kv ile. Hakkınızda hayrlısı olsun

Kaynanan değil sen ne yaptıysam kendin yapmışsın .sadece 200 tl istedik diyorsun bu kadar paranız yoksa ne diye aile ni sildim ne diye evlendim ne diye hamile kaldın .hamilesin üzmek istemem ama artık aklını başına al git ailemden özür dile koçan gelene ve adam gibi is bulana kadar gelme

Her şey eşinden bitiyor

Hamilesin de, üzüldüm ne yalan söyleyeyim...
Çok sevmekle olmuyormuş demekki...
Yapacağın tek şey o sildiğin ailenin yanına gidip, babanın ellerine ayaklarına kapanıp özür dilemek.
Ailen seni affetmeden kimse seni adam yerine koymaz.
Ailenin yanında olmak varken, başkasının anasına-babasına hizmet etmek iyi, baba evinden kaçıp tek kişilik yatağa razı gelmek iyi, seni bu yaşa getiren insanları silmek iyi, kv mi kötü burada sence?
Ailenle arayı düzelt, sonra ayrı ev talep et.
Doğum, lohusalık sürecinde annen bırakmaz zaten seni, biraz destek olurlar. Çocuk biraz ele gelince de annen çocuğuna bakar eşinle sen durumları toparlayana kadar çalışırsınız, eşin de öyle gider askere.

Siz istiyorsunuz ki bir sözcük söyleyelim siz de gidin kaynananıza söyleyin büyü gibi birden her şey güllük gülistanlık olsun. Öyle bişey yok hanımefendi.

Bu hataya siz ailenizi terk edip anne kuzusu, evlenmek için yeterli olgunluğa ulaşmamış, maddi manevi ailesine bakamayan, yetemeyen, ailesi sorunlu bir insanla kaçmayı seçerek başlamışsınız. Ailesi başında olmayan her insan itilir kakılır. Ne de olsa şikayet edebileceği, sığınacağı bir ocak yok diye..

Önceden şartları kabul edip şimdi istemiyorsunuz. Psikopat bir kaynanaya bir de evlat emanet edeceksiniz. Daha kendinize ait bir çöpünüz yokken...

Ben bu hayatta anne ve baba sevgisinden daha yüce bir aşk, sevgi asla tanımıyorum. Nasıl terkedip gidebiliyorlar anlayamıyorum. Bin tane sevdamı anne babamın ayaklarının altına sererim be! Gözlerinde tek damla yaş için herkesi silerim!!! Aşkın doyurduğu bir karın, verdiği bir huzur olduğunu hiç görmedim.

Eğer benim gözüm kara diyorsanız nasıl kendi ailenizi bir çırpıda sildiniz, eşinizin ailesini de silip hayatınıza bakacaksınız. Öyle sihirli bir cümle, büyülü bir kelime yok.

Ailem derken babam istemedi bitek ailemden herkez istemisti evlenmemi ama babami ikna edemedim. Kayinvalideme muhtac felan degilim bende calisiyodum. Size yemin ederim esim gerizekali babasinin samimiyetine guvendi aldi o parayi laf edecegini bilmiyodu herkez kirada herkez maddi sıkintilar cekiyo bende biraz cekerdim olr biterdi bu yazanlar hic maddi sıkintiya dusmuyo. K.v esimi benden kiskaniyo bana bisey alindimi evi ayaga kaldiriyo benim annemle gorusmeme izin vermiyo .ama ben surekli evde huzursuzluk cikarmasin die herseyi yapiyorum o durmuyo benim mutlu oldugumu gorunce hemen morali bozuluyo ama kendi kizi oyle olsun istemiyo. Daga bana yaptigi o kadar cok sey varki anlat anlat bitmez. Yazanlara soyluyorum arkadaslar yalvaririm ben neyaptim Allah rizasi icin soyleyin kaynanam oyle sirret bi kadinki etrafinda kimse yok kimse gelmiyo evine cunku herkezle kotu olmus herkez kotu bi kaynanam mi iyi?

Ben soyleyeyim naaptigini
Git ananin babanin hayir duasini al, ozur dile affettir kendini. Basin beladan kurtulmaz iste anani babani silersen. Kocan da buyuyup is bulana iadar ve adam olana kadar donme ,otur anani babani cek kenar mahalle karisi kvyi ve basiretsiz kocayi cekene kaar

Bu kadar insan aynı şeyi söylüyor.üstelik yasin küçüktür tahminen belki çoğumuzun kızı yasindasin.bak canim biz kaynanan iyi sen kotusun demiyoruz.çok yanlışlar yapmışsın bu artık düzelmez sana diyoruz ki eziyet cekme an andan babandan af dile git baba evine işler i duzelsin don kocama.senin yaptığın yanlışları sefaleti bebeğin çekmesin.artık su ergen kafasından çık anne olacaksın büyü yavrun için caninin istediğini değil olması gerekeni yap

Siz eşiniz için ailenizi silmişsiniz ki baştan hatayı yapmışsınız şimdi ortada kalmışsınız resmen eşiniz biraz sizin ıcın birşeyler yapmak istese ki ilk işi o askerlıkten kaçmak değil biran evvel askerlık sorununu ortadan kaldırmak size dayanmak için teselli vermek olur gelir gelmez de o evi bırdaha donmemek üzere ayırmak olur ama iddali ve kendıne güvenen mantıklı biri yapar bunu hakkınızda hayırlısı

Annene gitmeni sıklaştır
Sonra kendine bişeyler al ve eşinin de olduğu ortamda kayınvaldene göster
çekemediği ne varsa hepsini yap

Bak canım bende ailemi çiğnedim babamı tehdıt ettım kaçmakla zorla verdırdım kndımi nemi oldu 40 gun ev ustunde oturdum 1 haftalık evlıyken kaynnam yuzunden 2 kere eşimden şiddet gördüm sonra iş buldm calıştm o evde lokma agzıma koymadm sonra 1 aylık evlıyken 3 haftalık hamıle oldugumu öğrendım ama boşanma kararı almıştm 1 hafta sonra 4 haftalık bebegımı aldırdım boşanacagım adama bir bebek doğurmak ve o bebegın hayatını mahvetmek istemedm ne oldu biliyormusun k.v aldırmam için doktor doktor dolaştı ben mecbur hissedip gecelerce agladm onun yaptıgı eşimin arkamda olmayısı çok canımı yaktı o kurtajı oldum aglayarak ama buyuk yemın ettim ne olursa olsun bnm hayatımdan bu kadar cok sey calıp benı gunaha sokup kurtulamayacklar diye sonra kurtaj olalı bır gun olmuş mart sogugu yagmuru demedm kucuk ev buldm bır bilezigimi bozdm kıra depozıto falan verdm evimi ayırdım ınan camasır makınam 4 5 sonra buz dolabım 8 9 ay sonra oldu supurge fırın falan hiç soulemıyorm dugun takılarma eaya alıcaz dıye el koyan k.b bir kırık cekyatla koydu kapıya bizi eşim işten cıkte tek basına 1950 lerde istanbula bir dosek ıkı tabak la göçmüş gibi hayat yaşadım sene 2011 di sonra inadım inadımı dogurdu vazgecmedm 6 yıllık evlıyım herseyım var 4 yasında oğlum var ve eşim eski günleri duşundukce helal olsn sana iyiki varan senın sayende bu hale geldk diyor 2. Yılımda doğumuma 2 hafta kalana kadar calısıp esya taksıtlerımı kapatıp doğm yaptm 4 yldır calışmıyorm eşim istemiyo evi sen kurdn ben gecındırırım diyor ama senınde içinden gelsn biraz be canm armut piş agzıma duş olmuyo

Kaynananın suçu ne ? Bu durumu düşmeyi seçen sizsiniz. Para yok,pul yok,askerlik yok evlilik sadece mıck muck sizin için. Çocuğuda yap,ohh.. sonra kaynana suçlu.

Kayınvaliden iyi-kötü meselesi değil bu.
Sen nasıl işleri yoluna koyarım demişsin, burada onca insan yorum yapmış, aklın yolu bir, önce aile ile ara düzeltilecek. İster tüm aile ister tek baba hiç farketmez.
Eşin de kayınvaliden de bilecek ki ailen dağ gibi arkanda.
Ya ayrı ev ya da ben giderim ailenin yanına diyebilir misin şu şartlarda?
Eşinin mi ailesi kıymetli bir tek? Sen ağaçta mı yetiştin? Onun anasının nazı geçiyorda senin baban baba degil mi?
Git babanın elini öp, ettim bir eşeklik önümü göremeden gençliğime ver de.
Sonra da dön eşine bak ailem dağ gibi arkamda. Artık ya sorumluluk al kendi yuvamız olsun, yada ben artık o tek kişilik yatakta yokum rahat rahat yatarsın de.

Bu eşlerin hepsi ayni.
Anadan korkuyolar
Karısını ezdiriyolar.
En azından seninki senin eziyet çektiğinne inanıyor
Benimki Ona da inanmıyor.
Bu gidişle biz bosaniriz.
Arada sevgi kalmadı

Sızı sız ıstemeden kımse bu duruma dusuremez
Keske aklınızı kullanıp duzen kurup oyle evlenseydınız
Evlıligın nereye gıdecegı bellı olmayan kurulu duzenı olmayan bı ortama cocuk getırıyorsanız sıze acınılmasını beklemeyın

O dogacak bebegın sucu ne???

Insan ben gun yuzu gormedım barı cocuk yapmıyımda perısan olmasın dıye dusunur

Ama olur mu hıc dunya da erkek kıtlıgı varmış gıbı haldır haldır evlenıp sonunu dusunmeden hemen hamıle kalır sonra da vah basıma gelenler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…