Kaynanamın bu huyuna nasıl tepki vermeliyim?

bitgindls

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2021
42
48
3
29
Merhaba hanımlar. Kaynanam bizim evdeki her şeyi sorar eşime. Aldığımız çaydan bile haberi var. Gizli bir şey asla kalmaz, kalamaz. Artık bıktım bu huyundan. Eşim de hatalı her şeyi anlatır. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de geçen kaynanam diyor ki: “Kaç yaşına geldim hala her şeyimi sorar kaynamam. Ona ne ? Ben hiç karışmam.” Şok oldum. Her şeyin içinde hala karışmıyorum diyor. Sizce ne yapmalıyım. Ayrı şehirlerde oturuyoruz. Eşim de ben de memuruz.

Merhaba hanımlar. Kaynanam bizim evdeki her şeyi sorar eşime. Aldığımız çaydan bile haberi var. Gizli bir şey asla kalmaz, kalamaz. Artık bıktım bu huyundan. Eşim de hatalı her şeyi anlatır. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de geçen kaynanam diyor ki: “Kaç yaşına geldim hala her şeyimi sorar kaynamam. Ona ne ? Ben hiç karışmam.” Şok oldum. Her şeyin içinde hala karışmıyorum diyor. Sizce ne yapmalıyım. Ayrı şehirlerde oturuyoruz. Eşim de ben de memuruz.
Sorun kaynananız değil sorun kocanız. Söylemesin tutsun çenesini eşiniz

Eşinize her şeyi annene anlatma diyerek işe başlasanız?
Yoksa bu cümleyi bile kuramayacak kadar çekiniyor musunuz?
Eğer öyleyse işiniz çok zor. Ki sizin sorununuz kayınvalideniz değil, kocanız. Kocanız anlatmasa o da soramaz zaten.
Kaç kez kavga ettim yine aynı. Anlatmıyorum diyor ama yalan.

ya kocayla açık konuşacaksın ya takmayacaksın başka yolu yok
konuştuğun halde devam ediyorsa daha sert konuşacaksın -açılımı kişiden kişiye değişir hayal gücüne bırakıyorum-
kocamla kötü olmak istemiyorum dersen geçmiş olsun bu daha iyi günlerin kötü günler geride kaldı sıra daha kötü günlerde yani..

Sorun kaynanan değil,.!!! Eşiniz

Evlilik sorunlarına hoşgeldiniz. Evlililteki genel problemler arasındadır. Ne kadarlık evlisiniz? Benim kaynanamda evde tek misafir ağırlamamaktan şikayetcidir eltis gelirmiş hep gel gör ki kendilerde her misafirimde burdadırlar. Şikayet ettikleri herşeyi gelinede yapıyorlar yani. Çözümü sınır koymak. Ayrı şehirlerdesiniz şanslısın eşine evin özel alan olduğunu herşeyi anlatmaması gerektiğini söylemekle başlayabilirsin

Her kaynana meraklıdır. Sorma sebebi sizin evinizin içine hakim olmak istemesinden.Benim kv de aynı. Eşim birkez uyardı, kv tribe girdi.Kvyi uyarsanda bozulacak, kendini haksız bulmayacak. Ben eşime tembih ediyorum. Ufak çocuga tembih eder gibi şunu anlatma, bunu anlattın mı diye kontrol halindeyim.Şuan ailesi çogu şeyi bilmiyor. İş eşte bitiyor. Kvnin huyu degişmez. Eşinizin agzını sıkı tutması lazım.
Ha benim eşim devam edip annesine anlatırsa nolur, bu sefer kişisel şeylerimi eşimle paylaşmam.

Bu iş kayınvalidelerin ortak özelliği galiba😂
Benım ki de hep soruyor
Evliliğim ilk zamanları beni de sinirlendiriyordu
Sonra çözümü şöyle buldum
Annem de soruyor aynı şeyleri ona kızıyor muyum hayır hatta bak ne düşünceli merak edıyor kadın diyorum
Kayınvalideme de kızmamayı öğrendim
Hatta bunu fırsata bile cevirdiğim oluyor
Kış geliyor oğlana mont aldınız mı dıyor
Yok anne almadık şu modeli beğendim çok pahalı ama diyorum ardından ya mont ya parası geliyor🙈🙈🙈
Ya ne gerek vardı anne diyorum 🤪
Olur mu kızım ben babaannesıyım ben almayacam da kim alacak diyor😂😂
Seviyorum kayınvalidemi eli dolu gelince daha çok seviyorum😂😂

Sorun esinizde. Ayri sehirde olmaniza ragmen herseyi biliyorsa bu esinizle halledeceginiz bir problem.

Eşinizle alisverise çıkmayın parayi ver gerisi bende .Herseyi annene söylemeyi biraktigin gün beraber cikariz deyin o ne bee uzaktan kumanda gibi koca..

Back
X