Kaynanamın dengesizliği

isteben

mavili..
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
261
1
46
Hollanda
Moralim cok bozuk, onumuzdeki iki hafta boyunca hergun 1, 2 tane cok onemli sinavlarim var ve ogrenmem gerekirken ben oturdum agliyorum.

Uzun suredir bir iliskim var ve 6 ay once nisanlandik. Nisanlanmadan oncede nisanlimin ailesiyle tanisiyordum ve aramiz cok iyi hepsiyle. Mesafemi hep korudum ve saygili oldum, ufak tefek hatalarim olduysa bile sadece cahillik ve nerde nasil davranacagimi bazen bilememem, bana yol gosteren dogru durust kimse olmadigi icin.

Onlarin evine nerdeyse hergun giderim, cogu zaman soyle olur: ailesiyle birlikte otururuz cay iceriz, yemek saatinde yemek yeriz, sonrasinda nisanlimla odasina cikariz. Icimizde art niyet olmadiginida cok iyi bildikleri icin icleri rahat ve bisey demezler. Zaman olur onlarla birlikte az otururuz, buda cok normal birsey. Bizde insaniz ve moralimiz bozuk olur, tartismis oluruz, dersim olur nisanlim benim dersime yardim eder vs. Ama benim kaynana son zamanlar cok takti bu duruma, neymis biz hic asagi inmezmisiz, neymis evimiz olmiyacakmis (bize ev cikmasi biraz zor gorunuyor ama her seferinde yuzumuze vurmasina gerek yok, bu duruma encok uzulen biziz sonucta), neymis evimiz olunca bit dusermis temizlik falan bilmezmisim, nisanlim isine gucune bakmazmis (calistigi yerde ayni zamanda okuyor ve diplomasini aldi, tebrik bile etmedi), bizden bikmis! Hergun gelip gidiyormusum…….daha sayarsam bitmez, ve bunlari hergun kac defa soyluyor. Ha birde nisanlimin iyi yonleri hep onun sayesinde, diplomasini almasi, ehliyetini almasi (yurtdisinda trdekinden daha zor), bir ise girmesi vs., beni herkezin cok iyi ve melek gibi bilmesi onun sayesindeymis hani beni cok ovuyor hic kotu yanimi anlatmiyormusya, sanki benim kotu yanim cok varmis gibi. Okadar laf isitiyoruz ve ben her dedigine gulumsuyorum, uzuntuden gozlerimden yas akacak nerdeyse ama ben hala gulumsuyorum saygimdan. Guya art niyeti yok, saka yapiyor ama herzaman ayni seyler. Dert yaniyor biz asagi artik inmiyormusuz fazla, halbuki biliyor benim problemlerim oldugunu hic demiyorki uzerine fazla gitmeyim diye, mesela gectigimiz hafta cok kotu hastalandim ama bana gelipte hic gecmis olsun demedi. Birgun nisanlim benim hakkimda ‘cok hasta’ dedi. Verdigi cevap: ‘o da hastami, hasta falan degil’. Belki cok kucuk seyler gibi gelebilir ama boyle degildi kaynanam. Sen bundan boyle benim kizimsin demisti ama neoldu kizina hani?

Bunlarin haricinde haksizlikda cok var, sonunda nisanlim patladi bugun. Herseyi tek tek saydi, verdigi cevaplar: ben senin annenim herseyi soylerim. Madem oyle birdaha gelmeyin dugune kadar yuzunuzu gormek istemiyorum. Nisanlim diyorki ‘ozur dilerim hatalarim benimde oldu ama sen boyle boyle davraniyorsun artik sabrim tasti’. Neymis efendim, bi kiz icin anneni satiyorsun sen. Nisanlim diyorki ‘o bana bisey demedi, ben kendim artik biktim’. Yok hala sanki ben ogretmisim gibi. Sonrada agliyor, birsuru laf saydi yine. Ensonunda yalandan ozur diledi. Bende baska odadan herseyi duyuyorum. Nisanlim bana gel gidelim artik dedi (nisanlim bile agladi yani hic yapmadigi sey), sonra ciktik, beni eve birakti. Geri kizkardesine mesaj atmis evdeki durum ne diye, oda doktor cagirdik annem rahatsizlandi demis. Nisanlim gitmis eve neoldu diye merak etmis, resmen kovmus git diye. Birazda sanki abartti gibi, nisanlimla herzaman laf tartismasina girerler ama ilk defa nisanlim kendisi icin birseyler dediya kabullenemiyor. Biz herzaman susan taraf oldugumuz icin. Birkac gun once yine ‘sizden biktim’ dediginde bukez nisanlimda annesine bizde senden biktik dedi saka yapar gibi, senmisin onu diyen. Bir aliniyor gorseniz, hic aklina gelmiyorki demekki benim gibi bunlarda aliniyor diye.

Bende bundan boyle gitmem sizin eve dedim nisanlima, oda diyorki ‘senin ailende bana neler dedi hic sesimi cikarmadim hep sustum ve hala sizin eve geliyorum. Sende benim gibi saygini koru ve alinganlik yapma, annem sirf bana kizdigi icin ve beni ancak seninle yarayabildigi icin sana laf sayiyo, yani asil derdi senle degil’ dedi.

Rahatsizlandigini duydugumdada aramadim ben cok kirildim, haksizmiyim?
Komik olan seyde, kaynanam laflari saydiktan sonra diyorki: benim kaynanamda bana boyle seyler soylerdi bende icten icten kinlenirdim, sendede varmi oyle bisey? Bende nediyim, hayir diyorum. Madem ayni seyi sende yasadin neden ozaman aynisini sende yasatiyosun? Bu galiba cogu kaynananin problemi..:2:

canım kaç yıllık niaşnlısınız ayrıca neden hergün evlerine gidiyosunki?bu kaynanayla işin zor senin yaa rabbim yardımcın olsun ne diyeyimki

Cok sık giderek yüz göz olmussunuz mesafe falan kalmamıs.:26:

Son düzenleme:
ben de anlamadım açıkçası; neden hergün evine gidiyorsun? yani ilk bakıldığında; fazla yüz-göz olunmuş bir hal gözüküyor. bu haliyle de bir dargın bir barışık devam eder bana göre

6 aydir nisanliyiz ama ondan oncede tanisiyorduk ve fazla birsey degismedi. hergun onlara gitmemin sebebi nisanlim. benim evde cok problemlerimin olmasi ve huzuru birtek nisanlimin yaninda bulabilmem de sebeb. evet hata yaptim bastan boyle olmasaydi keske ama oldu bikere ve nisanlimi hergun gormezsem olmuyor yapamiyorum. ayri eve cikmayi okadar cok istiyorumki, ama burda ne yazikki oyle kolay ev tutulmuyor..

Merhaba öncelikle...

Çok fazla içli dışlı olunmuş... gereksiz... hem de çok gereksiz...

Nişanlını seviyorsun besbelli, yoksa o lafları nasıl kaldıracaksın....

Haftada 1 gün gitmek idealdir, yoksa cılkı çıkıyor, eline fırsat vermiş oluyorsun kayınvalidenin...

Mesafeli ol, mesafeni hep koru...

Çoookkk iyi niyetlisin, niye her defasında susuyorsun???? kendine kastın nedir???

Ben kolay kolay gitmem evine, bana neden gelmiyorsun, gel özlüyorum der... mesafeliyimdir... nişanlıykende böyleydi, evliykende böyle...

Kendini yıpratma, nişanlındada konuş, dışarda buluşun, gezin tozun, vakit geçirin...

Evlenince bu günlerin acısını çıkartırsınız....

Selametle....

Dısarda görüsebilirsiniz canım ya evine gitmek sart degil ki.
Sahsen aramda hic bir problem olmayacak bile olsa o kadar sık görmek istemem.
Nisanlımla da dısarda görüsürüm. O insanları da düsünmek lazım.:44:
Hem azıcık ta özlesinler.

Son düzenleme:
bencede çok sık gitmişsin evlerinee.

haliyle nişanlın seninle ilgilenirken kayınvaliden içten içe kıskançlık etmiş olabilir.ve sonunda patlamış

açıkcası TR de olsa ve bir nişanlı kız olsun erkek olsun hergün eve gelsee mutlaka bi arıza çıkar yani.anne yada babadan.illa görüşecekseniz hergün(ki bu sizin en doğal hakkınız) bir iki saat dışarda görüşün arada bir kaç gün siz onlara gidin bir kaç günde nişanlın size gelsin dengeli bi şekilde geçsinn.yani hergün gidipte insanları daha evlendirmeden sıkmak bana ters.

tabiki kayınvaliden biraz abartmış.eehh anne olmanın vermiş olduğu o sonsuuuuzzzzz hakkı sonuna kadar kullanıyor tabikii.

saygını korusan da saygınlığını bu şekilde koruyamazsın.

artık iflah da olmaz, yüzü astarını geçmiş..

sizi yüzsüz bulduğundan bu kadar rahat konuşmuş.
o lafların ardından ayağınızı oradan kesseydiniz bak bir daha dermiydi?

ayrıca nişanlınızın dediklerine de bakılırsa sizin ailenizde kaynananızdan aşağı değilmiş.
iki kişilik bir hayat kurup iki aile ile de az görüşürseniz belki düzene girer. ama şuandan itibarende uzak durmalısınız.

Kadın cok geliyorsun diyormus üstelik..:26:
Hoslanmadıgını acıkca söylemis bazıları hergün gelmesini istiyo ama bence de özletmek en güzeli.

5 yıllık ilişkimin 3 ayı nişanlılıkla geçti, 5 yılda sadece bir kez evlerine yarım saatliğine bayram tebriğine gittim.(Gitmez olaydım o da ayrı hikaye)
Hergün neden kaynanaya gidilsin ki? Hem de daha nişanlıyken? Eve gidip, üst kata çıkılsa ama her gece, içinde en art niyet olmayan bile laf söyleyebilir.Nişanlı bir kız, hergece nişanlısıyla üst katta.Bence dışardan hoş gözükmüyor.Nasılsa evlenince binbir tür bahane ile görüşme kaçınılmaz olacak, bari en güzel zamanlarınızda gezip, tozup, yedi sülale içine girmeden keyfini çıkarın.
Dedikleri yalan yanlış olsa bile eline koz verilmiş durumda.Her gece görüştüğünüz biri elbette sizi iyi gözlemlemiştir.Masadan bir tabak eksik kaldırmanız onun gözünüzde pasaklı bile olduğunuzu belirtebilir.
En azından bu saatten sonra mesafe koyunuz.Bayramdan bayrama elini öptünüz diye çok çok "soğuk, meymenetsiz, saygısız" falan olursunuz ama ruh sağlığınız daha yerinde olur, inanın.
Nişanlılık sürenizi de uzatmaya bakın.Ailesinden çok nişanlınızın onlara tavrı, sizi desteklemesi ve savunması çok önemli, yoksa ayılıp bayılıp, bin türlü numara yapan kaynanalarla, onların ağzına bakan sümsük çocuklarından bir halt çıkmaz.

Son düzenleme:
sizde suç öyle hergün gitmeler odalara çekilmeler falan..
annesi yerinde olsam bende noluyoruz derdim.
kusura bakmayın ama suç nişanlın ve sende, annesinde değil.

yorumlariniz icin tskler, cok haklisiniz hatayi en basta yaptim ben. henuz cikarken bile onlarla tanismam hata! ben normalde su goruste olan biriydim: soz vs olmadan kendi ailemin haberi olmadan hayatta gitmem bir erkegin ailesiyle tanismaya, kaldiki birde bas basa odasinda oturacagiz. ama nisanlimin o zamanlar israrlariyla gittim tanismaya, hem kendi hem ailesi cok istiyordu. birbirimizide cok sevdik hic kirmamistik. ben aileme aciklayamiyordum evlenmek istedigimi, o zamanlarda her eve geldigimde 'yinemi geldin' diyordu. Allaha sukur nisanlim hep benim arkamda ve zaten kaynanamin cekemedigi seyde bu. kayinbabam hic bir zaman kaynanama sahib cikmamis, simdi oglu gelinine oyle sahib cikiyor diye kiskaniyor galiba.
bana kalsa disarida otururum, arabada vakit geciririm ama nisanlim hoslanmiyor evde rahat oturmak varken niye arabada oturalim diyor. misafirlerede aliskin ailesi, hergun cat kapi akrabalar geliyor ve beni aileden gordukleri icin rahatsiz olmuyolar (enazindan bana oyle geliyor..)
bundan boyle ben gelmem dedim ama nisanlim birkac gun sonra gelirsin yine diyor, neyapacagim bilemiyorum

Fazla muhabbet tez ayrılık getirir...

Malesef çok sık giderek,aradaki saygıyı kaldırmışsınız...Bir insan birini hergün görüyosa,özellikle olması gereken mesafe konmuyorsa bu karşındaki insana bıkkınlık verir...

Niye yalan söyliyim..ben de kaynananın yerinde olsam bu tepkiyi verirdim heralde,sonuçta gelin olacak kız biraz daha ağır olmalı,hergün gelip,birde sanki ordakileri adam yerine koymaz gibi ayrı odaya geçmek..ben daha fazla tepki verirdim heralde...

Her zaman şuna inanırım,mesafe saygı getirir ve taş yerinde ağırdır...

sizde suç öyle hergün gitmeler odalara çekilmeler falan..
annesi yerinde olsam bende noluyoruz derdim.
kusura bakmayın ama suç nişanlın ve sende, annesinde değil.

yok aslinda suc kaynanamin, taa en basta dediki: 'ben evden gideyim siz rahat rahat oturun onemli degil' yani boyle diyip gitmesiydi ve gercekten icinde art niyet yoktu e bizede guveniyor birsey yapmayacagimizi biliyor. bu yuzu kendisi verdi bize.

simdide ayni zamanda laflar edip ayni zamandada hos sohbet ediyoruz yani saniye basi olsa bende bukadar yuzsuz olmam. her seferinde yine dolayli sekilde gonlumu aldi. simdide bin pismandir ama ben bukez cok kirginim..

Yurtdışına gidince işler böyle mi oluyor bilmiyorum ama.
Nişanlı biz kızın hergün nişanlısının evine gitmesi çay içip akşam yemeği yiyip rutin olarak odaya çekilmesi.. O kadar garip ki anlamlandıramıyorum.Hergün görmek istemeniz hadi bir nebze ama bunun için evine gitmenize gerek yok ki...? Dışarda bir yemek,bir bankta oturmak,bir kafeteryada çay içmek,bir sinema ne bileyim.. Bunların suyu mu çıktı?
Kadın açıkca çok sık geliyorsun demiş eee daha ne.? Normalde kim kime bu lafı söylerse söylesin alınır gitmez.Siz de alınmada yok.Anlamış değilim.Anlatmadığınız şeyler var.
Ya da ilişkileriniz normal insanların anlayamayacağı kadar mantık dışı.

her gün kayınvalideye gitmek te neyin nesi anlamış değilim.
kuzum biz 4 yıllık evliyiz haftada 1 bile gitmeyiz.üstelik kayınvalidem konusunda çok şanslıyımdır.daha nişanlıyken ne bu samimiyet.
mesafeni korusaydın eğer kayınvaliden bu lafları söylemeye cesaret bile edemezdi.
ama artık ipin ucunu kaçırmışsınız kusura bakmayın.
ama kayınvalidene hak vermiyor değilim sizi canlandırıyorumda gözümde odaya kapanmalar falan çıldırırdım ben herhalde.(hiçbişey yapmıyor olsanız dahi hoş bi tavır değil)

Son düzenleme:
dedigim gibi bu yuzu kaynanam kendisi verdi, bir gun gelmesem bir sonraki gun 'dun neden gelmedin seni cok ozledik' derdi. ama simdi bize ev cikmiyorya biz bikalim diye boyle laflar ediyormus kendince, halbuki bizi nekadar yaraliyor. aslinda bakarsan kaynanam herkeze karsi boyle. gorumcelerim olsun hatta kayinbabama bile neler soyluyor herkezin icinde, cok patavatsiz ve dedigi seyin nereye gidecegini bilmiyor.

odamiza cekilmesek bile kendisi hadi siz odaya gidin diyor (iyi niyetle).

herkeze tuhaf gelebilir hergun gitmem, banada geliyordu ama insanin kendi basina gelmedikce bilemiyor..

bazi arkadaslar gercekten uzucu yorumlar yapabiliyor, siz benim hayatimda olan biteni bilmiyorsunuzki bana hergun gidiyorum diye oyle bi ithamlarda bulunuyorki sanki ben gidipte orda kotu seyler yapiyorum (artik yazmaya bile cekiniyorum) ben burda baska birsey sordum ama bazilari bana ahkam kesiyor hic hos seyler degil. lutfen biraz dikkat edin yazdiklariniza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…