Kaynanamın dengesizliği

kaynananız sizi denemek içinde diyo olabilir o sözleri,tavrınızı merak ediyodur,erkekler der bize gidelim şöyle yapalım böyle yapalım,sonuçta onlar bayanlar kadar ayrıntılı düşünemeyebiliyor..bu dengeyi sizin kurmanız lazımdı...Çünkü böyle durumlarda Allah vermesin ayrılık oldugunda erkeğe bişey oluyormu,daha çok bayana oluyor...Neyse hayat sizede bir tecrübe yaşatmış,bundan sonra o mesafeyi korursunuz...

belkide bilemiyorum, ama hic boyle bir deneme icinde oldugunu sanmiyorum, olsa anlardim. bende basta kabul etmedim tabiiki oyle ilk gundende hemen odalara cekilme olmadi, bu zamanla olan birsey..

katılıyorum

Valla biri bana siz evlenseniz evinizi pislik götürür diyecek,fazla gelmiyor musun vs diyecek bir de bu kadın benim kayınvalidem olacak ben de hala onunla hoş sohbet olacağım..?
Hem laf söylemesine müsaade edip hem de kıskanç bu kadın diye arkasından şikayet ediyorsuz.
Madem kıskanç hadi siz odaya gidin niye diyor bu kadın..?
Laçkalaşmış ilişkiler,evlendiğinizi düşünemiyorum bile 6 ay da bile bu seviyedeyse

konu sen gidip nişanlınla sevişiyor musun değil ayrıca,sen o noktaya takıldığın için orada kalmış durumdasın.
nişanlıyken gelin olacak şahıs aile ile seviyeyi korur.
sık gitmez,cıvık davranmaz ne bileyim,kendini rencide edici konuşmaz.
ve karşılığında da kayınvalidesindne sizin işittiklerinizi işitmez.
siz sevişmiyorsunuzdur olabilir ayrıca bizi de ilgilendirmez ama o kayınvalide bundan bir yıl sonra isteben evimize gelip gidip oğlumla odalara çekiliyordu kimbilir ne haltlar yiyordur der.. diyemez mi bal gibi der.belli ki öyle bir kadın .. sen de tek laf edemezsin.. anlatabildim mi sen koruyacaksın kendini asil olacaksın kendini belirli bir seviyenin altına indirmeyeceksin ki kimse sana duymak istemediğin lafları etmesin.

dogru, artik bu hakki ona verdim ben ama benim istedigim sey bu degildi. ben cok engellemeye calistim ama nisanlima karsi koyamadim, onlarda hep orda olmami istiyordu. neden birden boyle degisti anlayamiyorum. belkide hep sustugum icin, kendimce saygimi korudum diye ama boylelerine onlar gibi davranacaksin anladim. bende zaten sakayla karisik lafimi esirgemiyorum ama anlamamis. artik gitmeyi dusunmuyorum uzun bi sure ama nisanlim cok israrci..

kesinlikle birebir her cümlesine katılıyorum

belkide bilemiyorum, ama hic boyle bir deneme icinde oldugunu sanmiyorum, olsa anlardim. bende basta kabul etmedim tabiiki oyle ilk gundende hemen odalara cekilme olmadi, bu zamanla olan birsey..
Bazı kaynanalar vardır böyle,hayalindeki gelin modelini görmek ister,sanırım sizinkide öyle biri ,nabzınızı ölçmüş,istediği tavrı,tepkiyi göremeyincede içini boşaltıvermiş işte..sanırım sizde fazla iyi niyetlisiniz oyunu kuralına göre oynayamamışsınız..Evlilik böyle bişey,sadece iyi bir eş olmak yetmiyor,ideal gelin olmakda önemli malesef...

Seda çok güzel söylemiş,Erkek aklına güvenirsen evliliin boyunca hataya düşersin.
Onlar sadece anı düşünür.Hadi bize gidelim niye arabada oturmayalım niye annem birşey demiyor odama gidelim niye rahat ederiz.. Böyle bir kısır döngü erkek bunu anlamaz neticeye bakar.
Entrika kadınlar arasında döner.. Nişanlın sana saygı duyuyorsa biraz mantıklı olacak.

Bekarken hep şuna inanırdım,ben kaynanamla anne kız gibi olacam,anne demicem annecim dicem,sonra bu kadınlar kulübünü,bir derdim var bölümünü okuyaaaa okuyaa fikrim değişti valla..iyiki değişmiş burdan öğrendiğim en önemli şey,eşinin ailesi ile arana belli bir mesafe koymak...nişanlandım ve kaynanamla,görümcelerimle konuştugum kelime sayısı hep aynıdır,o yüzden eleştiri bile almadım 2 yıldır,çünkü o samimiyet yok... yaşasın kadınlar kulübünün tecrübeli gelinleri...sende burdaki insanların fikirlerini önemse bence nacizane fikrim...

cok bencil birisi...dogru birazda istedigi gibi degilim, ama kimse onun istedigi gibi degil yani kimsenin karakterini begenmez etmez. kendisiyse guzel, akilli, herseyi iyi bilen, herkezde onunla arkadaslik etmek ister(mis), bazen anlamiyorum nasil oluyorda boyle patavatsiz biriyle arkadaslik etmek isterler. ama gercektende geleni gideni cok..ama ideal gelinde olunmazki ozaman bende ideal kaynana ideal koca herseyi ideal isterim yani kim istemezki?

bundan boyle nisanlima daha iyi laf gecirmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum?

ne senin aile hayatını nede nişanlınınkini biz burdan bilemeyiz. yazdıklarına yorum yapıyoruz ve hata sizde görülüyor. nişanlın istiyorsa istesin..senin baban ne diyor hergün gitmene? (farkındaysan hepimiz kavgana değil senin hergün orda olmana takıldık) düğün ne zaman?

bende hep oyle olsun isterdim kaynanamla, gorumcemle..ama ne yazikki olmuyor, her yaptigin goze batiyormus meger. zaten gecenlerde nisanlimada demistimki, biz ayri eve ciktiktan sonra eskisi gibi hergun orda olmayacagiz cunki ben onlar icin degil senin icin geliyorum daha cok. ozamanda neler diyecekler Allah bilir, ama hersey olacagina varir. onunda iki kizi var, onlarda gelin olacak. birisi 18 birisi 10 yasinda, yakindir gorecegiz valla hic buyuk konusmamak lazim!

dugun ev nezaman cikarsa, insallah en gec mayis gibi. benim ailemde pek hoslanmiyor tabiiki ama o konulara girersek hic cikamayiz, o yuzden benim aileyi hic karistirmasak daha iyi..

Evet ,nişanlınada net hayırlarını göstermen lazım...çünkü zaman gelir..kaynananla çok büyük kavga edersiniz,yüzünü görmek istemezsin,nişanlın yine ısrarlarına devam eder görüşmen için,sözlerini ciddiye almaz..daha çok sinirlenir kendini yıpratırsın,sözlerin saygı görmediği için,oyüzden eve gel diye ısrar ettiğinde eve gelmicem anlayış göstermeni bekliyorum de bitsin..kararlı biri oldugunu göster,gelecekteki itibarın için...

dugun ev nezaman cikarsa, insallah en gec mayis gibi. benim ailemde pek hoslanmiyor tabiiki ama o konulara girersek hic cikamayiz, o yuzden benim aileyi hic karistirmasak daha iyi..
ev çıkması derken? anlayamadım. şurda mayısa bişey kalmamış. gençsiniz heyecanlısınız anlıyorum da dygularınızla değil aklınızla hareket etmelisiniz. ailenle sorunların seni oraya itiyor anladığım kadarıyla ama ailenin yanında olman ilerde yiyebileceğin hakaretlerden iyidir. arkadaşların dediği gibi annesi ilerde en ufak bi tartışmanızda içerde neler yapıyorlardı kimbilir der, kesin der yani.

yurtdisinda biraz farkli oluyor ev tutmak, ev kiralamak isterseniz bir yere kayitli olup orda sira beklemeniz gerekiyor ve nekadar uzun kayitliysan okadar cok sansiniz var. bunun haricinde ayni trdeki gibi bir kisiden ev kiralayabilirsiniz ama bu cok pahaliya patliyor.

evet birazda ailemle sorunlarim oldugu icin baska yerlerde huzur aradim..offf

arkadasların yorumlarını okumadım ama senın yazısının hepsını okudum

1 sene nısanlı kaldım bır kere ramazan bayramında el opmeye geldım bırde nısanlımla ısten cıkınca kayınvalıdeme geldık kahve ıctık...

kusura bakma arkadasım ama senın evın yok mu sen nıe hergun onlara gıdıorsn ??? burda suclu kayınvalıden deıl tek suclu sensın NIYE mi? bu kadar yüzgöz oldugun ıcın hatrını saydırmayıp hergun ellerının altında oldugun ıcın...

Allah yardımcın olsn...

Son düzenleyen: Moderatör:

tskler. boyle dusunmekle hakli olabilirsin ama evde cok problemlerim oldugu icin, beni hergun evlerinde kendileri gormek istedigi icin ve benimde huzuru evde bulamadigimdan baska yerde aradigim icin oldu. ben cok israr ettim bukadar cok gitmek istemiyorum diye ama nisanlima dinletemedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…