- 10 Haziran 2009
- 4.619
- 62
- 118
21, bende sadece merakimdan soruyorum ne alakasi var?
yorumlariniz icin tskler, cok haklisiniz hatayi en basta yaptim ben. henuz cikarken bile onlarla tanismam hata! ben normalde su goruste olan biriydim: soz vs olmadan kendi ailemin haberi olmadan hayatta gitmem bir erkegin ailesiyle tanismaya, kaldiki birde bas basa odasinda oturacagiz. ama nisanlimin o zamanlar israrlariyla gittim tanismaya, hem kendi hem ailesi cok istiyordu. birbirimizide cok sevdik hic kirmamistik. ben aileme aciklayamiyordum evlenmek istedigimi, o zamanlarda her eve geldigimde 'yinemi geldin' diyordu. Allaha sukur nisanlim hep benim arkamda ve zaten kaynanamin cekemedigi seyde bu. kayinbabam hic bir zaman kaynanama sahib cikmamis, simdi oglu gelinine oyle sahib cikiyor diye kiskaniyor galiba.
bana kalsa disarida otururum, arabada vakit geciririm ama nisanlim hoslanmiyor evde rahat oturmak varken niye arabada oturalim diyor. misafirlerede aliskin ailesi, hergun cat kapi akrabalar geliyor ve beni aileden gordukleri icin rahatsiz olmuyolar (enazindan bana oyle geliyor..)
bundan boyle ben gelmem dedim ama nisanlim birkac gun sonra gelirsin yine diyor, neyapacagim bilemiyorum
evet farkindayim hata bende, kimin yuzunden olduysa oldu hata bende ama yinede kaynanadan bukadar lafi sozu duyacak kadar kotu birimiyim arkadaslar lutfen boyle seyler soylemeyin. basima ne geldiyse iyi niyetimden geldi, ben bunlari hic haketmedim. bu saatten sonra bazi seyleri degistirmek cok zor, alismisiz hergun birbirimizi gormeye ve disarda gorusmek icin herzaman musait olmadi durumlar. ama kararliyim artik nisanlimada kararli davranacagim..
Moralim cok bozuk, onumuzdeki iki hafta boyunca hergun 1, 2 tane cok onemli sinavlarim var ve ogrenmem gerekirken ben oturdum agliyorum.
Uzun suredir bir iliskim var ve 6 ay once nisanlandik. Nisanlanmadan oncede nisanlimin ailesiyle tanisiyordum ve aramiz cok iyi hepsiyle. Mesafemi hep korudum ve saygili oldum, ufak tefek hatalarim olduysa bile sadece cahillik ve nerde nasil davranacagimi bazen bilememem, bana yol gosteren dogru durust kimse olmadigi icin.
Onlarin evine nerdeyse hergun giderim, cogu zaman soyle olur: ailesiyle birlikte otururuz cay iceriz, yemek saatinde yemek yeriz, sonrasinda nisanlimla odasina cikariz. Icimizde art niyet olmadiginida cok iyi bildikleri icin icleri rahat ve bisey demezler. Zaman olur onlarla birlikte az otururuz, buda cok normal birsey. Bizde insaniz ve moralimiz bozuk olur, tartismis oluruz, dersim olur nisanlim benim dersime yardim eder vs. Ama benim kaynana son zamanlar cok takti bu duruma, neymis biz hic asagi inmezmisiz, neymis evimiz olmiyacakmis (bize ev cikmasi biraz zor gorunuyor ama her seferinde yuzumuze vurmasina gerek yok, bu duruma encok uzulen biziz sonucta), neymis evimiz olunca bit dusermis temizlik falan bilmezmisim, nisanlim isine gucune bakmazmis (calistigi yerde ayni zamanda okuyor ve diplomasini aldi, tebrik bile etmedi), bizden bikmis! Hergun gelip gidiyormusum…….daha sayarsam bitmez, ve bunlari hergun kac defa soyluyor. Ha birde nisanlimin iyi yonleri hep onun sayesinde, diplomasini almasi, ehliyetini almasi (yurtdisinda trdekinden daha zor), bir ise girmesi vs., beni herkezin cok iyi ve melek gibi bilmesi onun sayesindeymis hani beni cok ovuyor hic kotu yanimi anlatmiyormusya, sanki benim kotu yanim cok varmis gibi. Okadar laf isitiyoruz ve ben her dedigine gulumsuyorum, uzuntuden gozlerimden yas akacak nerdeyse ama ben hala gulumsuyorum saygimdan. Guya art niyeti yok, saka yapiyor ama herzaman ayni seyler. Dert yaniyor biz asagi artik inmiyormusuz fazla, halbuki biliyor benim problemlerim oldugunu hic demiyorki uzerine fazla gitmeyim diye, mesela gectigimiz hafta cok kotu hastalandim ama bana gelipte hic gecmis olsun demedi. Birgun nisanlim benim hakkimda ‘cok hasta’ dedi. Verdigi cevap: ‘o da hastami, hasta falan degil’. Belki cok kucuk seyler gibi gelebilir ama boyle degildi kaynanam. Sen bundan boyle benim kizimsin demisti ama neoldu kizina hani?
Bunlarin haricinde haksizlikda cok var, sonunda nisanlim patladi bugun. Herseyi tek tek saydi, verdigi cevaplar: ben senin annenim herseyi soylerim. Madem oyle birdaha gelmeyin dugune kadar yuzunuzu gormek istemiyorum. Nisanlim diyorki ‘ozur dilerim hatalarim benimde oldu ama sen boyle boyle davraniyorsun artik sabrim tasti’. Neymis efendim, bi kiz icin anneni satiyorsun sen. Nisanlim diyorki ‘o bana bisey demedi, ben kendim artik biktim’. Yok hala sanki ben ogretmisim gibi. Sonrada agliyor, birsuru laf saydi yine. Ensonunda yalandan ozur diledi. Bende baska odadan herseyi duyuyorum. Nisanlim bana gel gidelim artik dedi (nisanlim bile agladi yani hic yapmadigi sey), sonra ciktik, beni eve birakti. Geri kizkardesine mesaj atmis evdeki durum ne diye, oda doktor cagirdik annem rahatsizlandi demis. Nisanlim gitmis eve neoldu diye merak etmis, resmen kovmus git diye. Birazda sanki abartti gibi, nisanlimla herzaman laf tartismasina girerler ama ilk defa nisanlim kendisi icin birseyler dediya kabullenemiyor. Biz herzaman susan taraf oldugumuz icin. Birkac gun once yine ‘sizden biktim’ dediginde bukez nisanlimda annesine bizde senden biktik dedi saka yapar gibi, senmisin onu diyen. Bir aliniyor gorseniz, hic aklina gelmiyorki demekki benim gibi bunlarda aliniyor diye.
Bende bundan boyle gitmem sizin eve dedim nisanlima, oda diyorki ‘senin ailende bana neler dedi hic sesimi cikarmadim hep sustum ve hala sizin eve geliyorum. Sende benim gibi saygini koru ve alinganlik yapma, annem sirf bana kizdigi icin ve beni ancak seninle yarayabildigi icin sana laf sayiyo, yani asil derdi senle degil’ dedi.
Rahatsizlandigini duydugumdada aramadim ben cok kirildim, haksizmiyim?
Komik olan seyde, kaynanam laflari saydiktan sonra diyorki: benim kaynanamda bana boyle seyler soylerdi bende icten icten kinlenirdim, sendede varmi oyle bisey? Bende nediyim, hayir diyorum. Madem ayni seyi sende yasadin neden ozaman aynisini sende yasatiyosun? Bu galiba cogu kaynananin problemi..:2:
kotu bırı degılsın ama bıraz kalbının sesını dınlemek yerıne mantıklı düşünsen iyi olur... degıstırılemeyen bazı seyler derken ?
bu soruyu kaynana sordun mu hiç
valla ayrı odada yakınlaşın ya da yakınlaşmayın, hiç bir Türk kaynanası buna hoşgörüyle bakmaz asla, ama bakıyormuş gibi görünebilir
madem iki ailede de problemler var, bence stüdyo daireydi, çatı katıydı bodrum katıydı fark etmez bi daire tutun küçükcük, nasılsa nişanlının işi var diplomasıda var, bi nikah, taşının evinize
böyle evlenmek kimsenin tercihi olmaz elbette ama şartlar zorluyosa yapacak bişey yok, böyle evlenende tek siz olmayacaksınız, çocuk yapmazsınız 6-7 yıl, o zamana herşeynizi almış, doğru düzgün bi eve çıkmış olursunuz
bazen bazı ailelere rest çekmek gerekebilir, ben ailemize sonsuz itaat etmeliyiz diye bişeye inanmam
ama önemli olan rest çekmek değil, o restin ardını doldurabilmek
zaten kadın defolun gidin demiş bu laflardan o çıkıyo, eee gidin sizde...
evet farkindayim hata bende, kimin yuzunden olduysa oldu hata bende ama yinede kaynanadan bukadar lafi sozu duyacak kadar kotu birimiyim arkadaslar lutfen boyle seyler soylemeyin. basima ne geldiyse iyi niyetimden geldi, ben bunlari hic haketmedim. bu saatten sonra bazi seyleri degistirmek cok zor, alismisiz hergun birbirimizi gormeye ve disarda gorusmek icin herzaman musait olmadi durumlar. ama kararliyim artik nisanlimada kararli davranacagim..
sen hala olayı farklı algılıyorsunnn
seni yargılayan yokk.sen hatalısın demek her zaman sen kötü birisisin tanlış yapmışsın haketmişsin al sana müstehak demek değil.sanki böyle söylemişiz gibi hala kendini hırpalıyorsun.yok öyle bişii.
ama sen hala gitmek mecburiyetindeymişsin gibi bi tavırdasınn.görüş tabiki nişanlınla kimse buna k arşı değil
ama niye dışarda görüşülmüyoo.paranızmı yokk biyere gidemiyormusunuz.olabilir çoğu insan sıkıntı çeker nişanlılıkta.e çok para harcayarak görüşmek zorunda değilsinizkii.
yine git kayınvalidene ama bu kadar sık gitme.nişanlında canım niye bu kadar bencillik yapıyoo senin gururn söz konuusu ay gururuda geçtim kayınvalidenle ilişkilerin zedeleniyor bunun evliliğ var yani
sizin olayınızdada bi tuhaflık var hala anlayamadım açıkcasııı
acaba çokmu gençsinizde bazı şeylerin sonunu hesaplayamadınız diye düşündüm
mesela hergün o eve gitmenizin ve aileyle değilde başbaşa odaya çekilmenizin ailenin gözüne bir gün batabileceğini düşünememeniz
biz böyle söyleyince kızıyorsunuz evet ama %99 una bu mantıksız ve gereksiz gelirken siz hala gayet normal karşılıyorsunuz.ne varki zamanında kayınvalidem bişi demedi kendi bizi yalnız bıraktı diyorsıunuz.
onlar derrr ama gün gelir 180 derece fikri değişir.yada ne bilim biri bişi der aklına kurt düşürür.
siz bunları düşünüp yada tahmin edip o zemini o fırsatı onun eline vermemeliydiniz.
tabiki şimdi farkettiniz evet ben bu kozu ona verdim diyorsunuz.
ama biz söyleyincede kızıyorsunuz hala daha nişanlım ısrar ediyor diyorsunuz.iki gün sonra yumuşayacaksınız tüm söylenenleri yutuuupp yine aynı düzene döneceksiniz.kayınvalidenizin gözünde saygınız uçuppp gidecekkk
ben kesin katı olun affetmeyinn asla gitmeyin demiyorum ama elbette küçüksünüz ve o sizin sevdiğinizin annesi hiç olmazsa nişanlınız arada kalmasın yıpranmasın diye bu günlerde affedilecek.
ama bari şu zamana kadar kuramadığınız seviyeyi ve onların gözündeki saygınlığını artık kurun ve bu kadar yüz göz olmayınn
belliki ailenizde pek hoşnut değil bu durumdan.özel konu girmek istemiyorsunuz anlarımm.ama aklın yolu bir görüyorsunz herkes aynı fikirde.demekki bu davranışta bir sorun var davranış iyi niyetli olsada sonuç sıkıntılııı yani sorunluuu.kızsanızda durum bu yanii
canım bütün yorumları okudum bak tabiki sende ve nişanlında büyük hata var Allah için ama bu kimseye sana hakaret etme hakkı vermez canım ben kaynananada kızamam asla belkide etraftanda kaynanana zamanla laf sokanlar oldu bek ben istanbul kızıyım isanbul özgür kalabalık herşeyi görebileceğin biyerdir ama burda bile bir kız erkek olan bi eve ki nişanlı demiyorum bak erkek olan bi eve ourmaya gitsin etraf laf çıkartır ak bilmem kimin oluvar ayşe onu görmek için onmnlara gidio felan diye eminimki biirileride kaynanana bu kız nie hep size geliyo bak yarın başınıza kalır bunu gelin almayın vs. gibi lafar ediyordur belki kaynanan emin sizin bişi yapmadığıızdan ama elin azı torba değil büzesin canım sen bu saatten sonra hiç gitmemezlik yapamzzsın bikere eşine diyim o ipin ucunu vermişsin ama en azından bunu şimdilik haftada 1 e sonra 2 haftada bire derken yavaş yavaş aç ve kaynanan sana hakaret ettiğinde inceden de olösa cevabını ver susarsan arkadaşların dediği gibi yarın evlendiğinizde en ufak bi kavgada sen düzgün biri olsan hergün olumun odasına girmezdin kim bilir napıyodun ben biliyodum senin ne olduğunu gibi saçma ve can yakıcı laflar edecektir mesafeni koru hayatım bide kaynanan hep böle olacakta olabilir takılma fazla evlenince haftada yada ayda bi telefon açarsın 2-3 ayda 1 de evine gidersiniz bölece caını daha az yakar neden gelmiyosunuz dersede direk sen bizi istemiyosun neden kendimizi zorla istetelim dersin şimdilik haftada bire düşür düğüne bişi kalmamış zaten
hepimizin başından bu tarz olaylar geçiyor ama sonradan doğru yolu buluyoruz.
bir musibet bin nasihattan iyidir.konu sahibi arkadaşında kayınvalideyle alakalı tecrübesi oldu artık.
nasıl davranacağını anladı bence
etraftan bunu yalnis gorenler oldu tabii ama kaynanam onlari susturdu herzaman, 'herkez kendi cocuguna baksin, benim oglum evlenecegi kizla geziyor enazindan' gibi seylerle susturdu ve herkezde beni sever artik kimse birsey demiyor (cesaret edemiyor). ama artik ben bu laflarin altinda kalmam, senin dedigin gibide eger artik niye gelmiyorsun derseler yuzlerine soylerim istenmiyorum diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?