Kaynanamın dengesizliği

21, bende sadece merakimdan soruyorum ne alakasi var?

acaba çokmu gençsinizde bazı şeylerin sonunu hesaplayamadınız diye düşündüm

mesela hergün o eve gitmenizin ve aileyle değilde başbaşa odaya çekilmenizin ailenin gözüne bir gün batabileceğini düşünememeniz

biz böyle söyleyince kızıyorsunuz evet ama %99 una bu mantıksız ve gereksiz gelirken siz hala gayet normal karşılıyorsunuz.ne varki zamanında kayınvalidem bişi demedi kendi bizi yalnız bıraktı diyorsıunuz.

onlar derrr ama gün gelir 180 derece fikri değişir.yada ne bilim biri bişi der aklına kurt düşürür.

siz bunları düşünüp yada tahmin edip o zemini o fırsatı onun eline vermemeliydiniz.

tabiki şimdi farkettiniz evet ben bu kozu ona verdim diyorsunuz.

ama biz söyleyincede kızıyorsunuz hala daha nişanlım ısrar ediyor diyorsunuz.iki gün sonra yumuşayacaksınız tüm söylenenleri yutuuupp yine aynı düzene döneceksiniz.kayınvalidenizin gözünde saygınız uçuppp gidecekkk

ben kesin katı olun affetmeyinn asla gitmeyin demiyorum ama elbette küçüksünüz ve o sizin sevdiğinizin annesi hiç olmazsa nişanlınız arada kalmasın yıpranmasın diye bu günlerde affedilecek.

ama bari şu zamana kadar kuramadığınız seviyeyi ve onların gözündeki saygınlığını artık kurun ve bu kadar yüz göz olmayınn

belliki ailenizde pek hoşnut değil bu durumdan.özel konu girmek istemiyorsunuz anlarımm.ama aklın yolu bir görüyorsunz herkes aynı fikirde.demekki bu davranışta bir sorun var davranış iyi niyetli olsada sonuç sıkıntılııı yani sorunluuu.kızsanızda durum bu yanii

bu kadar seyden sona hala bılmıorsan ne yapacagını sana soleyecek soz bulmaıorm ya ...

bende 2 yıl niaşanlı kaldım ama toplasan 5 kere gitmişimdir evlerine bayram seyran vs.dışarıda hergün buluşuyorduk sizde dışarda görüşün bundan sonra kayınvaliden resmen istemediğini söylemiş çok yüzgöz olmuşsunuz laşkalaşmış ilişkiniz ilerde yüzüne vurur mesala bi konuda sitem ettiğin olur sen geldin hergün bize der odaya kapandın der falan filan seni saymazlar saygı duymazlar düşüncelerine mesafeni koy artık en azından düğüne kadar vallahi kayınvalidemle aynı mahallede oturuyorum bazen 10 gün görmediğim bile oluyor çok muhabbet çok sorun getiriyo mesafe her zaman iyiidir

evet farkindayim hata bende, kimin yuzunden olduysa oldu hata bende ama yinede kaynanadan bukadar lafi sozu duyacak kadar kotu birimiyim arkadaslar lutfen boyle seyler soylemeyin. basima ne geldiyse iyi niyetimden geldi, ben bunlari hic haketmedim. bu saatten sonra bazi seyleri degistirmek cok zor, alismisiz hergun birbirimizi gormeye ve disarda gorusmek icin herzaman musait olmadi durumlar. ama kararliyim artik nisanlimada kararli davranacagim..

son bı sey daha eklemek ıstıyorum.. nısanlısın dıe o ınsanla %100 evleneceksın dıye bı sey yok... ınsan bu basına hersey gelebılır ayrılık olur hersey olabılır... bu sebepten senın kararlarını nısanlın deıl sen ver... gıtmek ıstemıorsn ben ıstemıorm benım dusuncelerımede saygı duymalısın demelısın...

yolun acık olsn..

kotu bırı degılsın ama bıraz kalbının sesını dınlemek yerıne mantıklı düşünsen iyi olur... degıstırılemeyen bazı seyler derken ?

bu soruyu kaynana sordun mu hiç
valla ayrı odada yakınlaşın ya da yakınlaşmayın, hiç bir Türk kaynanası buna hoşgörüyle bakmaz asla, ama bakıyormuş gibi görünebilir
madem iki ailede de problemler var, bence stüdyo daireydi, çatı katıydı bodrum katıydı fark etmez bi daire tutun küçükcük, nasılsa nişanlının işi var diplomasıda var, bi nikah, taşının evinize
böyle evlenmek kimsenin tercihi olmaz elbette ama şartlar zorluyosa yapacak bişey yok, böyle evlenende tek siz olmayacaksınız, çocuk yapmazsınız 6-7 yıl, o zamana herşeynizi almış, doğru düzgün bi eve çıkmış olursunuz
bazen bazı ailelere rest çekmek gerekebilir, ben ailemize sonsuz itaat etmeliyiz diye bişeye inanmam
ama önemli olan rest çekmek değil, o restin ardını doldurabilmek
zaten kadın defolun gidin demiş bu laflardan o çıkıyo, eee gidin sizde...

Son düzenleme:

sabrediyoruz nisanlimla birlikte, tek goz oda olsa bile yeter diyor nisanlim. hayirlisi, bende artik biktim ve ayri eve cikmak istiyorum.

sen hala olayı farklı algılıyorsunnn

seni yargılayan yokk.sen hatalısın demek her zaman sen kötü birisisin tanlış yapmışsın haketmişsin al sana müstehak demek değil.sanki böyle söylemişiz gibi hala kendini hırpalıyorsun.yok öyle bişii.

ama sen hala gitmek mecburiyetindeymişsin gibi bi tavırdasınn.görüş tabiki nişanlınla kimse buna k arşı değil

ama niye dışarda görüşülmüyoo.paranızmı yokk biyere gidemiyormusunuz.olabilir çoğu insan sıkıntı çeker nişanlılıkta.e çok para harcayarak görüşmek zorunda değilsinizkii.

yine git kayınvalidene ama bu kadar sık gitme.nişanlında canım niye bu kadar bencillik yapıyoo senin gururn söz konuusu ay gururuda geçtim kayınvalidenle ilişkilerin zedeleniyor bunun evliliğ var yani

sizin olayınızdada bi tuhaflık var hala anlayamadım açıkcasııı

şimdi ailenlemle sorunlarım var diyorsun ama evlendiğinde annem babam diyeceksin kimse aile kadar sahip çıkmaz annen kayınvalidenin dediklerini biliyrmu bilmem ama çok üzülür kızının bu duruma düştüğüne tek yapman gereken bundan sonra mesafe koymak

mrb canimm evet en basta hatan okadar sik gitmekle.ama kizlar kafama bisey takildi beimde kaynimin kizz arkadasi var.1yildir birlekteler kiz hergün geliyor inanamazssinizya.bene yurtdisindaim burda cok normel görüyolarmis,kayanam öyle diyor.ay ben bile huzursuz oldum.evim ayri ama kiz evleincede böyle yaprsa ucu bana dokuncak.bizdende hergün gitmemiz beklencek belki.ya ben sevmiyorum hergün hergün.bu aralar nisan yapmayi düsnüyolar onlarda..önce yemek yerler sonra cay daha sonrada aodalarina giderler.benim cko tuhafima gidiyor,gariplik bendemi diyordum.ama burrdaki yorumlarla birebir ölcüsüyor fikirlerim.

bana kalsa ben disarda gorusecegim ama nisanlim rahatligina duskun, ama oda beni anlamasi lazim tabiiki gururuma yediremiyorum ve daha fazla yuzsuzluk yapmak istemiyorm. alttan al dedi yakinda evlenip gidecegiz ozaman anliyacaklar hatalarini diyor ama daha fazla dayanamiyorum.

canım bütün yorumları okudum bak tabiki sende ve nişanlında büyük hata var Allah için ama bu kimseye sana hakaret etme hakkı vermez canım ben kaynananada kızamam asla belkide etraftanda kaynanana zamanla laf sokanlar oldu bek ben istanbul kızıyım isanbul özgür kalabalık herşeyi görebileceğin biyerdir ama burda bile bir kız erkek olan bi eve ki nişanlı demiyorum bak erkek olan bi eve ourmaya gitsin etraf laf çıkartır ak bilmem kimin oluvar ayşe onu görmek için onmnlara gidio felan diye eminimki biirileride kaynanana bu kız nie hep size geliyo bak yarın başınıza kalır bunu gelin almayın vs. gibi lafar ediyordur belki kaynanan emin sizin bişi yapmadığıızdan ama elin azı torba değil büzesin canım sen bu saatten sonra hiç gitmemezlik yapamzzsın bikere eşine diyim o ipin ucunu vermişsin ama en azından bunu şimdilik haftada 1 e sonra 2 haftada bire derken yavaş yavaş aç ve kaynanan sana hakaret ettiğinde inceden de olösa cevabını ver susarsan arkadaşların dediği gibi yarın evlendiğinizde en ufak bi kavgada sen düzgün biri olsan hergün olumun odasına girmezdin kim bilir napıyodun ben biliyodum senin ne olduğunu gibi saçma ve can yakıcı laflar edecektir mesafeni koru hayatım bide kaynanan hep böle olacakta olabilir takılma fazla evlenince haftada yada ayda bi telefon açarsın 2-3 ayda 1 de evine gidersiniz bölece caını daha az yakar neden gelmiyosunuz dersede direk sen bizi istemiyosun neden kendimizi zorla istetelim dersin şimdilik haftada bire düşür düğüne bişi kalmamış zaten

aileme anlatmiyorum bu olanlari. anlatsam unutulmayacak. zaten ben derdimi oyle herkezle paylasabilen birisi degilim, hep icime atarim..

gülsü..inan ben evlendikten sonra bukadar cok gitmem zaten, kaynanam icin gitmiyorumki nisanlim icin gidiyorum. hele bu olaydan sonra cok az giderim. bayramda seyranda.

arkadaşım tamamen katılıyorum doğru

etraftan bunu yalnis gorenler oldu tabii ama kaynanam onlari susturdu herzaman, 'herkez kendi cocuguna baksin, benim oglum evlenecegi kizla geziyor enazindan' gibi seylerle susturdu ve herkezde beni sever artik kimse birsey demiyor (cesaret edemiyor). ama artik ben bu laflarin altinda kalmam, senin dedigin gibide eger artik niye gelmiyorsun derseler yuzlerine soylerim istenmiyorum diye.

hepimizin başından bu tarz olaylar geçiyor ama sonradan doğru yolu buluyoruz.
bir musibet bin nasihattan iyidir.konu sahibi arkadaşında kayınvalideyle alakalı tecrübesi oldu artık.
nasıl davranacağını anladı bence

bu gunler gececek ve kaynanamla aram duzelecektir ama asla unutulmayacak ve bundan boyle eski gelinleri karsilarinda olmayacaginida bilecekler tabiiki.

canım bak benimde kananam var 5 yıllık geliniyim bigün daha dışarıya benimde gelinim şöledir demez evdeki hiçbi huzursuzluğu elaleme malzeme etmez kanlı bıçaklı kavga edelim düğün yaptık ondan ses oldu der o şekil yani eminim seni dışarıya korumuştur ama dışarıya bu kendi içindekini değiştirmez ama bu kaynananıda senide kötü biri yapmaz dediğim gibi birazazalt gitmeyi belkide kadının başka derdivar seni sessiz buluyo yani herşey labiliradı üstünde o kaynana sen gelin sen kaç o naparsa yapsın sen uzak dur cevabını vereceğin zamanda kırıcı olma insanlara bazen bişileri ima etmek onları kırmaktan iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…