Kaynanamin her ay 100 tl istemesi

Böyle ufak bir miktar aile içi huzursuzluğa sebebiyet vermemeli sonuçta oda eşinin annesi ve eşinin üzerinde hakkı olduğunu düşünüp harçlık istemesi normal henüz anne olmamışsındır olunca anlarsın bir evlat ne zorluklara geliyor ve büyüyor evlendikten sonra bana uzak olup üç kuruşunu dahi görmeyeceksem ne anlamı var anne olmanın ben bu açıdan değerlendiriyorum
Farz etki maaşı 100tl daha az.

o nedir ya alınıyormusun calıs malış.eşi bu kadın. evlı bı erkegın rızkının her kurusu eşinin helalıdır hakkıdır. eşi ister calısr ıster calısmaz. annesinede ancak eşine verdıkten,ihtiyaclarını karsıladıktan sonra elinde fazla kalırsa vermeli.

bi kere eşinizin 'bekarken verıyodum sımdı vermessem senın engelledigini dusunur' diyecegıne, ben artık evlı bı erkegım , kendı aılem var , eşimin eksiklerni ihtiyaclarını karsladıktan sonra elımde kalırsa annemede verebılırım diye dusunmesı lazım. 100 tl cok bı mebla gibi gelmeyebılır ama gelirinize göre. memur maaşı dıyor,yarısı esyalara gidiyor diyor konu sahıbı. kaza yapıp borc harc ödemişler , şimdi böyle bi durumda bu kadıncağızın sıkıntı cekıpte kayınvalıde hanımın kendıne altınlar düzmesi reva mı? bazen anlayamıyorum bu insanları yaaa..

Eger annesinin ihtiyaci yokken her ay gondermesi yqnlis....sonucta herkesin sorumlulugu var...Herkes gelecegini dusunmek zorunda....
Ama eger kv gercekten ihtiyci varsa el uzatip yardim etmesi kadar guzel birsey olamaz.....

Eğer ay sonunu borçla getirmiyor olsaydınız, darlık çekmeseydiniz yüz lira nedir ki derdim... Ama siz kendime harcayamıyorum, eşime kıyamıyorum diyorken yani el kızıyken eşinizi dara sokmamaya özen gösteriyorsunuz. Fakat anne - oğlum yeni evlendi, eli dardır, her ay bari almıyayım demiyorsa evet bende kafaya takarım.. Siz iyi niyetlisiniz bence eşinizde öyle.. Allah başımızdan eksik etmesin onları ama bazı k.valideler oğullarına öyle bir yakınıyorlar, ağlıyorlar ki adamlar da vicdan yapıyor. Anne hakkı ödenmez ama eşlerde anneliği devralıyor.. yüz verceğine elli versin... Adil olsun, Eşini de annesini de üzmesin...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Kizlar ya ben mi yanlisim bilmiyorum. Esim gecen ay da verdi bana soylemedi ama biliyorum. Bu ay yine istiyor. Ben uyurken konusuyorlardi. Tamam anne vericem dedi. Bu konuda hicbir sey soylemiyorum. Ama zoruma gidiyor bana vermeyip ona vermesi. Kac aydir ayakkabi almak istiyorum o kadar eskidi ki eltim bile esime karina yeni ayakkabi al yeni gelin o boyle gezdirme diyor. Ama ben isteyemiyorum kendi dusunsun istiyorum. Bi de boyle annesine para gonderince bosver diyorum ne de olsa elin kizisin ne onemin var ki diye kendimi diskapinin mandali yerine koyuyorum.bilmiyorum yanlis mu dusunuyorum.

Evlat annesine bakmak zorunda.o yuzden bunu sorun etme bence.borclardan dolayi cok uzuluyorum diyorsan bi ise girip calisarak ailene destek olabilirsin ya da evde elisi yapip satabilirsin.esini annesi ile senin aranda secim yapmaya zorlama.annesini kirmak istemeyecektir.

Kıyamam ama şöylr bak aynısını sende annene yapıyor olabilirdin uŞlılar kaç hünlük ömürlri var Allah size daha çok verir sorun etme kalbini bozma bence tamam sıkıntıların var ama 100 tl zamanı gelince size ne kapılar açar

Sonucta kadin calismak zorunda degil ama erkek esine bakmak zorunda.100lirayla zengin olunmaz ama annenin ihtiyacj yokken verilmesi bi garip yani o 100lirayla yeni evli cift yemegede cikar esi ayakkabida alabilir.eger senin ihtiyaclarini erteliyorsa sesini cikar biraz arkadasim.yok biz gecinebiliyoruz esim benim ihtiyaclarimi da karsilayabiliyor dersen de annesidir sus..

ayda 100 tl ile altınlar kolyeler mi alıyor kadın helal olsun biriktiriyo yani ölünce size kalır altınlar zaten sorun etmeyin

Annesinin ayıbı ama bir ömür böyle gitmez ki şimdi neyse 100 tl ile kalacak mı daha sonra anladığım kadarıyla ihtiyacı yok takı fln alabildiğine göre ihtiyacı olsa kesinlikle verin ama bu durumda en azından arada bu ay yok demeli bence

Niye çekiniyorsun. İhtiyacini almaktan çekinme. Tamam lukse kaçma da ihtiyacini da al. Erkeklere yaranilmaz.aman benim karim ne vefakar ne cefakar demezler. Annesine veriyorsa versin de seni niye es geçiyor. Sen de çekinme arkadasim. Ne ihtiyacın varsa al. Ben çok yaptim öyle erteledim hep kendimi bir güne bir gun kiymet mi bildi sanki kocam. Yooo yine diyeceğini dedi yapacagini yapti. Ben de artik kendimi kasmiyorum. Eskiden ihtiyaclarimi bile erteler almazdim. Simdi aliyorum valla ihtiyaç dişi bile alirim hoşuma giderse istersem...

Simdi gurur meselesi yapıyorsun ya, kendiliğinden versin diye susup bekliyorsun ya kusura baka daha cook beklersin. Erkek milletinin isine gelir bu haller aman istemiyor birşey iyi iyi boyle devam etse keşke derler...

Aaa yeni evlenen, borç ödeyen sizsiniz.. Asıl düzeninizi oturtana kadar onların size maddi destek olmaları gerek.. Evlendik ilk 3 ay eşim işsiz kaldı.. Ve kaynanamlar yardımcı oldular.. Eşim hergün sabahtan akşama kadar babasının lokantasında çalıştı, günlük masrafımızı çıkarttık en azndan..Bazen bende gittim yardımcı oldum.. Ama noldu sonradan iyi bi işten haber geldi sıkıntılarımız geçti.. İnsanın iyi günü de olur, kötü günü de olur..

Ama ben diyebiliyorum kötü günümde manevi de, maddi de destek olurlar diye.. Peki senin eşinin ailesi destek olur mu daha da zorlandığınız içinden çıkamadığınız durumlarda? Eğer yok dersen her ay para vermeyin.. 5 ay vermeseniz 500 tl daha kapatırsınız borçdan.. Yada evinize üstünüze başınıza o parayla bişeyler alırsınız..İhtiyacı yoksa ne gereği var ki böyle bişeyin..

100 tlden ne olur diyenler var ama, insanın ihtiyacı olduğunda o 100 tl ilaç gibi geliyor.. Az bir para da değil..

Eşimden Allah razı olsun evlendiğimizden beri maaşını çektiği gibi getirir bana verir, içinden sadece yol parasını alır.. Geri herşeyi bana bırakır.. İşte faturalardı,kiraydı. hepsini ben hallederim.. Bana kalırsa kadınlar daha çok biliyor hesabı kitabı.. Erkekler sürekli dışarda oldukları için biraz savurgan davranıyorlar..

aman nasıl takmıyosun ya takmasan buraya konu acmazsın aynı durum bendede var ev aldık düğün yaptık bir kuruşlarını görmedim

çocuk yaptım ne kayınvalıdemden ne akrabalarından bır sey görmedim he tabı bu yokluktan mı alakası yok her sabah kahvaltıda kıymalı yumurtalar tavuk kanatları yıyen bır kayınvalıdem var

bence anne var anne var doğurmakla ana olunsaydı oooo (tabi şimdi bunları söylediğim için acayıp tepkı alırım )

düğünde takılarımı kredi kartıyla almış eşim hep ben bunu evlendıkten sonra öğrendim eşim memur olarak ayda 2400 tl maaşla 4 sene bekar annesinin evinde yaşamış insan oglundan aldıgı paralarla geleceğini kurar ama yok Allah şahit ne düğünde ne düğün sonrası bir kuruşları geçmedi boğazımdan düğün taksitlerim bile 3 sene sonunda yeni bitti çocugum oldu eşim gitti hususi evlerinden aldı getirdi bide üstüne kredi kartından çeyrek almış al tak diye utancından annem bakıyor normalde cocuguma babası öldü gelip bir hafta bakmadı ıkı aylık çocugumu konu komşuya emanet ettim gittim işe millet diyorki kaynanan yokmu bakmadımı ev eşyalarımızı tasıdık eşimin babası nakliyeci milletten 100 alıyosa bizden 200 aldı bunlar sadece yazdıklarım he diyceksin ki nereye bağlıycaksın bunu bunların üstüne kayınvalidem her ay arar para ister yok deyıncede bedduyı basar kapatır şuan verme durumum yok maaşlarda eksideyiz gezmemiz tozmamız giyimimiz kuşamamız yok onun durumu benden kat kat iyi annem çocuguma bakıyor beş kuruş veremiyorum çocugumun bezini yemesini içmesini hep babam karşılıyor he durumları dört dörtlük mü tabiki hayır bu kadar şeyin üstüne kayınvalidemin arayıp para istemesi özellikle şu cennet anaların ayagının altındadır dıyıp sömürü yapması beni gıcık ediyor Allaha havale ediyorum onu ayda 200 tl vericekmişim ben sorsana ayda 200 vercek paran varmı allah bildiği gibi yapsın ıslah etsin böyle insanları

Verip vermeyeceğiniz sizin bileceğiniz birşey, o konuda yorum yapamam.
Ama vermeme kararı alırsanız, gerekçeniz sizin izin vermemeniz değil, evlendiğiniz ve masraflarınız artması olacaktır. Kayınvalidenizin oğlunun evlendiğini, artık yeni bir yuvası ve sorumlulukları olduğunu kabullenmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…