Kaynanamin her ay 100 tl istemesi

Konu sahibini de anne babası zorluklarla büyütmüştür eminim, onun annesine de verilmeli öyleyse. Ben adaletten yanayım...

Son düzenleme:
istemesi cok yanlıs ya millet cocugu icin canını verio kuru ekmek yiyo bu kadın cocugunun durumunu bile bile ondan para istio nbence yanlıs olan bu

100 tl için buraya konu açmak bana tuhaf geliyor açıkçası. Bu kadar sıkıntılı iseniz şayet, siz de çalışmayı denemelisiniz.

uzaydamısınız
burası kayınvalidelerin eziyetleri yıktığı yuva hikayeleriyle dolu
benim kayınvalidem de süper bir kadın ama, artık onlar farklı bir aile
herkesin bir düzeni geliri, gideri var ayrıca ellerinin sıkışık olduğunu da yazmış arkadaş.

Tövbe tovbeee.
Kusura bakma sekerim ama burada senin kocana ayar ceknen lazim.
KV kendine altinlar alsin bilezikler yapsin sen eski ayakkabiyla gez.
Günah değilmi sana ?
Tamam annedir hakki oödenmez amenna .
Ama siz zaten dardasiniz kkuzum .
Düzlüğe cikin hele bi 500 lira bile gönderin ne var sanki.
Ama su an eşineanlat ttüm bunlari.
Biraz gozyasiyla

Kaynananın bunu akıl etmesi lazım ama belliki ya farkında değil durumunuzun ya da altınlardan vazgeçmiyor.Eğer il seçenekse sezdirmeye çalışabilirsiniz.

belki beni yanlış anlayacaksınız ama ben bakıp büyüten emek veren anneye 100 tl çok mu fikrine katılmıyorum. anne babalar zaten çocuklarına bakmak zorundadırlar. aksi halde neden anne babalık görevini üstleniyorlar ki. evladın görevi anne babasına bakmak değildir (eli ayağı tutan hastalık sahibi olmayan sağlıklı anne babalardan bahsediyorum, yoksa hasta ve yaşlıysa zaten bakılır). evlat evlattır zaten içinden geliyorsa verir. ama bunu bir zorunluluk haline getirmek bana yanlış geliyor. benim kv de aynısını yapıyor. telefon faturalarını (2 hat kullanıyor hatun) ödetiyor zırt bırt kendini acındırıyor. kp ile ayrılar. kp desen eşimin 18 yaşındaki kardeşine siz bakacaksınız ben sizleri okuttum sıra sizin onu okutmanızda diyor. kaldı ki kimseyi okuttuğu filan yok eşim hem çalışıp hem okumuş. zaten ben allah rızası için veriyorum para onlara. ama bu şekil zorunluluk olunca cinlerim tepeme çıkıyor. kendi ailem de olsa aynı olur tepkim. kimse kimseye bakmak zorunda değil, yapan allah rızası için yapsın. o zaman doğurmayacktın.

en iyisini yapıyorsun bende senin durumunun daha zorunu yasadım ama sıkıntılar bitince o 100 lira hiç gözüne gelmez inan. annesidr bosver gönlü hos olsun kadının zamanı gelince sende yasarsın gönlünce sabret arkadasım

Canim sonuna kadar haklisin tereddut etme.anlamiyorum.bu anneleri cocugu yuva kurmus evlenmis ayri.bir duzeni.var istemeli artik.o senin bekar olup yaninda calisan oglun degilki dimii.ole bile olsa bu sefer yuva kurmasi icin sen birikim.yapican ev olsun bu anne ve babanin gorevidir zaten.arada ufak tefek hediye alinip.gonlu alinir.ama her ay.maas oder gibide verilmez.yok ben burda edindigim.bilglere gore roller degismis .evlat ana baba .ana baba evlat olmus.eger esi yoksa ve hayatini idame etmekle zorlaniyorsa o zamam destek.olunabilir.ama kendine altin.taki alip keyfi harcayip eside ayakkabi alamiuorsa .o zaman art niyet arar umursamiyorderim.canim.esine guzelce anlat yavas yavas yuva oldugunuzu benimsesin.artik bekar olmadigini sana karsi sorumu oldugunu hissettir..

çalışın, daha gençsiniz koca eline bakmayın.
hem bugün koca eline bakarsanız yarında kayınvalide gibi evlat eline bakarsınız.
hem şimdi çalışmaya başlayın ki bir emekliliğiniz olsun sonra 100 tl için gelin arkanızdan laf etmesin, onun yüzünden beğendiklerimi alamıyorum diye

100 tl az bi miktar düşünüldüğünde hani bunun için sıkıntı yapmamak lazım.. sınava giderken evde tek başınamı korktuğun için kalmıyorsun.. 1-2 korkarsın sonra alışırsın. kv başka gelirleri var mı

başlığı görünce "100 tl nedir ki ya, bırakın versin. bunun lafı olmaz" diyecektim ama hele de bu yukardaki yorumunuzu görünce, ıııh olmaz öyle . hani ihtiyacı vardır, o isteyemese de eşiniz kıyamaz verir, ona bişi denilmemeli bence ama siz eşinize kıyamayıp eski ayakkabı ile gezerken o son parayı da her ay annesine veriyorsa olmaz. bunu çok büyük sorun haline getirmeyin bence, çünkü 100 tl çok büyük bir miktar değil ama her ay her ay alışkanlık olması sinir bozucu. yani içinizden gelir bir ay 300 verirsiniz iki ay vermezsiniz ama böyle elde avuçta yokken olmaz. ayrıca ben de sizin gibiyim, kocadan bişi istemek konusunda çok gurur yaparım ama yanlış, çok yanlış hem de ayakkabı isteyememek ne demek? inanın bunlara hiiiç kıymet vermez erkekler, tüm ihtiyaçlarınızı halledin sonra mağdur durumdaysa kv yi tabi ki zorda bırakmayın ama size de yazık unutmayın.

Burada şu 100 liranın hesabını yapanları inanın anlamıyorum. Bir de derler ki, kaynanalar gelinleri kıskanıyor, valla şu foruma üye olunca gördüm ki asıl gelinler kayınvalidelerini kıskanıyor. Eşleri annelerine yardım etse içleri içlerini yiyor, eşleri annelerini arasa içleri içlerini yiyor (burada bir bayan vardı eşinin telefon dökümlerinde , gündüz eşinin annesini arayıp 5-10 dk görüştüğünü öğrenmiş. Çok bozulmuştu, ne konuşuyorlar diye). He bir de bence bu 100 liranın hesabını yapıp, 100 lira için huzurunu kaçırmayı düşünenlerin , zaten huzursuz olduklarını düşünüyorum. Ya eşiyle ya kayınvalidesiyle sorunu vardır, kesin ve net.

Ben kendi açımdan yorum yapayım, eşimden bin kere Allah razı olsun, onu doğuran anadan ise Allah yüz bin kere olsun. İyi ki doğurmuş, iyi ki rabbim eşimi bana kısmet etmiş. Kayınvalideme 100 lira helal olsun. Onun yaptığı anneliğin yanında 100 lira ne ki? Ne yapayım borcum bitene kadar bende az kısarım masrafımdan. Ölmem ya, aynı şey kendi annem için olsa yardım etmeyecek miyim? Bende anneme veririm arada, al anne koy kenarına yanında bulsun diye. Sırası gelir 50 olur sırası gelir 100 olur. Annemin beni yetiştirirken yaptıklarına karşılık 100 lirayı mı çok görücem. Allah çarpar valla.

Ayrıca, madem o kadar sıkıntınız var sizde çalışın evinize katkınız olsun. Ayrıca şehir dışına da siz gitmeyin verin. Neden evde yalnız kalamıyorsunuz? Kitleyin kapınızı oturun. Benim eşim vardiyalı çalışıyor , bu hafta her akşam saat 23:00'te gitti sabah 9'da eve geliyor. Ben işe gitmek için evden çıkarken o daha gelmemiş oluyor.

100 lira için huzurunuzu bozmaya değmez. benden söylemesi.

Siz bir ailesiniz lafından tiksindim artık yemin ederim
Ben evlendiğimde anneme 100 lira gönderemeyeceksem
Karıma 100 lira batacaksa istemem o evliliği
Annesi altın alır, isterse gider başkasına hediye eder, kıstasınız çok çirkin
Kıyasa vurursanız, siz de çalışmıyorsunuz, kocanıza çok acıyorsanız çalışın
Herkesin parası üzerinde hak önce kendine aittir, hem çalışacak, hem koşacak, evini tek başına bakacak ama sonra annesine verdiği 100 lira için hesap verecek... Nerede hayatın müşterekliği ?
Sizde çalışın, sizde annenize destek olun, verilen paraya gerçekten ihtiyaç vardır yoktur orası mühim değil, mühim olan annesinin gönlünün hoş olması
Koca parası yemeye alışamadım diyorsunuz ama anneye verilen koca parası olmuyor mu, onun için nasıl düşünebiliyorsunuz
Yorumum size sert gelebilir, bu yüzden diyoruz ki hanımlar da ellerinden geldiğince çalışmalı, ev hanımı olup da geliriniz olmayınca böyle arkanızdan konu açan bir geline sahip olabiliyorsunuz.
Meblağ büyük olsa, hani her ay bütçeyi yerinden oynatacak bir rakam olsa haklısınız, düzeniniz bozuluyor diyebilirim ama 100 lira ya yapmayın ne olur, içinizi kirletmeyin böyle şeylerle. Nasipse siz de anne olacaksınız, kırmayın gönlünü küçük şeyler için

bide sınava birlikte gidiyoruz nedir ya?
korkmayın bişeycik olmaz. her ay o 200 tl gereksiz yol masrafıyla 2 çift ayakkabı alırsınız.

Yorumlarını beğenerek okuduğum bir üyesiniz. Ama çalışmayan kadınlara biraz haksızlık yaptığınızı düşündüm bu yorumunuzda, lütfen yanlış anlamayın. Çalışmayan kadın da evin gelir giderleri üzerinde söz sahibi olabilir. Ev hanımları da zannımca karın tokluğuna üstlenmiyorlar ev işlerini ve çocuklarının bakımını. Ama para vermeliler- vermemeliler konusuna yorum yapmıyorum. Buna herkes kendi karar verir ve her olayın şartları farklılık arzedebilir.

Not: Çalışıyorum ve kadınların çalışması ve ekonomik özgürlüklerinin olması gerektiğine inanıyorum.

Son düzenleme:

sorun yapma annesi tabiki göndericek..
bende anneme göndermek istiyorum ihtiyacı olmadığı halde..
eşimde ister...bence normal..

kp yok mu acaba evlat tabiki anneye babaya bakmakla yükümlü sorumlu ama evli ve ihtiyacı varsa nasıl para verick ki her ay kesintisiz arkadaş faturaları borçl ödediğini belirtmiş ne gerek var bekarken öle alışmıştı diye birşey yok hiç geliri olmaz ihtiyacı olur yeri gelir yediğini bile paylaşırsın.konu 100 tl falan değil ihtiyacı varken sağdan soldan borç bulurken bunu yapmış olması.evet konu sahibi de çalışabilir destek olabilir şimdi herkes çalışıo ama çalışmıosa da çalışmak zorunda tabiki değil ben çalışmıorum diye de eşime söz hakkım olmayacak anlamına gelmez oda evde ev işleri vs şeylerle uğraşıo sonuçta.arada bi versin tabii buna kimse laf etmez.hastalık bişi olmadıkça tabiki.ve gerçekten ihtiyacı yoksa

Ben cok bi miktar diye dusunmuyorum zaten. Ama ben ayda 50 lira bile almiyorum harcamiyorum. Ayakkabim eski eltim bile ayakkabi al karina diyecek kadar. Ama isteyemiyorum cunku kendisi de goruyor. Ama umrunda degil. Tamam annesidir gondersin ama adaletli olmasi gerekmez mi. Sinav konusuna gelince cok issiz bir yerde yasiyoruz o yuzden yalniz kalmam cok tehlikeli. Aslinda ben evde kalmak istiyorum ama esimin ailesi izin vermiyorlar basina bi is gelir diye. Kayinvalidem diger ogullarindan da istiyor zaten.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…