- Konu Sahibi GurratilAyni
-
çalışın, daha gençsiniz koca eline bakmayın.
hem bugün koca eline bakarsanız yarında kayınvalide gibi evlat eline bakarsınız.
hem şimdi çalışmaya başlayın ki bir emekliliğiniz olsun sonra 100 tl için gelin arkanızdan laf etmesin, onun yüzünden beğendiklerimi alamıyorum diye
kp yok mu acaba evlat tabiki anneye babaya bakmakla yükümlü sorumlu ama evli ve ihtiyacı varsa nasıl para verick ki her ay kesintisiz arkadaş faturaları borçl ödediğini belirtmiş ne gerek var bekarken öle alışmıştı diye birşey yok hiç geliri olmaz ihtiyacı olur yeri gelir yediğini bile paylaşırsın.konu 100 tl falan değil ihtiyacı varken sağdan soldan borç bulurken bunu yapmış olması.evet konu sahibi de çalışabilir destek olabilir şimdi herkes çalışıo ama çalışmıosa da çalışmak zorunda tabiki değil ben çalışmıorum diye de eşime söz hakkım olmayacak anlamına gelmez oda evde ev işleri vs şeylerle uğraşıo sonuçta.arada bi versin tabii buna kimse laf etmez.hastalık bişi olmadıkça tabiki.ve gerçekten ihtiyacı yoksa
kp nin maasi var ama kv ye hiic vermiyor. Aralarinda bi sorun var o yuzden yemin etmis senin parana elimi surmem diye. O da ogullarindan istiyo iste.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Siz bir ailesiniz lafından tiksindim artık yemin ederim
Ben evlendiğimde anneme 100 lira gönderemeyeceksem
Karıma 100 lira batacaksa istemem o evliliği
Annesi altın alır, isterse gider başkasına hediye eder, kıstasınız çok çirkin
Kıyasa vurursanız, siz de çalışmıyorsunuz, kocanıza çok acıyorsanız çalışın
Herkesin parası üzerinde hak önce kendine aittir, hem çalışacak, hem koşacak, evini tek başına bakacak ama sonra annesine verdiği 100 lira için hesap verecek... Nerede hayatın müşterekliği ?
Sizde çalışın, sizde annenize destek olun, verilen paraya gerçekten ihtiyaç vardır yoktur orası mühim değil, mühim olan annesinin gönlünün hoş olması
Koca parası yemeye alışamadım diyorsunuz ama anneye verilen koca parası olmuyor mu, onun için nasıl düşünebiliyorsunuz
Yorumum size sert gelebilir, bu yüzden diyoruz ki hanımlar da ellerinden geldiğince çalışmalı, ev hanımı olup da geliriniz olmayınca böyle arkanızdan konu açan bir geline sahip olabiliyorsunuz.
Meblağ büyük olsa, hani her ay bütçeyi yerinden oynatacak bir rakam olsa haklısınız, düzeniniz bozuluyor diyebilirim ama 100 lira ya yapmayın ne olur, içinizi kirletmeyin böyle şeylerle. Nasipse siz de anne olacaksınız, kırmayın gönlünü küçük şeyler için
bu düzen siz evlenmeden öncede varmış sanırım
kvalide kocasından para almıyormuş ihtiyacı vardır tabi paraya
bence bu konuda ses çıkarmayın eşinizle aranızı açmayın 100 lira için
bu sabrın sonunda allah size mükafatını fazlasıyla verecektir
eşinin annesine vermediği 100 lirayı size vermesi giden huzurunuzu satın alamaz
Bir de esim her ay bana para veriyor sende dursun ben tutamiyorum diye. Ay sonuna dogru para yetiremiyor ve bana verdigi parayi istiyor. Bana veriyor ama yine geri aliyor. Bu yuzden aslinda hic harcamiyorum ama sanki ben esim bana vermeyip annesine veriyor diye dusunmiyim diye cocuk gibi once veriyor bak ben sana da veriyorum demek icin. Sonra da aliyor. Bi taktik bulmus kendince. Vallahi kendimi dis kapinin mandali gibi hissediyorum. Hic almasam daha iyi aslinda. En azindan vicdanen rahatsiz olurdu belki.
Hanimefendi su anda calismak icin okulun bitmesini bekliyorum. Dugunden kalan borclari oduyoruz ay sonu zor geliyor.annesine verirken size 10 lira bile vermese yine ayni seyleri dusunurmuydunuz merak ediyorum..
Yorumlarını beğenerek okuduğum bir üyesiniz. Ama çalışmayan kadınlara biraz haksızlık yaptığınızı düşündüm bu yorumunuzda, lütfen yanlış anlamayın. Çalışmayan kadın da evin gelir giderleri üzerinde söz sahibi olabilir. Ev hanımları da zannımca karın tokluğuna üstlenmiyorlar ev işlerini ve çocuklarının bakımını. Ama para vermeliler- vermemeliler konusuna yorum yapmıyorum. Buna herkes kendi karar verir ve her olayın şartları farklılık arzedebilir.
Not: Çalışıyorum ve kadınların çalışması ve ekonomik özgürlüklerinin olması gerektiğine inanıyorum.
Biri çalışıyor diğeri çalışmıyorsa ; koca ev işlerine ahkam kesemez, kadında para işlerine ahkam kesemez alanları farklıdır
Bir çalışan olarak takdir edersiniz ki her çalışanın kendine ait alanları var, kimi özel ihtiyacına harcar, kimi annesine verir vs...
Ev kadınlarını asla küçümsemiyorum
Ama bu senin paran benim param, kocamsın benden başkasına faydan olmamalı mantığı doğru değil, çalışan bir adamla, öğrenci bir hanımın meşguliyetleri denk değil maalesef
Önceki yorumumda da yazmıştım, bütçeyi yerinden oynatacak bir meblağdan söz edilmiyor
100 lira kimseyi zengin etmez ama konu sahibi bana yazdığı cevapta ay sonunun zor geldiğini, eşinin kendisine 10 lira verdiğini yazmış. Durum bu kadar vahimse ve konu sahibi bundan şikayetçi ise çözüm anneye verilen 100 liradan tasarruf yapmak değil eve katkıda bulunmaktır diye düşünüyorum. Ama yarım zamanlı bir iş, ne bileyim ev de yapılacak başka türlü bir iş edinerek en azından almak istediği ayakkabı parasını çıkarabilir. Eşine anneni düşünme öncelik benim demek yerine hayatın yükünü paylaşmaktır bu, sevginin getirdiği bir şeydir
Sözlerinize aynen katılıyorum. Ayrıca kayınvalide de şöyle düşünürse ne olacak? Babasının evinde yapmadığı tahsili benim oğlumun yanında yapıyor! Bu mantığın sonu gelmez. Çocukluktan başka birşey değil. Kimse evlendim diye annesine vereceği 100 tl nin hesabını vermez, vermek zorunda da değil. Kimse kimsenin kölesi de değil. Yorumlara hayret ettim gerçekten. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Mesajdan da anlasildigi gibi kaynanam her ay esimden 100 lira harclik istiyor.
Evlendigimiz ilk zamanlarda benden gizli gondermisti ben bunu bir sekilde ogrendigim zaman sana soylemeye yuzum yoktu falan dedi. Bende her ne yaparsan yap ama benden gizli yapma bu beni daha cok yaralar dedim. Bu sekilde 3 ya da 4 ay gonderdi.
Bu arada biz yeni evliyiz. Esim memur ben calismiyorum. Maasin yarisi esya taksitlerine gidiyor. Esim her ay memlekette girmesi gereken bi sinav var ikimiz birlikte gidiyoruz mecbur yol parasida her ay 400 gidiyor mutfak elektrik dogalgaz derken genelde borc alarak etiriyoruz. kucuk miktarda olsa. Birde trafik kazasi yaptik onunda masrafi oldu yine borcla hallettik ama ikimizin ailesinin de bu kazadan haberleri yok ama esim o durumdayken annesine para gondermeyi kesmedi bir kere bile yok demedi.
Bunun sebebini de evlenmeden once hep harclik verdigi icin simdi vermezsem senin bana izin vermedigini dusunur ve tavir alir dedi. Hak verdim cunku diger kayinlarim yillardir boyle yapmislar simdi aynisi ondan bekleniyor.
Ben aslinda boyle seyleri sorun yapan biri degilim. Ama annesine verirken bana verememesi zoruma gidiyor. Her ay diyor su kadar verecegim ama kalmiyor. Ben tutumlu olmaya calisiyorum bazen cok begendigim birsey oluyor alamiyorum. Ama kayinvalidem kendine altin kupeler takilar aliyor. Cok seviyor altini. Bazen bosver sende harca diyorum ama yine yapamiyorum. Esim cok comert ama sirf annem yanlis anlar diye hicbir sey diyemiyor. 100 liradan zengin olmayiz annemin gonlu razi olsun da Allah bize bi kapi acar diyor. Borclar bitince diledigin gibi harca hatta maasi bile sana verecegim diyor.
Bilmiyorum boyle birseyi sorun yapmak dogru mu siz olsaniz ne dusunurdunuz?
Bin kere amin
İnsanlar beni bu konuda yadırgıyor
Erkektir yapmaya mecburdur zihniyetini sevmiyorum ben
Sadece gurur meselesi falan da değil
Hayat arkadaşını seviyorsa insan ona kıyamamalı diye düşünüyorum
Düğün borcu ödüyorlar, konu sahibi okuluna gidiyor
Adam belli ki hiç bir şeyleri eksik kalmasın diye didinip duruyor
Ama onu o boya getiren anneye 100 lira vermesi sorun oluyor
Yani sanki erkekler otomatik birer makina, görevlerini yerine getirmek ve her şeyi sırtlanmak zorundalarmış gibi bir davranış benim içime sinmiyor
Duruma anne tarafından bakınca, eşiyle sorunları varmış, belli ki buna ihtiyacı var, karşısındaki evladı, hani boyu aşacak bir para olsa haklılar
Belki yanlıştır bu konuda düşüncelerim, konuya erkeğin bir kaşığını iki etmeyeceksin diye bakanlar da var, herkesin düşüncesi farklı ama ben adil olmanın tek taraflı işlediğine inanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?