Kaynanamın pisliği :(

Eşinizden neden bu kadar korkuyorsunuz? Ne demek annesine laf söyletmez? Sifonu çekmeyip elini yıkamayan kadını nasıl savunur ki eşiniz? Ne diyebilir mesela, ona göre iğrenç değil mi bu?
Korkmak değil daha önce ailevi başka şeylerden çok tartıştık senin ailen benim ailem durumları hatta sırf bu sebeplerden kaç kere boşanacak olduk o yüzden tekrar tartışma çıkmasını istemediğim için eşime bir şey söyleyemiyorum haksız olduklarını bilse bile bana laf söyletmez

tuvalet kağıdı ile kurulanınca el ıslanmıyor ki diyorum, bulaşan ne oluyor

bakın yanlış anlaşılmak istemem el yıkansın, sifon çekilsin de bir çok şeye göre daha az kirlidir o el demek istiyorum sadece

sifon çekilirken etrafa bir şeyler sıçradığı da şehir efsanesi

klozetinizin kapağını silin ve kapatın sifonu çekin

tekrar silin

bizim evdeki ıslanmıyor örneğin

üstündeki kapak dahi ıslanmıyorsa etrafa ne kadar yayılabilir
Benim de elim bazen o şekilde hicbir yere degmiyor yine de tuvalette sağı solu elledim diye yıkıyorum. Hele bu pandemide zaten nereye dokunsam pis geliyor

Benim çok ciddi fobim var. Kendi evimde bile kadın erkek tuvaleti ayrıdır ve tuvaletin dışında ki dolapta yüzey dezenfektanı bulunur. İlk önce her yere sıkarım silerim öyle otururum, sifonu çekerim elleri bol bol yıkarım. Benden sonra ki -annem- rahat etsin diye tekrar her yere dezenfektan sıkarım. Sifona, kapı yolları, musluk... Her yere. :KK12:

Tuvaletten geçen bir çok hastalık var Allah korusun. Kendimi bırak ben çocuğumu asla o eve sokmazdım şahsen...

Korkmak değil daha önce ailevi başka şeylerden çok tartıştık senin ailen benim ailem durumları hatta sırf bu sebeplerden kaç kere boşanacak olduk o yüzden tekrar tartışma çıkmasını istemediğim için eşime bir şey söyleyemiyorum haksız olduklarını bilse bile bana laf söyletmez
Bu sindirilmişlikle siz o ellerden daha çok ekmek yersiniz. Aileci erkek bu ülkenin vebası, bir tane de benim başımda var. Ama bunu da göz göre göre savunamaz kimse. Aksine size mahcup olup kendisinin konuşması lazım annesiyle. Ya da sizi buna maruz bırakmayacak. Rezillik resmen.

Bu sindirilmişlikle siz o ellerden daha çok ekmek yersiniz. Aileci erkek bu ülkenin vebası, bir tane de benim başımda var. Ama bunu da göz göre göre savunamaz kimse. Aksine size mahcup olup kendisinin konuşması lazım annesiyle. Ya da sizi buna maruz bırakmayacak. Rezillik resmen.
Farklı şehirlerde yaşıyoruz allahtan senede 1 kere geliyoruz kaynanama ve en fazla 1 hafta kalıyoruz şimdiye kadar her gelişimizde ufak tefek rahatsız oldugum şeyleri eşime söylüyordum o da bana her gittiğimizde bir sorun çıkarıyorsun her şeyi eleştiriyorsun 3-5 gün idare et diyordu öyle olunca da buradan tartışarak kendi annemlerin memlekete gidiyorduk ve annem de suratımdan tartıştığımızı anlıyordu.Bu sefer gelişimizde artık kendimi tutuyorum bir şey söyleyip de kötü olmayalım diye ama kendi kendime sinir oluyorum 😓

en güzeli yatılı kalmamak. kayınvalidem bir dönem oğluma baktığı için bende kalıyordu. normalde evi temiz görünür ancak kişisel hijyensizliğine şahit olunca bir tiksinti geldi bana da. yaptığı yemeği yemek istemiyorum artık. 10 gün yıkanmadığı olurdu. kendim teklif ettim kaç kez anne banyo yapmak istersen söyle kullanılmamış duş lifi vs var diye yok terlemedim ki derdi cevap olarak. dişlerini fırçaladığını hiç görmedim, tarağı vs yoktur. tahminim ayda bir veya iki kez duş aldığında saç tarar. e şimdi 65 yaşında kadına ben terlemesen de yaz kış sık duş almalısın veya dişlerini günde 3 kez düzenli fırçalamalısın diye sıfırdan hijyen dersi mi vereceğim? en iyisi yatılı kalmamak, evime de mümkün mertebe yatılı davet etmemek.

en güzeli yatılı kalmamak. kayınvalidem bir dönem oğluma baktığı için bende kalıyordu. normalde evi temiz görünür ancak kişisel hijyensizliğine şahit olunca bir tiksinti geldi bana da. yaptığı yemeği yemek istemiyorum artık. 10 gün yıkanmadığı olurdu. kendim teklif ettim kaç kez anne banyo yapmak istersen söyle kullanılmamış duş lifi vs var diye yok terlemedim ki derdi cevap olarak. dişlerini fırçaladığını hiç görmedim, tarağı vs yoktur. tahminim ayda bir veya iki kez duş aldığında saç tarar. e şimdi 65 yaşında kadına ben terlemesen de yaz kış sık duş almalısın veya dişlerini günde 3 kez düzenli fırçalamalısın diye sıfırdan hijyen dersi mi vereceğim? en iyisi yatılı kalmamak, evime de mümkün mertebe yatılı davet etmemek.
Farklı şehirlerde yaşıyoruz allahtan senede 1 kere biz gelir en fazla 1 hafta kalırız aynı şekilde onlar da senede 1 kere gelir en fazla 1 hafta kalır

Bir insanın tuvalet alışkanlığı ne yaparsanız yapın değişmez.. rahmetli babaannem tuvaletten çıkınca ellerini yikamazdi, yapar çıkardı, çocukluğumdan hatırlıyorum. O zamanlar tabi irdelememisim çocuk olduğum için. Ama yetiskinligimde şahit olsaydım ben de çok irrite olurdum🙁

Bir insanın tuvalet alışkanlığı ne yaparsanız yapın değişmez.. rahmetli babaannem tuvaletten çıkınca ellerini yikamazdi, yapar çıkardı, çocukluğumdan hatırlıyorum. O zamanlar tabi irdelememisim çocuk olduğum için. Ama yetiskinligimde şahit olsaydım ben de çok irrite olurdum🙁
Çocuklara bile tuvalet eğitimi verilirken öğretiyoruz artık her şeyi bunlar koskoca insan nasıl bilmez ve utanmaz aklım almıyor o pis ellerle her yere dokunuyor sonra😬

Babaannem her dene aylarca bizde kalır
Bu konuya hiç dikkat etmemiştim :(

Ben de yaşlıların tuvalette sağa sola tıkıştırdıkları taharet bezinden tiksiniyorum.

klozeti usulüne uygun kullanınca elimiz neden kirleniyor

konunuzu sabote vs etmek istemiyorum da cidden çok merak ediyorum

evet elimizi yıkayalım vs de tuvalete girdik suyu ile popomuzu yıkadık tuvalet kağıdı ile kuruladık

elimiz hangi aşamada "ayyyy çok iğrenç" denilecek hale geldi

örneğin benim elim hiç ıslanmıyor, bir şey bulaşmıyor

evet alaturka tuvalette maşrapa ile eline su döküp ovalayarak poponu yıkarsan elin kirlenir de klozette bu ele ne bulaşıyor
cıddı degılsın bence :) bı gun en cok mıkrop bakterı bırıken yerler dıye sıralama ızledım.. 2. tuvalet 1. sırade mutfak sungerı vardı. bunu duyan ben 2 gune 1 mutfak sungerını dometosta bekleten kadıın.. tuvalet kagıdının mıkrobu bakterıyı engelledıgını dusunur muyum dıye dusundm.. ı ıh.. kusarım.. alıskanlık heralde.. bı de hındıstandakıler yolun ortasına çökup yapıyo kalkıyo. mıkroplanmıyorlar mı hastalık otesı gelıyordur da alıskanlık hep. vucut dırenc gelıstırmıs.. bu zararsız oldugunu gosterır mı :))

Babaannem her dene aylarca bizde kalır
Bu konuya hiç dikkat etmemiştim :KK43:

Ben de yaşlıların tuvalette sağa sola tıkıştırdıkları taharet bezinden tiksiniyorum.
Ben yazmak istemedim okuyanı rahatsız etmemek için ama babaannemin kendi diktiği elbezi gibi bir bezi vardı, tuvalete girerken onu yanına alirdi:olamaz:

Merhaba kızlar.3 yıllık evliyim.Evlenmeden önce ailenin içinde girmeden birçok şeyi fark etmiyorsunuz tabiki.Ben de önce evliliğimizin ilk yılında kayınvalidemler yatılı misafirliğe geldiğinde anladım.Tuvalete girince sifonu çekmiyor.Başlarda bana öyle geldi herhalde sandım birkaç sefer takip ettim yok.Bir kere kapıdan tam çıkarken anne sifon çalişmıyor mu ? bozuksa tamir ettirelim dedim ben öyle deyince döndü çekti.Bir sonraki sefer yine yok.
Elimi yüzüme aldım artık kızını bir kenara çekip anlattım o da annesi ile yalnızken niye çekmiyorsun diye çıkıştı.Aradan 2 yıl geçti pandemi nedeniye görüşemedik bu sefer biz kayınvalidemlere yatılı geldik.Baktım artık sifonu çekiyor ama bu sefer de elini yıkamadan çıkıyor.İğreniyorum delireceğim elinden hiçbir şey yiyesim gelmiyor.Eşime söylesem annesine laf söyletmez bana kızar daha çok.Kızına da sifonu söyledim zaten bir daha söyleyemem ne yapacağım😓
Benim bir arkadaşımın annesi de öyleydi , kalabalık bir ortamda WC ye girdi , sifonda birikmiş su olduğu için sifonu çekebilmiş, ama sular kesilmiş ellerini yıkaması mümkün değil. Elini nasıl yıkadın , su bidonu disardaydi demişler, yani elini yıkamadan sofraya oturmasına herkes şaşırmış , annesi ben elimi bir yere sürmedim demiş 🤮🤮 . Bazıları için ne yazık ki el yıkamak sifon çekmek boşa su harcama gibi geliyor. Allah kolaylık versin . Olmadı kızınıza bak wcye girince mutlaka ellerimizi yıkıyoruz , yoksa elimizde hep mikrop kalır diye öğretirken görsün . Kızına söylemek olmaz, sonuçta o da farkındadır ama alışmıştır .

Back
X