• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın pisliği :(

Birsey sorabilir miyim? Ben anlamadim. Siz mutfak bezini banyoda kullaniyor musunuz?
Ya da banyodaki birseyi mutfak lavabosunda yikiyor musunuz?

Mutfak bezini banyoda kullanmam, bulaşık süngeri vs mi

mutfak bezi sarı bez vs ise onu banyoda neden kullanalım

Banyodaki bir şey mutfakta yıkanabilir de somutlayamadım

Açıkçası banyo için ayrı mutfak için ayrı çamaşır ayı kullanılan konular vardı onlardan olamam

Şimdi aklıma geldi eskiden banyoda kovadan su almak için plastik maşrapa olurdu, annemde hala var, onunla çiçek sularım mesela ama alaturka tuvalet yerdeki maşrapa ile olmaz tabii

Banyoda olup mutfağa gitmeyecek bir şey bulamadım ama götürüp banyoda bulaşık yıkamam tabii

Konunun yorumlarını okudukça psikopat bir temizlik hastası zannettim kendimi.

Banyodaki çamaşır suyunu mutfağa taşımam ve banyonun lamba tuşuna ya da kapısının koluna dahi dokunmak el yıkama sebebidir. Ne kaldı ki sifona basmak.

Abdest alırken en son ayak yıkanıyor ve ben ellerim ayaklarıma değiyor diye abdestten sonra ellerimi yıkıyorum. Ben harbiden delirmişim de haberim yokmuş😳

Konuyu okuyunca bir kez daha emin oldum, wc alışkanlığının eğitim, refah düzeyi, aklı başındalıkla falan alakası yok.
Kimseden yemek yemiyorum, vallahi çok iyi yapıyorum
dışarda restoranlarda da elini yıkamadan yemek yapan mevcuttur bu mantıkla dışardan da yememeniz gerekir , kaldı ki bence erkeklerin en az yarısı tuvaletten sonra el yıkamıyor.

benım kayınvalıdem de tuvaletden sonra elını yıkamaz
evi pislik içinde
baksan bı gıydıgını bı daha gıymez lukse kılıga kıyafete süse pise falan duskun oyle gorunur hep
dısardan bakan oyle bır ınsan oldugunu asla anlamaz ne havalı kadın ne hos gıyımlı kadın dersın ve hatta kendısını aşırı tıtızmıs gıbı anlatır :KK70:
3 gelınız , kayınvalıdeyle ben artık gorusmuyorum da
dıgerlerı her kayınvalıde geldıgınde temızlık sırketı cagırıyor kasıntı tutuyor onları

cok pis bırsey gercekten :KK43:

gerçekten çok zor.
benim kayınvalidemde yemek koyarken elini falan yalar. Ben gittiğim zaman yemekleri kendim yapıyorum, sofrayı kendim hazırlıyorum. Meyve yıkanacak olsa kendim yıkıyorum. O yapmak isteyince “sen yorulma” diyorum, eşimle bunu hiç konuşmadım ama farketti sanırım o da annesine “sen dur hermione hazırlar” diyip elletmez. Başka çözümde gelmiyor aklıma :/
benım kayınvalıde de yemek yaparken yemegın tadına baktıgı kasıgı tencereye gerı sokardı

bır kac kere o yemegın hepsını sen yıyeceksın heralde dedım
hatta bı keresınde o zaman kayınvalıdemle gorusuyorduk
yemek yemedım esım nıye yemıyorsun dedı (masada tek yemeyen benım ve dıger gelın yanı eltım (ona ıspıyonladım cunku :KK53: ))
annen yedıgı kasıgı gerı tencereye soktu bılırsın ben boyle konularda hassasım dedım
esım masada anneeee kac kere uyardım senı yapmasana sunu dedı

kadın hıc utanmadı bılıyor musunuz
aman ne var hepınız cocugumsunuz dedı
bırde masada ust kosede kanun gıbı oturan bırını dusunun ıpek gomlekler ıncıler makyajlı saclar fonlu falan oyle bırını hayal edın ama o kadından cıkan sonuc bu
bırde sofrada burnunu karıstırıyor burnunu sıldıgı peceteyı masaya koyuyor ekmege falan degıyor

neyse ben bir küslük cıkardım küstüm cok sukur kurtuldum :KK70:

Sıçrıyor dediğimiz şey zaten koca koca damlalar değil. Ama dışkı partikülleri aerosol halde, sifonun çekilmesi ile havaya yayılabiliyor. Şehir efsanesi dediğiniz konuda uzmansanız makalelerinizi okuyalım?
Ben 5 yasındaki kızıma neden kapak kapatılarak sifon çekmek zorundayızı göstermek, ispatlamak için kagıt havluyu kapak gıbı yaptım ve sifonu cektım kagıt havlu nokta nokta bir suru yuzlerce su partikülü oldu, bak dedım goruyoruz kı kapagı kapatmazsak bu partıkuller heryere sıcrayacak
Kapagı kapatıp Sifonu cektıkten sonra elimizi de yıkadıktan sonra biz kapaga sıfona falan hep dezenfektan sıkıyoruz 😁 sonra yine el yıkıyoruz hatta camasırımızıda el yıkadıktan sonra cekıp sonra yine el yıkıyoruz tuvaletde herhangi Bı yere dokunmak el yıkama sebebidir 🤭

tuvalet kağıdı ile kurulanınca el ıslanmıyor ki diyorum, bulaşan ne oluyor

bakın yanlış anlaşılmak istemem el yıkansın, sifon çekilsin de bir çok şeye göre daha az kirlidir o el demek istiyorum sadece

sifon çekilirken etrafa bir şeyler sıçradığı da şehir efsanesi

klozetinizin kapağını silin ve kapatın sifonu çekin

tekrar silin

bizim evdeki ıslanmıyor örneğin

üstündeki kapak dahi ıslanmıyorsa etrafa ne kadar yayılabilir
Totomuzu silerken elimizi apış aramıza sokuyor olmamız elimizi yıkamak ıcın yeterli bir sebep, totomu kuruladıktan sonra nasıl ekmek koparıp yiyeyim? isterse itfaiye hortumunun taziğiyle yıkansın isterse kopuklu sabun yapılsın.. el yıkamak gerekir

Kilom yok da ağaç kütüğü ne kadar esnekse benim belim de o kadar esnek, arkadan soksam ne şekle girerim bilemedim. Bir de önden daha yakın mesafe ya zaten hafif öne eğik oturuyoruz arkadan gereksiz dolanırsın. Ay konuya bak bi gülme geldi. 😁
Allah iyiliginizi versin beni güldürdünüz

benım kayınvalıde de yemek yaparken yemegın tadına baktıgı kasıgı tencereye gerı sokardı

bır kac kere o yemegın hepsını sen yıyeceksın heralde dedım
hatta bı keresınde o zaman kayınvalıdemle gorusuyorduk
yemek yemedım esım nıye yemıyorsun dedı (masada tek yemeyen benım ve dıger gelın yanı eltım (ona ıspıyonladım cunku :KK53: ))
annen yedıgı kasıgı gerı tencereye soktu bılırsın ben boyle konularda hassasım dedım
esım masada anneeee kac kere uyardım senı yapmasana sunu dedı

bırde masada ust kosede kanun gıbı oturan bırını dusunun ıpek gomlekler ıncıler makyajlı saclar fonlu falan oyle bırını hayal edın ama o kadından cıkan sonuc bu
bırde sofrada burnunu karıstırıyor burnunu sıldıgı peceteyı masaya koyuyor ekmege falan degıyor

neyse ben bir küslük cıkardım küstüm cok sukur kurtuldum :KK70:
Masada burnunu karıştırmaya kadar olan kısmı göz görmeyince gönül katlanır kategorisinde ama masada da yapmazsın bu haltı yaaa, üfff koca kadın!

Ben 5 yasındaki kızıma neden kapak kapatılarak sifon çekmek zorundayızı göstermek, ispatlamak için kagıt havluyu kapak gıbı yaptım ve sifonu cektım kagıt havlu nokta nokta bir suru yuzlerce su partikülü oldu, bak dedım goruyoruz kı kapagı kapatmazsak bu partıkuller heryere sıcrayacak
Kapagı kapatıp Sifonu cektıkten sonra elimizi de yıkadıktan sonra biz kapaga sıfona falan hep dezenfektan sıkıyoruz 😁 sonra yine el yıkıyoruz hatta camasırımızıda el yıkadıktan sonra cekıp sonra yine el yıkıyoruz tuvaletde herhangi Bı yere dokunmak el yıkama sebebidir 🤭
Sizin önlemler baya baya nasa düzeyindeymiş 😀
Bizde kapak kapatılır, sifon çekilir, çamaşır çekilir, el yıkanır. Çamaşırı çekme sıralamasını bir arkaya alabilirim sanırım 😂 klozet her gün dezenfektan ile sinilir.

Mutfak bezini banyoda kullanmam, bulaşık süngeri vs mi

mutfak bezi sarı bez vs ise onu banyoda neden kullanalım

Banyodaki bir şey mutfakta yıkanabilir de somutlayamadım

Açıkçası banyo için ayrı mutfak için ayrı çamaşır ayı kullanılan konular vardı onlardan olamam

Şimdi aklıma geldi eskiden banyoda kovadan su almak için plastik maşrapa olurdu, annemde hala var, onunla çiçek sularım mesela ama alaturka tuvalet yerdeki maşrapa ile olmaz tabii

Banyoda olup mutfağa gitmeyecek bir şey bulamadım ama götürüp banyoda bulaşık yıkamam tabii
Eskiden mutfaktaki bir sey banyoda kullanilinca annem murdar mi mundar mi kelimeyi tam hatirlamiyorum ama oyle oldu derdi ve o mutfak esyasini bir daha asla mutfakta kullanmazdi. Mutfak lavabosunda da sadece bulasik yikardi, mutfakla ilgili seyleri yikamak icin mutfak lavabosuni kullanirdi ama banyodaki tası asla mutfak lavabosunda kullanmazdi. Ben de hala oyleyim. Banyodaki bir seyi mutfaga asla sokmam.
Su yuzden sordum her tuvalete girdigimde elimi dokunmadiysam neden elimi yikiyorum gibi bir yorumunuz vardi sanirim yanlis hatirlamiyorsam. Onun icin sordum. Gozumle gormedigimiz mikroorganizmalar var. Ve sifon cekildiginde bunlar etrafa yayilabiliyor. Hatta uzmanlar dis fircalarinin banyoda klozete yakin acikta tutulmamasinin iyi olacagini soyluyor bu sifon cekilince mikroorganizmalarin dagilmasindan dolayi. Ellerimiz en cok kullandigimiz organlarimiz, her yere suruyoruz. Ben banyoya girdigimde tuvaleti kullanmasamda ellerimi yikarim. Tuvalete girip ellerini yikamadan cikmak insana biraz tuhaf geliyor. Ben mesela boyle birinin yaptigi yemegi yemek istemezdim. Sofraya oturmadan once de ellerimi yikarim. Ellerimi bir yere surmesem de ellerimde mikroorganizmalarin olmadigi garantisi yok ki. Bu biraz da aliskanlik meselesi sanirim.

Hijyen alışkanlığı bakımla süsle püsle doğru orantılı bir şey değil. Ben bu konudan onu anladım.

Hijyen alışkanlığı bakımla süsle püsle doğru orantılı bir şey değil. Ben bu konudan onu anladım.
kesınlıkle
ve egıtımle de ılgılı degıl ne okumus ınsanlar var hıjyen ne bılmeyen
ınsanın ıcınden gelmelı boyle seyler

Bütün sayfaları okudum.Arkadaşlar gelen misafirin elini yıkayıp yıkamadığını nasıl takip ediyorsunuz?Kapının önünde durup
-heh sifonu çekti
-heh elinide yıkadı tamamdır gidip salonamı oturuyorsunuz?

Bütün sayfaları okudum.Arkadaşlar gelen misafirin elini yıkayıp yıkamadığını nasıl takip ediyorsunuz?Kapının önünde durup
-heh sifonu çekti
-heh elinide yıkadı tamamdır gidip salonamı oturuyorsunuz?
Bu bir sekilde anlasiliyor. Kisi kendini belli ediyor. O insan bir sure sizinle yasayinca anliyorsunuz zaten. Ellerini yikama aliskanligi olan insanin ellerini yikayip yikamadigi banyodan cikinca belli oluyor. Hadi onda anlamadiniz bazi seyler anlatiyor size. Tuvaleti nasil biraktigi bile herseyi anlatir. Ya da ayni evi paylasinca daginikligi, temizlige konusundaki hassasiyeti....
Mutfakta yemek yaparken, bulasik yikarken ... birazcik beraber yasayinca anlasiliyor. Yoksa hicbirimiz kimsenin kapisinda beklemiyoruz.
Mesela saclarini banyoda degil, oturma odasinda taramasi, killari savindan alip yere atmasi, ayni kiyafeti gunlerce giymesi, gunduzki kiyafetiyle gece yataga girmesi, yatagini toplamamasi, yemek yaptiktan sonra etrafi daginik birakmasi, disardan eve girdiginde, ozellikle sofraya otururken ellerini yikamamasi, hijyen kurallarina dikkat etmemesi... bazi seyler kisiyi anlatiyor sana.

Bu bir sekilde anlasiliyor. Kisi kendini belli ediyor. O insan bir sure sizinle yasayinca anliyorsunuz zaten. Ellerini yikama aliskanligi olan insanin ellerini yikayip yikamadigi banyodan cikinca belli oluyor. Hadi onda anlamadiniz bazi seyler anlatiyor size. Tuvaleti nasil biraktigi bile herseyi anlatir. Ya da ayni evi paylasinca daginikligi, temizlige konusundaki hassasiyeti....
Mutfakta yemek yaparken, bulasik yikarken ... birazcik beraber yasayinca anlasiliyor. Yoksa hicbirimiz kimsenin kapisinda beklemiyoruz.
Mesela saclarini banyoda degil, oturma odasinda taramasi, killari savindan alip yere atmasi, ayni kiyafeti gunlerce giymesi, gunduzki kiyafetiyle gece yataga girmesi, yatagini toplamamasi, yemek yaptiktan sonra etrafi daginik birakmasi, disardan eve girdiginde, ozellikle sofraya otururken ellerini yikamamasi, hijyen kurallarina dikkat etmemesi... bazi seyler kisiyi anlatiyor sana.
Anladım lakin ben ellerini günde 500 kere yıkayan evine haberli bakın buranın altını çiziyorum HABERLİ gittiğimde inanılmaz titiz olduğunu düşündüğüm (gittiğimde ev bal dök yala kıvamındaydı 15 senedir gidip geliyoruz)ve çokkkk çok eğitimli birinin evine 2 kez ani gitmek zorunda kaldım. Her iki ani gidişimde de dehşete düştüm evde toz topakları mi dersin TV ünitesine resim yapcak kadar toz mu dersin heleki banyo tarif edemeyeceğim boyuttaydı (hamile olduğumdan klozete gitmek zorundaydım) ki bu kişi evime geldiğinde ve evine gittiğimde sürekli
-ben çok rahatsız olurum lütfen bi kerede benim için ellerinizi yıkarmısınız?
diyen biri.
Tabi ki kapıda beklenmeyeceğini biliyorum kimseyi yargılamak veya kırmak değil amacım gerçekten merak ettiğim için sordum. :KK200:

Back
X