• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın pisliği :(

Anladım lakin ben ellerini günde 500 kere yıkayan evine haberli bakın buranın altını çiziyorum HABERLİ gittiğimde inanılmaz titiz olduğunu düşündüğüm (gittiğimde ev bal dök yala kıvamındaydı 15 senedir gidip geliyoruz)ve çokkkk çok eğitimli birinin evine 2 kez ani gitmek zorunda kaldım. Her iki ani gidişimde de dehşete düştüm evde toz topakları mi dersin TV ünitesine resim yapcak kadar toz mu dersin heleki banyo tarif edemeyeceğim boyuttaydı (hamile olduğumdan klozete gitmek zorundaydım) ki bu kişi evime geldiğinde ve evine gittiğimde sürekli
-ben çok rahatsız olurum lütfen bi kerede benim için ellerinizi yıkarmısınız?
diyen biri.
Tabi ki kapıda beklenmeyeceğini biliyorum kimseyi yargılamak veya kırmak değil amacım gerçekten merak ettiğim için sordum. :KK200:
Dedigim gibi boyle seyler bir sure ayni evde beraber yasayinca anlasilir, oyle bir iki saatlik misafirlikle degil. Ozellikle sizin yasadiginiz evde bir kac gun kalirsa...

ben de yıkıyorum

sadece söylemek istediğim herkes tek kir sanki tuvalette gibi davranıyor

mesela bir başka yorum viledanın paspasını lavaboda yıkamış

yani ayak basılan yer kirli

evet genel kullanımda ben de viledanın paspasını lavaboda yıkamam ama bu neden büyük bir pislik örneği

yani mutfak lavabosu da olsa bir şey yıkayacaksam ya altına kap koyuyorum ya da sadece elimde tutup yıkıyorum

mutfak lavabosunda kirli bir şey yıkanmış olması lavaboyu neden kirli yapar, en fazla lavaboyu da yıkarsın sonra olur biter

lavabo her zaman belirli bir oranda kirlidir içi ellenilmez, içine bir şey koyulmaz

mesela ben lavabonun içerisine sebze meyve kabuğu konulduğunu bakıcıda gördüm

ona kalsa o da çok temizdir, sulu süpürge tuvalete nasıl dökülsün ya ekmek kırıntısı varsa modundadır vs

Şimdi ben şunu anlamadım. Siz tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra suyu açıp öylece duruyor musunuz? Biz gayet elimizle yıkıyoruz. Sadece suyun akmasıyla temizlendiğinizi düşünüyor musunuz gerçekten hele ki büyük abdestten sonra 🤢

Çok açıkça soracağım

Elinizi nereden sokuyorsunuz

Klozette popo su basıncı ile yıkansın diye yapılmış

Ha ben öyle taharet vs almam ama alanlar cidden alaturka tuvalet gibi elleri ile yıkıyorsa oturur pozisyonda su da akarken eli nereden sokuyorlar

Neyse bu yabancı ülkelerdeki taharet alan aşçının eli temiz mi tartışmasına gider, beni tanımıyorsunuz ama çevrenizde benim gibi poposunu ellemeyenler de olabilir

kendini boşa yormuşsun bu insanlara hiç bir şey anlatamazsın . hala partiküllerden , titizlikten dem vurmuşlar şaka gibi ahahaha . mutlaka dışkılı anüsü elleriyle şap şap yıkamalı halbuki !!!! partiküller elleri sabunlayınca gideverir maksat makatımız pürü pak olsun !!!! ahahahahahha .valla o şap şup deydirip yıkadğınız anüs sonrası (öncesinde istediğiniz kadar ön su yapın ) sonra o eller sabunlu suyla temizlendiğine beni kimse ikna edemez kendinizi boşa kandırmayın ne bu elle taharet takıntısı anlamıyorum ki. öghhhhhhhhhhhhhh

Merhaba kızlar.3 yıllık evliyim.Evlenmeden önce ailenin içinde girmeden birçok şeyi fark etmiyorsunuz tabiki.Ben de önce evliliğimizin ilk yılında kayınvalidemler yatılı misafirliğe geldiğinde anladım.Tuvalete girince sifonu çekmiyor.Başlarda bana öyle geldi herhalde sandım birkaç sefer takip ettim yok.Bir kere kapıdan tam çıkarken anne sifon çalişmıyor mu ? bozuksa tamir ettirelim dedim ben öyle deyince döndü çekti.Bir sonraki sefer yine yok.
Elimi yüzüme aldım artık kızını bir kenara çekip anlattım o da annesi ile yalnızken niye çekmiyorsun diye çıkıştı.Aradan 2 yıl geçti pandemi nedeniye görüşemedik bu sefer biz kayınvalidemlere yatılı geldik.Baktım artık sifonu çekiyor ama bu sefer de elini yıkamadan çıkıyor.İğreniyorum delireceğim elinden hiçbir şey yiyesim gelmiyor.Eşime söylesem annesine laf söyletmez bana kızar daha çok.Kızına da sifonu söyledim zaten bir daha söyleyemem ne yapacağım😓
Valla mümkün mertebe onlarda kalma , eşine de nedenini söyle onları çekmek zorunda değilsin, kızmaya hakkı yok

Benimkinin de yemeklerinden ikidir saç çıkıyor vallaha mide falan kalmadı

benım kayınvalıde de yemek yaparken yemegın tadına baktıgı kasıgı tencereye gerı sokardı

bır kac kere o yemegın hepsını sen yıyeceksın heralde dedım
hatta bı keresınde o zaman kayınvalıdemle gorusuyorduk
yemek yemedım esım nıye yemıyorsun dedı (masada tek yemeyen benım ve dıger gelın yanı eltım (ona ıspıyonladım cunku :KK53: ))
annen yedıgı kasıgı gerı tencereye soktu bılırsın ben boyle konularda hassasım dedım
esım masada anneeee kac kere uyardım senı yapmasana sunu dedı

kadın hıc utanmadı bılıyor musunuz
aman ne var hepınız cocugumsunuz dedı
bırde masada ust kosede kanun gıbı oturan bırını dusunun ıpek gomlekler ıncıler makyajlı saclar fonlu falan oyle bırını hayal edın ama o kadından cıkan sonuc bu
bırde sofrada burnunu karıstırıyor burnunu sıldıgı peceteyı masaya koyuyor ekmege falan degıyor

neyse ben bir küslük cıkardım küstüm cok sukur kurtuldum :KK70:
Sizinki de çok betermiş.Görüşmemeniz isabet olmuş keşke ben de görüşmesem ama eşinizin destek olması da önemli bu konuda.Benim eşim asla annesine toz kondurmaz mesela.

gerçekten çok zor.
benim kayınvalidemde yemek koyarken elini falan yalar. Ben gittiğim zaman yemekleri kendim yapıyorum, sofrayı kendim hazırlıyorum. Meyve yıkanacak olsa kendim yıkıyorum. O yapmak isteyince “sen yorulma” diyorum, eşimle bunu hiç konuşmadım ama farketti sanırım o da annesine “sen dur hermione hazırlar” diyip elletmez. Başka çözümde gelmiyor aklıma :/
Ne yapsın konu sahibi. Kv wc den çıkınca sen yorulma diye koşup kadının ellerini tutup çocuk eli yıkar gibi yıkasın mı :D

Ne yapsın konu sahibi. Kv wc den çıkınca sen yorulma diye koşup kadının ellerini tutup çocuk eli yıkar gibi yıkasın mı :KK70:
2 yıl geçtikten sonra sifon çekmeyi öğrenmiş en azından bir de elini yıkasa😂Bize ilk geldiklerinde tuvalet çıkışı kapıda yakaladım anne sifon çalışmıyor mu ? Bazen ariza yapıyor çalışmıyorsa tamir ettirelim dedim.Ben öyle deyince döndü çekti.Sonra gittim kızına yani görümceye söyledim o da gitti annesine neden çekmiyorsun diye çıkıştı.El yıkamanın da sorun olabileceğini hiç düşünmemiştim o zaman tabi..

Konu sahibi seni o kadar iyi anlıyorum ki babannemde öyleydi. Çok şükür ne yemek ne de başka bir şeye karışırdı zaten yaptırmazdık eğer yaptırcak olsakta önce elini yıkada temiz olsun derdik öyle yıkardı sadece. Değişmiyorlar canım kızları uyarsa da alışkanlık olmuş artık en azından sifon çekmeyi alışkanlık haline getirmiş ama yine kızıyla tekrar konuşun isterseniz sizi dinlemez ama kızını dinleyebilir.

Konu sahibi seni o kadar iyi anlıyorum ki babannemde öyleydi. Çok şükür ne yemek ne de başka bir şeye karışırdı zaten yaptırmazdık eğer yaptırcak olsakta önce elini yıkada temiz olsun derdik öyle yıkardı sadece. Değişmiyorlar canım kızları uyarsa da alışkanlık olmuş artık en azından sifon çekmeyi alışkanlık haline getirmiş ama yine kızıyla tekrar konuşun isterseniz sizi dinlemez ama kızını dinleyebilir.
Koskoca insanlar nasıl utanmaz aklım almıyor hadi kendini geç insan gelinden damattan utanır torun torba sahibi olmuş bir de.

2 yıl geçtikten sonra sifon çekmeyi öğrenmiş en azından bir de elini yıkasa😂Bize ilk geldiklerinde tuvalet çıkışı kapıda yakaladım anne sifon çalışmıyor mu ? Bazen ariza yapıyor çalışmıyorsa tamir ettirelim dedim.Ben öyle deyince döndü çekti.Sonra gittim kızına yani görümceye söyledim o da gitti annesine neden çekmiyorsun diye çıkıştı.El yıkamanın da sorun olabileceğini hiç düşünmemiştim o zaman tabi..
Kocaman insanın böyle şeyler yapması akıl alır değil zaten

Konudaki bazı yorumları hayretle okudum.

Taharet musluğu ile yıkamak yetiyor mu gerçekten?
Benim klozetimde mi bir problem var?

Taharet musluğu vulvamı temizlemiyor.
Elimle yıkamam gerek. Ozellikle reglken bu cok belli oluyor.

Her daim temiz ve kuru tutulmasi gereken bir bölge.
Su yarim yamalak değiyor.
Peceteyle silince görüyorum temizlenmedigini.
Elimle yikamam gerekiyor. Bunun nesi anormal anlamıyorum.

Bu forumda sifon düğmesi temizdir diye bir savunma olmuş, inanamiyorum.

Sifonla birlikte partiküllerin sıçradığına şehir efsanesi diyenler sabunun eli temizlemedigini falan düşünüyor. İnanamiyorum gercekten.

2 senedir covid olmadıysam bunu sabuna borçluyum.

Mecburen girdiğim umumi tuvaletlerin, kapi koluna, sifon düğmesine, klozet kapagina, musluğa, lavaboya dezenfektan sıkarak korunmuşumdur.

Merhaba kızlar.3 yıllık evliyim.Evlenmeden önce ailenin içinde girmeden birçok şeyi fark etmiyorsunuz tabiki.Ben de önce evliliğimizin ilk yılında kayınvalidemler yatılı misafirliğe geldiğinde anladım.Tuvalete girince sifonu çekmiyor.Başlarda bana öyle geldi herhalde sandım birkaç sefer takip ettim yok.Bir kere kapıdan tam çıkarken anne sifon çalişmıyor mu ? bozuksa tamir ettirelim dedim ben öyle deyince döndü çekti.Bir sonraki sefer yine yok.
Elimi yüzüme aldım artık kızını bir kenara çekip anlattım o da annesi ile yalnızken niye çekmiyorsun diye çıkıştı.Aradan 2 yıl geçti pandemi nedeniye görüşemedik bu sefer biz kayınvalidemlere yatılı geldik.Baktım artık sifonu çekiyor ama bu sefer de elini yıkamadan çıkıyor.İğreniyorum delireceğim elinden hiçbir şey yiyesim gelmiyor.Eşime söylesem annesine laf söyletmez bana kızar daha çok.Kızına da sifonu söyledim zaten bir daha söyleyemem ne yapacağım😓
Ahhh ahhh eflatun899 eflatun899 gel sarılıp ağlaşalım 😕 kv yazlığından bildiriyorum 3 gündür herşeyi yıkamaktan helak oldum. Yahu sktsi 2018 olan gıdalar var herşey kelebeklenmiş 3 tane açık hepsi de yarım yarım mercimek var nohut var ne olduğu belli olmayan dikilir ekilir diye ayrılmış onlarca tuhaf meyve sebze çekirdeği var. Huni ile yağ boşaltılmış huni yıkanmamış o yağ bütün tozu pisliği çekmiş. Rendenin üzerinde Nuh nebiden kalma gıda artıkları kurumuş taşlaşmış. Kavanozların üzeri hiç silinmemiş yağ ve toz içinde 🤷‍♀️ Çıldıracagım sanırım bundan sonra ben de yiyeneyeceğim bugune kadar evinde çok mutfağa girmişliğim yoktu çok titiz olmadığını biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum bugune kadar burdan yemişiz.

Senin konuyu okuyunca ay acaba benimki napıyor dedim. Bundan sonra o tuvalete girince ben kapıda nöbetteyim el yıkamadan çıkamayacak

Benimde kayınvalide bir tuvalate giriyor, çıkıyor. Tuvalet en yarım saat iptal. Kimse giremiyor o tuvalete. Aynı şekilde KP de öyle. Ama bizimkiler temizliyor. KV tuvaleti temizlemeden çıksa ortalığı ayağa kaldırırım.

Back
X