• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın pisliği :(

Ahhh ahhh eflatun899 eflatun899 gel sarılıp ağlaşalım 😕 kv yazlığından bildiriyorum 3 gündür herşeyi yıkamaktan helak oldum. Yahu sktsi 2018 olan gıdalar var herşey kelebeklenmiş 3 tane açık hepsi de yarım yarım mercimek var nohut var ne olduğu belli olmayan dikilir ekilir diye ayrılmış onlarca tuhaf meyve sebze çekirdeği var. Huni ile yağ boşaltılmış huni yıkanmamış o yağ bütün tozu pisliği çekmiş. Rendenin üzerinde Nuh nebiden kalma gıda artıkları kurumuş taşlaşmış. Kavanozların üzeri hiç silinmemiş yağ ve toz içinde 🤷‍♀️ Çıldıracagım sanırım bundan sonra ben de yiyeneyeceğim bugune kadar evinde çok mutfağa girmişliğim yoktu çok titiz olmadığını biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum bugune kadar burdan yemişiz.

Senin konuyu okuyunca ay acaba benimki napıyor dedim. Bundan sonra o tuvalete girince ben kapıda nöbetteyim el yıkamadan çıkamayacak
okurken midem bulandı bir de üstüne tuvalet mevzusunu hayal edemiyorum 🙄

Benimkinin mutfak tezgahında çamaşır suyu durur yalnız tezgahı onunla siler gören de titiz sanır😂ama daha sifon çekmeyi yeni öğrendi 60 yaşından sonra.Bir de elini yıkamayı öğrense🤢
Göz boyuyor😂😂 benim kv daha g.tunu yıkamayı bilmiyor yad yapmıyor girdiği gibi hemen geri çıkıyor iç çamaşırı da giymez tayti hep b. Klu yeminle midem kalktı yine 🤢🤮

ben de yıkıyorum

sadece söylemek istediğim herkes tek kir sanki tuvalette gibi davranıyor

mesela bir başka yorum viledanın paspasını lavaboda yıkamış

yani ayak basılan yer kirli

evet genel kullanımda ben de viledanın paspasını lavaboda yıkamam ama bu neden büyük bir pislik örneği

yani mutfak lavabosu da olsa bir şey yıkayacaksam ya altına kap koyuyorum ya da sadece elimde tutup yıkıyorum

mutfak lavabosunda kirli bir şey yıkanmış olması lavaboyu neden kirli yapar, en fazla lavaboyu da yıkarsın sonra olur biter

lavabo her zaman belirli bir oranda kirlidir içi ellenilmez, içine bir şey koyulmaz

mesela ben lavabonun içerisine sebze meyve kabuğu konulduğunu bakıcıda gördüm

ona kalsa o da çok temizdir, sulu süpürge tuvalete nasıl dökülsün ya ekmek kırıntısı varsa modundadır vs

Şimdi ben şunu anlamadım. Siz tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra suyu açıp öylece duruyor musunuz? Biz gayet elimizle yıkıyoruz. Sadece suyun akmasıyla temizlendiğinizi düşünüyor musunuz gerçekten hele ki büyük abdestten sonra 🤢

Çok açıkça soracağım

Elinizi nereden sokuyorsunuz

Klozette popo su basıncı ile yıkansın diye yapılmış

Ha ben öyle taharet vs almam ama alanlar cidden alaturka tuvalet gibi elleri ile yıkıyorsa oturur pozisyonda su da akarken eli nereden sokuyorlar

Neyse bu yabancı ülkelerdeki taharet alan aşçının eli temiz mi tartışmasına gider, beni tanımıyorsunuz ama çevrenizde benim gibi poposunu ellemeyenler de olabilir
Bence siz artık bı şey anlatmayın 😷

Yahu taharet musluğuyla el dokunmadan temizlik yapmak da nedir zaten. O suyu tazyikli açtığında klozetin ickndeki pislik orana burana sıçrıyor. Bu arada ben elimi arkadan sokabiliyorum, kilolu olunmadığı müddetçe mümkün tabi ki, neden olmasın? :))
Yani dimi yeter ki iste sokacak bir yer bulunur.

"bizim bi kamuran teyze vardı ellerini tuvaletten sonra hiç yıkmazdı,geçen gün b.ktan mikrop kapmış şimdi hastaneden yatıyormuş" deyin eeeeeylesine yani kafasına bunları sokun ki ne kadar önemli el yıkamak anlasın belki etkilenir

Merhaba kızlar.3 yıllık evliyim.Evlenmeden önce ailenin içinde girmeden birçok şeyi fark etmiyorsunuz tabiki.Ben de önce evliliğimizin ilk yılında kayınvalidemler yatılı misafirliğe geldiğinde anladım.Tuvalete girince sifonu çekmiyor.Başlarda bana öyle geldi herhalde sandım birkaç sefer takip ettim yok.Bir kere kapıdan tam çıkarken anne sifon çalişmıyor mu ? bozuksa tamir ettirelim dedim ben öyle deyince döndü çekti.Bir sonraki sefer yine yok.
Elimi yüzüme aldım artık kızını bir kenara çekip anlattım o da annesi ile yalnızken niye çekmiyorsun diye çıkıştı.Aradan 2 yıl geçti pandemi nedeniye görüşemedik bu sefer biz kayınvalidemlere yatılı geldik.Baktım artık sifonu çekiyor ama bu sefer de elini yıkamadan çıkıyor.İğreniyorum delireceğim elinden hiçbir şey yiyesim gelmiyor.Eşime söylesem annesine laf söyletmez bana kızar daha çok.Kızına da sifonu söyledim zaten bir daha söyleyemem ne yapacağım😓
Kalmaya yada yemeğe gitmeyin. Geldiğinde yapacak bir şey yok maalesef.

En güzeli tabak tabak kendiniz yemek götürün.
Börekler, dolmalar, pilav vs
Sonra onlarla doyun, aç kalmayın oralarda. 😔

Sofra yemeklerinden yemek zorunda kalırsanız sıcak yemeklere yönelin, garibim patates bari kızarırken kendi kendine hijyeni sağlasın. Salatayı kısırı unutun, tarladan kendiniz söküp toprağıyla yıkamadan yeseniz daha iyi. Meyveyi unutun, tatlılara gidin, onlar fırında pişiyor en azından ve el değmesi daha az. Pastane baklavası gelirse fırsatı kaçırmayın.

Yemekten önce ellerinizi yıkayın ki tokalaşmada elinize bulaşan pislik ağzınıza gelmesin.

Öyle bir annenin yetiştirdiği çocuk da farklı olmuyor tabi evlendiğimiz ilk yıllar eşim de öyleydi bunun mücadelesini çok verdim arkasından sifooon diye bağırıyordum elini sabunla yıkadın mı falan söyleye söyleye 3 yıl oldu artık öğrendi çok şükür ama annesi 60 küsür yaşında bazen mağarada mı yaşadıklarını düşünüyorum.Tuvalet tabiki tek sorun değil yerleri sildiği vileda paspasını mutfak lavabosuna bastı şok oldum yıkadağı çamaşırları kuruması için balkon demirlerine koltukların üstüne atıyor vs.hadi onları geçtim en iğrenci tuvalet şu an 😓
Biz tanışmak için gittiğimizde de babam lavaboya girmişti. sabun yokmuş. sonra rica etmişti. evde el yıkamak için sabun yokmuş. bulaşık sıvısından vermişlerdi adamcağız şaşırmıştı :)

Biz tanışmak için gittiğimizde de babam lavaboya girmişti. sabun yokmuş. sonra rica etmişti. evde el yıkamak için sabun yokmuş. bulaşık sıvısından vermişlerdi adamcağız şaşırmıştı :)
öyle bir aileye gelin gitmek..baştan belli etmişler aslında kendilerini hadi biz anlamadık😂şu anki durum nasıl peki 🙄

Back
X