Kaynanamın sesini duymaya dayanamıyorum

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.224
2.940
723
Bu duygudan nefret ediyorum ama biraz önce konuştuk kayınvalidemle ve ben sesini duymaya bile dayanamıyorum artık. Söyledikleri şeyler ve en önemlisi eşimin her yaptıklarına sesini çıkarmayıp, bir de ben onla paylaştığımda hep onların haklı ve iyi niyetli olmalarından çok yoruldum. Bu durumda herşeyi yanlış anlayan salak ve kötü niyetli kişi ben oluyorum galiba .Ve eşimle tartışmaktan yoruldum. Daha birgün önce çok şiddetli kavga etmemize rağmen şimdi geçmiş karşıma hiçbirşey olmamış gibi telefon edip ,laylamlom yapmasına ve telefonu bana vermesine deli oluyorum. Sesini bile duyduğumda sanki herşeyi yeniden yaşıyorum. Bu duygudan nasıl kurtulacağım:çok üzgünüm:

bende aynen senın durumundayım 2 senelık evlıyım esımle nısanlılıgımızdan berı tek kavga konumuz annesı hala devam edıyor degısen bısey yok ama eskıden baskı yapardı konus dıye sımdı vazgectı azda olsa kurtuldum darısı basına.

biraz uzak durmaya calis.
agzinla kus tutsanda erkege annesinin hatalarini kabul ettiremazsin.
bu yuzden esinle arani bozma.
allah yardimcin olsun.
zor durum.

ben de aynı hisleri paylaşıyorum. bu sebeple eşimle sürekli tartışıyoruz. seslerini duymak bile beni sinir ediyor. işin bu noktaya gelmesine üzülüyorum; ama bu hale gelmesinde bile onları suçluyorum.

bu duygudan ben kurtulamadım yıllardır. onların düşüncesizliklerini gördükçe de kurtulmam zor gibi. umarım sen kurtulabilirsin.

canım çok yakınım senin durumunda ve eşiyle konustu doktor eşliğinde artık eşide baskı yapmıyor haklısın bazı seyler yara olur unutulmaz git bir psikologa rahatlarsın o zaten eşinide çağırır

eşine ailesi hakkında laf söylemyeceksin...

gerçekleri o görmeli...

ne zaman görecek dersen bende bilemiyorum, ama o görmeli, sen söyledikçe o yanlış anlar... kötü olan sen olursun...

telefonda konuş, seviyeli ol, eşine şu imajı ver" sen istediğin için konuştum bitanem, sana olan saygımdan" ...

zamanla bakacak ve görecekki, aslında haklı olan sensin...

ama senin söylemenle onların haksızlığını anlamaz emin ol... birde sen fesat olursun üstüne..

şuan nasıl ağlıyorum bi bilsen..sinirimden...1 ay önce kaynanam ve görümcemle birdaha yüzyüze bakamayacak dercede ilk ve son defa kavga etmemize rağmen biraz önce annemi aramışlar.ve eşimle bi süredir görüşemediklerini söylemişler.beni şikayet eder gibi.annemde kısa kısa kestirip atmış.eşimle görüşmediklerinden haberim bile yoktu üstelik eşim bana görüşürsem görüşürüm karışamazsın diyodu ama görüşmüyomuş demek.oda kırılmış bana yaptıklarına söylediklerine demekki.bunlar yine ne yapmaya çalışıyor ya yeter artık yeter bıktım usandım[/QUOTE]

ağlama canım ya anlamıyorum şu insanları nasıl böyle davranabiliyolar,resmen çocuklarının mutluluğuyla oynuyorlar yazık ya

Senin birde telefon olayın vardı demi onu hatırladım demin ..
Ne anlar bu insanlar karı kocayı birbirlerine düşürüyorlar..
Eşinle ciddi olarak konuş bence yoksa çok sorun çıkarırlar başına ...

Biz ayrı şehirlerde oturuyoruz. Ayrı olmamıza rağmen sıkıntı çok. Biz onların yanına ,onlar bizim yanımıza toplasanız 4 kere gelmişizdir, ama her biraraya geldiğimizde ayrı bir laf. Ve bütün bunlar eşime söyleniyor, konunun muhatabı benim, mesela benim çalışıp çalışmamam, ama konunun içinde ben yokum, ben duyuyorum sadece. Eşimde cevap vermiyor, annesiymiş, iyi niyetle söylemişmiş. Peki beni anlıyormusun diyorum, bana da savuna savuna hak veriyor kendi çapında. Kendi kulağıyla duyduğu halde,kendisine söylendiği halde herşey yine onlar haklı. Ya madem saygısızlık etmiyorsun ( ki bana göre bu da yanlış demek saygısızlık değil) bari beni anla.

Evlendiğimiz ilk günden beri ,kayınvalidem evlendiğimizin ertesi günü arayıp sorardı, ne yapıyorsunuz diye (acaba yeni evli insanlar ne yapabilirse). Hadi merak ediyor arıyor dedim ama bu artık zamanla niye aramıyorsunuza döndü. Ya bütün gün ben onları aramak zorundamıyım. Hergün arayıp rapor vermem mi gerekiyor. Aramasan , her aradığında oğlumuz gelinimzde bizi aramıyor.

Daha önce okuyanlar olmuştur abuk subuk telefon şakaları. Bunlarda iyi niyetle.

Ben yokken eşime çalışmayı düşünmüyor mu, okumuş, boşuna mı okumuş,demeler. Madem o kadar iyi niyetlisin gel bana söyle. Ama benim yüzüme gelincede ,eşim için bakamayacaksa evlenmeseymiş, kızım harcamanı sıkma diyor. Sanki bize bir faydaları varmış gibi, herşeymiz borç.

İlerde kısmetse benim ailemin yanına ist. taşınacağız. Yok niye ist muş, sizinle tartışırım ,demeler. Bu konuşmalarda ben yokken oluyor. Bunlar da iyi niyetle söyleniyor.

En son 3 günlüğüne ist gittik. Eşimin dayısıda ist da. Her gittiğimizde de mutlaka gideriz. Bu sefer 3 gün diye gidemedik. Yok niye gitmemişiz, eşime baskı yapıyor, yine ben yokum ortada.

Biz nikahla evlendik, her görüştüğümüzde çok acele olmuş ,düğün olmamış, şöyle bir oynayamamış. Kayınpederim senden Allah razı olsun birçok konuda olduğu gibi, iyi ki nikah yapmışız, curcuna olmadı diyor. Eşimde ,bende istemedik düğün. Durup durup bunu söylüyor. Kadın kendini düşünüyor, bizi düşünmüş oluyor.

Evlendiğimizin ilk günü nikah onların olduğu şehirde olduğu için biz bir gece otelde kaldık. Bana önce ballandıra ,ballandıra bak sizi otele göndereyim, rahat edersiniz, ben başta istemedim, evime gelmek istedim hemen, yok illa otele gidin dinlenin. Ben de sandım bizi kendileri otele gönderecekler. Otel parasını da yıktılar üstümüze. Biz gittik, biz ödedik, o bizi düşündü.

Susuyordum, cevap vermiyordum hiçbirşeye şimdiye kadar adımı sessiz geline çıkardı. Ama onun gibi olmaya başladım yavaş yavaş.

Bunun gibi büssürü abuk subuk şey.

Son düzenleme:
bence bu topiğin adı kaynananın sesini bile duymaya tahammül edemeyenler olmalıydı.bende dahil yazanlar seslerini bile duymak istemiyor.bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım.hep haksız olan kötü olan ben;iyi niyetli olan onlar oldu.kv. bigelip gittiler huzurumuzu kaçırdılar.yaklaşık 1 ay oluyor.sürekli tartışma kavga huzur bırakmadılar.işin kötü tarafı kendi adıma iyice eşimdende soğudum.beyfendilerin ailesine kötü söz söylemeyeceksin sen daha kötü olursun.ama kendileri istedikleri gibi konuşur biz konuşamayız.ne diyeyim hepsini Allah'a havale ediyorum ben.

canım beni yanlış anlama ama inan bu saydıkların çok da sorun edilecek konular değil
zaten onlardan uzaktasın ve az görüşüyorsunuz.boşver canım yaa bunlar için moralini bozduğuna değmez
eşinin ailesiyle iç içe yaşayan çok daha vahim durumda olanlar var onları düşün ve şükret bence
birde arkadaşın biri eşine ailesini kötüleme bırak kendi görsün demiş.bu da çok doğru bir tespit
erkekler maalesef direkt savunmaya geçiyolar ve eşlerini kötü biliyolar genelde
biraz zaman ver eşine sabırlı ol er yada geç erkeklerde eğriyi doğruyu anlıyolar

şimdi ne kadar şükür etsem az gelir herhalde boshayallersmile
benim eşim aramadığı günler ben arar konuşurum dertleşirim saatlerce en son tel konuşmamız 45 dk idi
ne zaman eşimin yaptıklarından bahsetsem hep benim yanımdadır sagolsun bana olsun kızım dert etme evlilik karşlıklı hoşgörüdür derr ama eşimle konuştuğu zaman ona kızarr sölenirr hihoyyyt
sağolsun allah uzun ömür versin sabır ve edep timsali kadındır
eltilerim olmasa onunla aynı şehirde yaşamayı çok isterdimm :1rolleyes:

soğuk davran suratını as bilsin artık ona tahamülün olmadığı

kesinlikle onunla bir ortamdada bulunma tek başınada evine gitme maden sana huzur vermiyor ,nerede huzur buluyorsan orada ol ,canım
kaydirigubbakcemile

Eşinize kayınvalidenizi şikayet etmeyin olumsuz yönleri için.

Bırakın kendi görsün yada görmesine olanak hazırlayın.

canım ya bende eskiden uğraşmak istemiyodum tartışmaya girmiyodum hiç ama noldu madalyamı taktılar..yooo..anladımki meydanı boş buluyolar..sende yapacağını yap esirgeme lafını ver cevabını (tabi o an aklına gelirse benim nedense hep sonra gelir aklıma.keşke şöyle deseydim derim ama geçmiş olsun tabi)eskiden sadece eşimle konuşur anlatmaya çalışırdım ve evet dediğin gibi kötü olan ben olurdum.onlar iyiliğimiz için uğraşan olurdu..ne güzelde maske yapıyolar bunu iyiliğimizmiş...en iyi iyiylik bizden uzak olmanız..
canım erkekler anlamıyo yada takmıyolar boşuna dırdırcı konumuna düşmicen..sabret..böyle zor anlarda en sevdiklerimizden çok şey bekliyoruz göremeyincede hayal kırıklığına uğruyoruz..kaynanm 1.5 ay önce bize geldi bizi birbirimize düşürdü gitti..nefret ediyorum ondan..burdan giderken gayet iyiydi,görümceme gitti, neyi nasıl anlattıysa artıkk..gittiğinin ertesi günü biz eşimle konuşurken arkadan biri eşime annenle ablan arıyo dediler başka telefondann..eşimle gayet güzel neşeli konuşuyorduk o sırada bişey yoktu..eşim kapat ben seni 5 dk sonra ararım dedi bi bakim ne diyolar dedi gitti..10 dk sonra beni bir aradıkiii...ooofff....ooooffff
neler sayıyo..kavga ettik telde.bak diyorum ya 10 dk önce bişey yoktu,belli işte bişey dediler..söylemiyodaa..bende açtım telefonu kaynanmla görümceme ağzıma geleni söyledimm.yuvamı yıkıyonuz mutlumusun başın göğe erdimi dedim.ben naptım sen kendine yapıyon diyo bana hala görümcem..gözüm dönmüş öfkeden..koptu bu vesileyle bağlar.iyi oldu kurtuldum.konuşmak görüşmek zorunda kalmıcam artık..öyle ağır şeyler söylediki telefonda bidaha evime adım atamaz artık..oohhh..

ne yazıkkı evlenirken sadece eşlerımızle değil bütün sülalesiyle evlendik..
yada ben öyle yaptım..
kayınvalıde olacağımı bıldiğimden mı yoksa ona alıştığımdan mı bılmem es gecıyorum patavatsızlıkları yanlısları...
sözlerı batmıyomu batıyo ama kaıleye almıyorum heralde ne bılıyım..
sizde deneyın işe yarıyo ..
artı sevmesek bile saygı göstermek zorundayız sonuçta eşinin annesi atsan atamazsın satsan satamazsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…