Kaynanamın Sürekli Beni Kurban Bayramına Çağırtması

turuncupipet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
657
497
103
36
Arkadaşlar doğu görevindeyiz şu an memlekete mesafemiz arabayla 15 saat. Bundan iki üç hafta önce izinden geldik. Memleketteyken eşimle ayrılma derecesine geldik kaynanam ve kayınbabam yüzünden. Kayınbabam ben ailemin yanına gittiğim için benimle tartışıp bu iş çoktan bitti ama oğlumun hatırına bir şey demiyorum demişti. O dediğini asla unutamıyorum. Afedersiniz sanki orsblk yapmışımda beni affetmişler gibi davrandılar. Eşimle tartıştık ve annemlere gittim olay bundan ibaret ve asla ne kaynanama ne kayınbabama bir saygısızlık etmedim şimdiye kadar.

Şimdide rica minnet oğluna karın gelsin diyip duruyor. Kurbanımız onlarla birlikte bana kalsa biz burda kesip taze taze yiyelim ama onlar müsade eder mi biricik oğullarıda onlarla kessin ki fazla para ödemesinler. Ben şimdi kaynanamı arayıp gelmeyeceğimi söylesem bana bir şey dese kavga edicez belki eşimle aram bozulcak daha yeni 2 gündür konuşuyoruz doğru düzgün. Bayramın 3. günü de bir arkadaş bu tarafa gelicek o getiricekti ama kaynanam resmen inada bindirmiş. O kadar şeyden sonra yemin ediyorum içim almıyor .

Sizce nasıl bir tavır takınayım kaynanama ne demeliyim.

gelmenizi istemeleri de sizin gül yüzünüze (!) hasret kalmalarından değil ha
eşe dosta karşı dostlar alışverişte görsün , bak işte gelini gelmedi olmasın diye
eşinizle konuşun gitmek istemediğinizi söyleyin kaynanayı gelmeyeceğim diye aramaya gerek yok
haklısınız tabi bi de yardım edicek birini arıyorlar kendilerine

haklısınız tabi bi de yardım edicek birini arıyorlar kendilerine
gelinden yardım bekleyen insan geline iyi davranır o zaman
15 saatlik yolu kaynanayla et doğramaya mı gideceksiniz ?
eşiniz yapsın yardımı sonuçta kurban kesildikten sonra işleri kalmıyor
ben olsam gitmem kesinlikle eşinizle konusun ikna edin gelmemek için kadınla muhatap olmaya gerek yok
sizin aileniz de mi orada ? aslında bir seçenek de şu var eğer kendi aileniz de oradaysa gidin ama suratlarına bakmayın ve tabi ki kendi aileniz ile de bayramlaşmaya gidin etlere de yardım etmeyin rahatsızım yapamam deyin eşiniz yapsın

Hiç arayıp gelmiyorum falan demeyin sonuçta o sizi arayıp cagirmamis esinize söylemiş siz de eşinizle haber gönderin yol çok uzun daha yeni geldik zaten gerek yok deyin. Bu arada eşiniz gidecek herhalde
Hayır eşim gitmicek zaten o gitse giderdim. Ayrıca izindeyken kadın tatile birlikte gideriz anca beraber kanca beraber demişti bir yere gidememiştik. Bizde bu taraflarda bir yerlere gidelim dedik kkurbanda

Siz niye arayıp gelmiyorum düyesiniz ki

O sizi aramamış zaten eşin gidecekse gider senin gitmediğini de görürler
Nasıl olsa akşam arayıp oğluyla konuşurken karına ver der orada söyler akşam kayınbabam da işten geliyor şimdi o adam varken ben gelmem derim o ters bir şey söyler diye kaynanamı önceden arayım diye düşündüm

Hayır eşim gitmicek zaten o gitse giderdim. Ayrıca izindeyken kadın tatile birlikte gideriz anca beraber kanca beraber demişti bir yere gidememiştik. Bizde bu taraflarda bir yerlere gidelim dedik kkurbanda

Ana eşin gitmiyor tek senimi çağırıyor ee yuh !

Amaç belli o halde

:halay:eşiniz gitmeyecek ve sizden 15 saatlik yolu kendisine yardım etmeniz için mi sizi oraya çağırıyor :işsiz:
tövbeler olsun gitmem :63: hele hele eşim gitmiyor hiiiiç gitmem
geri zekalıya bak sen :63:

gelinden yardım bekleyen insan geline iyi davranır o zaman
15 saatlik yolu kaynanayla et doğramaya mı gideceksiniz ?
eşiniz yapsın yardımı sonuçta kurban kesildikten sonra işleri kalmıyor
ben olsam gitmem kesinlikle eşinizle konusun ikna edin gelmemek için kadınla muhatap olmaya gerek yok
sizin aileniz de mi orada ? aslında bir seçenek de şu var eğer kendi aileniz de oradaysa gidin ama suratlarına bakmayın ve tabi ki kendi aileniz ile de bayramlaşmaya gidin etlere de yardım etmeyin rahatsızım yapamam deyin eşiniz yapsın
Eşim gelmicek. Hastayım desem oğlunu doldurur:) Ailem de orda ama benim gideceğim zaman bayramın 2. günü o da annem herşeyini halletmiş oluyor yani

Eşim gelmicek. Hastayım desem oğlunu doldurur:) Ailem de orda ama benim gideceğim zaman bayramın 2. günü o da annem herşeyini halletmiş oluyor yani
istediği gibi doldursun
o adam sizi döver ayol eşiniz de gitmeyecekmiş hem yalnız gidilir mi ?
gelinle kavga eden kayınpederden adam olmaz

kurban parasını oğullarınamı ödetiyolar, o zaman kurbanmı kesmiş oluyolar. zaten oraya gitme niyetiniz yoksa kurbanı niye orda ayarlayıp 3. günü birinin getirmesini bekliyosunuz, olduğunuz yerde niye kesmiyosunz. onudamı öyle emrediyolar
eşim burda kesicez de se onlar bir şey demezki sürekli öyle yapmışlar gelenek gibi bir şey olmuş artık. Eşim ayrı kesicez de se onlar alınır zaten:) Dana ya giriyorlar eşime 2.000 düşüyor . Koyun alsak burda 800 e alırız. Yani eşim olmasa fazladan 2000 öderler.

istediği gibi doldursun
o adam sizi döver ayol eşiniz de gitmeyecekmiş hem yalnız gidilir mi ?
gelinle kavga eden kayınpederden adam olmaz
evet yani o kadar zoruma gitti ki ağlamamak için zor tuttum kendimi. Kaynanam daa gelmiş diyor ki bir şey olmaz o da senin baban. Benim kendi babam bana asla böyle davrnmaz dedim.

of bu nwe ya
mubarek bayrami bile burnundan getirmisler
adam sana neler demis hala gideyim mi diyosun
esin bu olaylarin neresinde?sen bu kadar sorun yasarken çekirdek mi citleyip izliyo sizi?

Back
X