Kaynanamın Sürekli Beni Kurban Bayramına Çağırtması

Nasıl olsa akşam arayıp oğluyla konuşurken karına ver der orada söyler akşam kayınbabam da işten geliyor şimdi o adam varken ben gelmem derim o ters bir şey söyler diye kaynanamı önceden arayım diye düşündüm
Hiçkimseyi aramayın, laf size gelene kadar da ağzınızı açmayın. Eşine söylemişler eşinde gelemeyeceğini kendisi söylesin sizene. Kv arar direkt sana söylerse fikrini söyle yoksa hiçç bişey deme.

Tam anlayamadim. Memleketteyken mi esinizle tartışıp ailenizin evine gittiniz? Yani kv kp evindeyken mi? Eger oyleyse bence haklılar. Zaten bayramin 3.gunu donecekmissiniz, bayramda kırgınlık olmasin, gidin 2 günlük büyüklük sizde kalır.
Gitmeyi illa ki içim almıyor diyorsanız da, esinizi ikna edin, tartismadan yeni çıktık bir kac gun tatil yapıp kendimize gelelim dersiniz

Hayır eşim gitmicek zaten o gitse giderdim. Ayrıca izindeyken kadın tatile birlikte gideriz anca beraber kanca beraber demişti bir yere gidememiştik. Bizde bu taraflarda bir yerlere gidelim dedik kkurbanda
Eşinin olmadığı yerde işin olmaz ben olsam gitmezdim rahat edemem tek başıma onların arasında kocanada söylemelisin bunları

Bir yetişkin erkeğin babasından ödü kopmasi olayından nefret ediyorum çocuk değiller ki artık harçlık da almıyorlar herkes erkek olmus evini kurmuş ödü kopmak ne ya. Saygı tamam olmalı, benim babam Yok mesela olsa çooook saygılı olurdum keşke.. ama ödü kopmak??
Hayır

gitmeyin, eşinizden haber yollayın, yeni geldik daha gitmek istemiyorum deyin. kendilerine kurbanda yardımcı arıyorlar belli ki

Arkadaşlar doğu görevindeyiz şu an memlekete mesafemiz arabayla 15 saat. Bundan iki üç hafta önce izinden geldik. Memleketteyken eşimle ayrılma derecesine geldik kaynanam ve kayınbabam yüzünden. Kayınbabam ben ailemin yanına gittiğim için benimle tartışıp bu iş çoktan bitti ama oğlumun hatırına bir şey demiyorum demişti. O dediğini asla unutamıyorum. Afedersiniz sanki orsblk yapmışımda beni affetmişler gibi davrandılar. Eşimle tartıştık ve annemlere gittim olay bundan ibaret ve asla ne kaynanama ne kayınbabama bir saygısızlık etmedim şimdiye kadar.

Şimdide rica minnet oğluna karın gelsin diyip duruyor. Kurbanımız onlarla birlikte bana kalsa biz burda kesip taze taze yiyelim ama onlar müsade eder mi biricik oğullarıda onlarla kessin ki fazla para ödemesinler. Ben şimdi kaynanamı arayıp gelmeyeceğimi söylesem bana bir şey dese kavga edicez belki eşimle aram bozulcak daha yeni 2 gündür konuşuyoruz doğru düzgün. Bayramın 3. günü de bir arkadaş bu tarafa gelicek o getiricekti ama kaynanam resmen inada bindirmiş. O kadar şeyden sonra yemin ediyorum içim almıyor .

Sizce nasıl bir tavır takınayım kaynanama ne demeliyim.

Bayramları büyüklerle geçirmek en doğrusu ne kadar daha hayatta olacaklar belli değil siz iyi niyetli davranın uzun vadede kazanan siz olursunuz

Ya bu bayramların aileleri birleştirdiğini mutluluk saadet dolu olduğunu kim söylediyse halt etmiş! Her bayram sıkıntı bu ülkede bu işler gittin gitmedin gelmedin bilmem ne . Bi rahat versinler ya. Gitme konu sahibi eşin yoksa ne işin var

Bence kesinlikle gitme sana o şekilde davranmalarına hakları yok keainlikle aramada gitmede herkez haddini bilmeyi öğrenmeli gelin almışlar köle degil gel git die yönlendiremezler. Ay çok sinirlendim

Back
X