• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın tavrı

Benim eşimin ailesinin de durumları iyi ama aşırı cimriler. Bir ara biz de çok acil şekilde borçlanmıştık kaynanam bilezik vermişti.

Verirken de eşime çok zoruma gitti bileziğimi istemen demişti şok olmuştuk.hala unutamıyorum ben. O zor anımız da yüzümüze karşı böyle söylediği için geri ödemeyi hiç istemiyorum (ödeyeceğiz tabi orası ayrı da )

Bir annenin evladından daha önemli bir şey olmamalı. Konu sahibine hak veriyorum
Al bir tane daha, peki ya siz çalışıyor musunuz hanımefendi?

Herkes konuyu ne kadar değişik yerlere çekmiş eminim aynı şey başınıza gelse sizde güler yüzle normal karsilamazsiniz, insan bu hayatta ne kazaniyorsa en çok çocuğunun geleceği için yapıyor zaten vermek zorunda deil evet hatta zaten biz de istemedik ama yani insan çocuğuna vermeyecekte o paralar ne için zaten toplanıyor Turkiyede genel manada insanlar hep yatırımları en çok evladı için yapıyor bende öyle yaparım yani, konuyu zaten oğluyla sesli şekilde konuşuyor bende duyuyorum o şekilde haberim var. Şuan elimizde onu yapacak birikim yok sonuçta biz bu parayı elin adamından deil yani ailesi en yakını verdi dışarıdaki bir insan yapsa bu kadar tuhaf gelmez ama bir anne yapınca tuhaf geliyor benim annemin de tek ogluydu ve herseyi yaptılar birde ayriyeten borca bilr girdiler yinede istemediler hiç bir şekilde hatta verselerde almazdı toplayın paranızı çoluk çocuk vs zaten para yetmez diye düşünen bir aileye sahibim belki de ondan tuhaf geliyordur bana , çok büyük bir olaymış gibi niye tepkiler verdiniz anlamadim ben fedakar aileye alıştım sizi bilemem hatta duyduktan sonra ben eşime dedim bir an önce yap dedim sürekli bu konuyla karşılaşmak istemiyorum dedim hatta aklımdan borc alıp vermek bile geçti bu ara zaten hamilelikten dolayı daha fazla duygusal ve alinganim yorumlarınızı da lütfen ona göre yaparsanız sevinirim.
Sizin aileniz oğluna yağdırırken size kuruş koklatmıyor siz evlat değil misiniz? Fedakar bir aileye sahipsiniz ama aileniz sizi evlattan saymıyor ne kadar acınası bir durum.. ama siz bu durumu matah bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz bu daha da acı

Benim eşimin ailesinin de durumları iyi ama aşırı cimriler. Bir ara biz de çok acil şekilde borçlanmıştık kaynanam bilezik vermişti.

Verirken de eşime çok zoruma gitti bileziğimi istemen demişti şok olmuştuk.hala unutamıyorum ben. O zor anımız da yüzümüze karşı böyle söylediği için geri ödemeyi hiç istemiyorum (ödeyeceğiz tabi orası ayrı da )

Bir annenin evladından daha önemli bir şey olmamalı. Konu sahibine hak veriyorum
sizin aileniz ne kadar destek oldu? parayı hibe mi etti?

Siz bu olayın neresindesiniz tam olarak ? Anne oğul arasındaki bir mesele. Oğluna isterse al kefen param bile senin olsun der verir isterse bir çöp vermez.

Benim düğünümden kısa bir süre önce babam ev almıştı. Yıllarca aile apartmanında dedemin evinde oturduk. Ordan ayrıldığımız için de biraz kırgınlardı. Ödemeler biraz sıkıştırınca babam biraz destek beklemiş sanırım kendilerine değil ama bize biraz sitem etti dedem hakkında. Babam hiç arayıp sormadı borç durumumuzu diye. Annem babama bir tepki gösterdi adamın sağlığında malına ortak mısın kaç yıldır evlerinde oturduk Allah razı olsun, Allah herkesin kendine versin kendimiz hallederiz dedi. Böyle bir anneyle büyüdüğüm için eş ailesinin muhasebesini tutanları hiç bir zaman anlayamıyorum.

Kendi ailesi öyle dememiş ama, oğullarının her şeyini yapmışlar. Kızlarına sen bizim evladımızsın senden daha önemli bir şey olmamalı demeyi bırak, ev için yardım bile etmemişler. Onlar için de evlat değil mi konuyu açan? Kendi ailem erkek çocuklarına yapsın, ev alırken bile bana yardım etmesin ama kocamın annesi kolundaki bileziği verip geri istemesin. Kadın geçen sene verdiğimiz 400 bini ödeyin de demiyor sadece bileziğini geri istiyor. Belki manevi yönden değerli ,belki hatırası var. O 400 bin şimdi milyon oldu. Eşim tek çocuk demiyor tek erkek diyor, nerede kızların hakkı? Onlar önemli değil mi?

ister ,

bu devirde çocuğu da olsa kimse kimseye karşılıksız yardım yapmıyor

"Anne"sıfatı altında kadınlara ömür boyu kaldırılması çok zor sorumluluklar veriliyor, şahsi malı hakkında bile vereceksin tabi, evladına vermeyeceksen neden yaptın?, alttan alta sen ne biçim annesin imaları. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun, görüyorum ki zor çok zor.

Kadinin kolundaki bi tane bilezigide istetmeden verin. Yardimlarini etmisler zaten.
Elinizin bolaldigjni gördükü istiyor geri.

Alırken borç diye almışsınız, biz geri ödemek istemiyoruz, 10 yıl sonra bile ödeyebiliriz dememişsiniz. Şimdi kadın isteyince ayyyy soğudum. Ne alaka memleket

Elimizde hiç birsey yok sayılır yavaş yavaş toparlanıp birikim yapıyoruz ihtiyacı olmadığı halde istemesinden artık ondan soğumaya başladım. Yorumlarınızı bekliyorum benmi çok abartıyorum haklimiyim
elinizde hiç bişey yok ama yavaş yavaş birikime başlamışsınız. Kendinize birikim yapmak yerine kayınvalidenizden aldığınız bileziği yapıp kendisini verin.

insan bu hayatta ne kazaniyorsa en çok çocuğunun geleceği için yapıyor zaten vermek zorunda deil evet hatta zaten biz de istemedik ama yani insan çocuğuna vermeyecekte o paralar ne için zaten toplanıyor Turkiyede genel manada insanlar hep yatırımları en çok evladı için yapıyor bende öyle yaparım yani

biz bu parayı elin adamından deil yani ailesi en yakını verdi dışarıdaki bir insan yapsa bu kadar tuhaf gelmez ama bir anne yapınca tuhaf geliyor

Düşünceleriniz anne evlat açısından baktığınızda güzel fakat kadın size bileziğimi hibe ediyorum dememiş borc olarak vermiş. Bu kadın hayatta belki hevesi var takmak istiyor tamam insanlar çocuklarının gelecegi için birikim yapıyor ama evlendirmiş barklandırmış çocugunu hala onun gelecegini düşünmek zorunda degil. Biraz fazla yanlı düşünceniz.
Kadına belki daha bileziğin gramını toparlayamadık tamamlayınca vericez deseniz konu kapancak. İsteyebilir karşılıklı konuşulabilecek bir durum

Benim babam ve esimin babasi birlesip bir firmayla anlastilar evimiz icin yakin temel atilacak bunu ögrendiğimde çok kötü hissetmistim kendimi cünkü kv ile görüsmüyorum her ne kadar kayinpederimle aram iyi olsa da cok ısrar ettiler gönül koydular geri cevirmeyelim diye kabul etmek zorunda kaldik bizde de var iyi kötü araba vs sattık parayi cikardik denkledik o hissin altinda eziliyorum 2 ay sonra ise baslayacağım evi bitirdikten sonra önce esimin ailesinin yardimini ama altin ama nakit gram gram ödemeyi düsünüyoruz.Anne olmak zor buyutuyorsun yetmiyor evlendiriyorsun yetmiyor borca sıkıdıyor vermek zorunda hissediyorsun ay ne bileyim icin gitse lafini gecirsen evladi gelinin alınıyor gercekten zor aslinda sizi de anliyorum siz önce kv nizin bilezigini yapın bence.

Zoruna giden insan o laftan sonra almaz o bileziği. Almak zorunda kaldıysa da bir an önce ödeyelim de üstümüzden yük kalksın der. Yani çok da zorunuza gitmemiş sanki.
Kadın o lafı söylemese bileziklerin geri gelmeyeceğini hissetmiş demek ki. Önlemimi baştan alayım demiş.

Kadin 400 bin TL vermiş.hepsini altın olarak vermiş olsaydı şuan daha da zarardaydiniz.
Borç verildiyse borç ödenir. Bizim gelinler de böyle sıraya giriyorlar.
Eminim kaynanası ne yer ne içer ne de tatile gidiyordur.benim annem de koluna bir bilezik yapar takınayim diye.hemen isterler araba alcam ev alcam ver diye 😅

Back
X