Kaynanamın terbiyesizliği..Nasıl bi yol izliceğmi bilmiyorum

yenicee

Bundan Böyle İlkbaharr
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
138
1
46
37
Diğer
slmlar herkese yaklaşık 2 ay önceki olayı şimdi yazma vakti buldum.
nerden konuya girceğimi bilmiyorum öncelikle eşimin ailesiyle
çok sağlıklı bi ilişkim yok elti,görümce,çocuklar daha önce kayınvaldeyle beraber
yaşıyoduk anlaşmazlık yüzünden evi ayırdım klasik problemler ben çıktım eltim taşındı kayınvaldeye
daha sonra çok samimi bir ortam olmasada düşe kalka görüşüyoduk ta ki 2 ay öncesine kadar
ben ailemde 8 saat mesafelik yerde yaşıyorum burda eşimin ailesi dışında
kimsem yok.Eltimde aynı şekilde ..
Ama ben bi çevre edindim ..olması lazım
eltim kaynanam ve görümcem dışında burda kimseyle
görüşmez arkadaşlık etmez buda onların çok hoşuna gider
benim çevrem var diye sinir olurlar bana kimseyle arkadaşlık etmemi istemiyolar.
işte kısaca böyle bide ailenin olmamasını kullanırlar çocukta olunca mecbur gelicek diye
konuya geleyim normal yaşantımız dvm ederken birgün arkadaşımla avm ye gittim
dönüşte kızımı kayınvalideme bırakıp ehliyet derslerime gidicektim
eve girdim hoşgeldin beş gittin muhabbet birde eşimin dayısı orda
eltim hepimiz salondayız
bana nerden geliyosun diye sordu kaynana bende arkadaşla avm ye gittik
dedim.Arkadaşın kim dedi filanca sen tanımazsın dedim.KIZMI? ERKEKMİ? diye sordu düşünebiliyomusunuz aklıma
geldikçe çıldırıyorum orda herkes bu terbiyesizliğe donup kaldık.
Bu ne demek ya ben sadece patavatsızlığn üstünde heralde diyip
kendimi zor dışarı attım.kendie geldiğimde eşimi aradım
aynını anlattım oda çok şaşırdı.ben konuşucm dedi
ben kurs biitiminde kızımı almak için onlara gittim patlamayı bekliyorum sadece ve olduda bana şaka yapmışş .
Lan ben snin namusunum Bu lafı bana nasıl kullanırsın nasıl yakıştırırsın diye epey saydım ve çıktım
gerisi eşime kalmıştı.
ertesi gün eşim konuşmuş annesiyle senden gelip özür dilicek dedi
bende yaşı var diye kabul etmedim hatasını bilsin terbiyesiz yeter dedim
velhasıl o günden beri gitmiyorum sadece eltimle tlfnlaşıyoruz bu konu açılmaz ama
kaynanam ne geldi ne özür diledi anlamsız bir şekilde kızıda konuşmuyo .terbiyesizler
kızım onlara düşkün olduğu için gidip geliyo 4 yaşında.Ama ben görüşmeyi düşünmüyorum
geçtiğimiz bayramda gitmedim şimdi kurban bayramı geliyo tiksindim gitmek istemiyorum.
eşim zorlamıyo.Ailem olmadığı için çok yanlız kalıyorum bi aile ortamı yok geçen bayramı eşim
çalıştığı için yanlız evde geçirdik ama sabrediyorum bu lafı yutmak istemiyorum
bu arada eşim görüşüyo annesiyle gayet normaller şimdi ben napayım bi fikir istiyorum
nasıl bir yol izlemeliym onlarda adım atmıyo

Nerden konuya girceğimi bilmiyorum öncelikle eşimin ailesiyle
çok sağlıklı bi ilişkim yok elti,görümce,çocuklar daha önce kayınvaldeyle beraber
yaşıyoduk anlaşmazlık yüzünden evi ayırdım klasik problemler ben çıktım eltim taşındı kayınvaldeye
daha sonra çok samimi bir ortam olmasada düşe kalka görüşüyoduk ta ki 2 ay öncesine kadar
kimsem yok.eltimde aynı şekilde ..
benim çevrem var diye sinir olurlar bana kimseyle arkadaşlık etmemi istemiyolar.
Işte kısaca böyle bide ailenin olmamasını kullanırlar çocukta olunca mecbur gelicek diye
eltim hepimiz salondayız
dedim.arkadaşın kim dedi filanca sen tanımazsın dedim.kızmı? Erkekmi? Diye sordu düşünebiliyomusunuz aklıma
ben kurs biitiminde kızımı almak için onlara gittim patlamayı bekliyorum sadece ve olduda bana şaka yapmışş .
Lan ben snin namusunum bu lafı bana nasıl kullanırsın nasıl yakıştırırsın diye epey saydım ve çıktım
gerisi eşime kalmıştı.
Ertesi gün eşim konuşmuş annesiyle senden gelip özür dilicek dedi
velhasıl o günden beri gitmiyorum sadece eltimle tlfnlaşıyoruz bu konu açılmaz ama
kaynanam ne geldi ne özür diledi anlamsız bir şekilde kızıda konuşmuyo .terbiyesizler
kızım onlara düşkün olduğu için gidip geliyo 4 yaşında.ama ben görüşmeyi düşünmüyorum
geçtiğimiz bayramda gitmedim şimdi kurban bayramı geliyo tiksindim gitmek istemiyorum.
Eşim zorlamıyo.ailem olmadığı için çok yanlız kalıyorum bi aile ortamı yok geçen bayramı eşim
bu arada eşim görüşüyo annesiyle gayet normaller şimdi ben napayım bi fikir istiyorum
merhaba; bende 3 yıllık gelinim tabi sorunlar oluyoooo hemde oooooooo.fakat sen zaten bayramda gitmemişsin,konuşmuyorsun,onların istemediği şeyleri yapıp kabullenmelerini istiyorsun.kızına da bakıyorlar mesela ben bırakıp gideyim avm desem kaynanam gelince değil direk giderken bakmam az gezde çoçuğuna bak der.
Sende kin çokkkkkk bu kadar kin iyi bişey değil o yaşlı kadın mı gelsin senden özür dilesin mutlu mu olacaksın..... Yazık yaaa kendi anneni düşün.......kaynananın söylediği şey güzel değil tabi...fakat sen lafını söylemişsin kocanıda yollamışsın,konuşmuyorsunda.......bizim ne dememizi istiyorsun anlayamadım ??????????????????

insanlara sizin hayatınıza karışma olanağı verirseniz karışırlar.eğer siz arkadaşınızla avmye gitmek için kızınızı kvye bırakıyorsanız(ki bu kv ile kendi deyiminizle sağlıklı bi ilişkinizde yok) onun size nerdeydin kimleydin diye sormasına şaşırmak abes olur(erkek mi kadın mı diye sorması kendi ayıbı o ayrı)

nerden konuya girceğimi bilmiyorum öncelikle eşimin ailesiyle
kimsem yok.Eltimde aynı şekilde ..
işte kısaca böyle bide ailenin olmamasını kullanırlar çocukta olunca mecbur gelicek diye
eltim hepimiz salondayız
dedim.Arkadaşın kim dedi filanca sen tanımazsın dedim.KIZMI? ERKEKMİ? diye sordu düşünebiliyomusunuz aklıma
Lan ben snin namusunum Bu lafı bana nasıl kullanırsın nasıl yakıştırırsın diye epey saydım ve çıktım
gerisi eşime kalmıştı.
ertesi gün eşim konuşmuş annesiyle senden gelip özür dilicek dedi
kızım onlara düşkün olduğu için gidip geliyo 4 yaşında.Ama ben görüşmeyi düşünmüyorum
eşim zorlamıyo.Ailem olmadığı için çok yanlız kalıyorum bi aile ortamı yok geçen bayramı eşim

diğer arkadaşlar çok güzel tespitlerde bulunmuşlar.dikkate alın derim.bırakın KV ye anneniz bile bu işe tepki koyar ayrıca yaşlılar sinirleri yıpranmış yorgun insanlar .böyle gezmeleriniz için eşinizin dışında kimseden yardım almayın derim.

sızın bişey demenızı istemıyo suçlu muamelemesı sankı yapıyorsunuz

canım ben kimseyi suçlamıyorum.kaynananın söylediğini tabikide onaylamıyorum.fakat gelinde elinden geleni yapmış zaten.bide arası iyi değil kadın dışarı çıkmasını istemiyor,yazan arkadaşımızda çoçuğu bırakıp gidiyooo.çoçuğunu alıp gitse idi bu lafa maruz kalmazdı bence...........!

haklisiniz ama tepkinizi cokmu siddetli vermissiniz kim olsa dedigi lafa kizar ama bu kadarda uzatmaz saniyorum
bide ben avm donusu ehliyet kursu icin cocugunuzu biraktiginizi anladim yani avmde sizinleydi degilmi yani gezmek icin kizinizi kvdeye baktirmiyorsunuz

ya insan kv çocuğunu bırakması suç olmuş ama malesef bazı insanlar böyle hatta insnın annesi bakmıyo banamı doğurdun diyorlar kayınvaldenizin lafı çok çirkin gitmemekle doğru yapıyorsunuz ama malesef böylede gitmez sonunda arada eşiniz var her ne kadar sizi zorlamasada ama o lafın şakası olmaz onu rahat söyleyen ilerde başınıza iş açabilir dikkat edin iftira at izi kalsın doğru olmasada şakad olsa har şakada bir doğru payı vardır emin olaralarında konuşmuşlardır özellikle kızıyla zaten iyi birisi olsa önce o annesini uyarır sizinle küslük etmezdi

Kimse kayınvalideye çocuk emanet etmek suç demedi. Ama kayınvalideyi bukadar sevmeyip ee huyunu da bilip çocuğu bakması için ona vermek tuhaf gözüküyor.

Sevmediğiniz bi'insanın nerdeydin demesini istemiyosanız buna imkan veya zemin hazırlamamalısınız. Kadın saygısızlık yapmış mı yapmış. Bi'daha mesafeli davranılır olur biter.

kayınvalide ye çocuk emanet etmek bana göre normal ,istemeyen zaten bahanelerle bakmıyor ,insanın arada bir gezmek yada bu tarzda ihtiyaçları olabilir ,kv ninde başka ihtiyaçları olunca gelinin kv yardım etmesi gibi ,bence kv nin hadsizliği insan böyle bir sözü şaka bile olsa söylememesi gerekliydi ,özür dilemek istediğinde kabul etseydiniz daha iyi olurdu bence ,hatasını anlayıp aranızda bir konuşma fırsatı olurdu ,bana göre bayramda eşinizle bayramlaşmaya gidebilirsiniz ,sonrasını ise oradaki duruma göre değerlendirirsiniz,bu ayrılıktan kv de mutlaka nasıl şakalar yapması gerektiğini anlamıştır diye düşünüyorum,sevgiler.

"Lan ben snin namusunum Bu lafı bana nasıl kullanırsın nasıl yakıştırırsın diye epey saydım ve çıktım
gerisi eşime kalmıştı".

K.validene mi lan dedin? :26:

Son düzenleme:
Gelin kayınvalıde toprağına mı benzer gb bır söz vardır sımdı tam hatırlayamadım. bence kyv.denıze cok kızmayın yadırgamayın da
siz o'na '' lan '' , terbıyesız '' gb cumleleri söylemekten çekinmemişsiniz oda sıze saygısızlık yapmakta sakınca görmemiş anlaşma seklınız boyle demek ki.. ksr bakmayın ıkınız de hatalısınız olan eşinize oluyor bu durumda..

çocuğum iki yaşında anneme bırakıp 3 saatliğine eşimle sinemaya kaçışımız 3-yada 4 keredir. bakamadığından değil. avm yede gidilecekse çocuğumla giderim. benmi çok pimpirikli bi anneyim acaba.
benimde kv ile yaşadığım sorunlar oluyo heleki kendisine mecbur olmadıkça yani allah korusun hastalık falan gibi asla bırakmayı düşünmem. annem olmasaydı o dediğim 3-4 seferlik sinemaya bile kv ye bırakıp gitmezdim. çok söylemiştir bana bırak git gez sen diye ama kimsenin azına laf veremem. bu okuduğum konuda bundan sonrası için bana ders olsun.

o kadar insanın içinde öyle şaka olmaz
bu resmen iftiraya yeltenmektir

bence bayramı yalnız geçirmen sinirlerinin zıplamasından iyidir.
bazı insanlara sağlam ders lazım
bayramda gitme millet sorsun ''nerede'' diye :ssz: kaynanan da deli olsun

ağırdan sat kendını, bir dahaki sefere ağzından çıkana dikkat eder.
öyle kaynanaya böyle trip.

ayrıca, lanlı lunlu konuşmak hoş değil, ama herkes ederi kadar
saygı istiyorsan, saygı göstereceksın o kadar.
iyi etmişsin.

Son düzenleme:
gitmemen en doğrusu saygı sevgi bekeleyen ınsan o saygıyı verecekkişiyi baltalamaz laf sokuşturmaz bu yuzden hak etmıyorlar saygıyı bu arada çocuk bırakma fıkrını bende doğru bulmuyroum 4 yaşındaki kızınızı pek ala götürebılırsınız yanınızda böyle saçma sapan sorularlada muatap olmassınız

drama queen diye bir tabir vardir siz de onlardan birisiniz...kv isteyerek istemeyerek dusunerek dusunmeyerek bir laf etmis kendiniz saydiginiz yetmemis gibo bir de esini yollamisiniz saymaya,ne kadar abartmissiniz,o size bunu demis sizde cevabini vermissiniz neyi uzatiyorsunuz lanli lunlu konusarak?demek ki size hakettiginiz dille sert bir uyari cekmis kiz mi erkek mi fazla gezme demek istemis,akliselim insan olsaniz iftira icin degil gezdiginiz icin uyari aldiginizi anlardiniz her ne kadar uyarilma bicimi kotu olsa da...cok ayipladim sizi,ayni laf bana soylense ya sakaya vururdum etekli yakisiklilardan derdim ya da daha sirasi var emekli olayim genc sevgili bulucam vs der insan yaninda idare ederdim...ya da kiz derdim,sonra hesaplasirdim birebir kirildim,hos degil vs diye...hic idare etmeyi bilmiyorsunuz hic...bayiliyosunuz turk sinemasi cikarmaya...kv ne dersedesin ne huzurumu bozayim ki,uzulurum aglarim belki ama bu kadar da ayip yapmam karsimdaki kim olursa,kizinin konusmamasi da cok normal...

valla erkekmi kadınmı sorusunun içinde çok derin anlamlar var. resmen namusa laf etmek var. bunun şakası yok.
namusa laf edilerek şaka yapılmaz. kv de olsa gereken lafı yerdi. lan hafif kalır bence.
bir babaanne torununa bakabilir bundan rahatsızlık duyoyorsa amaç buysa bakmasın kardeşim
annemize bırakmıyormuyuz. hani annemiz gibi görmeliydik kv mizi. ee nerde kaldı şimdi bu.
konu sahibi bırakmış. bu bence en doğal hareket. bırakacak zaten. ama bir kv nin gelinine erkeklemiydin tarzı kinayesi hakaretin daniskası. demekki aslında bilinçaltında bunu düşünüyormuşki bu şakayı yapabilmiş. ha ben buna şaka demiyorum,bu bal gibi laf sokma .iş büyüyünce şaka demek durumunda kalmış.
ha bana o kv bunu sorsaydı ona hayır ,gayle çıktım derdim. birde gülerdim. :27:
öyle saçma sapan soruya bu cevap.:ssz:

Son düzenleme:
drama queen diye bir tabir vardir siz de onlardan birisiniz...kv isteyerek istemeyerek dusunerek dusunmeyerek bir laf etmis kendiniz saydiginiz yetmemis gibo bir de esini yollamisiniz saymaya,ne kadar abartmissiniz,o size bunu demis sizde cevabini vermissiniz neyi uzatiyorsunuz lanli lunlu konusarak?demek ki size hakettiginiz dille sert bir uyari cekmis kiz mi erkek mi fazla gezme demek istemis,akliselim insan olsaniz iftira icin degil gezdiginiz icin uyari aldiginizi anlardiniz her ne kadar uyarilma bicimi kotu olsa da...cok ayipladim sizi,ayni laf bana soylense ya sakaya vururdum etekli yakisiklilardan derdim ya da daha sirasi var emekli olayim genc sevgili bulucam vs der insan yaninda idare ederdim...ya da kiz derdim,sonra hesaplasirdim birebir kirildim,hos degil vs diye...hic idare etmeyi bilmiyorsunuz hic...bayiliyosunuz turk sinemasi cikarmaya...kv ne dersedesin ne huzurumu bozayim ki,uzulurum aglarim belki ama bu kadar da ayip yapmam karsimdaki kim olursa,kizinin konusmamasi da cok normal...

yani elalemin içinde sen erkeklerle de geziyorsun imalı bir cümleyle karşılaşsanız tepki vermeyeceksiniz öyle mi

konu sahıbı lan' terbiyesiz diyerek nasıl abartmışsa sizde çok cool sunuz

burada kocanı aldatıyorsuna varacak bir ima var az uz bir şey değil canım benım...

Kusura bakmayın ben de sizin üslubunuzu çok yanlış buldum.Kayınvalideniz zaten hatalı ona hiçbir şey demiyorum.Ama size karşı bu yanlışının cevanı patavatsızlığın üstünde ve lan ben sizin namusunuzum olmamalıydı.Zaten eşinize söylemişsiniz ve eşinizde size hak verip ben konuşacam demiş.Arkanızda durmayan bir eşiniz zaten yok.

Back
X