Çok hassas bir yerden giriyor kayınvalide. Torunumu sevmeyeyim mi, nasıl uzak durayım vs vicdanlara oynuyorlar. Kendini oğluna acındırması gerekse onu da yapar. Ben uygun olduğum zaman arar konuşur çocuğu gösteririm, bitti. Size şunun garantisini veriyorum, ne kadar hanım hanımcık saygıda kusur etmeyen içine atan gelinseniz o kadar saygısızlık görürsünüz. Tam tersi benim kuralım sınırım bu, şunu bunu yaparım veya yapmam diyen mesafeli gelinler de o kadar kıymetli olur. Çünkü çekiniyorlar aman bulaşmayayım diyorlar. Eşimin hatırına diye kabul etmeyeceğiniz şeyleri etmeyin. Kim kırılırsa kırılsın. Benim anne babamın yapmadığını seninkiler de yapamaz hayırdır diyeceksiniz. Evlilik denge ve bir adım sen bir adım ben işidir. Çocuğunuzun babasına bile hak etmediği tavizi vermeyin.
Atanmak kariyeriniz açısından faydalı ama bu gibilerden kaçarak kurtulamazsınız. Bu sefer de torun görme ayağına uzun süreli kalmaya gelecek. Savaşıp, sınırı çizip, çizginin diğer tarafında tutarsanız isterse karşı binada yaşasın. Yok öyle mahremiyet ihlali, taciz, ısrar, emrivaki.