kaynanamın ve esimin beklenmedik tavrı

narpol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
42
8
3
59
kızlar selam hepinize.
benim ufacık bi sorunum var. kaynanamı aslında seviyorum özünde kötülük taşımıyan bi kadın bende çalışan bi anne olduğum için 2yaşındaki kızıma kaynanam bakıyor ama bi kaç kere kızımın ağzını masayı sildiğim sarı bezle sildiğini gördüm ve gayet kibarca uyarmıştım. 'annecim mikrop kapar o bezle ben masa siliyorum onunla silme bak şunla silebilirsin' diye başka bir şey uzatmıştım hiç ses tonumu bile yükseltmemiştim. o da zaten hiç bozulmamıştı "tamam annecim" demişti. olay bitti sanıyodum ben ama geçen gün mutfakta yemek yaparken içerde kaynanamla kocamın fısıldaşmalarını duydum yemekten sonra da eşim yanıma gelip "annem üç çocuk yetiştirmiş kadın onu kırıcak lafkar etme neyi nası yapması gerektiğni iyi bilir o" dedi "noldu ne yapmısım ben bi sey demedim ki" dedim esim de "yok ben öyle söyliyim dedim" dedi. kesin bu olayı söylemiş kaynanam çok moralim bozuldu ben aramızda sorun yok biz klasik gelin-kaynana değiliz diye düşünürken kaynanam arkamdan eşimi doldurmuş ve eşimde neyin ne olduğunu bilmeden beni uyarmaya kalkıştı. sizce kaynanamla gidip bu konu hakkında konusmalı mıyım? neler söyleyebilirim?

Suratina "Tamam Annecim" diyor , arkani döndügünde Esine sikayet ediyor .

Demekki hic iyi niyetli bir kaynanan yokmus , cok yazik!
Koskoca kadin 5 yasindaki cocuk gibi hemen sikayet ediyor.

Bence hic yuz göz olma , ama araya bir sekikde mesafe koy , sordugundada kirildigini soyle .

mesafe koyamam ki çocuğuma o bakıyor ve allah için bu hariç kötü bi davranışını da görmemiştim bu da ufak bi şey zaten o yüzden hiç çekinmeden uyardım ben de yüzüme gülümseyip arkamdan şikayet etmesi hiç hoş değil evet gidip konuşmam gerekiyor ama nasıl bi tavırla konuşsam karar veremedim

Masayi sildigin bezle çocuğun agzini mi siliyor?
evet canım ya minicik çocuk zaten hemen mikrop kapıyor bende görünce direkt öyle yapma anne dedim ama alncagı hiç aklıma gelmemişti
1

Eşine olayı söyle bezle silmişti de. Öyle şey olur mu ya mutfak bezi bu. Sinir oluyorum alttan alta oğlunu dolduran annelere. Eslerin arası bozulunca da kendilerine hic bahane bulmazlar.

Eşine olayı söyle bezle silmişti de. Öyle şey olur mu ya mutfak bezi bu. Sinir oluyorum alttan alta oğlunu dolduran annelere. Eslerin arası bozulunca da kendilerine hic bahane bulmazlar.

ben eşime de sinir oldum olayı bilmeden hemen bana uyarılarda bulundu diye ama kaynanam şok etti beni snucta cocugumun saglıgı söz konusu kendi annem yapsa kendi anneme de aynı seyi söylerdim

Olayın üzerine gitme.. Eşi'nde kötü bişi dememiş.. Rahatsız oluyorsan eşine söyle annem bebeğin ağız bezi ile masa siliyor mikrop kapar, ben bebeğimiz için endişeleniyorum hasta olur ne yapalım de..
tatlı tatlı konuş eşinle o zaman bakalım tepkisi ne olacak.?

bence konuş kvle ama eşinin yanında konuş.kibarca güzelce konuştuğunu görünce eşinde anlar olayı.anlamadan dinlemeden sana yüklenmez bidahada

Aynı mesele bizde olmuştu eşimin halası bakıyordu kızıma mutfakta sarı bezle ağzını silerken yakalamış eşim .AYnı hafta annemi çağırdık memleketten asla tahammül edeceğim bir durum değil Allahtan eşim benden daha çok kızdı .

Araniz iyiyse , kaynanana kendisiyle konusmak istedigini soyle .

Gecen gun art niyetle kendisine bisey soylemedigini , ama daha sinra esinin seni uyardigini , sen soylediysen ben kotu amacla demedim de.
Boyle basla konusmaya en azindan kirildigini bilsin .

Belkide esin olaya sahit oldu seni uyardi , oan r
Esin ordamiydi ?

Sinsi plana ihtiyacınız var bence, eşinize olayın aslını anlatın, kayınvalideye de bir süre hiç konusunu açmayıp korkunç bir hikaye anlatmak gibi bir şey yapın "ay annecim işyerindeki kadının çocuğu ne biçim alerji olmuş çamaşır sulu/mikroplu bezden. vs." diye, kana kan dişe diş, iyilikle anlamıyorsa, korkudan anlasın, çok daha fazla dikkat etsin ne yaptığına :)

Son düzenleme:
Ben olsam yuzume karsi tamam annecim fln diyip arkadanda esime sikayet eden biriyle konusmaya calismazdim sayet o konusma sirasinda belkide yine kotu niyet tasimadan soyledigin birseyi esine yakinacak esin yine basina gelecek oyuzden kaynanayi birak safida oynama esinle acik konus

Konuşsan bu sefer

Kayınvalidene "eşim beni annem kırılır diye uyardı annecim şu şu sebepten size öyle söylemiştim. Bir daha kırılırsan bana söyle ki aramızda daha fazla anlaşmazlık olmasın" de tatlı bir dille. Madem aranız iyi normalde uzatmaya gerek yok.

Çok benzer bir olayı yaşadım geçen haftalarda. Kayınvalideme aynen böyle söyledim. Çark etmek zorunda kaldı. Şu an bir problemimiz yok.

Hiç konuşmayın kv ile. O konuşma kocanıza nasıl iletilir kimbilir... Kocanızı uyarın, bilip bilmeden dolduruşa geldiği kafasına dank eder inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…