yok eşim evde bile değildi o sırada kaynanamla birebir konuşacağım pazartesi akşamı bakalımAraniz iyiyse , kaynanana kendisiyle konusmak istedigini soyle .
Gecen gun art niyetle kendisine bisey soylemedigini , ama daha sinra esinin seni uyardigini , sen soylediysen ben kotu amacla demedim de.
Boyle basla konusmaya en azindan kirildigini bilsin .
Belkide esin olaya sahit oldu seni uyardi , oan r
Esin ordamiydi ?
o da dogru acaba kocam varken mi konussam böylece ikimizin de tavrını benim iyi niyetli oldugumu görür belki eşimHiç konuşmayın kv ile. O konuşma kocanıza nasıl iletilir kimbilir... Kocanızı uyarın, bilip bilmeden dolduruşa geldiği kafasına dank eder inşallah.
valla pazartsi konusmaya niyetliyim ama bu örnegi de araya sıkıstırıcam korksun azcık snucta benim cocugumsa onun da torunu o da onun temizligine saglıgına dikkat etmeli:)Sinsi plana ihtiyacınız var bence, eşinize olayın aslını anlatın, kayınvalideye de bir süre hiç konusunu açmayıp korkunç bir hikaye anlatmak gibi bir şey yapın "ay annecim işyerindeki kadının çocuğu ne biçim alerji olmuş çamaşır sulu/mikroplu bezden. vs." diye, kana kan dişe diş, iyilikle anlamıyorsa, korkudan anlasın, çok daha fazla dikkat etsin ne yaptığına :)
umarım bizimde b problemimiz kalmaz bakalım sevindim sizin adınıza durumu çözebilmeniz güzelKayınvalidene "eşim beni annem kırılır diye uyardı annecim şu şu sebepten size öyle söylemiştim. Bir daha kırılırsan bana söyle ki aramızda daha fazla anlaşmazlık olmasın" de tatlı bir dille. Madem aranız iyi normalde uzatmaya gerek yok.
Çok benzer bir olayı yaşadım geçen haftalarda. Kayınvalideme aynen böyle söyledim. Çark etmek zorunda kaldı. Şu an bir problemimiz yok.
önce eşinizle konuşun ama mutlaka, ne olur ne olmaz.valla pazartsi konusmaya niyetliyim ama bu örnegi de araya sıkıstırıcam korksun azcık snucta benim cocugumsa onun da torunu o da onun temizligine saglıgına dikkat etmeli:)
eşinizin sizin yanınızda olması çok güzel kıymetini bilinAynı mesele bizde olmuştu eşimin halası bakıyordu kızıma mutfakta sarı bezle ağzını silerken yakalamış eşim .AYnı hafta annemi çağırdık memleketten asla tahammül edeceğim bir durum değil Allahtan eşim benden daha çok kızdı .
evet ben eşime de çok kızdım zaten beni dinlemeden hemen annesinin tarafını tutması hoş olmadıesin hatalı sanada gelip sorması lazım sadece annesini dinleyerek uyarması yanlıs hem ne kadınalr var 5 tane cocuk buyutuyor ama Allaha emanet hem sarı bezle agızımı silinir cocugun ya pekde bilmiyormus demekki
kızlar selam hepinize.
benim ufacık bi sorunum var. kaynanamı aslında seviyorum özünde kötülük taşımıyan bi kadın bende çalışan bi anne olduğum için 2yaşındaki kızıma kaynanam bakıyor ama bi kaç kere kızımın ağzını masayı sildiğim sarı bezle sildiğini gördüm ve gayet kibarca uyarmıştım. 'annecim mikrop kapar o bezle ben masa siliyorum onunla silme bak şunla silebilirsin' diye başka bir şey uzatmıştım hiç ses tonumu bile yükseltmemiştim. o da zaten hiç bozulmamıştı "tamam annecim" demişti. olay bitti sanıyodum ben ama geçen gün mutfakta yemek yaparken içerde kaynanamla kocamın fısıldaşmalarını duydum yemekten sonra da eşim yanıma gelip "annem üç çocuk yetiştirmiş kadın onu kırıcak lafkar etme neyi nası yapması gerektiğni iyi bilir o" dedi "noldu ne yapmısım ben bi sey demedim ki" dedim esim de "yok ben öyle söyliyim dedim" dedi. kesin bu olayı söylemiş kaynanam çok moralim bozuldu ben aramızda sorun yok biz klasik gelin-kaynana değiliz diye düşünürken kaynanam arkamdan eşimi doldurmuş ve eşimde neyin ne olduğunu bilmeden beni uyarmaya kalkıştı. sizce kaynanamla gidip bu konu hakkında konusmalı mıyım? neler söyleyebilirim?
Yok bence hiç konuşmayın, kocanızın sizi uyardığını bari sizin ağzınızdan duymasın. Eş tarafına tetikte olmak lazım, yüzünüze iyi olup arkanızdan iş çevireni en tehlikeli tip. İyi niyetli olduklarına kendinizi çok inandırmayın. Kendi yaptığının kötülük olduğunu düşünmeyen insan size daha çok zarar verir.o da dogru acaba kocam varken mi konussam böylece ikimizin de tavrını benim iyi niyetli oldugumu görür belki eşim
Yok artık tövbe tovbeOda biseymi benim kayimvalidem corapla siliyo cocugun agzini. Birde temizim diye gecinir
3 yıllık evliyiz ilkdefa böyle bi şeyini gördüm ama huylandm şimdi ya daha öncede yaptıysa ben farkedemediysem yada ya bi daha yaparsa diye düşünüyorum bunu engellemek için kibarca konusmak istiyorum ama sizin dediğiniz gibi kocamın uyardıgını benden duyması daha da sinirlendirebilir.... karıştı aklımYok bence hiç konuşmayın, kocanızın sizi uyardığını bari sizin ağzınızdan duymasın. Eş tarafına tetikte olmak lazım, yüzünüze iyi olup arkanızdan iş çevireni en tehlikeli tip. İyi niyetli olduklarına kendinizi çok inandırmayın. Kendi yaptığının kötülük olduğunu düşünmeyen insan size daha çok zarar verir.
ciddi misiniz? yazık değil mi izin vermeyin çocuklar mikrop kapacaklar....Oda biseymi benim kayimvalidem corapla siliyo cocugun agzini. Birde temizim diye gecinir
haklısınız en son 27sene önce çocuk büyütmüş aradan kaç yıl geçmiş ama hala eski kurallarla eski alışkanlıklarla çocuk büyütmeye çalışmaları hoş olmuyor..Benim en sinir olduğum konu yok ben 2 tane çocuk büyüttüm yok 3 tane büyüttüm tamam zaten onu kimse inkar etmiyor.atiyorum çocuğu 30 yaşına gelmiş hala aynı şeyi söylüyor. Anne değilim ama 30 yıl önceye şimdi birmi. Bırakın da şimdi de bebeğinin üstünde anne babanın söz söylemeye kural koymaya hakkı olsun.sen zaten o duyguyu yaşamıssin şimdi niye gelinin içinde bırakıyorum. ...
3 yıllık evliyiz ilkdefa böyle bi şeyini gördüm ama huylandm şimdi ya daha öncede yaptıysa ben farkedemediysem yada ya bi daha yaparsa diye düşünüyorum bunu engellemek için kibarca konusmak istiyorum ama sizin dediğiniz gibi kocamın uyardıgını benden duyması daha da sinirlendirebilir.... karıştı aklım
evet eşimle de ayrı bi konuşma yapacağım zaten herne kadar dedikoduyu kaynanam başlatmış olsa da eşimin olayı benden dinlemeden direkt beni uyarması ne bileyim bi erkeğe yakışmayan davranıştı....Sorun eşinizle ilgili, kayınvalidenizle değil. (Bebeğinizin sağlığı kısmı kayınvalidenizle ilgili, ama bu konuyu o nedenle açmamışsınız.)
Annesiyle fısır fısır dedikodunuzu yapıp sonra gelip sizi azarlaması önemli olan. Üstelik haklı olduğunuz bariz.
Eşinize düşen elbette sağlığını düşüneceğiz çocuğumuzun demesi ya da pasif bir eşse ben bilemem diye çekilmesi. Tutup sizi azarlaması başka bir şeye işaret ediyor.
Kayınvalidenizi boşverin eşinizi düşünün.
Benim cocuguma degil canim gorumcemin ogluna yapti. Bahcedeydik cocugun agzi batti silecek bisey bulamayinca teldeki ince corapla sildi.ciddi misiniz? yazık değil mi izin vermeyin çocuklar mikrop kapacaklar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?