Kaynanamla aynı Apartmanda Oturmak !! ßiri ßana akıl Versin.

hepsade

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
323
41
98
32
7 aydır evliyim.Eşimin ailesiyle aynı apartmanda Oturuyorum.Keşke Oturmaz OlayDım.Herşeyimiz ayrı olcak sanarken yememiz içmemiz oturmamız aynı onların yanında onlar üst katta ben alt katta oturuyorum.Sabah kalkar kalkmaz yukarı çıkmamı istiyorlar.Bi çıktım mı Akşam 11-12 ye kadar evime inemiyorum.Sadece evime yatmaya inebiliyorum ve bundan çok sıkıldım.eşime kenDim 7 aydır Taş çatlasa 2 ya da 3 kere yemek yapmışımdır.Aramızda hiç bi özel zaman yok .Ben eşimle ayrı eve taşınmak istiyorum. Eşim sürekli bi Bahane buluyor.1 Hafta sonra 1 ay sonra diyip Hep erteliyo.Daha doğrusu Beni kandırmaya çalışıyo.Eşim işten geldiği zaman kayınvalidem Hemen sofrayı falan kuruyo oğlum ne yersin şunu yaptım bunu yaptım diyo.Çok zoruma gidiyo sanki ben ona evimizde yemek yapamazmışım qibi.Eşim evede hiç bir şey almaz.eşim sürekli yukarı çıkalım annem bizi çağırıyo diyo.artık bıktım ya Bunalıyorumm.Nası baş edebilirim .eşimi nasıl ayrı eve çıkmaya ikNa edebilirim.Şuan okuyorum son yılım. para sorunumuz yok . borcumuz yokk.Çalışmak istiyorum .eşim onada karşı Bana da para vermiyo bir ihtiyacın var mı bir şeyin eksik mi demez.Ya sorumluluk sahibi bir insan deil evlendiğinin farkında deill.Bana öyle geliyor. Her gün ağlıyorum hep bu yüzden.Defalarca eşimle konuştum.ben sakin konuşuyorum hemen kendini savunmaya başlıyo sinirleniyo .Ne yapabilirim.Yardımcı olun Lütfenn. Bu arada 20 yaşımdayım.Birde merkeze yakın köyleri var Köyünde banannesi dedesi amcaları yengeleri aynı evde her hafta sonu oraya gitmeye zorluyo beni babannesi herşeye karışıyo. sürekli beni aramıyosun sormuyosun diyor .herşeye karışan bir insan .Sizce gitmek zorundamıyım her hafta soNu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailene bu durumu açabiliyorsan aç. Annen k.validen ile konuşsun. "Bunlar ayrı bir evleri düzenleri olduğunu bilip farketmezse para da tutamazlar evliliği de yürütemezler, kendilerini hep size bize bağımlı görürler" desin.

hiç kayınvalıdenle konuştunmu peki.
evlılıgımı anlayamadım arada anne ben bu aksam eşime yemek yapmak istıyorum eve ınıp hazırlıgımı yapayım.
yada buaksam evde işim var deyıp arada boyle mesafe koydunmu ?
temızlık yapıcam de
ağdayapıcam de
şuraya bişey olmuş evle ılgılı onu halledıcem de.
bence tepkıyı koymakta gec kalmışsın.
daha ılk zamanlar boyleyken hemne tepkını koyup mesafenı koyacaktın.

şimdi mesaf koymaya kalkarsan tepki çekersın olur dıledııgn olur fakat zaman alır, baslarda hep suratasarlar sonra alısırlar.

ne kotu bısey bana da aynı bınada otr dedıler kabul etmedım ıyıkıde etmemısım boyle seylerı duyunca

Eşin de ailesi de,sizin evlendiğinizi,ayrı yuvanız olduğunu kabul edememişler...Baştan tavizi vermişsin,şimdi bazı şeyleri değiştirmek zor gibi gözüküyor ama imkansız da değil hiçbirşey...Kendi ailenle görüşmelisin bu konu hakkında,onlarda eşin ve ailesiyle ciddi ve kesin olarak konuşsunlar...Allah yardımcın olsun canım..

bu işler zor işler tatlım sen ayrı eve çıkmak istesende bence olmıcaktır sen memnun olmasan bile eşin annesınden memnundur yemek bile yapmıyosun daha ne isticeksin ki der yani ...ama senıde anlaması gerek böle olmaz ...böle giderse senınde psikolojın bozulur..Allah yardımcın olsun ..

sağoL Canım

konuşulcak gibi değilki eşimin babası kesin konuştu aşağıda ayrı yemek pişemez ne istiyorsanız burda pişirin diyo.Kayınvalidemde kalp var biri bişey dese hastayım .Yok şuram ağrıyo buram ağrıyo diyo.İşim var desem yüz kere kapıya geliyorlar bitti mi yukarı gel yemek yenicek falan filan diye sürekli çağırıyorlar.

yasın çok genç ve belkide eşinin ailesi bu açıdan güvenmiyodur yemek yapamaz oğluma bakamaz vs..onlara kendini ıspatlaman gerekir..
eşinle değil kayıvalideni kendine bağla..otur sakince anlat...
evlimiyim değilmiyim anlamıyorum anne de..
senden yardım istiyorum de...
beni bir kızın gibi görüyasan lütfen anla beni de..
kendini benim yerime koy de..
bence önce kayınvallidenle konuş..

cnmsen daha oncede bu konuya benzer bır konu açmıştın.
ozaman 3 aylık evlıydın ve hıç bır sey değişmemiş.
hıçbısey değiştirememışsın..
neler yaptın mesela o gunlerden sonra..??
anlatırmıısn nasıl mesafe koymaya basladın herkes sana akıl vermıstı cunku ama galıba faydası olmamış.

Teşekkür ederim.İlgilendiğin için . Yemek ya da ev işleri yapmak Beni çok mutLu ediyo Ne biliyim onu ben yaşayamadım evimin işini bile yapamıyorum zamanım yok çünkü zaman bırakmıyorlar .Bunun adı evlilik gibi gelmiyo Bana.

eşiniz daha çocukluktan çıkamamış belli olur mu hiç böyle şey 7 aylık evlisiniz siz akşamları karısıyla oturup sarılıp koklaşmak varken annesinin dizlerinin dibinde olmak istiyo. 1 hafta 1 ay sonra diye sizi oyalıyosa sizde akşam yatakta 1 hafta 1 ay sonra diye geçiştirin onu

herşeye uymaya çalıştım eşim için sırf evliligimiz bitmesin diye ama ne yaparsam yapıyım olmuyo evlenmeden önce herşey böyle konuşulmadı herkesin gerçek yüzü evlendikten sonra belli oluy zamandan bu zamana hiç bişey değişmedi hatta herşey kötüye gitti ne yaptıysam olmadı.

evlendiğim ilk 5 sene kayınvalidemlerle yemek yedik
baştan böyle anlaştık
çalışıyorum diye eşim uğraşma dedi
bende kabul ettim
5 seneden sonra hamile kaldım işi bıraktım
evde yemek yapmak istedim eşim tamam dedi
alışveriş yaptık yemek yaptım
o gün eşim geldi kayınvalidem yesenize dedi
anne yemeğim var yukarda yiyecez dedim
e ben onca yemek yaptım bunlar ne olacak dedi sert bir şekilde
onlarıda yeriz dedim..

neyse yukarda yedik
sonra kayınvalidem eşimi yanlız yakalayıp ağlamış
onca yemek ne olcak aşağıda yeyin ben üzülüyorum diye

EŞİMDE birgün şehir dışına hastaneye gidiyoruz çocuk için
yolda bana dediki
annem çok üzülüyor
aşağıda yesek olmaz mı dedi
tepem attı benimde
ben 5 sene yedim artık çalışmıyorum ufak bebeğimiz var
evimde yemek yapmak istiyorum
evim yemek koksun istiyorum
bu konuda özlemlerim var dedim
ama annem ağlıyor dedi
tamam anlıyorum ama bende öbür türlü çok üzülücem dedim
bir tarafı mutlu ederken bir tarafı üzme dedim
bırak biz halledelim dedim
ama asla aşağıda yemem in ye dedim..
sinirlendi sen zaten hiç laf dinlemiyorsun,bir şeye evet demiyorsun
elalemin kocaları gibi çakmıyorum tokatı falan filan

bende başladım ağlamaya..hıçkıra hıçkıra..üzüldü tabi...

konu kapandı yukarda hep yedik..
ancak kayınvalidem 1 ay boyunca her aşağıya indiğimde yemek yapma ben yaptım
bende her aşağıya indiğimde bildiğim için aynı muhabbet
yemek yaptım bugün dedim
uzun bir süre kabullenemedi
tabak dolusu yemekler çıktı yukarı kimi yendi kimi kaldı...

ama sonuçya yemeğimi ayırmayı başarmıştım...
kayınvalidem sinsi benle konuşarak olmayacağını anlayınca
eşimi nasılda yakalaşım ağlamış...
gözyaşı silahı yani..

ya bir yemeğimi ayırmak istedim sadece..

yani canım aslında yanlışı baştan biz yapıyoruz...
nasıl başlarsa öyle gidiyor...
sonradan düzeni değiştirmek güç oluyor....

işte aile apartmanında oturmanın buyuk zararları helekı ev onlarınsa kendı evlerı gıbı gırıp cıkıp istedıgı şeyelri yaptırıyorlar.
ne demek asagıda yemek pişemez.
eger aynı sokakta falan olsaydı evin, kırada olsaydın
o zaman evinin üstünde laf soylemeye hakkı olmazdı kaynatanın.
aradaki fark bu işte.
emınımkı sende keşke kıra verseydımde burda oturmasaydım dıyosundur.
neyse bı arkadas kaynanla konuş demiş.
bu iiy olabılır sakınce kendını acındırarak
ben hıç yemek yapamıyorum yemek yapmayı unutucam, kendımı evlı gıbı hıssetmıyorum,
falan dıyerekten bı konusma yapabılırısn cnm.

canıım tamam eşin öyle yapıyor fakat sen kayınvalidenle hiç duvar örmemişsinki sen benimde evim var desen kimse sana sesini çıkaramaz e zaten evinde yemeğini yapıp eşini karşılarsan oda belli bir süre akşam çaya gider ama ne biliiyim güzel süprizler hazırlasan evde yemek yedikten sonra film aldım izleyelimmi desen iki yanaşsan naz yapsan sonra bak ne güzel oluyo dimi gitmeyelim demiyorum annenlere ama biraz azaltalım falan die yavaş yavaş kessen hemen yapman bu gidişle mümkün değil o zamn eşinde sana karşı olur böyle olursa oda senden zevk alır e öyle işveli cilveli kadını bırakıpta anasının yanında oturmak bi yere kadar olur taktik değiştir bebeğim inatla olmaz bazı şeyler oda evliliğini anlasın sadece gece beraber yatmak olmasın
kaynanada gelince anne işim var temizlik yapıcam de sonuçta evde olmasanda kirleniyo ev

seni evden koparmak istemez onun güdümü altında kal,herşeyini paylaş aynı evde mecbur herşey ortada yatmaya in aşağı yani allahtan korkmasalar yatak odasınada girerler..Bide Bu kaynana tiplerinde anahtarında olur evini rahatça kurcalar sinir oluyorum...ben 5 senedir anahtar vermedim vermeyide düşünmüyorum benimki ısrarla anahtarımın peşinde eşimde anne anahtarı veririz ama eşim çalışıyor haftada 3 gün evi sil süpür temizliği yap makinaya çamaşır at..ütüle dedi ogün bugündür anahtar lafı yok...

cnm kızma ama ben böyle erkeklere çoookkkk sinir oluyorum yaa ya arkadaşım evlenmeyin annenizle oturacaksanız annenizin yemeğini yiyecekseniz yahu allah allah.
Yanlış anlaşılmasın benim de annem var allah izin verirse benimde çocuğum olacak, sonuçta anne ama evlilik farklı birşey erkekler bunu idrak edemiyorlar. hadi maddi olarak zor durumda olsanız neyse sık biraz dişini derim ama oda değil.
ben bunu bilir bunu söylerim baştan nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. burada bekar arkadaşlarda var.bunu böyle bellesinler.saygısızlık olsun kötülük olsun karşı tarafın ailesini adam yerine koymayın demiyorum ama ne kadar taviz verilirse daha fazlası isteniyor böyle biline
Cnm aslında bir çıkmasan iki çıkmasan bir süre sonra alışırlar ama iş senin eşinde bitiyr tabii.önce onun fikirleri değişmeli gerisi gelir
En azından ikna et eşini işe gir.boşuna mı okuyorum ben de.gireyim hevesimi alayım en azından, belki bende sevmem çalışmayı ama en azından aklımda kalmasın falan de.hem çalışınca daha farklı olabilir herşey

daha önce de açdığın konuyu okudum
değişen bişey olmamış okuduğum kadarıyla...
seni anlıyorum zor hemde zorr
en güzel zamanların en değerli günlerinn
çocuk olunca bu günlerini o kadar çok arayacaksın ki ama yapacak bişey yok...
ziyan olup gidiyor günlerin

kaynanan zaten en başta bu şartı eşine koşmuştur ama eşin bunu dememiştir sana
onun annesi eşin tahammül edebilir ama sen mecbur değilsin
bu kadar da olmazki yaa

benim samimi arkadaşım var onlarda kaynana ile aynı senin gibi yaşadılar
ama ne zaman doğum yaptı kaynanası onu kendi evinde bıraktı
şimdi çok rahat arada kaynanasına çıkar o kadar
ama hep derki en güzel zamanlarım mahvoldu mahvoldu...

hata baştan aynı apartmanda oturmayı kabul etmekde hoş bende buna benzer bir hatayı yaptım benimde evim kayınvalidemle çok yakın 2 sokak var aramızda ve senin kadar olmasada bizde haftada 1-2-3 gün onlardayız akşamları..bayılıyorlar biz iş çıkışı gidelim orda yemek yiyelim nedir bu beraber yemek yeme sevdası çözebilmiş değilim..bence sorun onların bizim bir aile olduğumuz gerçeğini idrak edememeleri..
birde bazı şeyler eşte bitiyor.gelin söyleyince kötü oluyor ama oğulları söylese öyle olmaz..aynı apartmanda oturdukça hiçbirşeyin düzeleceğini sanmıyorum üzgünüm ama anladığım kadarıyla eşinde destek olmuyor sana baştan 2-0 yeniksin zaten.birincisi aynı apartmanda oturmayı kabul etmen ikincisi eşinin destek olmaması...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…