Kaynanamla nasıl bi konuşma yapmalıyım? Yardım kızlar.

Lilyuuum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2012
389
22
28
Giresun
Kızlar kısa bi özet geciyim. Henuz nisanliyim yaza dugunumuz var. Kaynanamla aramda büyük problem olmadı bugüne kadar cok şükür. Sorun su ki geçenlerde alerjim yüzünden her yerim ödem yaptı hatta kucuk dilim şişti zor nefes aldım eğer nefes borum da ödem yapsaydı ölebilirmisim ayrıca görünüşümde baya içler acisiydi. Bu arada kaynanamla aynı apartmandayiz karsi komşumuz. İlk gun o bize gelmedi bende onlara gitmediğim icin hasta olduğumdan haberi olmadı. Bu arada nişanlım baska bi sehirde. Neyse ikinci gun kaynanam bize geldi halımı gördü benimde zaten psikolojim Cok bozuldu hastalığımı anlatırken ağladım falan ama Hic orali olmadı. Sonra da çıktı evine gitti. Neyse o gun yani hasta oldugumu öğrendiği gunün aksamı nişanlım çıkıp geldi. Kaynanamla yine hic görüşemedik. Ertesi gun nisanlimla bi yere gidecektik ben erken hazırlanıp onların kapıya gittim nişanlımın hazırlanmasını bekledim on dakika ve kaynanam içerden gelip bi yüzüme bakmadı sisliklerim indimi diye. Bu yaptigina o kadar bozuldum ki anlatamam ve de asla iki yuzluluk yapamıyorum. Suan 20 gündür gidip gelmiyorum nisanlimda dondü zaten çalıştığı sehre.

İkinci konu ise kaynanam sanki hicbiseye karismiyomus gibi gorunuyo
Ama hersey kendi istediği gibi olsun diye alttan alta nişanlımı dolduruyo. Bu olay bi dugun tarihimizle ilgili oldu yani her zaman degil. "Ben karışmam siz bilirsiniz ama" yla başlayan cümleler kurup bizi yönlendirmeye calisiyo o yuzden de kırgın ve kizginim.
Simdi kızlar ozellikle ilk konuyla ilgili sizce ne yapmalıyım? Gidip kaynanamla konuşmalı miyim? Konuşursam ne demeliyim?
Telefondan yazıyorum kızlar inşallah paragraf yapabilmişimdir. Ayrıca uzun oldugu icin ozur dilerim ama cok cikmazdayim karar veremiyorum akla cok ihtiyacım var okuyan herkese cok teşekkür ediyorum

oğluma hastalıklı kız alıyorum gözüyle mı baktı? yani bence böle düşünmüştür....

Son düzenleme:
Benim kayınvalidemde aşağı yukarı aynı,ben artık onu öyle kabul ettim,bazen ne kadar kabul etsem de kırıyor ama takmamaya çalışıyorum.Eşimin annesi sadece benim için,hiç bir beklentiye girmiyorum.Sadece gelin-kayınvalide olacak kadar görüşüyorum.

şimdilik birşey söyleme,düğün arefesinde böyle bir konu yüzünden tartışıpta erkenden kendine düşman etme derim ben.nasılsa uzun yıllar birbirinizi rahatsız edeceksiniz istemeyerek

Onceden cok iyidik hep gidip gelirdik. Simdi boyle birden gitmeyi kestim diye dengesiz gibi mi olurum acaba? Nisanlimda o kadar iyi ki üzmeyi hic istemiyorum. Eminim o da cok uzuluyo boyle oldum diye cunku ona da söyledim annen boyle boyle yaptı diye. Sana annemi savunamam askım icinden nasıl geliyosa oyle yap ama bari babamla iyi ol o caktirmiyo ama seni cok seviyo dedi. Yani oyle iyi yaklaştı ki kırmayı üzmeyi hic istemiyorum yaaa :'(((

Hastalığınıza bile acımamışsa bırakın konuşmayı, daha da mesafe koymalısınız. Bu arada seeverek miydi yoksa görücü usulü mü?

oğluma hastalıklı kız alıyorum gözüyle mı baktı? yani bence böle düşünmüştür....

Sanmıyorum canım alerjik bi bünyem var kullandigim ilaç alerji yaptı yüzüm gözüm şişti ve yara oldu ama kaynanam hic takmadı :'(( insan yalandan da olsa oğlumun karısı gidiim bi bakiim demez mı? Kaldı
Ki karsi komşumuz ve kapıda bekledim
O kadar gelipte bi bakmadı suratıma. Komsuyken bile daha yakındık zaten cok
Genc arkadas gibiydik onceden ve vallahi bi gelinlik falan yapmadım bise istemedim bise demedim niye beni sevmemeye başladı anlamıyorum yaa :'(((

Canım bence sen kişiliğini ortaya koy ve git kayınvalidene o yaptığında utanır belki..

Hiç bişey olmamış gibi davran bu konu ile ilgili bişey sorarsan ters tepebilir... Böyle durumlarda karşı taraf gamsızsa sende aynı olacaksın..

İnsanların gerçek yüzü kötü günlerde belli oluyo işte bide karşı komşunuz hiç hoş olmamış yaptığı ayak üstü bile uğrayıp nasıl olduğunu sorabilirdi..

Hastalığınıza bile acımamışsa bırakın konuşmayı, daha da mesafe koymalısınız. Bu arada seeverek miydi yoksa görücü usulü mü?

Görücu usulü degil severek canım. Ailesi Almanya da yasiyo kayınvalidemin. O yuzden onların gelecegi zamana göre ayarladık dugun tarihini ama biz o kadar beklemek istemedik erkenden yapmak istiyoruz düğünü dedim yooo olmaz dedi hemde nasıl bi güler yuzle sanki bana iltifat ediyo ama basımdan aşağı kaynar sular döküldü. Oyle alttan oyle güler yuzle hallediyo ki ısını cevap veremiyorum. Nişanlım sen boşver ben istediğimiz tarihte yapıcam gerekirse kotu de olurum dedi ama ben yok dedim bu son olsun yine annenin dediği olsun dedim. İsteme soz Nisan zamanı da bazı seylere karıştı. Off bilmiyorum cok kotuyum :'(

Biraz abartmışsınız, yani yaşadığınız şeyi anlıyorum çünkü 15 gün önce ilaç alerjisiyle acile kaldırıldım. hormonlu patates gibi olmuştum. ama olabilir belki canı çok sıkkındır o günlerde.. insanlardan sürekli aynı ilgiyi beklemeyin, böylece daha az üzülürsünüz.. bana soracak olursanız hiçbirşey olmamış gibi davranın :)

diğer konunuza gelirsek, bir annenin düğün tarihi konusunda fikir vermesinden daha doğal ne olabilir ki? bu herşeye karıştığı anlamına mı geliyor? mesela sizin anneniz fikir vermiyor mu hiçbir konuda?

ben olsam görüsürdüm ama mesafemi de korurdum:31:

onun tarzına inme.gerek yok. gerektiği kadar muhatap ol.

bu arada her kv adayı gibi agır tas sanıyor sanırım kendini :1: şimdiye dek alıstıkları icin kendi isteklerinin olmasına oğlunun yeni bir hayata atılacagını ve seninle ortak karar alacagını kabullenememe süreci olarak bak döneme.

ben dahil tüm nişanlılar birsekilde benzer sıkıntı yasıyoruz... üzülme, şimdiden içini soğutma. bırak herkes kendi yaptığıyla kalsın.

geçmiş olsun ve bir ömür mutluluklar:nazar::nazar:

Canım bence sen kişiliğini ortaya koy ve git kayınvalidene o yaptığında utanır belki..

Hiç bişey olmamış gibi davran bu konu ile ilgili bişey sorarsan ters tepebilir... Böyle durumlarda karşı taraf gamsızsa sende aynı olacaksın..

İnsanların gerçek yüzü kötü günlerde belli oluyo işte bide karşı komşunuz hiç hoş olmamış yaptığı ayak üstü bile uğrayıp nasıl olduğunu sorabilirdi..

Hadi diyelim gelmedi ya ben kapıda on dakika bekledim ayakkabılarımı çıkarmamak icin girmedim içeri nisanlimda hazırlanıyodu, gelip kapıya bi bakmadı ki gecti mı sisliklerin
Nasıl oldun demedi. Simdi o hasta yatiyo bel fıtığı var ama gıtmıyorum. Kardeşim tip okuyo gidip iğnelerini vuruyo ama ben gidemiyorum cunku cok kırıldım iki yüzlü olmayıda beceremiyorum :(

Biraz abartmışsınız, yani yaşadığınız şeyi anlıyorum çünkü 15 gün önce ilaç alerjisiyle acile kaldırıldım. hormonlu patates gibi olmuştum. ama olabilir belki canı çok sıkkındır o günlerde.. insanlardan sürekli aynı ilgiyi beklemeyin, böylece daha az üzülürsünüz.. bana soracak olursanız hiçbirşey olmamış gibi davranın :)

diğer konunuza gelirsek, bir annenin düğün tarihi konusunda fikir vermesinden daha doğal ne olabilir ki? bu herşeye karıştığı anlamına mı geliyor? mesela sizin anneniz fikir vermiyor mu hiçbir konuda?

Hayır canım benim ailem tamamen bize bıraktı herseyi. Evlenebiliyosak dugun tarihine de kendimiz karar verebiliriz bence. Kaynanam teyzemin kocası hastanedeyken on kere gelip sordu nasıl oldu diye ama ben kapidayken gelipte içerden bi bakmadı suratıma cok ağrıma gitti. Onceden boyle degildik. Yasi cok genc arkadas gibiydik nasıl oldu da bu hale geldik anlamıyorum ve cok uzuluyorum cunku nisanlim uzulucek biliyorum :(

ben olsam görüsürdüm ama mesafemi de korurdum:31:

onun tarzına inme.gerek yok. gerektiği kadar muhatap ol.

bu arada her kv adayı gibi agır tas sanıyor sanırım kendini :1: şimdiye dek alıstıkları icin kendi isteklerinin olmasına oğlunun yeni bir hayata atılacagını ve seninle ortak karar alacagını kabullenememe süreci olarak bak döneme.

ben dahil tüm nişanlılar birsekilde benzer sıkıntı yasıyoruz... üzülme, şimdiden içini soğutma. bırak herkes kendi yaptığıyla kalsın.

geçmiş olsun ve bir ömür mutluluklar:nazar::nazar:

Cok saol canım benim sende inşallah cok mutlu olursun. İcime dert oldu bu konu oyle ki hicbiseye odaklanamiyorum sürekli acaba ne yapsam diye düşünüyorum off

Birde benim asıl kızdığım şey karışmasindan ziyade hicbiseye karismiyomus gibi görünüp aslinda karışıyo olması

Hayır canım benim ailem tamamen bize bıraktı herseyi. Evlenebiliyosak dugun tarihine de kendimiz karar verebiliriz bence. Kaynanam teyzemin kocası hastanedeyken on kere gelip sordu nasıl oldu diye ama ben kapidayken gelipte içerden bi bakmadı suratıma cok ağrıma gitti. Onceden boyle degildik. Yasi cok genc arkadas gibiydik nasıl oldu da bu hale geldik anlamıyorum ve cok uzuluyorum cunku nisanlim uzulucek biliyorum :(

Aslında sizin gibi düşünmüyorum pek.. elbette düğün tarihine karar verebilirsiniz ama tavsiyeleri de (en azından) dinliyormuş gibi görünebilirsiniz.. Hem arkadaş gibi olmayı isteyip hem de mesafeli durmasını bekleyemezsiniz ki :) acaba komşuluktan - k.valide statüsüne girdiği için siz de yanlı bakıyor olabilir misiniz? dediğim gibi, size durumunuzu sormaması iyi olmamış elbette ama (yaşınızı bilmiyorum ama) size bir abla tavsiyesi, k.valide ile arkadaş olmaya çalışmayın.. çünkü çocuklarını evlendirince insanlar, gelinleriyle arkadaş değil, gelin-k.valide olmak istiyorlar.. o saygıyı bekliyorlar kanımca :) çok büyütülecek, ilişkiyi yavaşlatacak bir problem yok benim bakış açıma göre.. ama tabi yine siz bilirsiniz :)

Cok saol canım benim sende inşallah cok mutlu olursun. İcime dert oldu bu konu oyle ki hicbiseye odaklanamiyorum sürekli acaba ne yapsam diye düşünüyorum off

mesela benim bir arkadaşım Ocak ayında evlenecekti. biz arkadaşları olarak "o tarihte evlenilir mi ya, kabanla mı geleceğiz düğüne" dedik, kız hemen tarihi değiştirdi :) sonra da damada "aa biz birşey demedik, tamamen kendi fikri :)" dedik.. demeye çalıştığım samimiyetle verilen fikir pek karışmak olarak algılanmamalı..

Back
X