• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla sorunum...

Senden gelip açık açık özür dileyene kadar konuşma sakın. Senin okuduğunu öğrenince eşine ne yorum yapmış?
Bide bu olanı kendi annene anlatmadın inşallah. Sakın anlatma.

Suratına bile bakmam gelip özür dilemedikçe. Sonrasıda sırf eşimin annesi olduğu için merhaba nasılsından öteye gidemez. Eşiniz dememiş mi anne ne biçim konuşuyosun diye.

Bende esimin facebookunda tesadüfen kaynsnamjn kiz arkadasin hakinda yazdigini gördüm , 4 aydir konusnuyorum ne hali varsa görsün.

Eşiniz anne o benim eşim,gıyabında bu şekilde konuşma diyememişmi? Kayınvalideniz hatalı evet ama eşinizde tepki göstermeliydi. Madem tepki göstermemiş,annesiyle konuşmamanızada dertlenmesin bir zahmet. Ben olsam barısmazdım,eşimlede güzel bir konuşma yapardım. Sükut ikrardan gelir demiş atalarımız eşiniz orada söyletmemeliydi annesine bu lafları.

kesinlikle araya mesafe koymalısınız
bakın sizin evinize gelen misafire karışma hakkını kendinde görüyor bu biiiiirrr
ikincisi annenize saygı duymuyor bu ikiiii
sizin evinize gelen düşmanı bile olsa sizin azıcık hatırınız olsaydı ses etmezdi bu üüüüüççç
ayrıca hatanın büyüğü eşinizde bu dört.çünkü anne sen ne biçim konuşuyorsun demeliydi.
5 yıllık evli birisi olarak size tavsiyem eşinize sıkı bir ayar verip annesinin sizin evinize gelen misafirlere ve sizin annenize böyle konuşmamasını sağlatmalısınız. eğer eşiniz bu tepkiyi vermezse emin olun bu olaylar büyüyerek artacak ve siz çok yıpranacaksınız
ne münasebet annenize bu tür kelimeler kullanması
bakın ben o hataya düştüm siz düşmeyin.karşınızdaki kim olursa olsun sizi ve anneniz hakkında böyle konuşma lüksü yok
ayrıca kv niz özür dilese bile ne olursa olsun bundan sonra mesafenizi koruyun
herkes yerini ve haddini bilsin

Şu anda benım yazıları okudugumu bılıyor kaynanam...yaklaşık 3 haftadır konusmuyoruz...
Eşin nasıl ses cikarmamis ya sana değer verseydi zaten söyletmezdi olafları.Kayınvaliden de eşinden bu rahatlığı görmese zaten konusamazdı bu şekilde. Affetmeye gelince affet diyenlere sasiyorum kendi annenize salak gerizekalı diyecek ve affedeceksiniz ve affedicek bayanlar var.

Senin evine misafir olarak gelen insandan ona ne ben onu anlamadım ... Ister iki gün kalır ister on gün kalır .... Çok büyük terbiyesizlik bence hemde söz konusu annen olunca ... Ben olsam konuşmam, konuşmam gerekirse de sizli bizli konuşurum ve çok üstün körü olur diyaloğum ....

okudugunu öğrendiyse o utanç ona ders olur koca kadın neticede ayıp ama ailede böyle samimiyetten konuşmalar olabilir ama annnize saygıda kusur etmiyorsa affedin kaynananızı savunmuyorum ama evlilğinizi de bozmaya değmez uzaklaşın o da hatasını anlamış telafi ederse ne ala etmessse zaten sizi kaybeder kaynananız

Hiç1yoruma ASLA katilmiyorum.
Ya kadın yanlış mi evet yanlış.
Şimdiii bu akkaşıklar hiç mi böyle küçük zararsız sandigi konuşmalar yapmadı , yani bu da öyle bişey ama yakayı ele vermiş.
Annen hakkında böyle yazması sana yaptığı iyilikleri değiştirir mi! Asla hayır .
Her insanın hatası olur insaniz ya beşer şaşariz.
1j
kez araması mahcubiyeti yüzünden ya
lütfen adım attığında yüzüne tepmeyin buradaki hiç kimse o kadının zamanında size yaptığı iyiliği bilemez e adı kv o ya.yapma etme asla aman iç sakin bilmem em ne derler.
Sonra açıkça konuşun hatasını telafi şansı verin ya kim hatasız.bu yorumları yazanlar hiç pot kırmadı dimi.bugün gelin yarın kv olacaklar ve onlar hakkında ohooo o zamanın gelinleri atip tutacak oh ki ne oh .o zamanda kendilerini haklı kv görür bunlar.barış kardesim barış sen.evinin huzuru gidince burdaki kimse evinde olmuyor senin.gaz a gelme aman.

Asla unutmayacaksın o lafları. Belki ilerde kızgınlığın geçecek ama kırgınlığın asla. Allah kimi kullarına ya duyurur yada gösterir işte böyle...Bende çok gördüm yanlış hareketlerini ve arkamdan saygısızca konuşmalarını. Rezil oldu duyduğumu öğrenince özür diledi ama asla unutmadım! Kv ile aradığı zaman meraba meraba o kadarım. Asla aramam sırrımı vermem..bayramdan bayrama ararım. Saygı duyardım ama saygınlığını yitirtti cahil ve patavatsız laflarıyla.

Sizde mesafe koyun. İleride mutlaka konuşursunuz belki o arar ısrarla yada yüz yüze gelir konuşursunuz. Ama asla bu dediklerini unutamazsınız. Kırıldınız çünkü,haklısınız da. Ayrıca herkesin 1 tane annesi vardır. Kayınvalide benim annem değildir asla olamaz. Çünkü kimse insanın kendi Annesi gibi acımaz insana..

Eşiniz bence annesinin bu tür konuşmalarına anneniz hakkında alışmış olmalıkı hic bir tepkı göstermemiş ne oluyorsa kocadan oluyor işte ....

Ben anlamıyorum bu erkek annelerini. Kızın ailesi geliyor yada kalıyor diye tepki göstermek niye ? Bu kadınların kendi kızı yok mu , gidince damadın evi deyip su bile içmiyorlar mı yada kendi anneleri zamanında hiç evlerine gelmemiş mi ??????????
Düşünsene benim kız kardeşlerim haftanın bir iki günü bende kalırlar , yatakları arka odada hep hazır hatta, o zaman benim kayınvalidemin kahrından ölmesi gerekirdi.
Bence özür dilemesini bekle , dileyince kabul edersin ama mesafeni korursun, aynısı olamaz zaten insan.
Bu arada eşin desteklememiş ama bişey de dememiş uyarabilirdi annesini , o da mı ailenin gelip kalmasını uygun bulmuyor?

en asil senin kaynanan salak ve geri zekali ne istiyormus annenden icinden pazarlikli belli ki yuze gulen arkadan konusanlardan

Ben esinize kabahat bulmadim.sessiz kalarak denge kurnaya calismis. Oyle kolay degildir boyle annelere lafini yedirmek. Sen aksine esine daha sıki saril. O da gorsun kadinlik iyilik boyle oluyormus anne, karimda gordum desin. Kv aynen devam ne ara ne sor. Ozur dilerse de mesafeni koy

Ben aşırı kinciyimdir bu yüzden ASLA affetmezdim.. Kimse benim annemle o şekilde konuşma cesaretini bulamaz.. Açık açık yüzüme bakıp Özür dilerim diyene kadar konuşmam, sonra da her zaman mesafeli olurum.

Demekki annene sürekli bu şekilde hitap ediyor ki esin de tepki gostermemis bence eşine tepkini göstermelisin susmakta kabullenmektir eşinde anne bu nasıl konuşma diyebilirdi ayrıca kV ararsa veya gelirse konuyu acarsa evime giren çıkan seni ilgilendirmez ayrıca anneme de bu şekilde hitap edemezsin de baştan tavrını koymak iyi olmuş yoksa haddini aşar böyle insanlar

Kesinlikle baştan tavrını koyman çok önemli bende bu konuda çok büyük hatalar yaptım.
Kayınvaliden de olsa eşinin annesi de olsa seninle aranda belirli bir mesafe olacak olmalı yani..
Bak ben o kadar iyi bir insan olmay çalıştım ki onar için birken iki yaptım niye eşimin hatırı var diye ama noldu??
bir hafta önce büyükbabam vefat etti evime gelip bir başsağlığı bile vermedi.Telefonda bir kere aradı o da 1 dk bile konuşmadık. o kadar..
şimdi ben giderim bekler çokk..
kayınvalide problemi bitmez kızlar 10 taneden 3 tanesi mükemmeldir.geri kalan oğlumu benden çaldın modundandır.

Back
X