Kaynanamla tartıştık, nasıl davranmalıyım ona karşı bilmiyorum

Eşinizin annesiyle olan konuşmasını aktarması çok yakışıksız olmuş. Hiç gerek yok bunları size aktarmasına. Bence cahil kayınvalideniz ama bunun için ona kızamazsınız. He deyip geçmek yerine -kusura bakmayın ama gerçek bu- yumuşak başlı bulup kızmışsınız kadına. Kadın da kötü birisi değilmiş alttan almış yanlış davranışınızı. Eğer art niyetli olsa size sert çıkıp üstüne çevresindekileri de (en başta eşiniz) size karşı doldurabilirdi. Bulmuşsunuz bunuyorsunuz bence. Sizin telefonda dedikleriniz ayıp asıl. Eşinize de ayıp heralde kayınvalidenizin yüzüne vurun diye anlatmamıştır size aralarında geçenleri.
Valla erkeğin eşini ezdireni de fena, anasını ezdireni de çekilmez.

Kadının yakasını bırakın!

Zaten ne oluyorsa bu sinsi kocalar yüzünden oluyor.

Anasına bunu yapan karısına neler yapmaz.

Çünkü akılları yok.

Gerçekten.
Ben şans eseri öğrendim eşim söylemedi bana, gelip de anlatmaz zaten annesiyle konuştuklarını

Zaten ne oluyorsa bu sinsi kocalar yüzünden oluyor.

Anasına bunu yapan karısına neler yapmaz.
Ben şans eseri öğrendim eşim söylemedi bana, gelip de anlatmaz zaten annesiyle konuştuklarını

Konuyu okumadım .Mesafe olmazsa en iyi kayınvalide ilede sorun yaşarsın .En iyi gelinlede sorun yaşarsın .En iyi görümce elti kayınpeder ilede sorun yaşarsın .Kimse kimsenin kızı oğlu annesi babası kardeşi değil .Evlilik bunu gerçekten asla saglamaz .Karşılıklı saygı karşılıklı birbirinin işine çok karışmamak gerekli .Mıç mıç olmak dertleşmek çocuk baktırmak önerilmez.Saygi mesafe saygı mesafe .Sevgi şart değil zorla da olmaz .Dediğim gibi olursa insanlar kavgasız gürültüsüz gemiyi yürütür. İki kadın kayınvalide gelin yada gelin elti yada görümce gelin zaten açıkçası çoğu cok birbirine bayılmaz .Ego ön planda olur . Masalları bırakıp mantıklı olmak haddini bilmek hepsinin gecinebilmesi için tek kuraldır .İstisnalar çok azdır .

Nasıl şans eseri öğrenebilirsiniz?
Kuşlar mı fısıldadı kulağınıza yoksa mobese görüntüsünden dudak mı okudunuz?

Çocuğunuz neden sizi bu kadar yoruyor?

Bazı çocuklar çok streslidir, bazıları da o yaş dönemini daha kolay atlatır. Kendi kendine oyun oynar vs

Kayınvalideye yargılayıcı yorum yapmak istemiyorum. Kimi çok anaçtır, cidden güzel bakar, kimisi anlamaz çocuk bakımından ama hasbel kader çocukları iyi yerlere gelmiştir. Bunlar için onu suçlayamayız karakteri öyleyken aniden bilge bir babaanneye dönüşemez. Ununu elemiş eleğini asmış. Siz de fazla hassasımız galiba ama çocukla beraber siz de dönüşeceksiniz. Hepimiz geçtik o yollardan birlikte büyüyerek.

Nasıl şans eseri öğrenebilirsiniz?
Kuşlar mı fısıldadı kulağınıza yoksa mobese görüntüsünden dudak mı okudunuz?
Aynen kuş dili biliyorum ben, kuşlar fısıldadı aynen kanka… düzgün yazmayı neden başaramıyorsunuz anlayamıyorum bir türlü. Geçenlerde kayınvalideme gittim oğlumla, kapı pencere dayamıştı temizlik yapmış. Telefonda kızkardeşiyle konuşuyordu ona anlatırken duydum , bizim geldiğimizi fark edince zaten toparlamaya çalıştı. Eşim hiçbir zaman anlatmaz bu tarz şeyleri, hatta kalkıp ben desem annesi haksız olsa bile savunmaya geçer o nedenle bir şey demiyorum hiçbir zaman

Ya benim oğlum hem stresli hem aşırı hareketli gerçekten evde durduğumuzda yeri yerinden oynatıyor aklına o tarz yaramazlıklar nasıl geliyor bilmiyorum o nedenle genelde kendimizi dışarı atıyoruz, uyku saatleri dışında günde 4-5 saat rahat dışarıdayız. Evdeyken de asla kendi kendine oynamıyor sürekli anne gel oynayalım diye beni de bırakmıyor. Benim gerçekten hiçbir beklentim yok kayınvalidemden, çünkü gerçekten bakamıyor ama madem dedim hevesli son birkaç aydır anne hadi gel bak cocuguma diyorum, tamam diyor bende evin içinde işlerimi halletmeye çalışıyorum onları rahat rahat otursunlar diye salonda bırakıyorum ama yok maksimum beş dakika abartmıyorum, sonrasında kayınvalidem sıkılıyor bakamıyor. Beş dakika sonra eli telefona gidiyor ya birini arıyor ya da video kaydırmaya başlıyor, çocuk da koşarak benim yanıma geliyor, ya da çocuğum gelmesin diye ona da izlediği videoları izlettirmeye başlıyor. Geçenlerde oğlum yine koridora çağırdı babaannesini oynasınlar diye, beş dakika geçti kadın diyor ki hadi geçip oturalım ben yoruldum. E o zaman neden bana çemkiriyor mesafe koydun diye anlam veremiyorum, al işte mesafe koymadım gel bak çocuğa.. onu da yapamıyor. Desteğe ihtiyacım elbette var ama kayınvalidemden böyle bir beklentim yok, olsaydı çocuğum daha yeni doğduğunda olurdu, şu an büyüdü zaten iyi kötü

İnanmadım valla

kendi çocuğunuza kendiniz bakın
çağırmayın boşuna
hem gerek yok ki
kendi düzeninizi kendiniz kurun
Zaten çocuğum 3 yaşına geldi, destek isteseydim bebekken, daha çok zorlandığım ve uykusuz kaldığım zamanlarda isterdim. Fakat eşim annemi çağır gelsin torununu görsün hem destek olur diyince onu kırmak istemedim yoksa çağırmazdım. E gelince de çocuğa bakmaya üşeniyor, rahat rahat baksın diye işlerimi hallediyorum çocuğumla kayınvalidemi salonda bırakıyorum ama yok üşeniyor, e hal böyleyken de mesafe koydunuz görüşemiyoruz demeye hakkı var mı sizce? Madem görmek istiyor kendisi daha sık davet etsin torunuyla gidelim görsün. Ya da bize gelip kalmak istiyorsa buyursun gelsin ama çocuğa baksın ya da ev işlerine yardım etsin en azından değil mi?

Ya bence aklı başında bir kadınsınız bu konuya neden bu kadar takıldınız ki? Kayınvalideniz ortalama cahil yurdum babaannesi. Çok şükür benim başımda yok ama kuzenimin eşinin başında bir tane var bundan: halam Sizin kayınvalide gibi sürekli kıza abuk sabuk tavsiyeler veriyor sonra da beni arayıp anlatıyor. Sen karışma annesi babası daha iyi bilir diyorum ne diyeyim Kız da evet anne okey anne deyip bildiğini okuyor.
Görüşemiyoruz derse de hayat işte anne koşturmaktan deyip geçiştirin.
Benim kendi annemin bile çocuğuma bakmaya gönlü yok bu arada. Onun özledimden kastı 2 saat çocuğun keyfi yerindeyken görsün sevsin o kadar. Uykusunu, yemeğini, hastalığını kimse düşünmek istemiyor.

Ama öyle olmuyor ki işte. Son birkaç haftadır geldi mi 2-3 gün kalıyor bizde. e madem kalıyorsun bari bir şeyler yap yani, ben burda hem cocuga bakıp hem de yemeği veya diğer ev işlerini yapamam ki. Yani yaparım ama oda madem geliyor bir işin ucundan tutması lazım diye düşünüyorum ben. Telefon elinden düşmüyor. Bazen kafasına esti mi yemek falan yapıyor nadir de olsa, o kadar. Ha bide geçen geldiğinde evi süpürdü. Uykusunu yemeğini falan düşünmesin zaten gerçekten beklentim yok yemin ederim bak, beklentim olsaydı çocuğum bebekken o en zor zamanlarında olurdu.. uykusunu yemeğini düşünmüyor sonra da gelip şunu şöyle yapma şunu böyle yapma diye tepemde dikiliyor, madem çok biliyorsun üşenme de sen yap değil mi ama?

Neden sadece torununu görme hakkı yok mu? İlla bir işe mi yaramak zorunda?

`