Kaynanamla tartıştık, nasıl davranmalıyım ona karşı bilmiyorum

Neden sadece torununu görme hakkı yok mu? İlla bir işe mi yaramak zorunda?
Yoo değil tabiki, gelsin torununu birkaç saat görsün, sevsin. Ama öyle olmuyor özellikle son birkaç haftadır gelip iki veya üç gün bizde kalıyor. Tamam ona da okeyim fakat en azından eleştirmesin her şeyi değil mi? Çocuk öyle bakılmaz, çocuğa şunu yap yesin şunu ver içsin aman sakın ilaç içmesin vs diyor, e madem öyle o zaman o gelip baksın, o gelip yemeğini hazırlasın madem ben iyi yapamıyorum? Ben normalde pek kahvaltı yapmıyorum bazen fırsatım olmuyor oğlumla beraber hızlıca atıştırıp çıkıyoruz, bazen yemek yapamadığım günler oluyor. Evde kv olunca mesela kahvaltıyı hazırlıyorum çayı demliyorum, oda bu süreçte torunuyla oynayabilir değil mi? Beş dakika oynayıp sonra yine telefona sarılıyor çocuk da benim peşimi bırakmıyor
 
Bana cok idaresiz geldiniz. Sizin anne babanin demiyor mu, akil vermiyor mu? Yaslarina, dönemlerine verip idare ediyoruz. Yoksa kimse kimseyle anlasamaz.
 
gelmesi sana daha çok yük
onun zamanındaki çocuk bakma şekli ile şimdiki şekil çok farklı
artık gerek yok
çocuk 3 yaşına gelmiş neredeyse okula başlayacak gelmese de olur bence
 
ben kaynana olsam senin yüzüne bakmam bu ne ya herr şeyi eleştiriyor herr şeyin hesabını soruyorsunuz. Bi çocuk sende mi var ya ben böyle kişilerin çocuğuna yemek bile yedirmem. yanlışlıkla öksürse naptın boğazına mı soktun kaşığı der böyleleri. hep bir beklenti içindesin hep bi kendine göre şekillendirme. kadında garibim hep alttan almış alttan alıp senin cinlerini tepene çıkartmış vah.
 
gelmesi sana daha çok yük
onun zamanındaki çocuk bakma şekli ile şimdiki şekil çok farklı
artık gerek yok
çocuk 3 yaşına gelmiş neredeyse okula başlayacak gelmese de olur bence
Evet ama bu sefer de mesafe koyuyorsunuz görüşemiyoruz demeye başlıyor. Haftanın 5-6 günü görüşmek istiyor. Kv yokken ben kahvaltı bile etmiyorum hızlıca atıştırıyorum ama kv varken öyle olmuyor tabi. Ben kahvaltıyı hazırlarken sende cocukla oyna anne diyorum ama beş dakika oynayıp sonra eline telefonu alıyor cocuk da gelip bana yapışıyor
 
o ne telefon bağımlılığı yahu öyle ergen gibi
haftada 5 gün kimle görüşsem ondan ben de bıkarım
bence siz iş falan arayın
çocuğu da kreşe verin
haftada 1 gün kv gidin hem çocuğu sevsin
hem de görmüş olsun
kalan zamanları da evinizde geçirin
o yasta çocuk için kreş daha faydalı olur telefon bağımlısı babannedense
 
Kreşe başladı zaten gidip geliyor yarım gün, ama yine de kadın sık sık görüşmek istiyor. Haftanın bir günü görüşünce hemen trip atmaya başlıyor. Napabilirim ki suçlu ben miyim gerçekten?
 
kaç yasında bu kadın ?
baska işi gücü meşgalesi çocuğu torunu yok mu?
 
kaç yasında bu kadın ?
baska işi gücü meşgalesi çocuğu torunu yok mu?
Daha ellilerinde, başka torunu yok eşimin ablası var oda bekar. Genel olarak çok iş yapmayı sevmez mesela bazen ona gittiğimizde eşimden yemek yapmasını ister, ha çoğu zaman kendisi yapar ama bazen üşenip eşime rica ediyor mesela
 
Uzaktan mı geliyor? Yani sabah gelsin akşam gitsin. 1 günde siz gidin ona ne bileyim dengeyi bulun işte. Eşiniz de saçma sapan konuşmuyormuş. İnanın dert edilecek bir şey değil bu.
Kaldı ki normalde evinizin işini, yemeğinizi yapıp çocukla ilgilenmiyor musunuz? Kayınvalide gelince neden bir işin ucundan tutmak zorunda? Evet yapsa güzel olur ama yapmıyormuş. Benim annem de yapmaz sevmez ev işi yapmayı ne yapayım.
Size akıl verdiğinde burda yazdığınız gibi sen öyle yap o zaman anne deyin geçin.
Yani bilmiyorum bence dertsiz başınıza dert arıyorsunuz.
 
İyi ki beklentiniz yok,olsa neler isteyeceksiniz.Evime girebiliyorsa iş yapmalı kafasındasınız.

Eşiniz de bir hoş,eşe yaranmak için gereksiz yere ananın kalbini kırıyor.Siz de aynısını yaşarsınız; emin olun.

Ayrıca anlaşılan çocuğu cidden şımartmışsınız; kadın haklı.Çocuklarınızı dünyanın merkezi sanıp toplumun başına bela ediyorsunuz.
 
daha 50 yasında , gencecik kadın
niye birilerinin ilgisine bu kadar muhtaç ki
kendi hayatı yok işte demek ki
hayatını hep birilerinin çevresine ve etrafına göre şekillendirmiş
 
Yok uzaktan gelmiyor, yakın oturuyoruz aslında ama haftanın 5-6 günü görüşmek istiyor. Sabahtan gelip akşamdan gitse tamam ama ben kalkıp da hadi anne evine git diyemem ki sonuç olarak. Kalmak istiyor ve kalıyor, kv yokken sabah kahvaltısında hızlıca bir şeyler atıştırırım, özenle kahvaltı hazırlamam. Akşam yemeği de aynı, bazen yapamadığım da olur, eşim sorun etmez bi makarna haşlayıp yeriz mesela. Ama kayınvalidem olunca işler öyle olmuyor. Ha bazen kendisi yemeğe el atar, bir şeyler yapar eder sağ olsun. Kızdığım nokta çocuğum konusunda beni bu kadar eleştirmesi. Bilmiyorum belkide haklısınızdır ben fazlasıyla abartıyorumdur belki, çocuğum hasta olunca belkide onun stresinden telaşından abarttım bilemiyorum, haklısınız.
 
daha 50 yasında , gencecik kadın
niye birilerinin ilgisine bu kadar muhtaç ki
kendi hayatı yok işte demek ki
hayatını hep birilerinin çevresine ve etrafına göre şekillendirmiş
Valla bilmiyorum beni sürekli eleştirmese bir beklentim yok ondan inan ki. Birkaç ay önce ailecek hastaydık mesela, ben eşim ve çocuğum. Bende fena halsizdim ama kalkıp çorba falan yaptım iyi gelir diye. Kaynanamı da eşim aradı tam (görüşmediğimiz günlerde mutlaka görüntülü arar) , eşim de hasta olduğumuzu falan anlattı oda kalkmış şunu yapın şunu yiyin pişirin, şunu için çocuğa da iyi gelir diyor. Yahu zaten yapabildiğimi yapıyorum, halsizim. Hiç dönüp demiyor bir şeye ihtiyacınız var mı diye, anca akıl veriyor. O kadar biliyorsan kendin yap getir bize, yoksa da akıl verme her konuda
 
Kayınvalidenin çocuk bakmasından memnun değilsen, yardımı işine yaramıyorsa beklemezsin olur biter. Ben de yaşadım bunları ve çocuklarımı yalnız büyüttüm. Zor mu zor ama oluyor. X’i y şekilde yaptırmaya uğraşmak daha zor olacaktı, gerek yok. Akıl verdiğinde he de geç.
 
Dürüst olayım destan yazdınız okumadım son kısmını. Bence kötü birisi değil siz çok kafaya takmışsınız. Hayatınızda size gerçekten kötü davranan kimse yok mu ki sadece kaynananıza taktınız. Ay salın kadını kocanıza bakmış yetiştirmiz bi zahmet torununu sadece sevsin. Anneniz bu süreçte nerede? Kardeş ya da arkadaşlarınız nerede? Kaynananız karşımasın istiyorsanız biraz cesur olun açıkça söyleyin mırın kırın edip kendinizce sınır koymuyorsunuz hala onu kullanmaya çalışıyorsunuz
 
Ben kalmalı misafirlikten hiç hoşlanmam ama eşimin annesi 3 gün kaldı diye bir işe yarasın demem. Siz de çocukla ilgilen dedikten sonrasına cam pencere açık bırakmak gibi tehlikeli bir şey olmadıkça karışmamalısınız. Bu kadın sevdiğiniz adamı yetiştirdi ve ömür boyu hayatının bir parçası olacak. Baktığı şekli beğeniyorsanız baktırın yok beğenmiyorsanız fayda sağlamaya çalışmayın. 3 günde otursun video izlesin, arada da torun sevsin. Çünkü evlilik tam olarak bu. Bu kadar sadece benim istediğim benim söylediğim şekilde olacak derseniz evinizde huzur kalmaz.
 
KV cahil cahil konuşmuş tepki vermekte haklı olduğunuz yerler ve sağlık bozacak fikirlerini var bu konuda çok haklısınız ama böyle birinden yardımda istemeyeceksiniz.

Neden size kalıyor mesela? Gelsin sevsin gitsin.

Eşiniz yokken çok zorlandığınızda arayıp yemeğe gidebilirsiniz mesela?

Sizin anneniz nerde merak ettim.

11 yaş kızım, 8 yaş erkek çocuklarım var. Annem ve babam büyük olarak müdahale ederler, karışırlar. Mantıklı şeyler söylerler. Hiç karışmayan aile büyüğü yok sanırım. Ben çocuk bakımında destek oldukları için onlar niye karışıyor diye düşünmem. Çünkü ya yardım istememek lazım, yada bazı şeylere göz yummak lazım.
 
Neden cocugunuza bakmadilar diye kiziyorsunuz ki. Kadin baksada begenmiyorsunuz. Kimse sizin aklinizdan gecen sekilde bakamaz esiniz bile. Herkesin yontemi yasantisi farkli. Ben olsam cocuguma baksinlar diye beklentiye girmezdim. Cok sık degilse yemege cagirdiklarinda giderdim arada ben davet ederdim. Geldiklerinde cocugu biraz sever sonra birakirlar bu bana normal geliyor. Malesef kimseye zorla birsey yaptiramiyoruz. Keske birisi olsaydi da sizin gibi ekransiz severek saatlerce oynasaydi. Ama malesef yok. Cok umursamamaya calisin. Onlarda boyleler diyip gecin. Gercekten o dusunce yorgunluguna degmiyor.
 
`